Yunan gazete bu fotoğrafla duyurdu: Erdoğan'ın hayali gerçek oluyor
Yunan gazete bu fotoğrafla duyurdu: Erdoğan'ın hayali gerçek oluyor Azerbaycan'ın Karabağ zaferi sonrası Türk Dünyası için kritik öneme sahip olan Zengezur Koridoru Yunanistan'ın Kathimerini gazetesinde kendine yer buldu. Söz konusu haberde Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerle birlikte Ankara'nın Asya'daki hamleleri değerlendirildi.
1.10.2023 Dünya
Son dakika... Rus medyası duyurdu: Türkiye Orta Asya'da büyüyor, baskı artacak!
Son dakika... Rus medyası duyurdu: Türkiye Orta Asya'da büyüyor, baskı artacak! Dağlık Karabağ savaşının sonuçlarını analiz eden Moskovsky Komsomolets gazetesi, Ankara'nın Orta Asya'daki Türk cumhuriyetleriyle yeni bir askeri-politik blok oluşturmayı planladığını yazdı. Türkiye'nin Özbekistan, Kırgızistan gibi ülkelerle askeri anlaşmalar imzaladığını, Kazakistan'ın Bayraktar TB2 almayı hedeflediğini aktaran gazete, yeni ittifaka ilk katılacak ülkenin Türkmenistan olacağını sayfalarına taşıdı. Moskovsky Komsomolets'e göre, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki 'Tek Millet, İki Devlet' sloganının yerini şimdi 'Tek Millet, Beş Devlet' almaya başladı. Medizona ise Türkiye'nin bölgede nüfuzunu artırdığını ve Ermenistan üstündeki baskının git gide artacağını yazdı.
28.12.2020 Dünya
TSK'dan Afganistan'daki Türk birliğine ilişkin paylaşım
TSK'dan Afganistan'daki Türk birliğine ilişkin paylaşım Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığını tanıtıcı bir klip paylaştı. TSK'nın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, Türkiye'nin Afganistan'da etnik kökeni ne olursa olsun halkın tamamına eşit yakınlıkta olacak şekilde Afgan yönetimini desteklemek, Afganistan Milli Güvenlik Kuvvetlerini eğitmek ve Afganistan halkına güvenlik, istikrar ve gelişme konusunda yardım etmek maksadıyla bulunduğuna dikkat çekilerek, "Türkiye'nin milli kısıtlamaları gereği Türk birlikleri sorumluluk sahası dışında ve mayın temizleme, terörle mücadele, uyuşturucuyla mücadele faaliyetlerinde görev almamaktadır" denildi.
11.09.2019 Televizyon
Türk birliği Katar’da görevine devam ediyor
Türk birliği Katar’da görevine devam ediyor Milli Savunma Bakanlığı, Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nın Katar’da görevine devam ettiğini açıkladı. Bakanlık Komutanlık ile ilgili bir klibi paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Türkiye-Katar ikili askeri ilişkileri kapsamında, bölgesel barışa katkı sağlamak amacıyla Ekim 2015’te Tarık Bin Ziyad kışlasında konuşlanan Türk Kara Unsur Komutanlığı, Aralık 2017’den itibaren Katar Türk Birleşik Müşterek Kuvvet K.lığı adıyla Katar’da görevine devam etmektedir" denildi. Bakanlık ayrıca, Komutanlık ile ilgili hazırlanan bir klibi de paylaştı.
11.09.2019 Yaşam
Kızıl elma nedir?
Kızıl elma nedir? Diriliş Ertuğrul’a konu olan ve bir askerin sözleri ile ünlenen Kızıl Elma Ülküsü son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyor. Türk milliyetçiliğinin önemli sembolleri arasında gösterilen Kızıl Elma Ülküsü özellikle de Ziya Gökalp, Turan Ülküsü ile anlam kazanmıştır.
19.04.2018 Gündem