Türk Bilim İnsanları

Türk Bilim İnsanları

Son dakika türk bilim insanları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan türk bilim insanları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan türk bilim insanları haber sayfamızda...

Türk Bilim İnsanları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.318 türk bilim insanları haberi bulunmuştur.
Alper Gezeravcı: Ay'da bir lojistik üssü kurulması kesin
Alper Gezeravcı: Ay'da bir lojistik üssü kurulması kesin Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, "Türk bilim insanları 8 yıldır Antarktika'ya gidiyor. Sorgulanan konulardan birisi de bu. Türklerin Antarktika'da ne işi var? İlim Çin'de de olsa, kutuplarda da olsa gidip alacağız. İlimin olduğu yerden bizim eksik kalmamız mümkün değil. Eğer bugün bu vizyonu ortaya koyup, oralara gidilmezse yarın bir gün sizin geleceğinizde hak ettiğiniz bir alandan mahrum kalmanıza neden olur. Dolayısıyla ilim neredeyse onu gidip almakla mükellefiz" dedi.
22.03.2024 Gündem
Patates sevenlere güzel haber! Bilim insanları araştırdı! Tarımda ‘devrim’ olabilir
Patates sevenlere güzel haber! Bilim insanları araştırdı! Tarımda ‘devrim’ olabilir Bilim insanları, kızartıldığında sağlığa zarar vermeyen patates üretmenin formülünü buldu. Böylece kızarmış patatesteki akrilamid oluşumu azalacak.
27.02.2024 Dünya
Alper Gezeravcı ailesiyle kavuştu! Bakan Kacır o anları paylaştı
Alper Gezeravcı ailesiyle kavuştu! Bakan Kacır o anları paylaştı Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülü Dünya'ya ulaştı. Bakan Kacır, Gezeravcı'nın ailesiyle kavuşma anlarını sosyal medya hesabından paylaştı.
10.02.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan Alper Gezeravcı açıklaması! 'Türkiye tarih sayfasında yeni bir perde açmıştır'
Bakan Kacır'dan Alper Gezeravcı açıklaması! 'Türkiye tarih sayfasında yeni bir perde açmıştır' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülü Dünya'ya ulaştı. Bakan Kacır yaptığı açıklamada, "Türkiye, Alper Gezeravcı'nın gerçekleştirdiği insanlı ilk uzay bilim misyonuyla tarih sayfasında yeni bir perde açmıştır." dedi.
9.02.2024 Gündem
'Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı'
'Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) mürettebatını taşıyan Dragon uzay aracı, ABD'nin Florida açıklarına iniş yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonunun tamamlandığını belirtti.
9.02.2024 Ekonomi
Alper Gezeravcı uzaydan dönüyor
Alper Gezeravcı uzaydan dönüyor İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 görev ekibinin dünyaya dönüş yolculuğu başladı.
7.02.2024 Haberler
Son dakika... Alper Gezeravcı uzaydan dönüyor
Son dakika... Alper Gezeravcı uzaydan dönüyor İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 görev ekibinin Dünya'ya dönüş yolculuğu başladı. Peki Gezeravcı ne zaman Dünya'ya ulaşacak? İşte detaylar...
7.02.2024 Dünya
Bakan Kacır, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile görüştü
Bakan Kacır, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile görüştü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) video konferans aracılığıyla görüşme yaptı. Görüşme 20 dakika sürdü. Görüşmede Alper Gezeravcı bir gününün nasıl geçtiğini anlattı.
26.01.2024 Gündem
Bakan Kacır: Tersine beyin göçünü sağlamayı hedefliyoruz
Bakan Kacır: Tersine beyin göçünü sağlamayı hedefliyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “TÜBİTAK Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ve TÜBİTAK Uluslararası Genç Araştırmacılar Programı çağrılarını ilan ettik. Bu çağrılar çerçevesinde birçok bilim insanının Türkiye’ye gelmesini, Türk bilim insanlarının, tersine beyin göçünü sağlamayı hedefliyoruz. Ümit ederim, bunların da önemli bir kısmı, astronomi ve uzay bilimi alanlarında çalışmalarını yürüten bilim insanlarımız olacak. Türkiye yakın gelecekte uzay teknolojileri, uzay bilimi ve uzay sanayinde, küresel düzeyde önemli bir oyuncu olarak rol oynamaya devam edecek” dedi.
26.01.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alper Gezeravcı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alper Gezeravcı ile görüştü Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, ilk görüşmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdi.
22.01.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alper Gezeravcı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alper Gezeravcı ile görüştü  Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, ilk görüşmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdi.
22.01.2024 Gündem
Gökyüzünde tarihi adım! Bakan Kacır açıkladı... 4 maddelik hedef
Gökyüzünde tarihi adım! Bakan Kacır açıkladı... 4 maddelik hedef Türkiye, gökyüzündeki macerasında tarihi bir adıma hazırlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, sürece ilişkin yeni mesajlar verdi.
18.01.2024 Gündem
Bakan Kacır, ABD’de Türk ticaret insanlarıyla buluştu
Bakan Kacır, ABD’de Türk ticaret insanlarıyla buluştu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Uzay Programı kapsamında ilk Türk astronotun uzaya gönderilecek olması dolayısıyla geldiği ABD'de, Güney Türk Amerikan Ticaret Odasına bağlı iş insanlarıyla buluştu. TEKNOFEST’ten uydu çalışmalarına, savunma sanayisinden Togg’a kadar pek çok alandaki çalışmaları anlattı.
17.01.2024 Ekonomi
Sosyal girişime 'yıldız tozu' serpti
Sosyal girişime 'yıldız tozu' serpti Sosyal girişimci bir bilim insanı olma hedefiyle yola çıkan Fatma Dilan Güneş kurduğu Stardust Squad (Yıldız Tozu Ekibi) ile bilim ve teknolojide ilerlemek isteyen gençleri, yurt dışındaki Türk bilim insanları ve mühendislerle mentorluk sistemi ile bir araya getiriyor.
9.12.2023 Milliyet Executive
Türkler Avrupa'daki bu yerde vizesiz yaşayıp çalışıyor! 2 şartı var
Türkler Avrupa'daki bu yerde vizesiz yaşayıp çalışıyor! 2 şartı var Avrupa ülkelerine giriş sırasında pek çok kişinin korkulu rüyası olan vize alma süreci, kuzey ışıklarını izlemek isteyenlerin kâbusu olmaktan çıktı. Norveç’in takım adalarından Svalbard, oraya gelen yerleşimcilere vizesiz yaşayıp çalışma imkânı sunuyor. Tabii önce bunun için iki şartı sağlamak gerekiyor.
4.11.2023 Yaşam
Gençlerin yeni dili: Küfür, argo, emoji
Gençlerin yeni dili: Küfür, argo, emoji Tüm dünyada gençler anadillerinden uzaklaşıyor, kısaltmalar, emojiler kelimelerin yerini alırken küfürlü ve argo konuşmalar gittikçe artıyor. Uzmanlara göre bu durumun çözümü için önce yetişkinlerin konuşmalarında dikkatli olmaları gerekiyor.
1.11.2023 Gündem
Türk bilim insanları duyurdu: Dinozorlar tozutmuş!
Türk bilim insanları duyurdu: Dinozorlar tozutmuş! Milyonlarca yıl önce dinozorların, dünyaya bir göktaşını çarpması sebebiyle yok olduğu tezi, Türk bilim insanlarının yeni keşfettiği bilgilerle sarsıldı. İşte detaylar...
1.11.2023 Dünya
Dünyadaki tüm ülkeleri uçaksız gezdi! 'Günlük maliyeti 20 dolar'
Dünyadaki tüm ülkeleri uçaksız gezdi! 'Günlük maliyeti 20 dolar' İş yerinde çalışıyordu, dergileri karıştırırken bir yazıya denk geldi. Burada hiç kimsenin uçak kullanmadan dünya turu yapamayacağı yazıyordu. İşte tüm hayatını değiştirecek kararı o an verdi. Yollara düşüp tam 10 yıl evine dönmeyen genç adam, dünya üzerinde ilke imza attı. Üstelik bunu günlük sadece 20 dolara yaptı!
1.11.2023 Yaşam
Cumhuriyet’in efsane bilim insanları
Cumhuriyet’in efsane bilim insanları Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana tıp, biyoloji, farmakoloji gibi sağlıkla ilgili birçok alanda önemli katkılarda bulunan Türk bilim insanları, dünyada ses getiren başarılara imza attılar.
27.10.2023 Sağlık
Erken ergenlikte akıllı telefon etkisi
Erken ergenlikte akıllı telefon etkisi Türk bilim insanlarının yaptığı iki araştırma, uzun süre akıllı telefon ve tabletlerdeki mavi ışığa maruz kalmanın, çocuklarda erken ergenlik riski yarattığını ortaya çıkardı.
30.09.2023 Eğitim
Osmanlı'da meteor faciası! İlk kez yaşandı, işte tarihi baştan yazan belge
Osmanlı'da meteor faciası! İlk kez yaşandı, işte tarihi baştan yazan belge Takvimler 22 Ağustos 1888’i gösterdiğinde Osmanlı arşivlerine göre Musul’da ilk ölümlü meteor olayı yaşandı. Dünya tarihi için bir ilk olan olayda 1 kişi hayatını kaybetti. Düşen meteorun ardından yaşananlar da yıkılan Takiyüddin'in Rasathanesi'ni akıllara getirdi. İşte 2020 yılında ortaya çıkarak tarihi adeta baştan yazan o belge.
14.07.2023 Gündem
Rize yaylalarında kardan 'mikroplastik' çıktı
Rize yaylalarında kardan 'mikroplastik' çıktı Rize’de fen lisesi öğrencileri, bölgedeki yüksek rakımlı yaylalara geçen yıl yağan kardan aldıkları numuneleri, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) laboratuvarında mercek altına aldı. İncelemelerde yağan karda 5 milimetreden küçük mikroplastik parçasına rastlandı. RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Ülgen Aytan, “Yeni yağan karda mikroplastik varlığı aslında bu kirleticinin ne kadar sınır tanımaz olduğunu, kaynağından nasıl çok uzağa taşınabildiğini ortaya kondu. İnsan kanına kadar mikroplastiklere rastlanıyor. Bu çalışma bizi tekrar düşünmeye sevk ediyor. Sentetik tekstilden ne şekilde korumalıyız, bunun yollarını acilen bulmalıyız” diye konuştu.
29.06.2023 Gündem
Etik tartışmaları alevlendirdi
Etik tartışmaları alevlendirdi Kök hücreyle insan embriyosu üretilmesi etik tartışmaları gündeme getirdi. Türk bilim insanları, insan gelişimini incelemek bağlamında fırsat sunsa da bu çalışmanın insan üretme ya da klonlamada kullanılması halinde sorunlara yol açacağını belirtiyor.
17.06.2023 Gündem
Türkiye’den Antarktika’da bilim diplomasisi
Türkiye’den Antarktika’da bilim diplomasisi Türkiye, Beyaz Kıta’da bilim diplomasisi başlattı. 7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında Horseshoe Adası’nda 18 proje yürüten Türk araştırmacılar, yerkürenin geçmişi ve geleceğine dair önemli ipuçları barındıran kıtada 8 ülkeye ait bilim üssünü ziyaret etti.
19.03.2023 Dünya
Dünyanın kara kutusuna yolculuk! Yeni verilerle Türkiye'ye döndüler
Dünyanın kara kutusuna yolculuk! Yeni verilerle Türkiye'ye döndüler Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen 7'nci Ulusal Antarktika Bilim Seferi tamamlandı. 8 farklı ülkeye ait bilim üssünü ziyaret eden sefer heyeti, yeni bilimsel verilerle Türkiye’ye döndü.
18.03.2023 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Türk Bilim İnsanları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.