Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları

Son dakika Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları haber sayfamızda...

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 442 türkiye cumhuriyeti devlet demiryolları haberi bulunmuştur.
Devrim otomobilinin tasarımcısı, 99 yaşında hayatını kaybetti
Devrim otomobilinin tasarımcısı, 99 yaşında hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda (TCDD) çalışan, TCDD İnşaat Dairesi Başkanlığı görevinde bulunan ve Devrim otomobilinin kaporta üretim ekibinde yer alan yüksek mimar mühendis Gündüz Sait Güngen, 99 yaşında hayatını kaybetti. Güngen'in, 1961 yılında üretilen Devrim otomobilinin amblemini ve 'Devrim' yazısını son anda tasarlayıp, araca monte ettiği ortaya çıktı.
27.03.2024 Ekonomi
‘Mağdurun yanında kapı gibi duracağız’
‘Mağdurun yanında kapı gibi duracağız’ Tekirdağ’da partisinin aday tanıtımında konuşan CHP lideri Özel, Çorlu Tren faciası davasının yargılama sürecine tepki gösterdi “Mağdurun yanında kapı gibi durmaya devam edeceğiz” dedi. Özel, konuşmasında iktidarı da sert bir dille eleştirdi...
4.03.2024 Gündem
Özgür Özel: CHP'nin aday belirleme süreçlerinde kadın adayların ve gençlerin olmasını istedik
Özgür Özel: CHP'nin aday belirleme süreçlerinde kadın adayların ve gençlerin olmasını istedik CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer'in 'Proje Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Kentte bir otelde düzenlenen programda konuşan Özel, 2011 yılından beri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğunu, yaklaşık 8,5 - 9 yılının da grup başkanvekili olarak geçtiğini belirtti.
3.03.2024 Gündem
Metro hattına verilen hasarla ilgili TCDD'den açıklama yapıldı
Metro hattına verilen hasarla ilgili TCDD'den açıklama yapıldı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattına kazık çalışması yapılırken verilen zararla ilgili açıklama yaptı.
20.01.2024 Ekonomi
Bozkırın ortasındaki vaha! Paylaşımlar yayıldı, harekete geçildi
Bozkırın ortasındaki vaha! Paylaşımlar yayıldı, harekete geçildi Kars'ta ağaçların çürüdüğü yönündeki paylaşımlar üzerine, Kars Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, inceleme başlattı.
12.01.2024 Haberler
Bozkırın ortasındaki vaha! Paylaşımlar yayıldı, harekete geçildi
Bozkırın ortasındaki vaha! Paylaşımlar yayıldı, harekete geçildi Kars'ta ağaçların çürüdüğü yönündeki paylaşımlar üzerine, Kars Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, inceleme başlattı.
12.01.2024 Gündem
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak kaplanan 100. yıl treni İstanbul’a hareket etti
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak kaplanan 100. yıl treni İstanbul’a hareket etti Ankara-İstanbul hızlı treni, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla İletişim Başkanlığı tarafından tasarlanan '100'üncü Yıl' temasıyla kaplandı.
28.10.2023 Haberler
Osmanlı ile başladı, Cumhuriyet döneminde zirveye ulaştı
Osmanlı ile başladı, Cumhuriyet döneminde zirveye ulaştı 1927 yılı sonu itibariyle yalnızca Seyr-i Sefain İdaresine ait gemiler 63.000 grostonu geçmiş ve 1923 filosunun neredeyse üç katına ulaşılmış, yolcu taşımacılığı hizmetleri de içerik itibariyle oldukça zenginleştirilmişti.
28.10.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: 'Bizim için Kalkınma Yolu Projesi altın madalya konumundadır'
Bakan Uraloğlu: 'Bizim için Kalkınma Yolu Projesi altın madalya konumundadır' Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Irak Kalkınma Yolu Projesine ilişkin, “Iraklı mevkidaşımla detaylı görüşmeler yaptık ve yol haritasını belirledik. Kalkınma Yolu Projesi’ne katılmak isteyen ülkelerle iş birliğine açığız” dedi.
30.09.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Tüm Türk Devletlerini ilgilendiren önemli bir proje!
Bakan Uraloğlu: Tüm Türk Devletlerini ilgilendiren önemli bir proje! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
26.09.2023 Ekonomi
TCDD'den Marmaray'da 'LGBT kamu spotu' görüntülerine suç duyurusu
TCDD'den Marmaray'da 'LGBT kamu spotu' görüntülerine suç duyurusu Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından sosyal medyada Marmaray'da çekilen ve 'LGBT kamu spotu' olarak paylaşılan görüntülere ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.
25.09.2023 Gündem
Sivas'ta işsizliği azaltacak yatırım!
Sivas'ta işsizliği azaltacak yatırım! Sivas merkeze 25 kilometre mesafede bulunan Sivas Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımlar yüzleri güldürdü. Demir Çelik Fabrikası Körtuzla mevkiinde 814 hektar alanı kapsayan ve kamulaştırma ile altyapı çalışmaları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteğiyle gerçekleşen Demirağ OSB’de sanayi parsellerinin büyük bir kısmı doldu.
7.09.2023 Ekonomi
TCDD'den tren seferleri ile ilgili açıklama
TCDD'den tren seferleri ile ilgili açıklama Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ (TCDD) Genel Müdürlüğü bazı tren seferlerinde yol çalışmaları nedeniyle değişikliğe gidildiği bilgisini paylaştı.
20.08.2023 Ekonomi
Sirkeci-Kazlıçeşme hattı yıl sonuna kadar tekrar kullanıma alınacak!
Sirkeci-Kazlıçeşme hattı yıl sonuna kadar tekrar kullanıma alınacak! Sirkeci-Kazlıçeşme arasında atıl vaziyetteki 8,3 kilometrelik hatta gerekli iyileştirmeler yapılarak, 8 istasyon tekrar kullanıma alınacak. Projenin test sürüş törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, “Bizler Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek adımları atmaya devam ediyoruz” dedi.
19.08.2023 Ekonomi
Ankara-İzmir Hızlı Treni ile 14 saatlik yolculuk 3,5 saate inecek
Ankara-İzmir Hızlı Treni ile 14 saatlik yolculuk 3,5 saate inecek Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük, Ankara-İzmir Hızlı Treni projesinin tamamlaması ile 14 saatlik yolculuğun 3,5 saate ineceğini söyledi.
23.07.2023 Ekonomi
Ankara-Sivas hızlı tren hattında sefer sayısı artırılacak
Ankara-Sivas hızlı tren hattında sefer sayısı artırılacak Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık Anonim Şirketi, 11 Ağustos'tan itibaren Ankara-Sivas hızlı tren hattında cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılmaya başlanacağını açıkladı.
19.07.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: “Gar ve arazisindeki çalışmalar 2024’te tamamlanacak”
Bakan Uraloğlu: “Gar ve arazisindeki çalışmalar 2024’te tamamlanacak” Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tarihi Haydarpaşa Garı'nda yürütülen restorasyon çalışmalarını inceledi. Bakan Uraloğlu, "Haydarpaşa Garı, 2024 yılında tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak. Arkeopark alanındaki çalışmalar da İstanbul'un tarihine ışık tutacak" dedi.
13.07.2023 Ekonomi
Son dakika: Meteoroloji'den Karadeniz ile Marmara'nın doğusu için yeni uyarı
Son dakika: Meteoroloji'den Karadeniz ile Marmara'nın doğusu için yeni uyarı Ankara'da, etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, bazı araçlar yolda kaldı. Öte yandan yapılan son uyarılara göre, Doğu ve Batı Karadeniz ile Marmara'nın doğusunda kuvvetli ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.
19.06.2023 Gündem
TCDD'den yağmurdan etkilenen demiryolu hatlarına ilişkin açıklama
TCDD'den yağmurdan etkilenen demiryolu hatlarına ilişkin açıklama Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından, Sivas - Yozgat arasında yoğun yağmur yağışı nedeniyle demiryolu altyapısının etkilenmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Trenlerin seyrine herhangi bir engel bulunmamaktadır" denildi.
19.06.2023 Gündem
Araçlar sular altında kaldı, birçok kent için uyarı yapıldı
Araçlar sular altında kaldı, birçok kent için uyarı yapıldı Mersin’de yağışla birlikte, bazı sitelerin duvarları yıkılırken, çok sayıda araç sular altında kaldı. Öte yandan ülke genelinde de beklenen hava durumu tahmini paylaşıldı, birçok kente şiddetli yağış uyarısı yapıldı.
23.05.2023 Gündem
Sağlık çalışanları için yurt bağışı
Sağlık çalışanları için yurt bağışı Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi sağlık çalışanlarının barınma ihtiyaçları için Arçelik tarafından yurt bağışı yapıldı. Malatya İnönü Üniversitesi’nin merkez yerleşkesinde yer alan Turgut Özal Tıp Merkezi sağlık çalışanları yurdu, 550 yatak kapasiteli ve iki binadan oluşuyor.
12.05.2023 Eğitim
100 yıllık hasret sona erdi! İlk yerli lokomotif raylarda
100 yıllık hasret sona erdi! İlk yerli lokomotif raylarda Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli ana hat lokomotifi E5000, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir’deki toplu açılış töreninde verdiği komutla raylara indi. E5000 ile Türkiye yeni bir kabiliyet daha kazanırken bir alanda daha dışa bağımlılıktan kurtulmuş oldu.
19.04.2023 Ekonomi
İlk yerli ve milli elektrikli anahat lokomotifi E5000 raylara iniyor
 İlk yerli ve milli elektrikli anahat lokomotifi E5000 raylara iniyor Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli anahat lokomotifi E5000 bugün raylara iniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir’deki toplu açılış töreninde vereceği komutla elektrikli E5000 ilk kez harekete geçecek.
18.04.2023 Haberler
İlk yerli ve milli elektrikli anahat lokomotifi E5000 raylara iniyor
 İlk yerli ve milli elektrikli anahat lokomotifi E5000 raylara iniyor Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli anahat lokomotifi E5000 bugün raylara iniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir’deki toplu açılış töreninde vereceği komutla elektrikli E5000 ilk kez harekete geçecek.
18.04.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.