Turna Yemişi

Turna Yemişi

Son dakika turna yemişi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan turna yemişi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan turna yemişi haber sayfamızda...

Turna Yemişi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 16 turna yemişi haberi bulunmuştur.
Etkisi antibiyotik gibi güçlü mucize meyve! Enfeksiyonu söküp atan tarif
Etkisi antibiyotik gibi güçlü mucize meyve! Enfeksiyonu söküp atan tarif Vücudumuzun bağışıklık sisteminin güçlü olması bizi hastalıklara karşı korur. Dünyanın birçok yerinde 'doğal antibiyotik' olarak tüketilen turna yemişinin faydaları ise yalnızca bununla da sınırlı değil!
16.12.2023 Genel Sağlık
Çok az kişi biliyor! İşte etkileri kanıtlanmış kalbe iyi gelen 6 süper besin
Çok az kişi biliyor! İşte etkileri kanıtlanmış kalbe iyi gelen 6 süper besin Tüm dünyada, kadın ve erkeklerde kalp-damar hastalıklarından ölümler ileri teknolojik gelişmelere rağmen hala birinci sırada yer alıyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Yiğit Çanga, "Risk faktörlerini ortadan kaldırmak, vücudun pompası görevini gören kalbimiz için hayati öneme sahiptir. Sağlıklı beslenme ise bu sürecin ilk ve en önemli adımı" diyerek kalp sağlığı için olmazsa olmaz 6 süper besini açıkladı.
7.06.2022 Genel Sağlık
Bu besinler idrar yolu iltihaplanmasını söküp atıyor!
Bu besinler idrar yolu iltihaplanmasını söküp atıyor! Üroloji Uzmanı Prof.Dr. Mustafa Sofikerim, "İdrar yolu iltihabı gibi basit üriner enfeksiyonların korunmasında ve tedavisinde probiyotikler ve cranberry (turna yemişi) bileşiklerin kullanımı günümüzde birçok hekim tarafından öneriliyor" dedi. Peki, turna yemişi yani bizim bildiğimiz adıyla kızılcık nedir? Turna yemişinin idrar yollarını nasıl temizliyor ya da sanıldığı kadar etkili mi? Bilinmesi gerekenleri sizler için derledik... MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
18.01.2022 Genel Sağlık
Yaban Mersini Faydaları Nelerdir? Kuru ve Taze Yaban Mersini Neye İyi Gelir, Nasıl Kullanılır?
Yaban Mersini Faydaları Nelerdir? Kuru ve Taze Yaban Mersini Neye İyi Gelir, Nasıl Kullanılır? Fundagiller ailesinden gelen yaban mersini şifa deposu meyveler arasında yer alır. Faydaları saymakla bitmeyen yaban mersininin ana vatanı Kuzey Amerika’dır. Yüksek oranda C vitamini içeren yaban mersininin tazesi kadar kurusu da pek çok sağlık problemine iyi gelir. Demir açısından zengin bir besindir. İnsan sağlığı açısından faydalı vitamin ve mineraller bulundurur. Ancak aşırı tüketiminin zararları olabilir. Yaban mersini faydaları nelerdir? diyorsanız “Kuru ve taze yaban mersini neye iyi gelir, nasıl kullanılır?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
İdrar yolları enfeksiyonu belirtileri nelerdir, nasıl geçer? İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? - Evde bitkisel çözüm ile idrar yolu iltihabına iyi gelen şeyler
İdrar yolları enfeksiyonu belirtileri nelerdir, nasıl geçer? İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? - Evde bitkisel çözüm ile idrar yolu iltihabına iyi gelen şeyler "İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir?" sorusu son günlerde en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. İdrar yolu enfeksiyonu, genellikle dış etkenlere bağlı olarak gelişen ve mesane bölgesine hatta böbreklere kadar ulaşabilen bir enfeksiyon çeşididir. "İdrar yolu enfeksiyonu evde nasıl tedavi edilir?", "İdrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir?" gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık. İşte idrar yolu iltihabını kurutan karnabahar kürünün tarifi...
2.12.2021 Alternatif Tıp
Turna Yemişinin Faydaları Nelerdir? Turna Yemişi Nasıl Tüketilmelidir?
Turna Yemişinin Faydaları Nelerdir? Turna Yemişi Nasıl Tüketilmelidir? Turna yemişi, Kuzey yarım kürede Avrupa ve Asya bölgesinde yetişen bir meyvedir. Bu meyve, bir yaban mersini türü olup sağlığa faydaları ise klinik araştırmalar sonucunda tescillenmiştir. Sizlere bu yazımızda turna yemişi nasıl tüketilmelidir, faydaları nelerdir gibi pek çok merak edilen soruların cevaplarını derledik.
11.12.2020 Sağlık
Orman Meyveleri Hangileridir, İsimleri Nelerdir?
Orman Meyveleri Hangileridir, İsimleri Nelerdir? ''Yabani meyveler'' ismiyle de bilinen orman meyveleri kalsiyum, magnezyum ve protein açısından zengindir. En fazla tüketilen orman meyvelerinin başında çilek, ahududu ve böğürtlen geliyor. Kompostosu ve reçeli de yapılan bu meyveler katkısız ve organik oldukları için de sıklıkla tercih ediliyor. Orman meyvelerinin isimlerini ve faydalarını sizin için derledik.
6.07.2021 Bilgi
Turna yemişi idrar yolu enfeksiyonunu azaltıyor
Turna yemişi idrar yolu enfeksiyonunu azaltıyor Cranberry (turna yemişi) suyu tüketimi, kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu belirtilerini neredeyse %40’a kadar azaltabiliyor.
Antioksidan deposu turna yemişi
Antioksidan deposu turna yemişi Uzman Diyetisyen Nesrin Eriş; “Beslenmesinde turna yemişine düzenli olarak yer veren bireylere, kilo verme diyetlerinde ve verilen kiloları koruma aşamasında turna yemişi vitamin, mineral ve antioksidan içeriğinden dolayı destek sağlayabilir”
Sahurda 1 avuç turna yemişi çok faydalı
Sahurda 1 avuç turna yemişi çok faydalı Sağlıklı bir Ramazan geçirmek isteyenler için sahurda ve iftarda alınan porsiyonlara çok dikkat etmek gerekmektedir.
17.02.2022 Sahur Tarifleri
Hangi renk besinlere neye iyi geliyor?
Hangi renk besinlere neye iyi geliyor? Uzun yıllardan beri hem gıda hem de ilaç olarak kullanılan Cranberry (turna yemişi), son dönemlerde sağlık ve beslenme avantajları nedeniyle tüm dünyada her geçen gün daha fazla tercih ediliyor.
Pikan cevizli güllaç
Pikan cevizli güllaç Ramazan ayının son haftası içerisinde olduğumuz bugünlerde, geleneksel Ramazan lezzeti güllaç, iftar sofralarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor.
17.02.2022 Ramazan Tatlıları
Turna yemişi antibiyotik kullanımını azaltıyor
Turna yemişi antibiyotik kullanımını azaltıyor Son çalışmalar turna yemişinin antibiyotik kullanımını azaltabileceğini öne sürüyor. Konuyla ilgili yapılan araştırmalar, turna yemişinin idrar yolu enfeksiyonları ve antibiyotik direnciyle mücadelede önemli bir role sahip olduğunu ortaya çıkartıyor.
Turna yemişi antibiyotik kullanımını azaltıyor
Turna yemişi antibiyotik kullanımını azaltıyor Uluslararası Polifenol ve Sağlık Konferansı’nda turna yemişinin sağlığa faydaları ve antibiyotiğe alternatif besinler tartışıldı. Yeni araştırma sonuçları cranberry olarak da bilinen turna yemişinin antibiyotik kullanımını azaltabileceğini gösteriyor
Tüketiciler yeni meyvelerle tanışacak
Tüketiciler yeni meyvelerle tanışacak Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, koruma altında olmayan yabancı meyve ve asma çeşitlerinin Türkiye’de bir defaya mahsus ücretsiz olarak tescil edilmesini onayladı. Maviyemiş, turmayemişi, tangorun da aralarında bulunduğu toplam 89 adet yabancı meyve-asma çeşidi birkaç ay içinde tescil edilecek. Söz konusu çeşitlerin üretimiyle Türkiye’de tüketiciler yeni meyve türleri ve mevcut türlerin yeni çeşitleriyle tanışacak.
20.03.2011 Ekonomi
100 kız çocuğundan 7'si sistit
100 kız çocuğundan 7'si sistit Çocuk nefroloji uzmanı Prof. Dr. Sema Akman, mesane iltihabı anlamına gelen sistitin kız çocuklarında yüzde 7, erkek çocuklarında binde 1 oranında görüldüğünü kaydetti.
20.04.2010 Çocuk Sağlığı

Benzer Haber Etiketleri

Turna Yemişi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.