Türk Tarihi

Türk Tarihi

Son dakika Türk tarihi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türk tarihi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türk tarihi haber sayfamızda...

Türk Tarihi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 31.104 türk tarihi haberi bulunmuştur.
Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli
Tanrı Dağları’nın eteklerinde bir vaha: İli Özay Şendir - Fransız Doğu Bilimci Joseph De Guines’in 1756-1758 yılları arasında 3 cilt olarak yayımladığı “Büyük Türk Tarihi” kitabında Türklerin atası olarak Nuh Peygamberin oğlu Yafes’in adını zikreder ve Yafes’in oğullarından birinin adının Türk olduğunu yazar...
20.04.2024 Pazar
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den önemli açıklamar
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den önemli açıklamar Yerel seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '“Yerelde iktidar olduk” diyenler hayal âlemindedir. Türkiye’de iktidar tektir ve o da Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir' dedi.
16.04.2024 Haberler
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den 31 Mart mesajı
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den 31 Mart mesajı Yerel seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '“Yerelde iktidar olduk” diyenler hayal âlemindedir. Türkiye’de iktidar tektir ve o da Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir' dedi.
16.04.2024 Gündem
‘Bu ülke iki sandıkla kuruldu’
‘Bu ülke iki sandıkla kuruldu’ CHP Genel Başkanı Özel, MHP lideri Bahçeli’nin sözlerine yanıt verdi: “Dünyada bir ülke sandıkla kurulduysa bu ülke kurulmuştur. Bir, cepheye mermi taşıyan annelerin sandıklarındaki mermileriyle; iki, TBMM’nin yönettiği Kurtuluş Savaşı’yla kurulmuştur” 
11.04.2024 Gündem
CHP lideri Özel: Tüm siyasi partilerin liderlerini arayacağım
CHP lideri Özel: Tüm siyasi partilerin liderlerini arayacağım CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ramazan Bayramı namazını memleketi Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Hatuniye Camii'nde kıldı.
10.04.2024 Gündem
‘Türk tarihi sandıkta yazılmadı’
‘Türk tarihi sandıkta yazılmadı’ MHP lideri Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, Rusya-Ukrayna savaşı, İsrail’in Gazze’deki soykırımı, İran ile İsrail arasındaki gerilimi hatırlatarak, “Tüm dünyanın bayramların manevi iklimine muvafık ve müzahir şekilde kucaklaşması, münakaşayı ve hegemonya mücadelelerini ikame edecek iyi niyetli, dostane ve kalıcı ilişki ağlarının kurulması yaşanabilir bir dünya için elzemdir” dedi.
10.04.2024 Gündem
Bahçeli: 'Cam tavanı kırdık' diyenlere asla fırsat verilmeyecek
Bahçeli: 'Cam tavanı kırdık' diyenlere asla fırsat verilmeyecek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. CHP lideri Özgür Özel'e göndermede bulunan Bahçeli "'Cam tavanı kırdık' diyenlerin Türk devletinin çatısını ve Türk milletinin varlığını dinamitlemesine asla fırsat verilmeyecektir." ifadelerini kullandı.
9.04.2024 Haberler
Bahçeli: 'Cam tavanı kırdık' diyenlere asla fırsat verilmeyecek
Bahçeli: 'Cam tavanı kırdık' diyenlere asla fırsat verilmeyecek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. CHP lideri Özgür Özel'e göndermede bulunan Bahçeli "'Cam tavanı kırdık' diyenlerin Türk devletinin çatısını ve Türk milletinin varlığını dinamitlemesine asla fırsat verilmeyecektir." ifadelerini kullandı.
9.04.2024 Gündem
Bahçeli'den AYM çıkışı: AYM, milli güvenlik sorunudur
Bahçeli'den AYM çıkışı: AYM, milli güvenlik sorunudur MHP'nin 55. yıl kutlama etkiliğinde konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den AYM ile ilgili dikkat çeken bir çıkış geldi.
9.02.2024 Gündem
Sanat ve kültür dolu yolculuk
Sanat ve kültür dolu yolculuk Gayrettepe Metro istasyonu, teknolojik özelliklerinin yanı sıra müze zenginliğinde olan tasarımı ile yolcuları Türkiye tarihinde bir gezintiye çıkarıyor. 
30.01.2024 Ekonomi
KPSS Konuları 2024... KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim Konuları ve Soru Dağılımı
KPSS Konuları 2024... KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim Konuları ve Soru Dağılımı ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS devlet kadrolarına alınacak olan personellerin seçilmesi için yapılan sınavdır. Her yıl milyonlarca insanın girdiği bu sınav eğitim düzeyine göre düzenlenmektedir. Sınav girecek olan kişilerin sorumlu olması gereken bazı konular bulunur. Bu nedenle sınav öncesi adayların aklına takılan konulardan birisi de KPSS konuları olmaktadır. KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim konuları ve soru dağılımı hakkında detaylı bilgi almak için sizin için hazırladığımız ‘KPSS Konuları 2024’ başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz.
5.01.2024 Eğitim
Cevdet Yılmaz açıkladı: Yabancı ziyaretçi sayısı 3,4 kat arttı
Cevdet Yılmaz açıkladı: Yabancı ziyaretçi sayısı 3,4 kat arttı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ülkemize gelen yabancı ziyaretçi sayısı son 20 yılda 3,4 kat artmıştır. 2022 yılında ülkemize gelen toplam ziyaretçi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 71 artış göstererek 51,4 milyon kişi olarak gerçekleşmiştir" dedi.
16.11.2023 Ekonomi
Eski eşler yeniden birlikte mi? Hamdi  Alkan'dan Canan Hoşgör açıklaması
Eski eşler yeniden birlikte mi? Hamdi Alkan'dan Canan Hoşgör açıklaması Yönetmen ve oyuncu Hamdi Alkan, 2006-2012 yılları arasında evli kaldığı Canan Hoşgör'le ilişkisinden dünyaya gelen kızı Ayşe Alkan ile önceki gün Nişantaşı'nda objektiflere yansıdı. Selen Görgüzel'le sekiz yıllık evliliği tek celsede biten Hamdi Alkan, eski eşi ile tekrar birliktelik yaşayacağı idiasına da açıklık getirdi.
16.11.2023 Cadde
Keşke dediğimiz yerlere bir zaman makinesi
Keşke dediğimiz yerlere bir zaman makinesi Sinan Turaman, 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Özbekistan Simge Anıtı gibi projelere imza atan Outdoor Factory’nin yaratıcı mutfağını Milliyet’e açtı. Bugünlerde Deprem Anıtı ve Cumhuriyet Müzesi üzerine çalışan Turaman, “Keşke dediğimiz yerlere, zaman makinesi gibi bizleri göndermek istiyorum” diyor.
4.11.2023 Pazar
Cumhuriyet’in Yüzyılı: Öncü kadınlar
Cumhuriyet’in Yüzyılı: Öncü kadınlar Cumhuriyet’le birlikte kadınlar sosyal ve siyasal alanda birçok hak kazanırken Cumhuriyet’in açtığı bu yolu, başarılarıyla taçlandırdılar. Yüz yıldır sanattan bilime, spordan iş hayatına, birçok alanda ülkemizin gelişimine önemli katkılar sağladılar
29.10.2023 Gündem
Türk asker yüzünü Çanakkale'de kaybetti! 'Buruncu Joseph' mucizeler yarattı
Türk asker yüzünü Çanakkale'de kaybetti! 'Buruncu Joseph' mucizeler yarattı Çanakkale Savaşı'nın gazilerinden Teğmen Mustafa İpar, savaşta yüzünün yarısından fazlasını bir mermi sonucu kaybetti. Yaşadığı acılara rağmen hayattan vazgeçmeyen teğmenin yolu Alman bir estetik cerrahla kesişti. İşte ne olduysa o zaman oldu. Teğmen İpar, tarihe damga vuracak bir ameliyatla yepyeni bir yüze kavuştu.
3.10.2023 Yaşam
Batuhan İsminin Anlamı Nedir? Batuhan Ne Demek, Ne Anlama Gelir?
Batuhan İsminin Anlamı Nedir? Batuhan Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Anlamı ile oldukça görkemli bir isim olarak öne çıkan Batuhan, tarihi açıdan en önemli isimler içerisinde gelmektedir. Özellikle Türk tarihi açısından çok önemli adlar arasındadır. Peki, Batuhan isminin anlamı nedir? Batuhan ne demek, ne anlama gelir? İşte bu isim hakkında detaylar.
25.09.2023 Aile
Süleyman İsminin Anlamı Nedir? Süleyman Ne Demek, Ne Anlama Gelir?
Süleyman İsminin Anlamı Nedir? Süleyman Ne Demek, Ne Anlama Gelir? İsim konusu oldukça önemli bir konudur. Bir isim bir insanın hayatı boyunca kullanabileceği kimliği oluşturur. Bu sebeple çiftlerin çocuklarına isim koyarken bu konuya oldukça dikkat etmeleri gerekir. Çocuklarının hayatı boyunca taşıyacağı ismin en güzel anlama sahip isim olmasını herkes ister. Çok klasik olan ve çok uzun yıllardır dilimizde kullanılan isimlerden bir tanesi de Süleyman ismidir. Süleyman ismi ile ilgili detayları derledik.
25.09.2023 Aile
Kürşat İsminin Anlamı Nedir? Kürşat Ne Demek, Ne Anlama Gelir?
Kürşat İsminin Anlamı Nedir? Kürşat Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Türk tarihi açısından oldukça önemli bir isim olarak Kürşat öne çıkmaktadır. Farklı Türk devletlerinde hükümdarlar için kullanılan bu isim, aynı zamanda diğer anlamları üzerinden de beğeni toplamaktadır. Peki, Kürşat isminin anlamı nedir? Kürşat ne demek, ne anlama gelir? İşte bu isin için bilinmesi gerekenler.
25.09.2023 Aile
Erol İsminin Anlamı Nedir? Erol Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?
Erol İsminin Anlamı Nedir? Erol Ne Demek, Hangi Anlama Gelir? Özellikle son zamanlarda futbol üzerinden çok fazla duyulan isimlerden biri olarak öne çıkan Erol, erkek çocuklar için kullanılan güzel isimlerden biridir. Peki Erol isminin anlamı nedir? Erol ne demek, hangi anlama gelir? İşte anne ve babaların bu iletişim hakkında merak ettikleri.
25.09.2023 Eğitim
Selim İsminin Anlamı Nedir? Selim Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?
Selim İsminin Anlamı Nedir? Selim Ne Demek, Ne Anlamına Gelir? Selim çok eski tarihlerden bu yana Türkiye'de yer alan ve çok sevilen isimlerden biridir. Birçok aile erkek çocukları için bu ismi verebilmek adına internet üzerinden bilgi almaya çalışmaktadır. Peki, Selim isminin anlamı nedir? Selim ne demek, ne anlamına gelir? İşte detaylar.
25.09.2023 Gündem
Orçun İsminin Anlamı Nedir? Orçun Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?
Orçun İsminin Anlamı Nedir? Orçun Ne Demek, Hangi Anlama Gelir? Yeni dönemin isimleri içerisinde Orçun adı geliyor. Aslına bakılırsa çok eski dönemlere ait bir isim olması ile beraber, günümüzde merak edilen adlar arasındadır. Peki, Orçun isminin anlamı nedir? Orçun ne demek, hangi anlama gelir? İşte bu isim için bilgiler.
25.09.2023 Eğitim
Bartu İsminin Anlamı Nedir? Bartu Ne Demek, Ne Anlama Gelir?
Bartu İsminin Anlamı Nedir? Bartu Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Bartu ismi hem tarihi açıdan hem de anlamı ile beraber en çok sevilen erkek isimlerinden biridir. Son zamanlarda çok daha popüler olan isim internet üzerinden de sıkça incelenmeye başlandı. Peki, Bartu isminin anlamı nedir? Bartu ne demek, ne anlama gelir? İşte bu güzel isim için bilmeniz gerekenler.
25.09.2023 Aile
Ege İsminin Anlamı Nedir? Ege Ne Demek, Ne Anlama Gelir?
Ege İsminin Anlamı Nedir? Ege Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Birçok değişik anlamı ile beraber Ege ismi çok sık kullanılan adlar arasında gelmektedir. Özellikle unisex olması ile hem kız hem de erkek çocuklar için kullanma imkanı vermektedir. Peki, Ege isminin anlamı nedir? Ege ne demek, ne anlama gelir? İşte bu isim hakkında bilinmesi gerekenler.
25.09.2023 Aile
Osman İsminin Anlamı Nedir? Osman Ne Demek, Ne Anlamına Gelir?
Osman İsminin Anlamı Nedir? Osman Ne Demek, Ne Anlamına Gelir? Osman, dilimize uzun zaman önce geçmiş ve Arapça kökene sahip bir isimdir. Erkek çocuklara verilen bu isim hakkında Osman ne demek ve Osman ismi Kur’an’da geçiyor mu gibi sorular ortaya atılmaktadır. Sizler için Osman ismi hakkında sorulan tüm soruların cevaplarını derledik.
25.09.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türk Tarihi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.