Tutmaç Çorbası nasıl yapılır? Tutmaç çorbası tarifi...
Tutmaç Çorbası nasıl yapılır? Tutmaç çorbası tarifi... MasterChef'te bu akşam yarışmacılar Konya'da tutmaç çorbası yapıp konuklara ikram edecekler. Konya'ya özgü bu yemeğin nasıl yapılacağını bilmeyenler şimdi "Tutmaç Çorbası nasıl yapılır?" sorusuna cevap arıyor.
13.12.2019 Gündem
‘Kıymasız köfte olur mu?’ demeyin! Bu köftenin içinde et yok
‘Kıymasız köfte olur mu?’ demeyin! Bu köftenin içinde et yok Son yıllarda beslenme alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte, vegan ve vejetaryen beslenme trendi giderek yaygınlaşıyor. Bu trendlerin etkisiyle, geleneksel yemek tarifleri de yeniden yorumlanıyor. Bunlardan biri de ‘kıymasız köfte’ olarak adlandırılan ve içinde hiç et bulunmayan, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunan bir yemek.
8.03.2024 Yemek
Bu mücver bir başka! Patatesli kabak mücver tarifi
Bu mücver bir başka! Patatesli kabak mücver tarifi Patatesli kabak mücver, Türk mutfağının sevilen ve pratik bir lezzetidir. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu tariftir. Kabak ve patatesin muhteşem uyumuyla ortaya çıkan bu lezzet, evde kolayca hazırlanabilir. İşte, patatesli kabak mücver tarifinin detayları ve püf noktaları...
4.03.2024 Yemek
Akşam yemeğine değişik lezzet arayanlara yöresel tarif! Tutmaç Çorbası
Akşam yemeğine değişik lezzet arayanlara yöresel tarif! Tutmaç Çorbası Tutmaç Çorbası, Türk mutfağının lezzetli ve doyurucu bir çorba çeşididir. Anadolu'nun çeşitli yörelerinde farklı versiyonları bulunmakla birlikte genellikle et suyu ve unla hazırlanan bir çorba tabanı üzerine eklenen küçük erişte parçalarıyla bilinir. Tutmaç Çorbası, kıvamıyla, içeriğindeki malzemelerle ve sunumuyla sofralara zenginlik katan bir lezzettir.
1.03.2024 Yemek