Uluslararası

Uluslararası

Son dakika uluslararası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan uluslararası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan uluslararası haber sayfamızda...

Uluslararası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 171.408 uluslararası haberi bulunmuştur.
DSÖ'den Türkiye'ye övgü! Emine Erdoğan: Anadolu toprakları kadim tıp kaynakları açısından önemli bir konumdadır
DSÖ'den Türkiye'ye övgü! Emine Erdoğan: Anadolu toprakları kadim tıp kaynakları açısından önemli bir konumdadır Emine Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü'nün 15'incisini düzenlediği Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Toplantısı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katıldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Emine Erdoğan, "Tıp alanında miras aldığımız köklü geçmişe sahip çıkmayı, milli ve vicdani bir sorumluluk olarak görmeliyiz." dedi.
19.04.2024 Gündem
Paris'teki İran Büyükelçiliği'nde canlı bomba paniği
Paris'teki İran Büyükelçiliği'nde canlı bomba paniği Fransa'da polis suikast saldırısı tehdidi sonrası, Paris'teki İran Büyükelçiliği kordon altına aldı. Adı açıklanmayan şahsın, gerçekte patlayıcı taşımadığının anlaşılması üzerine güvenlik güçlerince gözaltına alındı.
19.04.2024 Dünya
Yer: Çorum! Dünyanın uçabilen en ağır kuşuna yakın takip
Yer: Çorum! Dünyanın uçabilen en ağır kuşuna yakın takip Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri “Toy Kuşu Eylem” planı çerçevesinde Çorum’da izleme ve envanter çalışması yapıldı.
19.04.2024 Gündem
İran-İsrail gerilimi sonrası ilk temas: Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü
İran-İsrail gerilimi sonrası ilk temas: Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüştü.
19.04.2024 Dünya
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bugün, ülkemizdeki üniversitelerde 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Bu yönüyle ülkemiz dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girmiş ve yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında, dünyada ilk 5’e girmektir" dedi.
19.04.2024 Gündem
Son dakika: İran-İsrail gerilimi! Türkiye'den 'kalıcı çatışma' uyarısı
Son dakika: İran-İsrail gerilimi! Türkiye'den 'kalıcı çatışma' uyarısı Dışişleri Bakanlığı'ndan, İsrail - İran gerilimine ilişkin bir açıklama yapıldı.
19.04.2024 Gündem
Formula 1'de heyecan Çin'de sürecek! İşte son durum
Formula 1'de heyecan Çin'de sürecek! İşte son durum Formula 1'de hafta sonu Çin Grand Prix'si koşulacak. Pilotlar klasmanında Max Verstappen 77 puanla zirvede yer alıyor.
19.04.2024 Motor Sporları
Bakan Uraloğlu: Pegasus 32 milyona yakın misafir ağırladı
Bakan Uraloğlu: Pegasus 32 milyona yakın misafir ağırladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Pegasus 2023 yılında tek başına 32 milyona yakın misafiri ağırladı. Bunların yaklaşık 12 milyonu iç hat, 20 milyonu da dış hat misafiriydi. Bu sayede 2023 yılında 2 milyar doların üstünde hizmet ihracatını ülkemize kazandırdı” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakan Bayraktar kritik soruyu cevapladı
Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakan Bayraktar kritik soruyu cevapladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar petrolü ve Karadeniz’de petrol keşfine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar ayrıca ‘doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?’ sorusuna yanıt verdi.
19.04.2024 Ekonomi
S&P, İsrail'in kredi notunu düşürdü
S&P, İsrail'in kredi notunu düşürdü Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, jeopolitik riskler nedeniyle İsrail'in kredi notunu düşürdü.
19.04.2024 Uzmanpara
İsfahan'da şiddetli patlamalar
İsfahan'da şiddetli patlamalar İran'ın orta bölümünde yer alan İsfahan eyaletinde yaşayanlar, gece yarısı patlama sesleriyle yataklarından fırladı. Çok şiddetli en az üç patlama sesi duyuldu.
19.04.2024 Haberler
Türkiye deniz parkına neden tepkili?
Türkiye deniz parkına neden tepkili? Yunanistan’ın iki büyük deniz parkı, resmi ifadelerine göre biyolojik çeşitliliği ve deniz ekosistemlerini korumaya yönelik 780 milyon euroluk bir programın parçası.
19.04.2024 Gündem
‘Teyakkuz halindeyiz’
‘Teyakkuz halindeyiz’ Türkiye’nin uyarılarına karşı Yunanistan, İyon ve Ege’de ‘deniz parkı’ oluşturma planını duyurdu. Dışişleri uyarısından sonra MSB kaynakları “Yunanistan’ın tek taraflı statü oluşturma çabalarını engellemek için teyakkuz halindeyiz” ifadelerini kullandı...
19.04.2024 Gündem
1.7 milyar dolarlık rekor sendikasyon
1.7 milyar dolarlık rekor sendikasyon Ziraat Bankası 742 milyon dolar ve 884 milyon euro olmak üzere toplamda 1.7 milyar dolarlık sendikasyon kredisi temin ederek geçen yıl sağladığı krediyi yüzde 132 oranında yenilediğini duyurdu.
19.04.2024 Ekonomi
550 milyon dolarlık yeni kaynak sağladı
550 milyon dolarlık yeni kaynak sağladı VakıfBank, vadesiz ve 5. yıldan sonra erken itfa opsiyonuna sahip, tamamı yurtdışı yerleşik kurumsal yatırımcılar tarafından satın alınan 550 milyon dolarlık ilave ana sermaye ihracını tamamladığını duyurdu.
19.04.2024 Ekonomi
‘Küs olan barışsın’
‘Küs olan barışsın’ Mert Demir, Adana’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda yaklaşık 200 bin kişinin katıldığı bir konser verdi.
19.04.2024 Cadde
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AK Parti MKYK’da değişim mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan AK Parti MKYK’da değişim mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MKYK toplantısının ana gündem maddesi yerel seçimler oldu. Erdoğan toplantıda parti yönetiminde değişim sinyali vererek, “Kimse layüsel değil, büyük değişim kongrede olacak” dedi.
19.04.2024 Gündem
14 yıl sonra Tanzanya'dan ziyaret! Erdoğan: Dönüm noktası olacak
14 yıl sonra Tanzanya'dan ziyaret! Erdoğan: Dönüm noktası olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 'Bu ziyaret iki ülke arasında bir dönüm noktası' ifadelerini kullanan Erdoğan Tanzanya ile ticaret hedefini duyurdu.
18.04.2024 Gündem
'Türk ordusunun etkinliği ve caydırıcılığı daha da artacaktır'
'Türk ordusunun etkinliği ve caydırıcılığı daha da artacaktır' Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 'İnsanlı Hava Platformları İmza Töreni'nde konuşarak, "Türkiye, artık kendi savaş uçağını, eğitim ve jet uçaklarını, helikopterlerini üretebilen dünyanın sayılı ülkelerinden biri oldu. Söz konusu ürünlerin seri üretiminin başlaması ve envantere girmesiyle semaların yılmaz koruyucusu olan Hava Kuvvetlerimiz, Türkiye'nin hak ve menfaatlerini daha güçlü şekilde koruyacak, Türk ordusunun etkinliği ve caydırıcılığı daha da artacaktır" şeklinde konuştu.
18.04.2024 Gündem
Kurtulmuş: Netanyahu'nun hesap vereceğine inanıyorum
Kurtulmuş: Netanyahu'nun hesap vereceğine inanıyorum Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Mardin’de düzenlenen Uluslararası Beytülmakdis Sempozyumu'na katıldı.
18.04.2024 Gündem
Fişekhane, Istanbul Modest Fashion Week 2024’e ev sahipliği yapacak
Fişekhane, Istanbul Modest Fashion Week 2024’e ev sahipliği yapacak Istanbul Modest Fashion Week 2024, 25-26-27 Nisan 2024 tarihlerinde, Fişekhane-Galeri’de düzenlenecek.
18.04.2024 Stil
İran-İsrail gerilimi! MSB kaynakları: Alınabilecek tüm tedbirler alındı
İran-İsrail gerilimi! MSB kaynakları: Alınabilecek tüm tedbirler alındı Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İran’ın İsrail’e saldırı gerçekleştirdiği gece Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önleyici bazı tedbirler alıp almadığına yönelik soruya yanıt verdi. Öte yandan MSB kaynakları, Adana'daki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nın (İncirlik Üssü), Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldüğünü bildirdi.
18.04.2024 Haberler
“15 Nisan itibariyle 3 bin 225 maden ruhsat sahası denetlendi”
“15 Nisan itibariyle 3 bin 225 maden ruhsat sahası denetlendi” Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bakanlık olarak madenlere yönelik yaptıkları denetimleri artırdıklarını kaydederek “Bu yıl, 15 Nisan itibariyle 3 bin 225 maden ruhsat sahasının denetimi gerçekleştirildi. Çalışanlarını öncelemeyen hiçbir işletmeyi bizim desteklememiz söz konusu olamaz” dedi.
18.04.2024 Ekonomi
Türkiye Karting Şampiyonası'nda yarışacak pilotlar tanıtıldı
Türkiye Karting Şampiyonası'nda yarışacak pilotlar tanıtıldı Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) Karting Takımı, 2024 Türkiye Karting Şampiyonası kadrosunu özel bir etkinlikle otomotiv ve spor medyasına tanıttı.
18.04.2024 Otomobil
Çelik masa depremde hayat kurtaracak
Çelik masa depremde hayat kurtaracak İzmir'de bu yıl 29'uncusu düzenlenen Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na; Bursalı girişimci tarafından yapılan depreme dayanıklı çelik masa damga vurdu. Deprem anında çelik gövdesi ile kafes görevi yapacak masa için dünyanın bir çok ülkesinden talep geliyor.
18.04.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Uluslararası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.