Türk Böbrek Vakfı

Türk Böbrek Vakfı

Son dakika Türk Böbrek Vakfı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türk Böbrek Vakfı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türk Böbrek Vakfı haber sayfamızda...

Türk Böbrek Vakfı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 313 türk böbrek vakfı haberi bulunmuştur.
Kantinler alarm veriyor! Öğrencilerin yüzde 70'i aynı yanlışı yapıyor
Kantinler alarm veriyor! Öğrencilerin yüzde 70'i aynı yanlışı yapıyor Okul kantinlerinde katkı maddeli birçok ürünün satışı yapılıyor. Bu durumun obeziteye neden olduğunu belirten uzmanlar, denetimlerin artırılması gerektiğini kaydediyor.
7.02.2024 Gündem
Kavurucu sıcaklara dikkat! Böbrek taşı mevsimi de açıldı
Kavurucu sıcaklara dikkat! Böbrek taşı mevsimi de açıldı Kavurucu sıcakların vücutta yarattığı sıvı kaybı, böbreklerde taş oluşmasına ya da var olan taşların büyüme riskini de artırıyor. Böbrek taşı olan hastaların özellikle dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Türk Böbrek Vakfı Böbrek Nakli ve Üroloji Uzmanı Dr. Serkan Akıncı, sıvı tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.
26.07.2023 Sağlık
Böbrek nakli bekleyenlerin yüzde 15'i çocuk
Böbrek nakli bekleyenlerin yüzde 15'i çocuk İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, paydaş olduğu UMKE ve Beyazay ile birlikte "afet tıbbı ve crush sendromunu" konu alan eğitim etkinliği düzenledi.
18.03.2023 Vitrin
Halk sağlığı için aşılar gönderildi
Halk sağlığı için aşılar gönderildi Deprem bölgesinde halk sağlığını korumanın öncelikleri olduğunu belirten Sağlık Bakanı Koca, “Bölgeye kuduz ve tetanos aşısı sevk edildi” dedi.
12.02.2023 Gündem
5 sahra eczanesi deprem bölgesinde! Herkes ilaca kolayca erişebilecek mi?
5 sahra eczanesi deprem bölgesinde! Herkes ilaca kolayca erişebilecek mi? Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremle Türkiye'de asrın felaketi yaşandı. Depremler 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi etkiledi. Bu durum afetzedelerin ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyacını ortaya çıkardı. İlaç hizmeti veren 5 konteyner eczanenin yanı sıra 5 geniş kapasiteli sahra eczanesinin de deprem bölgelerindeki yerini aldığını söyleyen Türk Eczacıları Birliği ve İstanbul Eczacı Odası'na deprem bölgelerinde ilaç temin sürecini sorduk.
11.02.2023 Gündem
Enkazdan sağ çıkanları öldürebilen sendrom! 'Serum yoksa su verin, meyve suyu asla'
Enkazdan sağ çıkanları öldürebilen sendrom! 'Serum yoksa su verin, meyve suyu asla' 2011 yılında Van'da yaşanan depremin simgesi haline gelen ancak kurtarıldıktan kısa bir süre sonra hayatını kaybeden minik Yunus'un ölümü gözleri, Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketi sonrası yeniden Crush sendromuna çevirdi. Enkazda sağ kurtarılanlarda görülen ve ani ölümlere yol açan bu durumla ilgili Prof. Dr. Aydın Türkmen de uyardı: "Serum yoksa su verin. Asla meyve suyu içirmeyin!"
7.02.2023 Gündem
‘Mars kadar uzak  görülüyor’ uyarısı
‘Mars kadar uzak görülüyor’ uyarısı İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin düzenlediği “Türk Böbrek Vakfı Farkındalık Semineri’nde konuşan Türk Böbrek Vakfı Projeler Koordinatörü Ayşe Onat, Türkiye’de böbrek hastalığının çok yaygın olduğuna dikkat çekti.
10.01.2023 Gündem
Milliyet'e 2 ödül
Milliyet'e 2 ödül Milliyet Gazetesi muhabirleri Mert İnan ve Çiğdem Yılmaz, iki ayrı kuruluşun düzenlediği medya ödülleri kategorisinde haberleriyle ödüle layık görüldü.
23.11.2022 Gündem
Türk Böbrek Vakfı'ndan Milliyet.com.tr'ye ödül
Türk Böbrek Vakfı'ndan Milliyet.com.tr'ye ödül Türk Böbrek Vakfı tarafından gelenekselleştirilen ve bu yıl 6'ncı kez düzenlenen 'Türk Böbrek Vakfı Medya Ödülleri' sahiplerini buldu. Deneyimli sağlık habercisi, Milliyet.com.tr Lifestyle Yayın Koordinatörü Senim Tanay Karakuş'un 'Öykü Arin'in ailesi yeni kampanya başlattı! 'Evinizden de donör olabilirsiniz' haberi İnternet Vaka İnceleme Dalı'nda En İyi Haber seçildi.
22.11.2022 Haberler
Türk Böbrek Vakfı'ndan Milliyet.com.tr'ye ödül
Türk Böbrek Vakfı'ndan Milliyet.com.tr'ye ödül Türk Böbrek Vakfı tarafından gelenekselleştirilen ve bu yıl 6'ncı kez düzenlenen 'Türk Böbrek Vakfı Medya Ödülleri' sahiplerini buldu. Deneyimli sağlık habercisi, Milliyet.com.tr Lifestyle Yayın Koordinatörü Senim Tanay Karakuş'un 'Öykü Arin'in ailesi yeni kampanya başlattı! 'Evinizden de donör olabilirsiniz' haberi İnternet Vaka İnceleme Dalı'nda En İyi Haber seçildi.
25.11.2022 Gündem
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Aleyna’nın rekoru! Aleyna Tilki, yeni parçası ‘Tanırım İntiharı’ ile 24 saatte YouTube’da 1 milyon izleme alırken, YouTube Trendlerdeki Müzik Listesi’nde ilk 10’a girdi...
31.10.2022 Cadde
Bahar daveti
Bahar daveti Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Seval Ermiş ve Sosyal Komite üyelerinin, vakıf yararına Cahide Palazzo’da düzenlediği ‘Bahar Daveti’ çok sayıda ünlü ismi bir araya getirdi.
25.05.2022 Cadde
İftar daveti
İftar daveti Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Seval Ermiş ve Sosyal Komite üyelerinin vakıf yararına Büyük Kulüp’te düzenlediği iftar daveti, ünlü isimleri bir araya getirdi.
28.04.2022 Cadde
Kovid-19’u ağır geçirenlere öneri: Böbrekleri kontrol ettirmelisiniz
Kovid-19’u ağır geçirenlere öneri: Böbrekleri kontrol ettirmelisiniz Nefroloji uzmanı Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Kovid'i ağır geçiren bazı hastalarda ani böbrek bozulması gözlemlediklerini belirterek, özellikle Kovid geçirenlerin böbreklerini kontrol ettirmelerini önerdi.
9.03.2022 Gündem
Önce hastası, sonra öğrencisi, en sonunda da meslektaşı oldu
Önce hastası, sonra öğrencisi, en sonunda da meslektaşı oldu Ailesiyle Bursa'da yaşarken 17 yaşında kronik böbrek hastası olarak tedavi olmak üzere 10 yıl önce İstanbul Tıp Fakültesi'ne gelen ve burada Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever'in binlerce hastasından biri olarak diyalize girmeye başlayan Su Emin (28), onun meslektaşı olarak aynı fakülteden mezun oldu. Dr. Su Emin, tıp fakültesini kazandığını öğrendiğinde bile diyalizdeydi ve haftada 3 gününü diyalizde geçiyordu. Hastalığı nedeniyle geçirdiği ağır ameliyatın ardından 6 ay hastanede yatmasına rağmen Emin, zorlu tıp fakültesi derslerine hastane odasında çalıştı. Sağlığı için endişelenen ailesi, hiç istemediği halde tıp okudu, hem doktoru hem hocası Prof. Dr. Sever'in manevi desteği ve Türk Böbrek Vakfı'nın verdiği eğitim bursuyla, yıllardır hasta olarak bulunduğu hastane koridorlarından, doktor olarak mezun olmayı başardı.
24.08.2021 Haberler
6 ay hastane odasında yattı, hep ders çalıştı! Herkesi şaşırttı
6 ay hastane odasında yattı, hep ders çalıştı! Herkesi şaşırttı Ailesiyle Bursa'da yaşarken 17 yaşında kronik böbrek hastası olarak tedavi olmak üzere 10 yıl önce İstanbul Tıp Fakültesi'ne gelen ve burada Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever'in binlerce hastasından biri olarak diyalize girmeye başlayan Su Emin (28), onun meslektaşı olarak aynı fakülteden mezun oldu. Dr. Su Emin, tıp fakültesini kazandığını öğrendiğinde bile diyalizdeydi ve haftada 3 gününü diyalizde geçiyordu. Hastalığı nedeniyle geçirdiği ağır ameliyatın ardından 6 ay hastanede yatmasına rağmen Emin, zorlu tıp fakültesi derslerine hastane odasında çalıştı. Sağlığı için endişelenen ailesi, hiç istemediği halde tıp okudu, hem doktoru hem hocası Prof. Dr. Sever'in manevi desteği ve Türk Böbrek Vakfı'nın verdiği eğitim bursuyla, yıllardır hasta olarak bulunduğu hastane koridorlarından, doktor olarak mezun olmayı başardı.
24.08.2021 Gündem
‘Her organ bağışı yeni bir hayattır’
‘Her organ bağışı yeni bir hayattır’ Türk Böbrek Vakfı ve İstanbul Müftülüğü, organ nakli bekleyen binlerce hastaya umut olabilmek için tüm vatandaşlara ‘organ bağışı yapın’ çağrısında bulundu
28.04.2021 Gündem
Salgında organ bağışı azaldı
Salgında organ bağışı azaldı Koronavirüs nedeniyle organ bağışında yüzde 80’e varan düşüş oldu. Sivil toplum kuruluşları pandemi tedirginliğinin yersiz olduğuna dikkat çekerken, İstanbul İl Müftülüğü de Türk Böbrek Vakfı’yla birlikte bugün organ bağışı çağrısında bulunacak
27.04.2021 Gündem
Böbrek hastalığı olup oruç tutmak isteyenlerin bilmesi gerekenler
Böbrek hastalığı olup oruç tutmak isteyenlerin bilmesi gerekenler Özellikle böbrek hastalığı olan ve oruç ibadetini yerine getirmek isteyenlerin bazı kurallara uyması hayati önem taşıyor. Diyaliz hastaları oruç tutabilir mi? Böbrek fonksiyon bozukluğu yaşayanların oruç tutması uygun mu? Böbrek taşı hastalığı olanlar oruç tutarken nelere dikkat etmeli? Susuzluğun olumsuz etkilerini azaltmak için neler yapmalı? Türk Böbrek Vakfı Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi Başhekimi Dr. Bilal Görçin açıkladı
20.04.2021 Genel Sağlık
‘Sudan sorular’, çarpıcı sonuçlar
‘Sudan sorular’, çarpıcı sonuçlar Türk Böbrek Vakfı tarafından ‘Sudan Sorular’ araştırma projesi, Türk halkının su tüketim alışkanlıklarını gözler önüne serdi. Araştırmaya göre ev dışında su içmiyoruz çünkü dışarıda tuvalete gitmek istemiyoruz. Günlük ne kadar su içeceğimizi üç kişiden biri bilmiyor her iki kişiden biri günlük su tüketim miktarına dikkat etmiyor.
16.01.2021 Gündem
‘Trans yağ bulunan ürünler saklanacak’
‘Trans yağ bulunan ürünler saklanacak’ Yeni düzenlemeyle cips, bisküvi gibi ürünlerin ambalajında ‘Trans yağ yoktur’ ibaresi yer almayacak. Düzenlemeye Türk Böbrek Vakfı tepki gösterdi
18.12.2020 Gündem
Bağışıklık sistemini destekleyen en temel etken: Düzenli uyku
Bağışıklık sistemini destekleyen en temel etken: Düzenli uyku İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı, Uyku Bozuklukları Merkezi Sorumlu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Karadeniz ile Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, bağışıklık sisteminin desteklenmesindeki en temel etkenin düzenli uyku olduğunu söyledi.
7.12.2020 Genel Sağlık
Organ bağışı pandemi yüzünden durma noktasına geldi
Organ bağışı pandemi yüzünden durma noktasına geldi 3 – 9 Kasım Organ Bağışı Haftası ve nakil bekleyen hastalar bu yıl her yıl olduğu gibi panellerde, sokaklarda veya etkinliklerde buluşamayacak; organ bağışı beklediklerini yüksek sesle dile getiremeyecekler. Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk “Pandemi, her alanda olduğu gibi organ nakilleri konusunda da büyük sıkıntılara sebep oldu. Nakil süreçleri ve bağışlar ciddi ölçüde olumsuz etkilendi ve böbrek nakli ameliyatları düşüş gösterdi" dedi
3.11.2020 Genel Sağlık
İşte o 28 ilçe
İşte o 28 ilçe İstanbul’da tablo her geçen gün kötüye gidiyor. Bakan Koca’nın, “28 ilçede artış yüzde 50’nin üzerinde” dediği kente ilişkin “Hayat Eve Sığar” uygulamasındaki son veriler, neredeyse her ilçenin kırmızıya boyandığını gösteriyor
28.10.2020 Gündem
Gıdada logoya pandemi engeli
Gıdada logoya pandemi engeli Okul kantinlerinde satılan yiyeceklerin sağlıklı olmasını sağlayacak “Okul Gıdası Logosu”nda yine uygulamaya geçilemedi. “Okul Gıdası Logosu” uygulaması kantinlerin pandemi tedbirleri nedeniyle açılmayacak olmasından dolayı 2021-2022 öğretim yılına ertelendi
28.09.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türk Böbrek Vakfı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.