Türkçe Tefsiri

Türkçe Tefsiri

Son dakika Türkçe Tefsiri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türkçe Tefsiri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türkçe Tefsiri haber sayfamızda...

Türkçe Tefsiri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 197 türkçe tefsiri haberi bulunmuştur.
Mümtehine Suresi Oku: Mümtehine Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Mümtehine Suresi Oku: Mümtehine Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Mümtehine suresi, Kur’an-ı Kerim’in 60. suresidir. Sure toplam 13 ayetten oluşmaktadır. Mümtehine suresi tamamının Medine’de indirildiğine inanılır. Mushaftaki sırada altmışıncı, iniş sırasına göre doksan birinci suredir. Mümtehine suresi, Haşr suresinden sonra, Saf suresinden önce gelmektedir.
4.04.2024 Sureler
Furkan Suresi Oku: Furkan Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Furkan Suresi Oku: Furkan Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Furkan suresi, Kur’an-ı Kerim’in 25.suresidir. Sure toplam 77 ayetten oluşmaktadır.
4.04.2024 Sureler
Cenaze Namazı Nasıl Kılınır? Cenaze Namazı Duaları Nelerdir?
Cenaze Namazı Nasıl Kılınır? Cenaze Namazı Duaları Nelerdir? Cenaze namazı, rüku ve secdesi olmayan namazlardan birisidir. Selam vermenin vacip olduğu cenaze namazında, dört tekbir getirilerek kılınır. Cenaze namazı nasıl kılınır, hangi dualar edilir, cenaze namazı kaç rekattır gibi soruların yanıtlarını derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Rabbişrahli Sadri Ve Yessirli Emri Ne Demek? Rabbişrahli Sadri Duasının Türkçe Okunuşu ve Anlamı
Rabbişrahli Sadri Ve Yessirli Emri Ne Demek? Rabbişrahli Sadri Duasının Türkçe Okunuşu ve Anlamı Rabbişrahli sadri ve yessirli emri ne demektir? Rabbişrahli duası kimin duası olarak bilinmektedir? Rabişrahli duasının faydaları nelerdir? Rabbişrahli sadri ve yessirli emri duası hangi durumlarda okunmaktadır? Rabbişrahli duasının Türkçe okunuşu ve Arapça yazılışı nasıldır? Duanın faziletleri nelerdir? Rabbişrahli sadri ve yessirli emri duasının anlamı, faziletleri ve okunuşu hakkındaki tüm bilgileri sizler için hazırladık.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Hafızayı Güçlendiren Dualar: Zihin Açıklığı Ve Güçlü Hafıza İçin Okunması Gereken Dualar
Hafızayı Güçlendiren Dualar: Zihin Açıklığı Ve Güçlü Hafıza İçin Okunması Gereken Dualar Hafıza insanların hayatlarında önemli bir unsuru teşkil etmektedir. Hafıza insanların günlük hayatta gerçekleştirmesi gereken işlerini veya unutmaması, öğrenmesi gereken bilgileri akılda tutmaya yarar. Bazı insanların hafızası çok güçlüdür. Ezber yetenekleri bu sayede gelişmiştir. Ancak bazı insanlar bu yeteneğe sahip değildir. Hafızayı güçlendiren dualar: Zihin açıklığı ve güçlü hafıza için hangi dualar okunur? Bu hafıza sorunu yaşayan insanlar için hangi duanın çözüm olacağına dair ayrıntıları derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Yağmur Duası: Yağmur Duası Nasıl Yapılır? Yağmur Duası Türkçe Okunuşu Ve Arapça Yazılışı
Yağmur Duası: Yağmur Duası Nasıl Yapılır? Yağmur Duası Türkçe Okunuşu Ve Arapça Yazılışı Yağmur yağmadığı zaman Müslümanlar Yağmur Duası yapar. Yerleri ve Gökleri yaratan Rabbimiz Yağmuru da yaratır. Bu nedenle kurak geçen günlerde Allah-u Teala’dan yağmurun yağmasını istemeliyiz. Yağmur duası nedir? Türkçesi ve Arapçası Nedir? İşte, tüm detaylar.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Zariyat Suresi Oku: Zariyat Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
Zariyat Suresi Oku: Zariyat Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali Mekke döneminde inen Zariyat Suresi Kur'an-ı Kerim'in 51. suresidir. Toplamda 60 ayetten oluşur. Sure adını ilk ayette geçen “ez-zâriyât” kelimesinden alır. Türkçe esip savuran rüzgârlar anlamına gelir. Surede genel hatlarıyla Allah’a inananların durumundan, İbrahim ve Musa Peygamberler'den, Ad ve Semud kavimlerinden, Nuh Peygamber'in kavminden ve zalimlerden bahsedilir. Zariyat Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, Arapça yazılışı ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Hicr Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali
Hicr Suresi Okunuşu, Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Fazileti ve Diyanet Meali Toplamda 99 ayetten oluşan Hicr suresi, Kur’an-ı Kerim’in 15. suresidir. Surenin geneli Mekke’de inmiştir. Yalnızca surenin 87.ayeti Medine’de inmiştir. Sure adını 80. ayette geçen Hicr kelimesinden almıştır. Hicr Medine’nin kuzeyinde eski dönemde Semud kavmi'nin yaşadığı yerin adıdır. Okuması oldukça faziletli surelerdendir. Hicr Suresinde Allah'ın varlığından, birliğinden ve peygamberlerden söz edilmektedir. Hicr Suresi okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, fazileti ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Necm Suresi Oku: Necm Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Diyanet Meali
Necm Suresi Oku: Necm Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Arapça Yazılışı, Diyanet Meali Necm suresi, Kur’an-ı Kerim’in 53. suresidir. Sure toplam 62 ayetten oluşur.
4.04.2024 Sureler
Nikah Duası Nedir? Dini Nikah Duası Okunuşu, Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı
Nikah Duası Nedir? Dini Nikah Duası Okunuşu, Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı Nikah duası, imam nikahı kıyılırken yapılan dualardan biridir. Nikah akdi oluştuktan sonra, bu duanın okunması esastır. İslam dini açısından herhangi bir engel bulunmuyorsa imam tarafından nikah kıyılıyor. Eşler duayı biliyorlarsa birlikte söylüyorlar. Bilmiyorlarsa imamdan sonra tekrar ediyorlar. İşte, merak edilen tüm detaylar
4.04.2024 Dini Bilgiler
Kuran'a Başlama Duası Nedir? Kuran'a Başlamadan Önce Okunması Gereken Dualar
Kuran'a Başlama Duası Nedir? Kuran'a Başlamadan Önce Okunması Gereken Dualar Kur'an-ı Kerim okumak hem sevap hem öğretici hem de faydalıdır. Pek çok öğretiyi içerisinde barındıran ve yolumuzu aydınlatan kutsal kitabı okumaya başlamadan önce abdest almalı ve okunması gereken dua okunmalıdır. Kur'an-ı Kerim okumaya başlamadan önce, okunması gereken duayı hem Türkçe, hem de Arapça haliyle derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Yolculuk Duaları: Uzun Yola Çıkarken Hangi Dualar Okunur?
Yolculuk Duaları: Uzun Yola Çıkarken Hangi Dualar Okunur? Dualar bize hayatımızın her alanında eşlik ederler. Uyandıktan sonra, yatmadan önce, herhangi bir işe başlarken dualar dilimizden hiç eksik olmaz. Her işe duayla başlamak insana kendini iyi hissettirir. Her konuda olduğu, bir yolculuğa çıkmadan önce de okunması gereken dualar vardır. Peki, uzun yola çıkarken okunması gereken dualar nelerdir? Yolculuk sırasında hangi yolculuk duası okunmalıdır? İşte bu konu hakkında tüm merak edilenler.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Yasin Bağışlama Duası: Yasin Bağışlama Duası Nedir, Nasıl Teslim Edilir?
Yasin Bağışlama Duası: Yasin Bağışlama Duası Nedir, Nasıl Teslim Edilir? Müslüman için bazı dua ve ayetlerin kıymeti özeldir. Yüzyıllardır insanlar okumaya devam etmekte ısrar etmiş ve mükafatını da aldıklarını düşünmüşlerdir. Yasın Suresi de çokça okunan ve hatta ayrı fasikül ve kitapçık olarak bulunan ve böylece her an her yerde okunabilen kıymetli bir sure olabilmiştir. İşte ilgiyle okuyacağınız Yasin suresi, Yasin bağışlama ve konu hakkında çok daha fazlasını sizin için derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Mutaffifin Suresi Oku: Mutaffifin Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali
Mutaffifin Suresi Oku: Mutaffifin Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Tefsiri, Diyanet Meali Kur’an-ı Kerim’in 83. suresi olan Mutaffifin; Ankebut Suresi’nden sonra, Bakara Suresi’nden de önce Mekke’de indirilmiştir. Cebrail tarafından Hz. Muhammed’e tebliğ edilen bu surenin adı “el- mutaffifin” teriminden gelmektedir. Buna göre Mutaffifin, “ölçüde ya da tartıda hata ve hile yapan kişi” manası taşımaktadır. Bu sure, Mekke’de tebliğ edilen son sure; Medine’de tebliğ edilen ilk sure olma özelliğine sahiptir. Yani, Mutaffifin Suresi’nin ayetlerinin bir kısmı Mekke döneminde bir kısmı da Medine döneminde indirilmiştir.
4.04.2024 Sureler
Baş Ağrısı İçin Okunacak Dualar Nelerdir? Geçmeyen Baş Ağrısı İçin Okunacak Dualar
Baş Ağrısı İçin Okunacak Dualar Nelerdir? Geçmeyen Baş Ağrısı İçin Okunacak Dualar Belki insan hayatını günlü hayat içerisinde en çok etkileyen sağlık sorunlarından biri baş ağrısıdır. Çünkü ağrı bizi hem işimizden hem de sosyal hayatımızdan alıkoyabilir. Peki, herhangi bir sebeple ortaya çıkabilecek olan baş ağrısı için okunabilecek dualar nelerdir? Geçmeyen baş ağrısı için dua var mıdır? İşte bu konu hakkında tüm merak edilenler.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Şükür Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat? Şükür Namazında Okunacak Dualar Ve Sureler!
Şükür Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat? Şükür Namazında Okunacak Dualar Ve Sureler! Şükür namazı nedir? Şükür namazı nasıl kılınır? Şükür namazı kaç rekattır? Şükür namazı kılarken okunacak dualar nelerdir? Şükür namazı hangi durumlarda kılınmaktadır? Şükür namazı kılarken niyet nasıl yapılır? Şükür namazının önemi nedir? Şükür namazında hangi sureler okunmaktadır? Şükür namazı nasıl kılınır ve şükür namazı kılarken okunacak dualar hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
5.02.2024 Dini Bilgiler
Vitir Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat? Diyanet Vitir Vacip Namazı Kılınışı, Okunan Sureler ve Duaları
Vitir Namazı Nasıl Kılınır, Kaç Rekat? Diyanet Vitir Vacip Namazı Kılınışı, Okunan Sureler ve Duaları Müslümanlara günde 5 vakit namaz ibadeti farz kılınmıştır. İslam'ın 5 şartından ikinci olan namaz ibadeti dinin direği olarak kabul edilir. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazı olarak günde 5 vakittir. Yatsı namazının ardından hemen kılınan vitir namazı ise vacip olarak kabul edilmektedir. Vitir namazı 3 rekattır. Kılınışı diğer namazlarla aynıdır. Bu namazın 3. rekatında tekbir getiriler ve ardından kunut duaları okunur. Vitir namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Vitir vacip namazı kılınışı ve okunan sureler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
11.01.2024 Dini Bilgiler
YASİN SURESİ OKU, Yasin Suresi Tamamı Okunuşu, Türkçe Anlamı, Diyanet Meali ve Arapça Yazılışı!
YASİN SURESİ OKU, Yasin Suresi Tamamı Okunuşu, Türkçe Anlamı, Diyanet Meali ve Arapça Yazılışı! Müslüman alemi için en önemli surelerden birisi de Yasin Suresi'dir. Mekke döneminden inen Yasin Suresini okumak faydaları ve fazileti oldukça çoktur. Yasin Suresi adını ilk ayette geçen “Ya-Sin” harflerinden almaktadır. Yasin, başlıca insanın sorumlulukları, vahiy, Hz. Muhammed, Allah’ın birliğini ve kudretini gösteren deliller, öldükten sonra dirilme, kıyamet, hesap ve ceza konusu edilmektedir. İslam aleminde vefat eden kişinin arkasından okunur. Yasini Şerif Türkçe tefsiri, Arapça yazılışı, fazileti, diyanet meali için "Yasin Suresi Okunuşu Ve Anlamı" içeriğimize göz atabilirsiniz.
10.01.2024 Bilgi Rehberi
Korku Duası: Korkarken Ve Endişeliyken Okunacak Dualar Nelerdir?
Korku Duası: Korkarken Ve Endişeliyken Okunacak Dualar Nelerdir? İnsanların günlük hayatta yaşadığı bazı duygular vardır bunlardan birini korku, bir diğerini endişe oluşturur. Kişilerin duyguları içerisinde saydığımız korku ve endişe yüksek hissiyatlı ve etkili duygulardır. Korku duası oku: Korkarken ve endişeliyken okunacak dualar nelerdir? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.
2.11.2023 Dualar
Kehf Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Kehf Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Kehf suresi, Kur’an-ı Kerim’in 18.suresidir. Sure toplam 110 ayetten oluşmaktadır. Kehf suresi Mekke’de indirilmiş fakat yalnızca 28. ayetin Medine’de indirildiğine inanılır.
24.10.2023 Sureler
Sebe Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Sebe Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Sebe suresi, Mekke döneminde inmiştir. Yalnızca 6. ayetin Medine’ de nazil olduğuna inanılır. Sebe suresi, Kur’an-ı Kerim’in 34. suresidir. Sure toplamda 54 ayetten oluşmaktadır. Surenin mushaftaki sıralamaya göre otuz dördüncü, iniş sırasına göre elli sekizinci olduğu bilinmektedir.
24.10.2023 Sureler
Ahzab Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Ahzab Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali İslam dini, Kur’an-ı Kerim’de yer alan tüm surelerin faziletleri olduğuna işaret edilen bir dindir. Bu bağlamda Müslümanlar Kur’an’da yer alan sureleri sık sık tekrar etmektedir. Ahzab Suresi de bu bağlamda okunan sureler arasında yer almaktadır.
24.10.2023 Sureler
Al-İ İmran Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Al-İ İmran Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Al-i İmran süresi Medine’de indirilmiştir. Kuran-ı Kerim’in 3. süresidir. 200 ayetten oluşmaktadır. Al-i İmran süresinden önce en uzun süre olan Bakara, sonrasında ise Nisa süresi bulunmaktadır. Al kelimesinin anlamı aile, akraba veya sülale demektir. Al-i İmran süresinin 33.ayetinde yer alan imran ailesi anlamına gelen “Al-i İmran” dan oluşmaktadır. İniş sırasına göre 89. süre olmakla birlikte mushafta ki sıralaması üçüncüdür. Al-i İmran süresinin eman, tayyibe, kenz isimleri de bulunmaktadır.
24.10.2023 Sureler
A’La Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
A’La Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali A’la Suresi, ismi Allah’ın 99 isminden biri olan “el-A’la esmasından almaktadır. Bu bağlamda A’la sıfatının “yüce ve ulu” manasına geldiği kabul dilmektedir. Mekke’de nüzul eden sureler arasında bulunan A’la; Mushaf sırasına göre 87. sırada, tebliğ sırasına göre de 8. sırada yer almaktadır. A’la Suresinden önce ve sonra tebliğ olunan sureler ise sırasıyla Tekvir Suresi ile Leyl Suresi’dir. Bu sure Hz. Muhammed tarafından da Cuma ve bayram namazlarında okunduğu için Müslümanlar tarafından oldukça ilgi görmektedir.
24.10.2023 Sureler
Alak Suresi meali - okunuşu dinle | Alak Suresi tefsiri, anlamı nedir?
Alak Suresi meali - okunuşu dinle | Alak Suresi tefsiri, anlamı nedir? Alak Suresi, “Oku” ayeti ile başlayan ve Hz. Muhammed’e tebliğ edilen ilk suredir. Kur’an-ı Kerim’in 96. Sırasında bulunan bu sure, Müslümanlar için indirilen ilk emir olma özelliğine sahiptir. Alak Suresi’nin Ramazan ayının ortasında ve Hz. Muhammed 41 yaşındayken indirildiği bilinmektedir. Bu bağlamda Cebrail (aleyhisselam), Alak Suresi’nin ilk 5 ayetini Hira Mağarası’nda Hz. Muhammed’e tebliğ etmiştir. Peki Alak suresinin meali nedir? İşte Türkçe ve Arapça Alak Suresi okunuşu ve videosu haberimizde...
24.10.2023 Sureler

Benzer Haber Etiketleri

Türkçe Tefsiri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.