Türk Tiyatrosu

Türk Tiyatrosu

Son dakika Türk Tiyatrosu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türk Tiyatrosu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türk Tiyatrosu haber sayfamızda...

Türk Tiyatrosu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.396 türk tiyatrosu haberi bulunmuştur.
Geleneksel sahne kuruldu
Geleneksel sahne kuruldu Hilmi Zafer Şahin’in hazırladığı “Geleneksel Türk Tiyatrosu” Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan ve günümüze ulaşan Türk tiyatro sahnesine kapsamlı bir bakış. Kitap hem akademik bir kılavuz hem de tiyatroseverler için keyifli, öğretici bilgilere sahip
14.04.2024 Kültür Sanat
Bornova’da dolu dolu ara tatil
Bornova’da dolu dolu ara tatil Bornova Belediyesi yarıyıl tatiline giren öğrencileri geleneksel Türk tiyatrosu ile tanıştırdı.
3.02.2024 Ege
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımı
YKS Konuları 2024: YKS (TYT-AYT) Konuları ve Soru Dağılımı YKS ÖSYM tarafından uygulanan üniversite giriş sınavıdır. Lise mezunu veya lise son sınıf öğrencileri lisans eğitimi almak için bu sınava girebilir. YKS toplamda 3 oturumdan oluşur. Her yıl milyonlarca öğrencinin girdiği YKS’nin 1. Oturumu TYT’dir. TYT sınavına giren öğrenciler AYT ve YDT’ye girme hakkına sahip olurlar. AYT sınavı alan bilgisi ölçerken, YDT ise yabancı dil eğitimi almak isteyen öğrenciler içindir. TYT ve AYT konuları arasında matematik, Türkçe, geometri, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, tarih, felsefe ve din kültürü yer almaktadır. YDT sınavına Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden herhangi biri tercih edilerek girilir. 2024 TYT, AYT VE YDT konuları ve soru dağılımı için “2024 YKS Konuları” içeriğimize göz atabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
9. Sınıf Edebiyat Konuları: 1. Dönem ve 2. Dönem 9. Sınıf Edebiyat Müfredatı 2023-2024
9. Sınıf Edebiyat Konuları: 1. Dönem ve 2. Dönem 9. Sınıf Edebiyat Müfredatı 2023-2024 Lise birinci sınıfa geçen öğrenciler dil bilgisinin yanı sıra edebiyat dersleri de almaya başlarlar. Özellikle lise giriş sınavı LGS, YKS oturumları TYT-AYT ve memur alım sınavı KPSS gibi merkezi sınavlarda öğrencilerin edebiyat alanına ihtiyacı olur. Edebiyat konuları MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir. Eğer sizde 2023-2024 yılında 1. dönem ve 2. dönem 9. sınıf edebiyat müfredatını merak ediyorsanız “9. Sınıf Edebiyat Konuları” içeriğimizden konu ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
10. Sınıf Edebiyat Konuları Nelerdir? 1. Dönem ve 2. Dönem 10. Sınıf Edebiyat Müfredatı 2023-2024
10. Sınıf Edebiyat Konuları Nelerdir? 1. Dönem ve 2. Dönem 10. Sınıf Edebiyat Müfredatı 2023-2024 Lise birinci sınıfa geçen öğrenciler dil bilgisinin yanı sıra edebiyat dersleri de almaya başlarlar. Özellikle lise giriş sınavı LGS, YKS oturumları TYT-AYT ve memur alım sınavı KPSS gibi merkezi sınavlarda öğrencilerin edebiyat alanına ihtiyacı olur. Edebiyat konuları MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir. Eğer sizde 2023-2024 yılında 1. dönem ve 2. dönem 10. sınıf edebiyat müfredatını merak ediyorsanız “10. Sınıf Edebiyat Konuları” içeriğimizden konu ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.
2.01.2024 Eğitim
Yeşilçam'ın efsane sanatçısı Jeyan Mahfi Ayral Tözüm hayatını kaybetti
Yeşilçam'ın efsane sanatçısı Jeyan Mahfi Ayral Tözüm hayatını kaybetti Yeşilçam'da Türkan Şoray, Filiz Akın, Belgin Doruk, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Emel Sayın, Gülşen Bubikoğlu ve Necla Nazır'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü ismi seslendiren 94 yaşındaki ses sanatçısı ve oyuncu Jeyan Mahfi Ayral Tözüm hayatını kaybetti. Usta ismin ölümü sevenlerini yasa boğdu.
29.10.2023 Cadde
Metin Akpınar'dan kızları ile ilgili açıklama geldi! 'Çektiği acılardan dolayı çok üzgünüm'
Metin Akpınar'dan kızları ile ilgili açıklama geldi! 'Çektiği acılardan dolayı çok üzgünüm' Türk tiyatrosu ve sinemasının duayen isimlerinden Metin Akpınar, "evlilik dışı ilişkiden bir kızı olduğu" haberi ile gündeme gelmişti. Akpınar'dan konuya dair açıklama geldi.
14.10.2023 Cadde
Metin Akpınar'ın 35 yıl sonra ortaya çıkan kızının ikizi de varmış!
Metin Akpınar'ın 35 yıl sonra ortaya çıkan kızının ikizi de varmış! Türk tiyatrosu ve sinemasının duayen isimlerinden Metin Akpınar, "evlilik dışı ilişkiden bir kızı olduğu" haberi ile gündeme geldi. 82 yaşındaki sanatçının Duygu Nebioğlu'nun biyolojik babası olduğu, DNA testi ve mahkeme kararıyla kesinlik kazandı. Türkiye bu olayı konuşurken, Göksel Özdoğdu ile 62 yıldır evlilik sürdüren Metin Akpınar'ın bir kızı daha olduğu ortaya çıktı.
13.10.2023 Televizyon
Metin Akpınar'ın 35 yıl sonra ortaya çıkan kızının ikizi de varmış!
Metin Akpınar'ın 35 yıl sonra ortaya çıkan kızının ikizi de varmış! Türk tiyatrosu ve sinemasının duayen isimlerinden Metin Akpınar, "evlilik dışı ilişkiden bir kızı olduğu" haberi ile gündeme geldi. 82 yaşındaki sanatçının Duygu Nebioğlu'nun biyolojik babası olduğu, DNA testi ve mahkeme kararıyla kesinlik kazandı. Türkiye bu olayı konuşurken, Göksel Özdoğdu ile 62 yıldır evlilik sürdüren Metin Akpınar'ın bir kızı daha olduğu ortaya çıktı. Kanal D’de yayınlanan 'Neler Oluyor Hayatta' programına konuk olan Nebioğlu, "Metin Akpınar’ın iki kızından birisiyim" dedi.
13.10.2023 Cadde
Metin Akpınar'ın evlilik dışı ilişkiden kızı olduğu ortaya çıktı! 'Hayranı olduğum sanatçı biyolojik babammış'
Metin Akpınar'ın evlilik dışı ilişkiden kızı olduğu ortaya çıktı! 'Hayranı olduğum sanatçı biyolojik babammış' Göksel Özdoğdu ile 62 yıldır evli olan usta sanatçı Metin Akpınar'ın evlilik dışı ilişkiden bir kızı olduğu 35 yıl sonra ortaya çıktı. Mahkeme kararı ile Akpınar'ın kızı olduğunun resmiyet kazandığını açıklayan Duygu Nebioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yaşananları anlattı.
12.10.2023 Magazin
Metin Akpınar'ın evlilik dışı ilişkiden kızı olduğu ortaya çıktı! 'Hayranı olduğum sanatçı biyolojik babammış'
Metin Akpınar'ın evlilik dışı ilişkiden kızı olduğu ortaya çıktı! 'Hayranı olduğum sanatçı biyolojik babammış' Göksel Özdoğdu ile 62 yıldır evli olan usta sanatçı Metin Akpınar'ın evlilik dışı ilişkiden bir kızı olduğu 35 yıl sonra ortaya çıktı. Mahkeme kararı ile Akpınar'ın kızı olduğunun resmiyet kazandığını açıklayan Duygu Nebioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yaşananları anlattı. Nebioğlu, yaklaşık 1.5 yıl önce Metin Akpınar ile bir araya gelerek, sanatçıya kitap imzalatmıştı.
12.10.2023 Cadde
Cibali Karakolu Müzesi kapılarını açtı: İstanbul'da çok büyük bir eksik tamamlandı
Cibali Karakolu Müzesi kapılarını açtı: İstanbul'da çok büyük bir eksik tamamlandı İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı işbirliğiyle yürütülen 2 yıllık restorasyon çalışmasının ardından müze olarak hizmete açılan Cibali Karakolu ve Cebe Ali Bey Türbesi, Fatih'te ziyaretçilerini bekliyor.
27.09.2023 Haberler
Cibali Karakolu Müzesi kapılarını açtı: İstanbul'da çok büyük bir eksik tamamlandı
Cibali Karakolu Müzesi kapılarını açtı: İstanbul'da çok büyük bir eksik tamamlandı İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı işbirliğiyle yürütülen 2 yıllık restorasyon çalışmasının ardından müze olarak hizmete açılan Cibali Karakolu ve Cebe Ali Bey Türbesi, Fatih'te ziyaretçilerini bekliyor.
27.09.2023 Gündem
'Taksim'e sığamadım! Kimseye çaktırmadan ağladım'
'Taksim'e sığamadım! Kimseye çaktırmadan ağladım' Oyuncu Derya Şensoy ile Müjgan Ferhan Şensoy, 31 Ağustos 2021 tarihinde kalp damar hastalıkları ve solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren babaları Ferhan Şensoy'u ikinci ölüm yıl dönümünde andılar. Usta tiyatrocu ile yer aldığı siyah beyaz kareyi yayınlayan Derya Şensoy, duygusal bir yazı kaleme aldı.
31.08.2023 Cadde
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023 Eğitim öğretim hayatında edebiyat dersleri öğrencilerin aldığı derslerden birisidir. Özellikle lise 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı dersleri alırlar. Üniversite giriş sınavı YKS oturumları TYT-AYT gibi merkezi sınavlarda öğrencilerin karşısına çıkan alanlardan bir tanesidir. Ders kitapları her yıl MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir. 10. sınıf edebiyat ders kitabında öğrencilerin kendini geliştirebileceği çeşitli etkinliklerin yanı sıra cevaplayabilecekleri bilgi verici sorular da bulunmaktadır. 2022-2023 yılında 10. sınıf edebiyat ders kitabı MEB Yayınları cevap anahtarını merak ediyorsanız "10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları" içeriğimize göz atabilirsiniz.
25.08.2023 Eğitim
‘Seyirci sorununu sahnede aramak gerek’
‘Seyirci sorununu sahnede aramak gerek’ Türkiye Tiyatro Vakfı’nın hedefleri salonlar dolsun, iyi oyunlar oynansın, iyi metinler yazılsın, cep telefonlarını kapatın anonsuna ihtiyaç kalmasın… Vakfın kurucu başkanı Esen Çamurdan “Tarihsel bilinç kanımca kültürü besler, farkındalık yaratır. Bugün seyirci sorunu yaşanıyorsa eğer bunu sahnede aramak gerekir” diyor.
6.08.2023 Kültür Sanat
YILMAZ GRUDA KİMDİR, kaç yaşındaydı? Ayşen Gruda, Yılmaz Gruda'nın neyi oluyor? İşte, hayatı...
YILMAZ GRUDA KİMDİR, kaç yaşındaydı? Ayşen Gruda, Yılmaz Gruda'nın neyi oluyor? İşte, hayatı... Usta oyuncu Yılmaz Gruda, 94 yaşında hayatını kaybetti. Ayşen Gruda'nın eski eşi olan Yılmaz Gurda, sayısız film, dizi ve tiyatroda boy gösterdi. 1930yılında İstanbul'da doğan Gruda, bir süredir sağlık sorunları ile mücadele ediyordu. Yılmaz Gruda vefat etti. Peki, Yılmaz Gruda kimdir, aslen nereli?
26.07.2023 Bilgi Rehberi
İstanbul’un perdesi aralanıyor
İstanbul’un perdesi aralanıyor “Türk Tiyatrosunda İstanbul” kent ve tiyatro tarihine dair sayısız hikâyeyi barındıran kapsamlı ve çok özel bir çalışma. Dört ana bölümden oluşan kitap tiyatro tarihimizi İstanbul üzerinden anlatıyor.
23.07.2023 Kültür Sanat
Kültürel mirasın taşıyıcıları
Kültürel mirasın taşıyıcıları Ozan Demircioğlu öncülüğündeki Gençlik Haritası ekibi, Orta Oyunu, Karagöz-Hacivat, Kukla, Köy Seyirlik gibi gelenekleri Anadolu’daki çocuk ve gençlere tanıtıyor.
13.07.2023 Kültür Sanat
Türk tiyatrosu bir çınarına daha veda etti
Türk tiyatrosu bir çınarına daha veda etti Sahneden sinemaya, seslendirmeden radyo tiyatrosuna oyunculuğu ve sesiyle hafızalarımıza kazınan Köksal Engür, Dünya Tiyatro Günü’nde böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.
28.03.2023 Kültür Sanat
Hazım Körmükçü: Başarısız olmak gibi bir lüksüm yok!
Hazım Körmükçü: Başarısız olmak gibi bir lüksüm yok! Hazım Körmükçü, Yeşilçam efsanelerinden Hülya Koçyiğit'in sunumuyla TRT 2'de ekranlara gelen 'Film Gibi Hayatlar' programında konuk oldu. Dedesi Türk Tiyatrosu’nun usta isimlerinden Hazım Körmükçü ile aynı ismi taşıyan ünlü oyuncu, Körmükçü soyadının taşımanın hem onurunu hem de zorluğunu yaşadığını söyledi.
11.03.2023 Cadde
‘Kendi masalımıza inanmak istiyoruz’
‘Kendi masalımıza inanmak istiyoruz’ Ayça ve Fatih Koyunoğlu aşk hikâyesi tam da sahneye düşmüş iki isim. Ayça Koyunoğlu, içinde bulundukları düşsel gerçeği “Kendi masalımıza inanmak istiyoruz” sözleriyle tarif ediyor.
5.02.2023 Kültür Sanat
'Ferhan Abi, ‘Kral Çıplak’ diyen çocuk'
'Ferhan Abi, ‘Kral Çıplak’ diyen çocuk' “Şahları da Vururlar”ın yönetmeni Volkan Sarıöz, “Ferhan Abi’nin bir derdi vardı, hayatı boyunca o derdini metinlerinde ve sahnede anlattı. ‘Kral Çıplak’ diyen çocuğa benziyor bu anlamda” diyor.
13.11.2022 Kültür Sanat
‘Anılarla Atatürk’ Zürih’te sahnelenecek
‘Anılarla Atatürk’ Zürih’te sahnelenecek Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kişiliğinden ipuçları veren “Anılarla Atatürk” isimli tiyatro oyunu, yurt dışı turnesine hazırlanıyor.
9.11.2022 Kültür Sanat
Sidikli Kasabası: Ters köşelerin müzikali
Sidikli Kasabası: Ters köşelerin müzikali Tony ödüllü kült Broadway müzikali 'Sidikli Kasabası Müzikali', geçtiğimiz ay ülkemizde prömiyerini yaptı. Füsun Demirel ve Settar Tanrıöğen gibi usta isimlerin haricinde yetenekli genç yıldızların da yer aldığı Türk tiyatro tarihinin tek resmi Broadway müzikali olan 'Sidikli Kasabası Müzikali', yenilikçi ve farklı anlatımıyla seyirciye bol bol ters köşe yaparak heyecan verici bir oyuna dönüşüyor...
6.11.2022 Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Türk Tiyatrosu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.