Ucm

Ucm

Son dakika UCM haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan UCM gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan UCM haber sayfamızda...

Ucm

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 322 ucm haberi bulunmuştur.
Fidan’dan Münih’te diplomasi trafiği
Fidan’dan Münih’te diplomasi trafiği Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün 60. Münih Güvenlik Konferansı kapsamında ikili görüşmelerine devam etti.
18.02.2024 Gündem
Bakan Fidan, Alman mevkidaşı ile görüştü
Bakan Fidan, Alman mevkidaşı ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya’nın Münih kentinde Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir araya geldi.
17.02.2024 Haberler
Bakan Fidan, Alman mevkidaşı ile görüştü
Bakan Fidan, Alman mevkidaşı ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya’nın Münih kentinde Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir araya geldi.
17.02.2024 Gündem
Putin Ermenistan’da da güvende olamayacak!
Putin Ermenistan’da da güvende olamayacak! Karabağ sorunu nedeniyle Moskova ile yakın ilişkileri bozulan Ermenistan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında “yakalama kararı” çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) resmen katıldı.
2.02.2024 Dünya
Zeren Ertaş yaşamını yitirmişti! Asansör kazasında istenen cezalar belli oldu
Zeren Ertaş yaşamını yitirmişti! Asansör kazasında istenen cezalar belli oldu Aydın'da Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda Zeren Ertaş'ın (22) asansörde sıkışarak hayatını kaybetmesiyle ilgili hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar asansör firmasının sahibi Mustafa Büyükyapıcı (42) ve 3 mühendisin 3 yıldan 22,5 yıla kadar, tutuksuz sanık elektrik mühendisi için de 2 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.
9.01.2024 Gündem
İsrail’in suç delilleri uluslararası mahkemede
İsrail’in suç delilleri uluslararası mahkemede İstanbul 2 No’lu Baro Başkanı Yasin Şamlı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında savaş suçu, insanlığa karşı suçlar ve soykırım suçlarını işleyen şüphelilerin cezalandırılması için Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’ne başvuru ve sürece ilişkin basın toplantısı düzenledi. 
22.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mossad'ın Türkiye'de suikast planına çok sert yanıt: Türkleri tanımıyorlar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mossad'ın Türkiye'de suikast planına çok sert yanıt: Türkleri tanımıyorlar! Katar ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İsrail'in bu zalimce tavırları nedeniyle kendilerinin bir iflas ile karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Türkiye'nin garantörlüğe hazır olduğunu hatırlatan Erdoğan, 'Yeter ki barışı gerçekten istesinler. Biz sürekli barış diyoruz, hukuk, adalet diyoruz.' ifadelerini kullandı.
6.12.2023 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mossad'ın Türkiye'de suikast planına çok sert yanıt: Türkleri tanımıyorlar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mossad'ın Türkiye'de suikast planına çok sert yanıt: Türkleri tanımıyorlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mossad'ın Türkiye'de suikast planı yaptığını yazan ABD'li Wall Street Journal gazetesinin haberiyle ilgili soruya yanıt verdi.
6.12.2023 Gündem
İsrail cephe genişletiyor
İsrail cephe genişletiyor İnsani aranın sona ermesinin ardından Gazze’ye yönelik saldırılarını artıran İsrail, kuzeyden gidenlerin sığındığı güneyde de bazı bölgelerin boşaltılmasını istedi...
4.12.2023 Dünya
UCM Başsavcısı Khan: Tüm aktörler uluslararası insancıl hukuka riayet etmelidir
UCM Başsavcısı Khan: Tüm aktörler uluslararası insancıl hukuka riayet etmelidir Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan, İsrail ve Filistin’e düzenlediği 4 günlük ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Tüm aktörler uluslararası insancıl hukuka uymak zorundadır. Eğer bunu yapmazsanız, ofisim harekete geçtiğinde şikayet etmeyin” dedi.
3.12.2023 Gündem
Bir kez verilecek zamla bu iş biter
Bir kez verilecek zamla bu iş biter BAE ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, asgari ücretin tespitine ilişkin “Bakan Işıkhan çalışmalarını yapıyor. Nihai tabloyu önümüze koyacak. En uygun asgari ücret neyse bunun kararını vereceğiz. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz” dedi.
3.12.2023 Gündem
Erdoğan'dan Seçil Erzan soruşturmasıyla ilgili flaş açıklama: Sakınma diye bir şey yok!
Erdoğan'dan Seçil Erzan soruşturmasıyla ilgili flaş açıklama: Sakınma diye bir şey yok! Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin gündemindeki Seçil Erzan soruşturmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Asgari ücretle ilgili soruya da yanıt veren Erdoğan, Netanyahu'nun yargılanması için 3 bin avukatın UCM'ye başvurduğunu söyledi.
3.12.2023 Gündem
AK Parti'li Zengin: UCM'de, Filistin’e yapılanlarla ilgili başvurunun hazırlıkları tamamlandı
AK Parti'li Zengin: UCM'de, Filistin’e yapılanlarla ilgili başvurunun hazırlıkları tamamlandı AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "13-14 kadar avukat arkadaşımız ve aynı zamanda farklı 13 ülkeden 3 bine yakın dilekçeyle beraber Lahey'deler şu anda. Uluslararası Ceza Mahkemesinde Filistin'e yapılanlarla ilgili başvurunun hazırlıkları tamamlandı, bir hafta içerisinde bu başvuru yapılmış olacak" dedi.
23.11.2023 Gündem
Netanyahu hakkında suç duyurusu! Adalet Bakanlığı'na gönderildi
Netanyahu hakkında suç duyurusu! Adalet Bakanlığı'na gönderildi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk ile 2 avukatın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında yapılan suç duyurusunu Adalet Bakanlığı'na gönderdi.
14.11.2023 Gündem
‘Netanyahu ve çetesi UCM’de yargılanacak’
‘Netanyahu ve çetesi UCM’de yargılanacak’ TBMM Başkanı Kurtulmuş, dün Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Fattuh ile görüştü. Kurtulmuş, “Nasıl Srebrenitsa katliamının suçluları uluslararası savaş suçları mahkemesinde yargılanıp ceza aldılarsa, Gazze soykırımının baş so-rumlusu olan Netanyahu ve çetesi de uluslararası savaş suçları mahkemesine gidecek ve yargılanacaklar” dedi.
10.11.2023 Gündem
‘Soykırım suçu işleyenler UCM’de hesap verecek’
‘Soykırım suçu işleyenler UCM’de hesap verecek’ Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gazze’de insanlık suçu işleyenlerin Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) yargılanacağına inandığını söyledi. Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin insan hakları kayıtlarını inceleyen BM İnsan Hakları Konseyi’ni (UNHRC) bölgede etkin tepsitler yapmaya çağırdı. 
9.11.2023 Gündem
‘Halkların vicdanı bu savaşı bitirir’
‘Halkların vicdanı bu savaşı bitirir’ Kazakistan dönüşü uçakta açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze’de sivil halka yönelik katliamına bir kez daha tepki gösterdi, ‘Bu savaşı halkların vicdanı sona erdirecektir’ dedi.
5.11.2023 Gündem
Türkiye başvurma hakkına sahip: İsrailli yöneticiler yargılanabilir
Türkiye başvurma hakkına sahip: İsrailli yöneticiler yargılanabilir Prof. Dr. Adem Sözüer; İsrail’in Gazze’de işlediği savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar için Türkiye gibi taraf olmayan devletler ya da sivil toplum kuruluşlarının Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulunabileceklerini, suçları tespit ederek kapsamlı bir dosya sunabileceklerini belirtiyor.
2.11.2023 Gündem
UCM Başsavcısı Khan'dan Gazze'ye insani yardım açıklaması
UCM Başsavcısı Khan'dan Gazze'ye insani yardım açıklaması Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan, Gazze Şeridi’ne giren kısıtlı yardımlara değinerek, “En önemlisi insani yardım malzemelerinin çocuklara, kadınlara, erkeklere, sivillere gitmesine engel olunmamalı. Onlar masum ve uluslararası insancıl hukuka göre haklara sahipler” dedi.
29.10.2023 Dünya
Erivan Rusya’ya restini çekti...
Erivan Rusya’ya restini çekti... Karabağ konusunda Rusya’dan beklediği yardımı göremeyen Ermenistan, Uluslararası Ceza Mahkemesi üyeliğini onayladı. Böylece Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Ermenistan’a ayak bastığında tutuklanması gerekecek.
4.10.2023 Dünya
Putin: Azerbaycan ve Ermenistan masaya oturabilir
Putin: Azerbaycan ve Ermenistan masaya oturabilir Batılı ülkelerin Ukrayna'ya vereceği F-16'lara dair sürpriz bir çıkış yapan Rusya lideri, yanı sıra Erivan yönetiminin Dağlık Karabağ üstündeki Azerbaycan egemenliğini tanıdığını söyledi.
14.09.2023 Dünya
Brezilya Devlet Başkanı Lula, Putin'e verdiği 'tutuklanamaz' garantisini geri çekti
Brezilya Devlet Başkanı Lula, Putin'e verdiği 'tutuklanamaz' garantisini geri çekti Basın toplantısı düzenleyen Lula, "Putin (gelecek yılki zirveye) katılmaya karar verirse, (olası bir tutuklamaya) karar vermek benim hükümetimin değil yargının yetkisindedir." dedi.
12.09.2023 Dünya
Moskova-Erivan arası açılıyor: Rusya’dan Ermenistan’a ‘tatbikat’ notası
Moskova-Erivan arası açılıyor: Rusya’dan Ermenistan’a ‘tatbikat’ notası Rusya, son günlerde “dost olmayan” adımlar attığı gerekçesiyle Ermenistan’a nota verdi. Moskova ile Erivan arasındaki mesafe giderek açılıyor.
9.09.2023 Dünya
ABD ile ortak tatbikat yapacağını duyurmuştu! Rusya'dan Ermenistan'a nota
ABD ile ortak tatbikat yapacağını duyurmuştu! Rusya'dan Ermenistan'a nota Ermenistan Savunma Bakanlığı, ABD ve Ermenistan ordusu arasında ortak bir tatbikatın yapılacağını duyurmuştu. Ermenistan Ulusal Meclis Başkanı Alen Simonyan ise Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'nın, Ermenistan yönetimine karşı yaptığı açıklamaya sert ifadelerle tepki göstermişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ermeni politikacıların Rusya karşıtı söylemleri ve Ermenistan ile ABD arasında ortak tatbikat yapılacağı duyurusunun ardından Ermenistan'a nota verdi.
8.09.2023 Dünya
Rusya’dan İngiliz bakana yaptırım! 'Londra'dan Kiev'e sarsılmaz destek'
Rusya’dan İngiliz bakana yaptırım! 'Londra'dan Kiev'e sarsılmaz destek' Rusya, İngiltere Spor Bakanı Lucy Fraser, İngiltere Savunma Bakan Yardımcısı Annabel Goldie ve Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı Karim Khan gibi üst düzey isimlere yaptırım uygulayacağını açıkladı.
18.08.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Ucm ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.