Uçan Taksi

Uçan Taksi

Son dakika Uçan Taksi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Uçan Taksi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Uçan Taksi haber sayfamızda...

Uçan Taksi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 140 uçan taksi haberi bulunmuştur.
Elektrikli uçan taksi test edildi
Elektrikli uçan taksi test edildi Çinli XPeng Inc şirketi, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki  Dubai’de elektrikli uçan taksiyi test etti.
12.10.2022 Dünya
Uçan takside yeni dönem
Uçan takside yeni dönem Uçan taksi teknolojisinde öncü firmalardan Volocopter, yeni prototipi ile ilk uçuşunu gerçekleştirdi.
10.06.2022 Teknoloji
İngiltere’de uçan taksiler dönemi
İngiltere’de uçan taksiler dönemi İngiltere’de havacılık şirketi Vertical Aerospace’in uçan taksilerin 4 yıl içinde hizmete girmesi için Virgin Atlantic ve Heathrow Havalimanı’yla ortaklık kurduğu açıklandı. Hava taksiler ilk etapta Londra’daki Heathrow Havalimanı’nda İngiltere’nin farklı kentlerine uçacak
25.10.2021 Dünya
Japon SkyDrive, uçan taksi ile yolcu taşıyacak
Japon SkyDrive, uçan taksi ile yolcu taşıyacak Japon SkyDrive, 2025'te Osaka'da düzenlenecek Dünya Expo  Fuarında "elektrikli dikey kalkış ve iniş" (eVTOL) sistemine sahip uçan aracıyla  taksi hizmeti sunacak.
26.09.2021 Teknoloji
NASA ilk kez uçan taksi denemelerine başladığını duyurdu
NASA ilk kez uçan taksi denemelerine başladığını duyurdu Joby Aviation adlı şirketle işbirliği yapan NASA, elektrikli dikey kalkış ve iniş (electric vertical takeoff and landing - eVTOL) denen uçan taksinin deneme uçuşlarına başladı.
3.09.2021 Teknoloji
Son Dakika: İki dev şirket güçlerini birleştiriyor! Uçan otomobil için gelişme
Son Dakika: İki dev şirket güçlerini birleştiriyor! Uçan otomobil için gelişme Microsoft ve American Airlines hava yolları, elektrikli uçan otomobil geliştiren bir İngiliz şirketine yatırım desteği verdi.
14.06.2021 Teknoloji
Uçan taksilere 2 milyar dolar
Uçan taksilere 2 milyar dolar İrlanda merkezli uçak kiralama şirketi Avolon, uçan taksilere 2 milyar dolarlık yatırım yaptığını duyurarak, söz konusu girişimlerin gelecekte hava endüstrisi devleri Airbus ve Boeing’in ‘kanatlarını kırabileceğinin’ sinyallerini verdi.
12.06.2021 Dünya
Elektrikli ilk uçan taksi Maker tanıtıldı! Yetenekleri göz dolduruyor
Elektrikli ilk uçan taksi Maker tanıtıldı! Yetenekleri göz dolduruyor ABD'de üretilen ilk elektrikli uçan taksi "Maker"ın tanıtımı yapıldı. Saatte 240 kilometre hızla uçması beklenen Maker, bir saat süren yolculuğu 5 dakikaya indirecek.
11.06.2021 Teknoloji
Daha uzun uçuşlar için sabit kanatlı uçan taksi yolda
Daha uzun uçuşlar için sabit kanatlı uçan taksi yolda Uçan taksi fikri bizleri fütüristik hayallere sürüklese de geliştiriliyor. Almanya merkezli Volocopter olarak adlandırılan şirket yeni VoloConnect uçan taksisi için çalışmalarını sürdürüyor. Sabit kanatlı ve sade tasarımıyla öne çıkan aracın daha uzun uçuşlarda kullanılması planlanıyor.
18.05.2021 Teknoloji
United Airlines uçan taksi satın almayı planlıyor
United Airlines uçan taksi satın almayı planlıyor ABD'li hava yolu şirketi United Airlines, havalimanlarına yolcuları ulaştırmak için 200 elektrikli uçan taksi satın almayı hedefliyor.
11.02.2021 Ekonomi
İlk hava taksi limanı İngiltere’de kurulacak
İlk hava taksi limanı İngiltere’de kurulacak İngiltere’de dünyanın ilk hava taksi limanı kurulacak.
1.02.2021 Dünya
2050'de yaklaşık 100 bin yolcu drone ile taşınacak
2050'de yaklaşık 100 bin yolcu drone ile taşınacak Türk-Alman Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yaşanur Kayıkcı, drone taşımacılığının ticari faaliyetlerden sağlığa kadar pek çok alanda kullanımının yaygınlaşması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Roland Berger Danışmanlık şirketinin araştırmalarına göre 2050 yılında yaklaşık 100 bin yolcunun drone ile ulaşımının sağlanması hedeflenmektedir." dedi.
27.11.2020 Teknoloji
Uçuk kaçık 2020
Uçuk kaçık 2020 Uçan taksi, esnek ekranlı hoparlör, akıllı yoga matı, robot yapan pizza... Bunlar Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2020’de tanıtılan ilginç ürünlerden sadece birkaçı. Fuarda yapay zekayı kullanan pek çok icat sergileniyor
8.01.2020 Ekonomi
Uber ve Hyundai’den “hava taksisi” işbirliği
Uber ve Hyundai’den “hava taksisi” işbirliği ABD’li Uber Technologies Inc ve Güney Kore’den Hyundai Motor Company, gelecekte bir hava taşımacılığı ağı kapsamında uçan taksi üretmek için işbirliği yaptı.
7.01.2020 Ekonomi
Sinpagur semalarında uçan taksi
Sinpagur semalarında uçan taksi Alman uçak şirketi Volocopter’in hava taksi kullanımı için tasarladığı uçan taksi, ilk insanlı uçuşunu ve son testini Singapur’da gerçekleştirdi.
23.10.2019 Haberler
Uçan taksi böyle görüntülendi!
Uçan taksi böyle görüntülendi! Alman uçak şirketi Volocopter’in hava taksi kullanımı için tasarladığı uçan taksi, ilk insanlı uçuşunu ve son testini Singapur’da gerçekleştirdi.
23.10.2019 Dünya
Uçan taksi saatte 100 km hızı aştı
Uçan taksi saatte 100 km hızı aştı Almanya Münih merkezli uçan taksi girişimi Lilium, geliştirdiği dikey iniş ve kalkış yapabilen elektrikli uçan taksinin saatte 100 km hızı geçerek test uçuşunun ilk aşamasını tamamladığını duyurdu.
23.10.2019 Teknoloji Haberleri
Almanlar hava atmaya hazırlanıyor
Almanlar hava atmaya hazırlanıyor Audi, Mercedes gibi Alman markalarının ardından lüks spor otomobil üreticisi Porsche de “uçan otomobil” için kolları sıvadı...
14.10.2019 Ekonomi
Uber, 3 kentte ‘uçacak’
Uber, 3 kentte ‘uçacak’ Uluslararası taksi şirketi Uber, dünyadaki ilk “uçan taksi” (Uber Air) uygulaması için seçilen pilot şehirlerin Avustralya’nın Melbourne, ABD’nin Dallas ve Los Angeles kentleri olduğunu ilan etti.
13.06.2019 Dünya
Uçan taksilerle Londra'dan Paris'e gidilebilecek
Uçan taksilerle Londra'dan Paris'e gidilebilecek Birleşik Krallık'ta bir uçan otomobil şirketi ilk kez üretim ve test iznini almayı başardı. Şirket, dört yıl içinde, Birleşik Krallık ile Fransa arasında ilk uçan taksi hizmetini vermeye hazırlanıyor.
11.09.2018 Teknoloji
Londra-Paris  arası uçan taksi
Londra-Paris arası uçan taksi İngiltere merkezli Vertical Aerospace şirketi, saatte 300 kilometre hıza çıkabilen uçan taksileri 2022’de hizmete almayı hedefliyor.
10.09.2018 Gündem
Uber, uçan taksi testleri için beş ülke belirledi
Uber, uçan taksi testleri için beş ülke belirledi Uber, 'uçan taksi' hizmeti için gelecekteki merkezler olarak kabul edilen beş ülkenin listesini açıkladı. Peki Uber’in seçtiği 5 pilot bölge hangileri?
30.08.2018 Teknoloji
Uçan araba eğitimleri başladığına göre artık uçarak yolculuk yapabiliriz
Uçan araba eğitimleri başladığına göre artık uçarak yolculuk yapabiliriz Google'ın kurucu ortağı, bilinen ismi Larry Page, tıpkı Elon Musk gibi ileriye dönük teknolojilere gönül vermiş ve kurduğu Kitty Hawk adlı şirketle uçan arabalar yapmayı hedeflemişti. Bu çalışmalar artık meyvelerini vermeye başladı.
26.07.2018 Teknoloji
Rolls Royce da uçan taksi üretecek
Rolls Royce da uçan taksi üretecek İngiliz otomotiv firması Rolls Royce lüks uçan taksi projesi üzerinde çalışıyor. Lüks uçan taksilerin 2020'de hizmete sunulması planlanıyor.
16.07.2018 Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Uçan Taksi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.