Türk Şirketi

Türk Şirketi

Son dakika türk şirketi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan türk şirketi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan türk şirketi haber sayfamızda...

Türk Şirketi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 11.497 türk şirketi haberi bulunmuştur.
14 yıl sonra Tanzanya'dan ziyaret! Erdoğan: Dönüm noktası olacak
14 yıl sonra Tanzanya'dan ziyaret! Erdoğan: Dönüm noktası olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 'Bu ziyaret iki ülke arasında bir dönüm noktası' ifadelerini kullanan Erdoğan Tanzanya ile ticaret hedefini duyurdu.
18.04.2024 Gündem
Çalışanlar dikkat: İlk kez bir Türk şirket denedi! İşte haftada 4 gün mesainin çalışana etkisi
Çalışanlar dikkat: İlk kez bir Türk şirket denedi! İşte haftada 4 gün mesainin çalışana etkisi Geçen yıl itibarıyla hükümet kanadında mesai saatlerinin düşürülmesiyle ilgili bir çalışma yapıldığı bilgisi paylaşılmıştı. İlk kez bir Türk şirketi haftada 4 gün mesai uygulamasına geçtiğini duyurmuştu. Şirket çalışanları ile ilgili yapılan bir ankette ise çarpıcı sonuçlar elde edildi. Peki Türkiye’de 4 gün mesai uygulaması daha da yaygınlaşır mı? Mesai saatlerinin azaltılmasıyla birlikte çalışanların ücretleri düşer mi? İşte detaylar...
17.04.2024 Ekonomi
Komarov: Türkiye’nin birçok santrale ihtiyacı var
Komarov: Türkiye’nin birçok santrale ihtiyacı var Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu (Rosatom) Genel Müdür Birinci Yardımcısı Kirill Komarov, ATOMEXPO-2024 Forumu’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
27.03.2024 Ekonomi
Slovenya’ya Türk imzası
Slovenya’ya Türk imzası Akdeniz, Balkanlar ve Orta Avrupa’yı bağlayan Karavanke Tüneli’nde ışık göründü. Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Asım Cengiz, inşa ettikleri bu tünelle Slovenya’da ilk kez bir Türk müteahhitin altyapı projesi üstlendiğini söyledi.
21.03.2024 Ekonomi
Komşu, Türk iş dünyasına Avrupa kapısını aralayacak
Komşu, Türk iş dünyasına Avrupa kapısını aralayacak Birbirine “komşu” diye hitap eden Türkiye ve Bulgaristan, ticaret ve yatırımda işbirliği konusunu masaya yatırdı. Bulgaristan hükümet yetkilileri, bu ay sonu Schengen Bölgesi’ne dahil olacaklarını belirterek Türk iş dünyasını yatırıma davet etti.
15.03.2024 Ekonomi
KAAN'ın da stratejik malzemesi olan Türk kompozitine büyük ilgi
KAAN'ın da stratejik malzemesi olan Türk kompozitine büyük ilgi Uzay roketlerinden lüks otomobillere kadar birçok teknolojik ürünün ‘olağanüstü hafif ve sağlam’ olmasını sağlayan kompozit endüstrisindeki yenilikler, Paris’te JEC World Fuarı’nda vitrine çıktı. Fuarda 42 Türk şirketi stant açtı. İTO Başkanı Şekib Avdagiç "Kompozit malzeme teknolojisi Türkiye'nin teknoloji üretiminde kritik bir malzeme. Bu açıdan kompozitler geleceğimiz" dedi.
6.03.2024 Ekonomi
Savunma sanayiinde büyük atılım
Savunma sanayiinde büyük atılım Türkiye savunma sanayiinde kendi kendine yetebilen bir ülke olma yolunda büyük adımlar atıyor. SSB Başkanı Görgün, “2023 yılı birçok yeni projenin başlatıldığı ve önemli teslimatların gerçekleştirildiği, başarılarla dolu bir yıl oldu” dedi.
2.03.2024 Gündem
Bakan Fidan'dan Kızıldeniz yorumu: Savaşın girdaba dönüşeceğinin ön habercisi
Bakan Fidan'dan Kızıldeniz yorumu: Savaşın girdaba dönüşeceğinin ön habercisi Kızıldeniz, Irak ve Suriye'de yaşanan saldırıların ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hırvat mevkidaşıyla düzenlediği basın toplantısında önemli mesajlar verdi.
16.01.2024 Dünya
'Zamansız yapılar'la hedef dünyada ilk 50
'Zamansız yapılar'la hedef dünyada ilk 50 "Zamana yenilmeyen, içinde bulunduğu coğrafyanın simgesine dönüşen yapılar inşa ediyoruz. 'Zamansız yapılar' ilkemiz bizi diğer şirketlerden ayırıyor. Yakın dönem hedefimiz 'Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi' listesinde 81'inci sıradan ilk 50 arasına yükselmek..."
8.01.2024 Milliyet Executive
Trendyol, moda aleminin ezberbozan Türk şirketi
Trendyol, moda aleminin ezberbozan Türk şirketi Business of Fashion ve Mckinsey tarafından hazırlanan, “Modanın Durumu, 2024” (The State of Fashion 2024) raporunda Trendyol, global moda endüstrisinde ezber bozan üçüncü nesil markalar arasında gösterildi.
3.01.2024 Ekonomi
Türk şirket, global moda endüstrisinin “ezberbozan” markaları arasında yer aldı
Türk şirket, global moda endüstrisinin “ezberbozan” markaları arasında yer aldı Business of Fashion ve Mckinsey tarafından hazırlanan, “Modanın Durumu, 2024” (The State of Fashion 2024) raporunda Trendyol, global moda endüstrisinde ezber bozan üçüncü nesil markalar arasında gösterilerek listede yer alan tek Türk şirketi oldu.
2.01.2024 Ekonomi
Dönüşümde umut depozito sistemi
Dönüşümde umut depozito sistemi Türkiye’de hanede geri dönüşüm yüzde 12’lerde, AB’de ise yüzde 50 seviyelerinde. İnşaat atıklarının dönüşümünde de AB ortalamasının altındayız. STK temsilcileri 2024’te uygulanmaya başlanacak “Depozito Sistemi”nin toplumsal bir değişime ön ayak olabileceğini belirtiyor.
23.12.2023 Gündem
“I AmChamPion Ödülleri” sahiplerini buldu
“I AmChamPion Ödülleri” sahiplerini buldu AmCham Türkiye tarafından Türkiye-ABD ikili ticaret ve yatırımına katkı sağlayan şirketleri teşvik etmek üzere verilen “I AmChamPion Ödülleri” “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı” temalı etkinlikte sahiplerini buldu. Aynı gün düzenlenen Türk-Amerikan İş Zirvesi sonrasında gerçekleştirilen törende şirketlere 8 kategoride ödül verilirken, 2 iş insanı da ‘Global Türk Ödülü’ ve ‘Onur Ödülü’ aldı.
18.12.2023 Vitrin
Kalyon PV'den yeni yatırım hedefi!
Kalyon PV'den yeni yatırım hedefi! Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Lütfi Elvan, holdingin güneş paneli üreten şirketi Kalyon PV için 500 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, "Hedefimiz, 100 milyon dolar daha ilave yatırım yapmak. Fabrikamızdaki yıllık 2 gigavatlık kapasiteyi de artırmaya devam edeceğiz. Tüm bunlar Türkiye vizyonu dediğimiz vizyonun tam da kendisi. Bu vizyon doğrultusunda hem yurt içinde hem de yurt dışında çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
6.12.2023 Ekonomi
‘İlk 100’ savunma devi arasında 4 Türk şirketi
‘İlk 100’ savunma devi arasında 4 Türk şirketi Türk savunma sanayiinin dünyadaki hızlı yükselişi sürüyor. Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü’nün (SIPRI) hazırladığı, geçen yıl en çok silah ve askeri hizmet satışı yapan ilk 100 savunma sanayii şirketi listesine 4 Türk firması birden girdi.
5.12.2023 Ekonomi
Wozniak: İnsan yapay zekayı dizginlemeli!
Wozniak: İnsan yapay zekayı dizginlemeli! Yapay zekanın dizginlenemediğinde gerçeği manipüle edebileceğini belirten Steve Wozniak, bunun, kitaplardaki alıntı mekanizmasının yapay zekaya entegre edilmesiyle yapılmasını önerdi.
1.12.2023 Ekonomi
Barcelona'dan erken teslim ikramiyesi!
Barcelona'dan erken teslim ikramiyesi! Spotify Camp Nou’nun üçüncü bloğunun yıkımını planlanandan önce gerçekleştirdiği için, inşaatı gerçekleştiren Limak’ın bir milyon euroya yakın bir bonus prim ödemesi alacağı belirtildi.
15.11.2023 İspanya La Liga
Adana'daki termik santralde inceleme: 'Stratejik bir yatırım'
Adana'daki termik santralde inceleme: 'Stratejik bir yatırım' TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknolojileri Komisyonu Başkanı Mustafa Varank ile komisyon üyeleri, Adana'daki Emba Hunutlu Termik Santrali'ni ziyaret etti. Varank, "Bu yatırım, gelişen bir ülke olan, sürekli enerji ihtiyacı olan Türkiye'nin ihtiyacını karşılaması açısından stratejik bir yatırım" dedi.
3.11.2023 Ekonomi
2000’ler ile yeni Türkiye
2000’ler ile yeni Türkiye Geçmişte yalnızca 248 milyon dolar olan savunma ve havacılık ihracatı, 2022 yılında 4,395 milyar dolara ulaştı.
28.10.2023 Gündem
Türk şirketi Afrika’da 3 milyar dolar hacme ulaştı
Türk şirketi Afrika’da 3 milyar dolar hacme ulaştı Türk şirketi Miller Holding, Afrika kıtasında 3 milyar dolarlık taahhüt hacmine ulaştığını duyurdu. Orta ve Batı Afrika’da yer alan 17 ülkede faaliyet gösteren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Mildon, “Bize ‘Afrika’da iş yapmak zor’ diyorlar. Yeterince efor gösteren, kararlı şirketler için hiçbir pazar zor değil. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde büyüdük, şimdi farklı ülkelerde de etkiliyiz. Kıtada Çinlilerden, Avrupalılardan farkımız kazan-kazan prensibimiz. Afrikalılar Türklerle iş yapmayı seviyor” dedi.
17.10.2023 Ekonomi
Hull City'ye yeni sponsor
Hull City'ye yeni sponsor Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu İngiltere Championship temsilcisine yeni sponsor...
Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Şirketler lider kadroları güçlendiriyor Türkiye'nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını belirlemeye devam ediyor. Şirketler kurumsal hedeflerine yönelik atamalarını devam ettirdi.
15.09.2023 Milliyet Executive
Beyaz eşyaya ‘çifte doping’
Beyaz eşyaya ‘çifte doping’ Beyaz eşyada Avrupa daralma yaşarken Türkiye’de iyi bir büyüme yakalandığına dikkat çeken Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, bunda fiyat artışı beklentisiyle talebi öne çeken tüketicilerin ve sıcak havaların etkili olduğunu vurguladı.
7.09.2023 Ekonomi
Hisarcıklıoğlu'ndan Suudi Arabistan açıklaması: 30 milyar dolarlık ticaret hacmini gerçekleştirebiliriz
Hisarcıklıoğlu'ndan Suudi Arabistan açıklaması: 30 milyar dolarlık ticaret hacmini gerçekleştirebiliriz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Suudi Arabistan ile ticari ve ekonomik ilişkilere yönelik açıklama yaptı ve hedefi açıkladı.
28.08.2023 Ekonomi
Geleceğin ulaşımını şekillendirmeye hazır
Geleceğin ulaşımını şekillendirmeye hazır New York Borsası’nda hisseleri doğrudan işlem gören ilk Türk şirketi olan Martı’nın kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem, Milliyet’e konuştu. Öktem, “Elde ettiğimiz kaynak ile şimdi kendi teknolojimizi daha da geliştirerek Türkiye’de geleceğin ulaşım çözümlerini şekillendirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.
15.07.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türk Şirketi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.