Türk Tarih Kurumu

Türk Tarih Kurumu

Son dakika Türk Tarih Kurumu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türk Tarih Kurumu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türk Tarih Kurumu haber sayfamızda...

Türk Tarih Kurumu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.366 türk tarih kurumu haberi bulunmuştur.
Demirören Yayınları'ndan 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' çıktı
Demirören Yayınları'ndan 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' çıktı Demirören Yayınları'ndan çıkan Antoine Ignace Melling'in 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' adlı eserinin çok özenle hazırlandığını söyleyen Zero Kitap'ın sahibi Ahmet Boratav, "Demirören Yayınları'nın çıkartmaya başladığı prestij yayınları gerçekten çok önemli. Baskı kaliteleri çok iyi ve satışında kitapçılar ile sahafları desteklemesi de önemli. Çünkü satış kanalları bunlar. Yani Demirören Yayınları piyasayı olumlu yönde destekliyor. Örneğin Antoine Ignance Melling'in A Picture Voyage to Constantinople kitabı yeniden basıldı. Bu çok kaliteli bir baskı ve çok kaliteli bir cilt. Bugüne kadar alamamış olan kitap meraklıları için çok önemli bir yayın. Eski bir matbaacı olarak söylüyorum Melling'in kitabının baskısı gerçekten çok iyi. Seçilen kağıt, baskı kalitesi orijinal, arşivlerden alınıp renk ayrımı düzgün yapılmış. Mükemmel bir cilt ile gerçek bir koleksiyon kitabı" diye konuştu.
19.04.2024 Kültür Sanat
Alaca Höyük İstanbul’a taşındı
Alaca Höyük İstanbul’a taşındı Yapı Kredi Müzesi’nde gerçekleşen “Bir İdealin Peşinde: Atatürk ve Alaca Höyük” sergisi Alaca Höyük kazılarına ışık tutarken Cumhuriyet’in arkeolojiye verdiği önemi de hatırlatıyor.
22.01.2024 Arkeoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya Gazze tepkisi: Dünyanın eli kolu bağlı durması utanç verici
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya Gazze tepkisi: Dünyanın eli kolu bağlı durması utanç verici Katıldığı ödül töreninde İsrail'in saldırılarına sessiz kalan dünya ülkelerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Onca devletin, İsrail'in vahşi saldırıları karşısında eli kolu bağlı durması utanç verici. İnşallah 2024, zalimlerin hak ettikleri cezayı gördüğü, mazlumların yaralarının sarıldığı bir yıl olacaktır diye inanıyorum.' dedi.
20.12.2023 Gündem
Ankara'da 'tarım ve ormancılık' sempozyumu
Ankara'da 'tarım ve ormancılık' sempozyumu ANKARA'da, Tarım ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Tarih Kurumu (TTK) iş birliğinde, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü Yılında Tarım ve Ormancılık Tarihi Sempozyumu' düzenlendi.
18.12.2023 Ekonomi
Anadolu ‘Tarih’inin başladığı yer
Anadolu ‘Tarih’inin başladığı yer 19.yüzyılda Avrupa pazarlarında boy göstermeye başlayan kil tabletler sayesinde bulunan Kültepe-Kaniş, yazının kullanılmaya başlamasıyla birlikte Anadolu’nun yeni bir çağa, tarihi çağlara girdiği yer olarak kabul ediliyor. Yazı Kültepe’ye, şehrin büyük bir ticaret merkezi olması nedeniyle Asurlu tüccarlar tarafından taşınıyor.
18.12.2023 Arkeoloji
Amasya'da müthiş keşif: Din tarihini derinden sarsacak
Amasya'da müthiş keşif: Din tarihini derinden sarsacak  Amasya’daki Oluz Höyük kazılarında Med Krallığı dönemine ait olduğu belirlenen yaklaşık 2 bin 600 yıllık sunak keşfedildi.
21.11.2023 Gündem
Çanakkale'de tarihi keşif! 86 bin yıllık mağaradan 20 bine yakın sır
Çanakkale'de tarihi keşif! 86 bin yıllık mağaradan 20 bine yakın sır Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Bahadırlı köyü sınırları içerisindeki İnkaya Mağarası'nda bu yılki kazı çalışmalarında 86 bin yıl öncesine kadar inen izlere rastlanıldı.
20.11.2023 Gündem
Cumhuriyet demek 'reform' demek
Cumhuriyet demek 'reform' demek Cumhuriyet'in ilk yılları, daha doğrusu Meclis'in kurulduğu 1920 ve Atatürk'ün vefat ettiği 1938 arasındaki dönem çok özel bir dönemdi... "Reform nedir?" sorusunun cevabını arıyorsanız, bu 18 yıla bakın...
10.11.2023 Milliyet Executive
Bakan Ersoy: Cumhuriyet tarihinin arkeolojide altın çağı olacak
Bakan Ersoy: Cumhuriyet tarihinin arkeolojide altın çağı olacak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür Yolu Festivali'nin son ayağı Antalya’da gerçekleşecek etkinlikler kapsamında Manavgat ilçesindeki Side Antik Kenti’ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve beraberindekiler Side Kazı Başkanlığı tarafından kazısı tamamlanan 'M Yapı' alanında Devlet Çoksesli Korosu’nun, şef Burak Onur Erdem yönetiminde seslendirdiği Carl Orff'un Carmina Burana konserini dinledi.
4.11.2023 Gündem
Cumhuriyet’in Yüzyılı: Öncü kadınlar
Cumhuriyet’in Yüzyılı: Öncü kadınlar Cumhuriyet’le birlikte kadınlar sosyal ve siyasal alanda birçok hak kazanırken Cumhuriyet’in açtığı bu yolu, başarılarıyla taçlandırdılar. Yüz yıldır sanattan bilime, spordan iş hayatına, birçok alanda ülkemizin gelişimine önemli katkılar sağladılar
29.10.2023 Gündem
Bin yıllık Türk mezarında büyük keşif! Tartışmalara son noktayı koyacak
Bin yıllık Türk mezarında büyük keşif! Tartışmalara son noktayı koyacak Türklere Anadolu’nun kapılarını açan 1071 Malazgirt Zaferi’nden yaklaşık 100 yıl önce gelen ve ilk olarak Amasya'da belirlenen öncü Türklerin bin yıl sonra kazılarda çıkan mezarları, antik gen ile DNA araştırmalarına ışık tutacak.
24.10.2023 Gündem
Arkeolojik ideallerin izleri
Arkeolojik ideallerin izleri “Bir İdealin Peşinde” sergisinde Atatürk’ün direktifleriyle Çorum’da başlatılan kazılar kapsamında bulunan eserler yer alıyor.
22.10.2023 Kültür Sanat
2400 yılık antik kentte salgın araştırması
2400 yılık antik kentte salgın araştırması Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyündeki 2 bin 400 yıllık Alexandria Troas Antik Kenti'nde salgın yaşanıp yaşanmadığı, kazı çalışmalarının devam ettiği forum alanı içerisinde çıkacak iskeletlerin antropologlar tarafından incelenmesi sonrası ortaya çıkacak.
14.10.2023 Gündem
Mirasımız evine dönüyor
Mirasımız evine dönüyor Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Kazı Destekleri Çalıştayı’na katıldı.
12.10.2023 Kültür Sanat
Bakan Ersoy: 37 parça eserimiz ait olduğu topraklara dönüyor
Bakan Ersoy: 37 parça eserimiz ait olduğu topraklara dönüyor Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye ve İsviçre arasında kültür varlığı eser iadesi anlaşması ile ilgili, "Urartu dönemi kap kacak ve Roma dönemi geyik heykelinin yer aldığı 37 parça eserimiz ait olduğu topraklara dönüyor. İsviçre makamlarından birkaç saat içinde teslim alınacak." dedi.
11.10.2023 Gündem
2 bin 400 yıllık sır perdesi aralandı! ' İlk defa tespit ettik'
2 bin 400 yıllık sır perdesi aralandı! ' İlk defa tespit ettik' Çanakkale Boğazı'nda, Ezine ilçesi Dalyan köyü yakınındaki 2 bin 400 yıllık liman kenti Alexandria Troas Antik Kenti'nde süre kazı çalışmalarında 2 bin yıllık sır perdesi aralandı.
8.10.2023 Gündem
2 bin 400 yıl sonra iskeletlerden çıkan şok gerçek!
2 bin 400 yıl sonra iskeletlerden çıkan şok gerçek! Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyündeki 2 bin 400 yıllık Alexandria Troas Antik Kenti'nde 2023 yılı kazı çalışmalarında en son yaşam evresinin izleri ortaya çıkarılıyor.
3.10.2023 Gündem
Çanakkale'de büyük keşif! Osmanlı dönemine ait, tam 350 yıllık
Çanakkale'de büyük keşif! Osmanlı dönemine ait, tam 350 yıllık Çanakkale Biga ilçesine bağlı Kemer köyünde 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip olup, Roma İmparatorluk döneminde önemli bir liman kenti konumunda olan Parion Antik Kenti’nde kazı çalışmalarına devam eden kazı ekibi tarafından bulundu. 300-350 yıl öncesine tarihlenenyapı Osmanlı-Türk varlığının korunagelmiş en belirgin mimari tek yapısı.
25.09.2023 Haberler
Çanakkale'de büyük keşif! Osmanlı dönemine ait, tam 350 yıllık
Çanakkale'de büyük keşif! Osmanlı dönemine ait, tam 350 yıllık Çanakkale Biga ilçesine bağlı Kemer köyünde 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip olup, Roma İmparatorluk döneminde önemli bir liman kenti konumunda olan Parion Antik Kenti’nde kazı çalışmalarına devam eden kazı ekibi tarafından bulundu. 300-350 yıl öncesine tarihlenenyapı Osmanlı-Türk varlığının korunagelmiş en belirgin mimari tek yapısı.
25.09.2023 Gündem
64 bin yıllık sır ortaya çıktı! 'Kazı sırasında bir sürprizle karşılaştık'
64 bin yıllık sır ortaya çıktı! 'Kazı sırasında bir sürprizle karşılaştık' Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Bahadırlı köyünde 2017 yılından bu yana devam eden İnkaya Mağarası kazı çalışmalarında mağaradaki tabakalarda 86 bin yıl öncesine kadar inen insan yaşam izlerine rastlandı. Kazı sırasında çeşitli buluntuların üretildiği 64 bin yıllık atölyedeki kazı çalışmalarına yoğunlaşıldı.
4.09.2023 Haberler
64 bin yıllık sır ortaya çıktı! 'Kazı sırasında bir sürprizle karşılaştık'
64 bin yıllık sır ortaya çıktı! 'Kazı sırasında bir sürprizle karşılaştık' Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Bahadırlı köyünde 2017 yılından bu yana devam eden İnkaya Mağarası kazı çalışmalarında mağaradaki tabakalarda 86 bin yıl öncesine kadar inen insan yaşam izlerine rastlandı. Kazı sırasında çeşitli buluntuların üretildiği 64 bin yıllık atölyedeki kazı çalışmalarına yoğunlaşıldı.
4.09.2023 Gündem
Çalışmalar 17 yıldır sürüyordu! Benzerine rastlanmadı
Çalışmalar 17 yıldır sürüyordu! Benzerine rastlanmadı Amasya’da Oluz Höyük’te 17 yıldır süren kazılarda heyecan verici bir sonuca ulaşıldı. Kazılarda 2 binden fazla sayıda Demir Çağı'na tarihlenen eserler ele geçirildi.
30.08.2023 Gündem
Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Nelerdir? Kısaca Halkçılık, Devletçilik, Cumhuriyetçilik, İnkılapçılık, Milliyetçilik Nedir?
Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Nelerdir? Kısaca Halkçılık, Devletçilik, Cumhuriyetçilik, İnkılapçılık, Milliyetçilik Nedir? Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından belirlenen yürürlüğe sokulan Atatürk’ün İlke ve İnkılapları vardır. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi derslerinde öğrencilerin yakından işlediği bu Atatürk ilkelerinin her birinin ayrı amacı hedefi temsil etmektedir. Atatürk’ün ilkeleri toplamda 6 tanedir. Her ilkenin ayrı ayrı ise önemi bulunmaktadır. Kısaca halkçılık, devletçilik, cumhuriyetçilik nedir? Atatürk İlkeleri ve İnkılapları özellikleri ve anlamları ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
26.08.2023 Eğitim
86 bin yıllık iz! Çalışmalar sonuç verdi
86 bin yıllık iz! Çalışmalar sonuç verdi İnkaya Mağarası kazı çalışmalarında, mağaradaki tabakalarda 86 bin yıl öncesine kadar inen insan yaşam izlerine rastlandı.
21.08.2023 Gündem
Atatürk’e dair yeni görüntüler
Atatürk’e dair yeni görüntüler Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hayata geçirdiği Film Mirasım adlı site ve mobil uygulamaya Atatürk’ün daha önce yayınlanmamış görüntüleri eklendi. 1918-1938 yılları arasında çekilmiş 128 dijital filmin yer aldığı arşivde 1938-1950 yılları arasından ise 195 belge niteliğinde görüntü var.
17.08.2023 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Türk Tarih Kurumu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.