Dolar turşusu kurdu
Dolar turşusu kurdu İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan bir turşucu, dolar üzerinden yapılan ekonomik saldırılara “Dolar Turşusu” kurarak tepki gösterdi. Turşucu Bilgin, “Yabancıların parasından bize fayda gelmez. Bunun ancak turşusu olur” dedi.
14.01.2022 Haberler
Görüntüler tepki çekmişti! Turşu tankı skandalında yeni gelişme!
Görüntüler tepki çekmişti! Turşu tankı skandalında yeni gelişme! Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki turşu fabrikasında, turşu tankına yarı çıplak giren çalışanın görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştığı tespit edilip Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde gözaltına alınan İsa T., serbest bırakıldı. İsa T. ifadesinde, Manisa'ya hiç gitmediğini, görüntülerdeki kişiyi tanımıdığını, sosyal medyada dolaşırken görüntüleri fark edip paylaştığını öne sürdü.
2.04.2021 Gündem
128 çeşit turşu yapıyor, yok satıyor
128 çeşit turşu yapıyor, yok satıyor Ordu'nun Perşembe ilçesinde, baba mesleği olan turşuculuğu sürdüren Yasin Öztürk (45), yumurtadan balığa, meyvelerden bitkilere kadar 128 çeşit turşu çeşidi yapıyor. Öztürk'ün çeşit çeşit turşuları büyük ilgi görüyor.
17.05.2020 Haberler
Tüm meyve ve sebzeler onun elinde turşuya dönüşüyor
Tüm meyve ve sebzeler onun elinde turşuya dönüşüyor Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 50 yıldır baba mesleği turşuculuk yapan Dursun Zengin, kozalaktan mısıra, erikten şeftaliye her türlü sebze ve meyveden turşu yapıyor. Dükkandaki cam turşu kavanozlarındaki farklı sebze ve meyveleri gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor.
16.02.2020 Haberler
Her şeyin turşusu çıktı
Her şeyin turşusu çıktı Samsun’da bir turşucu nar, muz, çilek ve kavunun da bulunduğu 65 çeşit meyve ve sebzenin turşusunu kurdu. Karadeniz halkı tarafından oldukça sevilen ve tüketilen turşu, yeni çeşitlerle ilgi çekiyor. Genellikle lahana, biber ve salatan yapılan turşulara alışkın olan vatandaşlar muz, nar, çilek ve kavun gibi meyvelerin turşusunu görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Vatandaşlar, hayatlarında ilk kez gördükleri meyve turşularını tatmak istediklerini söyledi.
11.09.2019 Yaşam
45 yıllık turşucunun renkli dükkanı
45 yıllık turşucunun renkli dükkanı Kayseri'de hastalanan bir arkadaşından devraldığı malzemelerle 45 yıl önce turşuculuğa adım atan Bayram Ali Aydoğan, el arabasında başlayan turşuculuğu dükkanında sürdürüyor.Kentte yaşayanların bildiği "turşu-kete" lezzetini yıllardır yaşatan 67 yaşındaki turşucu Bayram ustanın dükkanında balıktan yumurtaya, muzdan kiviye, patlıcandan kozalağa kadar 85 çeşit turşu bulunuyor. Bir zamanlar el arabasıyla sokak sokak dolaşarak turşu ve kete satan Bayram usta, kendisini 45 yıl öncesinden tanıyan müşterilerini dükkanında ağırlıyor. Müşterilerinin damak tadına göre acılı ya da acısız turşu hazırlayan Bayram usta, güler yüzü ve tatlı diliyle de müşterilerinin sevgisini kazanıyor.
11.09.2019 Haberler
Hobi olarak başladığı turşuculukta 236 çeşide ulaştı
Hobi olarak başladığı turşuculukta 236 çeşide ulaştı Antalya’da hobi olarak başladığı turşuculuk mesleğinde 236 turşu çeşidiyle 10 bin kavanoza ulaşan Mustafa Hazar, ilginin yoğun olmasına rağmen seri üretime geçmiyor. Hazar'ın turşusunu kurduğu ürünler arasında sarımsak, çam kozalağı, bıldırcın ve tavuk yumurtası da bulunuyor. Muratpaşa ilçesi Lara Bölgesi'nde 17 yıldır restoran işleten Hazar, 24 yıl önce hobi olarak başladığı turşuculuk mesleğinde bugün 236 çeşit turşuya ulaştı. Türkiye’de yetişen tüm sebze ve meyvelerin turşusunu kurma amacında olan Hazar, bazı balık türlerinin de turşusunu yaptı. Sarımsak, çam kozalağı, bıldırcın ve tavuk yumurtası, balık, yer elması, şeker pancarı ve fındıktan turşu yapan Hazar, bu turşuları restoranının girişinde ve içinde sergilemeye başladı. Klasik turşulardan lahana, biber, salatalığın büyük ilgi gördüğünü işletmede turşuların fiyatı 12 ile 200 lira arasında değişiyor.
11.09.2019 Haberler
Seyyar turşucudan Afrin şehidine vefa
Seyyar turşucudan Afrin şehidine vefa Denizli'li turşucu bir günlük gelirini, Zeytin Dalı  Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın vasiyeti için  bağışlayacak. Kentte yaklaşık 30 yıldır pikapta turşu ve turşu suyu satan Mehmet Ali  Akbayrak, AA muhabirine, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay  Üstçavuş Musa Özalkan'ın Türkmen çocuklar için anaokulu-kreş veya kültür yuvası  inşa edilmesini yönündeki vasiyetini duyunca çok duygulandığını söyledi. Şehidin vasiyetine destek olmak istediğini dile getiren Akbayrak,  "Bugün yapacağım satışlarımın tamamını şehidimizin vasiyetini yerine getirmek  için bağışlayacağım. Allah'ım bayraklarımızı eksik etmesin." diye konuştu. Akbayrak, Allah'tan, harekata katılan askerlere yardım diledi. İlhan Eres ise şehidin vasiyetine katkıda bulunmak için turşu suyu   içmeye geldiğini dile getirdi. Mutlu Güngör de Akbayrak'a teşekkür ederek vatan millet uğruna  verilecek olan her türlü göreve hazır olduğunu söyledi.
11.09.2019 Yaşam
Bir günlük gelirini şehit Musa Özalkan'ın vasiyeti için bağışlayacak
Bir günlük gelirini şehit Musa Özalkan'ın vasiyeti için bağışlayacak Denizli'li turşucu bir günlük gelirini, Zeytin Dalı  Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın vasiyeti için  bağışlayacak.
26.01.2018 Gündem
Bir günlük gelirini şehit Musa Özalkan'ın vasiyeti için bağışlayacak
Bir günlük gelirini şehit Musa Özalkan'ın vasiyeti için bağışlayacak Denizli'li turşucu bir günlük gelirini, Zeytin Dalı  Harekatı'nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın vasiyeti için  bağışlayacak.
26.01.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri