Zeynep Dila, TYT ve İngilizce alanlarında birinci oldu
Zeynep Dila, TYT ve İngilizce alanlarında birinci oldu Kocaeli'nin Darıca ilçesinde lise öğrencisi Zeynep Dila Kuyucu (18), Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve İngilizce alanlarında 500 tam puan alarak, Türkiye birincisi oldu. 9'uncu sınıftan bu yana çok düzenli çalıştığını belirten Kuyucu, "Zorlandığınız bir konunun başına oturmak zor biliyorum. Fakat bu size ne kadar zor geliyorsa gelsin, birazcık gayretle, sabırla, çabayla yapamayacağınız bir şey yok" dedi.
18.07.2022 Haberler
LGS birincisi Özge: Disiplin çok önemliydi
LGS birincisi Özge: Disiplin çok önemliydi LGS'de Türkiye birincisi olan Kahramanmaraşlı Özge Alan (14), çok mutlu olduğunu belirterek, "LGS sürecinde disiplin çok önemli, tabii ki belli bir düzen ve program çerçevesinde çalışmak gerekli" dedi. Bu başarımda emeği geçen aileme, hocalarıma, okuluma, destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
30.06.2021 Gündem
YKS birincisi Ümit Can Evleksiz'in masraflarını Devlet Bahçeli karşılayacak
YKS birincisi Ümit Can Evleksiz'in masraflarını Devlet Bahçeli karşılayacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) eşit ağırlık puan türünde Türkiye birincisi olan Osmaniye TOBB Fen Lisesi öğrencisi Ümit Can Evleksiz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisini arayarak, tebrik ettiğini ve eğitim masraflarını karşılayacağını kendisine ilettiğini belirtti.
29.07.2020 Haberler
Sözünü tuttu, Türkiye birincisi öğrencisine aracını hediye etti
Sözünü tuttu, Türkiye birincisi öğrencisine aracını hediye etti Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi'nde (TYT) Türkiye birincisi olan öğrencilerden Ankaralı Gürkan İnal'a sınava hazırlandığı dershanenin sahibi ve aynı zamanda matematik öğretmeni İlker Nafile kendi otomobilini hediye etti.
28.07.2020 Haberler
YKS Türkiye birincisi Muhammed konuştu! Çalışmanın tek bir yolu yok
YKS Türkiye birincisi Muhammed konuştu! Çalışmanın tek bir yolu yok Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) 500 tam puanla Türkiye birincisi olan 5 kişiden Çorumlu Muhammed Emin Arayıcı (18), “İçimden geldiği gibi çalıştım, aksatmadım” dedi.
27.07.2020 Gündem
Anneannesinin desteğiyle LGS'de birinci oldu!
Anneannesinin desteğiyle LGS'de birinci oldu! Eskişehir’de Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) soruların tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi olan Yağız Gülmez (14), evde sınava hazırlanırken ders aralarında anneannesi Şengül Uzun (80) ile oynadığı kutu oyunlarıyla motive olduğunu söyledi.
21.07.2020 Gündem
LYS birincisi görme engelli Fulya'nın hayali "CEO" olmak
LYS birincisi görme engelli Fulya'nın hayali "CEO" olmak Lisansüstü Yerleştirme  Sınavları'nda (LYS) beş puan türünde Türkiye birincisi olmayı başaran Konyalı  görme engelli Fulya Akkaya, üst düzey yönetici olma hayaline her geçen gün bir  adım daha yaklaşıyor.
9.01.2018 Gündem
Görme engelli genç kız LYS-5 puan türünde Türkiye birincisi oldu
Görme engelli genç kız LYS-5 puan türünde Türkiye birincisi oldu Konya’da yaşayan doğuştan görme engelli genç kız Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) 5 puan türünde Türkiye birincisi olmayı başardı. Konya Meram Anadolu Lisesinden mezun olan 19 yaşındaki doğuştan görme engelli Fulya Akkaya, LYS’de TM1 - TM2 - TM3 - TS1 - TS2 olmak üzere 5 puan türünde Türkiye birincisi olmayı başardı. Çok mutlu olduğunu ve arkasında birçok insanın olduğun belirten Fulya Akkaya, “Öğretmenlerim, okulumdaki öğretmenlerim, arkadaşlarım, ailem hep yanımdaydı. Çok destek oldular. En başta onlara çok teşekkür ederim. Hep yanımda oldular. 12 yıl boyunca çok çalıştım. Bir yılın ürünü değil. Çok emek verdim. Bundan sonra da ben çalışmaya devam edeceğim. Hiçbir zaman kesinlikle birinci olmalıyım diyerek çalışmadım. Kendimi geliştirmek, bilgi almak için çalıştım. Bundan sonra da öyle olacak. Varlığımın bilincinde olarak devam edeceğim hayata. Kendi potansiyelimi keşfedeceğim” dedi.
11.09.2019 Yaşam
YGS Türkiye birincisi: Hayvan gibi çalıştım!
YGS Türkiye birincisi: Hayvan gibi çalıştım! Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren Cemre Efe Karakaş, İHA'ya konuştu. Boğaziçi Üniversitesi'nde okumak istediğini belirten Karakaş, “ Sınava hayvan gibi çalıştım, çok çalıştım” dedi.
11.09.2019 Yaşam