Türkçe

Türkçe

Son dakika Türkçe haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türkçe gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türkçe haber sayfamızda...

Türkçe

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 41.547 türkçe haberi bulunmuştur.
23 Nisan gösterisi karıştı! Esenler'de öğretmene saldırı
23 Nisan gösterisi karıştı! Esenler'de öğretmene saldırı 23 Nisan gösterileri sırasında öğretmen Ozan K. veli Mehmet Ş. tarafından darbedildi.
25.04.2024 Gündem
Alman medyası dönerin damga vurduğu ziyareti yazdı: Türkiye vazgeçilmez ve zor!
Alman medyası dönerin damga vurduğu ziyareti yazdı: Türkiye vazgeçilmez ve zor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Steinmeier'in ziyareti sırasında nüktedan bir ev sahibi olduğunu kanıtladığını belirten Alman basını, 'Döner kebap baharatlı mı, baharatsız mı?', 'Kebap şişiyle dış politikanın mayın tarlasında' ve 'Bu kez skandalsız' gibi başlıklar attı.
25.04.2024 Dünya
TDK’dan her güne bir kelime
TDK’dan her güne bir kelime Türk Dil Kurumu (TDK), Türkçe’nin gücünü vurgulamak, zenginliğine dikkat çekmek ve kelimeler üzerine düşünmeye teşvik etmek amacıyla “Günün Kelimesi” adlı yeni bir uygulama başlattı.
24.04.2024 Gündem
Beşiktaş taraftarından Umut Meraş tepkisi! 'Kahroluyorum'
Beşiktaş taraftarından Umut Meraş tepkisi! 'Kahroluyorum' Beşiktaş, Türkiye Kupası Yarı Final maçında Ankaragücü'ne konuk oldu. Siyah-beyazlı taraftarların Umut Meraş'a yönelik tepkileri dikkat çekti.
23.04.2024 Beşiktaş
‘PKK’nın Irak’taki varlığı bitecek’
‘PKK’nın Irak’taki varlığı bitecek’ Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi önemdeki Irak ziyaretinde “PKK’nın resmen terör örgütü ilan edilerek Irak’taki varlığının en kısa zamanda sonlanacağına olan inancımı paylaştım” dedi.
23.04.2024 Gündem
Bağdat ve Erbil’e Türk bayrakları asıldı
Bağdat ve Erbil’e Türk bayrakları asıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi başkent Bağdat’ın merkez caddelerine Türkçe ve Arapça “Ziyaretinizden onur duyduk” yazılı pankartlar ve iki ülkebayrakları yerleştirildi.
23.04.2024 Dünya
'Küflü çikolata' tartışması! Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu görevi bıraktı
'Küflü çikolata' tartışması! Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu görevi bıraktı Patiswiss markasının ürettiği çikolatanın küflü çıktığına dair paylaşım yapan bir tüketiciye, Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun verdiği yanıt tepki çekti. "Karşında biz ve dev Migros var" ifadelerini kullanan Tunaoğlu, daha sonra paylaşımını sildi. Tunaoğlu'na tepkilerin büyümesinin ardından Migros, Patiswiss ürünlerini mobil uygulamasından kaldırdı. Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu yeni yaptığı açıklama ile görevi bıraktı.
22.04.2024 Ekonomi
Erbil'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesi caddelere Türk bayrağı asıldı
Erbil'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesi caddelere Türk bayrağı asıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştireceği tarihi ziyaret öncesi Erbil caddeleri Türk bayraklarıyla ve Erdoğan'ın posterleri ile süslendi.
22.04.2024 Haberler
John Malkovich yeniden İstanbul’da
John Malkovich yeniden İstanbul’da Usta oyuncu John Malkovich, “The Infernal Comedy” ile yeniden İstanbul’a geliyor.
22.04.2024 Kültür Sanat
Türkiye'den İsrailli bakanın skandal paylaşımına peş peşe tepkiler: Gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz
Türkiye'den İsrailli bakanın skandal paylaşımına peş peşe tepkiler: Gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz İsrail Dışişleri Bakanı'nın yaptığı skandal sosyal medya paylaşımına Türkiye'den tepkiler peş peşe geldi. Sözcü Keçeli, "İsrail’in işlediği suçlarla ilgili gerçekleri dile getirmeye devam edeceğiz." dedi.
20.04.2024 Gündem
Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Gazzeli çocuklara psikolojik destek İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarından etkilenerek tedavi edilmek üzere Sağlık Bakanlığı ve AFAD koordinesinde Türkiye’ye getirilen çocuk ve yetişkinler için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından psikolojik destek ve uyum eğitimleri veriliyor. 
19.04.2024 Gündem
Bakan Ersoy turizm hedefini açıkladı
Bakan Ersoy turizm hedefini açıkladı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Turist sayısı olarak 4'üncü sıraya yükseldik. Hedefimiz de dünyada ilk 3'e girmek. Çok hızlı bir şekilde regülasyonlar yapıyoruz. Ülkemizi 60 milyon- 100 milyon bandında turist alan ülkeler seviyesine getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
18.04.2024 Ekonomi
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri
Bebek İsimleri 2024: Farklı, Değişik, Yeni ve Anlamı Güzel Kız ve Erkek Unisex Bebek İsim Önerileri Dünyanın en güzel duygularından bir tanesi de hiç şüphesiz anne ve baba olmak. Aileye yeni katılması beklenen üyenin yanında çiftleri isim heyecanı da sarar. Bebek isimleri ile ilgili uzun ve derin bir araştırma sürecine giren anne ve adayları çocuklarının isminin en güzel ve en anlamlı olmasını isterler. Hamilelik döneminde cinsiyetin belli olmasının ardından en çok üzerine düşülen konulardan bir tanesidir. Ömür boyu taşıyacakları ismin kulağa hoş gelmesini tercih eden aileler bebeklerinin isminin keşfedilmemiş, en zor ve nadir bulunan, değişik, duyulmamış, özel ve farklı olmasını isterler. Bunun dışında kız ve erkek bebeklerine verecekleri ismin unisex olmasını isteyen aileler de var. Ancak ismin güzelliği kadar anlamlarının da güzel olmasını önemserler. En güzel, duyulmamış, modern, değişik kız ve erkek bebekler için unisex isimler sözlüğü ve anlamları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız “Bebek İsimleri 2024” içeriğimize bakabilirsiniz.
18.04.2024 Bebek
LGS için örnek 45 soru yayında
LGS için örnek 45 soru yayında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran’da gerçekleştirilecek merkezi sınava hazırlık yapan öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacıyla hazırlanan yeni örnek soru ve çözümlü videoları yayımlandı.
18.04.2024 Gündem
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den önemli açıklamar
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den önemli açıklamar Yerel seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '“Yerelde iktidar olduk” diyenler hayal âlemindedir. Türkiye’de iktidar tektir ve o da Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir' dedi.
16.04.2024 Haberler
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den 31 Mart mesajı
Seçim sonrası MHP'de ilk grup toplantısı! Bahçeli'den 31 Mart mesajı Yerel seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, '“Yerelde iktidar olduk” diyenler hayal âlemindedir. Türkiye’de iktidar tektir ve o da Cumhurbaşkanlığı Kabinesidir' dedi.
16.04.2024 Gündem
TBMM'de mesai yeniden başlıyor
TBMM'de mesai yeniden başlıyor Türkiye Büyük Millet Meclisi, yerel seçim nedeniyle ara verdiği mesaisine bugün yeniden başlıyor. Meclis gündeminde önemli yasal düzenlemeler var. Enerji verimliliğini artıracak kanun teklifi ile turist rehberlerine yönelik düzenlemenin Genel Kurul'da ele alınması bekleniyor.
16.04.2024 Gündem
Hollandalı gazeteciye Bayraktar'dan hem Türkçe hem Kürtçe yanıt! 'Burası Türkiye'
Hollandalı gazeteciye Bayraktar'dan hem Türkçe hem Kürtçe yanıt! 'Burası Türkiye' Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medyada Hakkari ziyaretini alıntılayan Hollandalı gazeteciye hem Türkçe hem Kürtçe yanıt verdi.
15.04.2024 Gündem
Fas’tan Yozgat’a gelin geldiler, aynı düğünle dünyaevine girdiler
Fas’tan Yozgat’a gelin geldiler, aynı düğünle dünyaevine girdiler Yozgat’ta Şükrü ve Ahmet Seyfullah Yılmaz isimli iki kardeş, Faslı Hacer ve Oumaima ile aynı anda düğün yaparak dünyaevine girdiler.
15.04.2024 Haberler
Yozgat’a gelin geldiler, aynı düğünle dünya evine girdiler!
Yozgat’a gelin geldiler, aynı düğünle dünya evine girdiler! Yozgat’ta Şükrü ve Ahmet Seyfullah Yılmaz isimli iki kardeş, Faslı Hacer ve Oumaima ile aynı anda düğün yaparak dünya evine girdiler.
15.04.2024 Gündem
Beşiktaş'a sürpriz teknik direktör! Santos'un tazminatı ortaya çıktı
Beşiktaş'a sürpriz teknik direktör! Santos'un tazminatı ortaya çıktı Süper Lig'de Samsunspor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Santos'un tazminatı ortaya çıktı. Öte yandan siyah-beyazlı kulübün yeni teknik direktör adayı belli oldu.
14.04.2024 Beşiktaş
“Önüme engeller konulunca yüksekten atlamayı öğrendim”
“Önüme engeller konulunca yüksekten atlamayı öğrendim” İki efsane oyuncu Çolpan İlhan ve Sadri Alışık’ın oğlu, şair Attila İlhan ve yazar Cengiz İlhan’ın yeğeni Kerem Alışık’ı henüz oyuncu ve sunucu olmadığı günlerden tanırım. Profesyonel bir futbolcu olduğu yılların hızlı gençlerindendi, sonra Sibel Turnagöl ile evlendi, baba oldu. Uzak durduğu oyunculuğa ise “Gözleri Türkçe konuşan adam” dediği babası Sadri Alışık’ı kaybettikten sonra başladı. 80’lerin çapkını yıllar sonra sadece anne ve babası gibi oyuncu değil, şair olarak da çıktı karşımıza…
13.04.2024 Pazar
Beşiktaş'ta Fernando Santos'la yollar resmen ayrıldı! İşte takımın başındaki yeni isim
Beşiktaş'ta Fernando Santos'la yollar resmen ayrıldı! İşte takımın başındaki yeni isim Beşiktaş kulübü Teknik Direktör Santos ile yollarını ayırdığını resmen duyurdu. Sezon sonuna kadar takımın başında olacak isim belli oldu.
13.04.2024 Beşiktaş
Beşiktaş taraftarından Santos'a tepki! Sergen Yalçın sesleri
Beşiktaş taraftarından Santos'a tepki! Sergen Yalçın sesleri Süper Lig'de Samsunspor ile karşı karşıya gelen Beşiktaş'ta 1-1'lik skor sonrası Santos istifaya davet edildi.
13.04.2024 Beşiktaş
TFF'den VAR'da yabancı hakem kararı!
TFF'den VAR'da yabancı hakem kararı! Trendyol Süper Lig’de yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) dönemi başlıyor. TFF bu hafta oynanacak Ankaragücü-Gaziantep FK, Karagümrük-Fenerbahçe ve Alanyaspor-Galatasaray maçlarında yabancı VAR hakemlerinin görev yapacağını resmen açıkladı.
13.04.2024 Süper Lig

Benzer Haber Etiketleri

Türkçe ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.