Turgut Uyar Sözleri: Turgut Uyar'ın Şiirlerinden Aşk Şiirlerinden En Güzel Alıntılar
Turgut Uyar Sözleri: Turgut Uyar'ın Şiirlerinden Aşk Şiirlerinden En Güzel Alıntılar Turgut Uyar'ın geçmişten günümüze kadar gelmiş unutulmaz sözleri bulunur. Özellikle aşk ve sevgi üzerine hazırlanmış olan harika şiirler, onun kaleminden günümüze gelmiş durumda. Derinden etkileyen ve duygu ve düşünceleri en iyi şekilde ifade etme imkanı tanıyan bu şiirleri, özel olarak hazırlanmış biçimde değerlendirebilirsiniz. İşte Turgut Uyar sözleri: Turgut Uyar'ın şiirlerinden aşk şiirlerinden en güzel alıntılar sizlerle.
1.11.2023 Güzel Sözler
Palyaço şiiri - Turgut Uyar
Palyaço şiiri - Turgut Uyar Gizemli ve çelişkili sözcükleri işleyerek birer sanat eseri haline getiren bir şairdir Turgut Uyar.İşte Palyaço şiiri de tam olarak böyle bir sanat eseridir. Şiirin ilk dizeleri olan "Kaç kişiyi öldürdüm düşlerimde? Kaç kilo kaç kilo çekerdi yalnızlık? Kaç kere ezildim altında yaz yağmurlarının?" dizeleri edebiyat severlerin gönlünde derin izler bırakmıştır. "Palyaço" şiiri toplumda Turgut Uyar'a ait bir şiir olarak bilinse de Turgut Uyar'ın oğlu Hayri Turgut geçmişte verdiği bir demeçte şiirin babasına ait olmadığını, şairin kim olduğunu bilmediğini söyledi. İşte "Palyaço" şiirinin sözleri.
2.11.2023 Şiirler
Göğe bakma durağı şiiri - Turgut Uyar
Göğe bakma durağı şiiri - Turgut Uyar Göğe bakma durağı, Türk edebiyatının en çok tanınan şairlerinden biri olan Turgut Uyar'ın toplum içindeki bireyin iç sıkıntılarını, kaçma isteğini , huzur arayışını konu ederek kaleme aldığı şiirdir. "Göğe bakma durağı" Turgut Uyar'ın en bilinen şiirlerinden biridir. İşte "Göğe bakma durağı" şiirinin sözleri.
2.11.2023 Şiirler