Un Women

Un Women

Son dakika un women haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan un women gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan un women haber sayfamızda...

Un Women

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 505 un women haberi bulunmuştur.
Gazze'de can kaybı 34 bin sınırına yaklaştı
Gazze'de can kaybı 34 bin sınırına yaklaştı  İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 56 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı en az 33 bin 899'a yükseldi.
17.04.2024 Dünya
London Business School fırsat eşitliğinde örnek vakayı Türkiye’den seçti
London Business School fırsat eşitliğinde örnek vakayı Türkiye’den seçti Yıldız Holding Kadın Platformu çatısı altında fırsat eşitliğine yönelik yürütülen çalışmalar London Business School tarafından örnek vaka çalışması haline getirildi.
18.03.2024 Vitrin
Bakan Göktaş: Kadın istihdamı oranını yüzde 25'e çıkardık
Bakan Göktaş: Kadın istihdamı oranını yüzde 25'e çıkardık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "8 Mart'ta açıklayacağımız 'Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı' ile de kadınların değişen iş gücü piyasasına tam, eşit ve etkin katılımlarını artıracağız" dedi.
6.03.2024 Ekonomi
Mor mürekkepli hikâye
Mor mürekkepli hikâye Milliyet Sanat mart sayısında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle kapağına, Türk sanat tarihinde kadının ve emeğin mücadele hikâyesini taşıyor.
4.03.2024 Kültür Sanat
Eşit katılım için #tutungeliyoruz
Eşit katılım için #tutungeliyoruz UN Women Türkiye, yerel seçim öncesi başlattığı kampanyayla siyasi partilere koltukları, mazbataları kadın adaylar için “#tutungeliyoruz” diye seslenerek aday listelerinde daha fazla kadın belediye başkanı ve kadın belediye meclisi üyesi talep ediyor.
26.02.2024 Ekonomi
1.3 milyon çocuğa aşılama
1.3 milyon çocuğa aşılama Birleşmiş Milletler ve kuruluşları, 6 Şubat depremleri sonrası Türkiye’nin insani yardım ve toparlanma çalışmalarını desteklemek üzere ilk günden bu yana sahada faaliyette buluyor. Depremlerin yıl dönümünde de Türkiye ile dayanışma içinde çalışmaya devam kuruluşların, bölgede geniş kapsamlı çalışmalarını sürdürüyor.
6.02.2024 Gündem
Ödüllük kampanya
Ödüllük kampanya UN Women Türkiye, 16 Günlük Aktivizm Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele kampanyası kapsamında 2022 yılında gerçekleştirdiği “SheSaidNo” kampanyasıyla Felis ve Kristal Elma ödüllerinde toplam 24 ödül kazandı.
22.01.2024 Ekonomi
Depremzede kadınlara 'EL ELE' istihdam
Depremzede kadınlara 'EL ELE' istihdam İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV), Eleleyiz projesi ile NEET (ne eğitimde ne istihdamda olan) kadınların ekonomik olarak güçlenmesini hedefliyor. Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’de başlayan proje, depremden etkilenin kadınların istihdamını artırmayı amaçlıyor. Proje kapsamında bugüne kadar 110 kadına kariyer mentorluğu sunuldu ve yüz kadına dijital pazarlama, sosyal medya yönetimi ve ön muhasebe gibi birçok konuda mesleki eğitim verildi.
15.01.2024 Ekonomi
Deprem bölgesinde kadınlar güçleniyor
Deprem bölgesinde kadınlar güçleniyor Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Avrupa Birliği’nin finansal desteğiyle UN Women Türkiye’nin yürüttüğü “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği için Güçlü Sivil Alan projesi kapsamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Anaakımlaştırma Programı”nı yürütüyor. Eşitsizlikler göz önüne alınarak hayata geçirilen 18 aylık program kapsamında toplumsal cinsiyet eğitimleri gerçekleştiriliyor.
1.01.2024 Ekonomi
‘Yargı’dan ‘Bahanesi Yok’
‘Yargı’dan ‘Bahanesi Yok’ Milliyet Gazetesi’nin iş birliği yaptığı Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) başlattığı ‘#BahanesiYok’ sloganı Kanal D’de ekrana gelen ‘Yargı’ dizisinde kullanıldı.
19.12.2023 Cadde
‘Türkiye’de eğitimli ve güçlü kadınlar var’
‘Türkiye’de eğitimli ve güçlü kadınlar var’ UN Women Türkiye Direktörü Asya Varbanova “Türkiye’de oldukça güçlü ve eğitimli kadınlar var. Ancak parlamentoda kadın oranı yüzde 20” dedi. Varbanova ulusal parlamentolarda toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için en az 40 yıl gerektiğini söyledi.
8.12.2023 Gündem
Son sürat dijital dönüşüm
Son sürat dijital dönüşüm "Fiziksel mağazaları da olan dijital bir platforma dönüşüyoruz. Bu hedef doğrultusunda bu yılın ilk 9 ayında mağaza ve dijital kanallarımıza toplam 294 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirdik."
7.12.2023 Milliyet Executive
Kadına şiddete karşı ortak mücadele
Kadına şiddete karşı ortak mücadele Balıkesir’den Urfa’ya, Ordu’dan Mardin’e kadına yönelik şiddetin her türüyle mücadele eden kadın odaklı sivil toplum kuruluşları, çalışmalarının kadının güçlenmesi ve cinsiyete dayalı eşitsizliklerin giderilmesinde oynadığı rolü anlatıyor.
7.12.2023 Gündem
Mücadelenin önünde ‘engel’ kalmasın
Mücadelenin önünde ‘engel’ kalmasın Şiddete maruz kalan engelli kadın ve kız çocuklarının yaşadığı zorluklar, kadına şiddetle mücadelede daha kapsayıcı politikalara olan ihtiyaca işaret ediyor... Avukat Özlem Kara, “Şiddet önleme merkezlerinin fiziksel erişilebilirlikleri ve görev yapan uzmanların engelli farkındalığına sahip olması zorunlu” diyor...
3.12.2023 Gündem
Şiddeti önlemenin 10 yolu
Şiddeti önlemenin 10 yolu BM Kadın Birimi, dünya çapında 70 sivil toplum kuruluşuyla birlikte çalışarak kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti önlemede etkili 10 yol belirledi...
1.12.2023 Gündem
Şiddetin psikolojik etkileriyle mücadele
Şiddetin psikolojik etkileriyle mücadele Kadına yönelik şiddet, kadınların yaşam hakkını, vücut bütünlüğünü, sosyal ve kamusal alandaki varlığını tehdit etmesinin yanı sıra mağdurların ruhsal açıdan da yaralanmalarına yol açıyor... Türkiye Psikiyatri Derneği Kadın Ruh Sağlığı Çalışma Birimi üyesi Doç. Dr. Münevver Hacıoğlu Yıldırım, şiddete maruz kalmanın duygusal ve psikolojik etkilerini ve baş etme yollarını anlattı...
30.11.2023 Gündem
Kadının emeği geleceğin temeli
Kadının emeği geleceğin temeli Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye (UN Women), KAGİDER ve Hepsiburada, 6 Şubat depremlerinden etkilenen kadın girişimci ve işletme sahiplerini desteklemek üzere “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Ekonomik İyileşme: Kadın İşletmeleriyle Ekonomiyi Büyütüyoruz!” programına imza attı. Program, toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir ekonomi için başlatılan iş birliği, bu yıl deprem bölgesindeki kadın girişimcileri ve kadın kooperatiflerini desteklemek üzerine tasarlandı.
27.11.2023 Ekonomi
Dayanışma ile daha güçlüyüz
Dayanışma ile daha güçlüyüz Bu yıl #BahanesiYok sloganıyla vurgulanan kampanya tanıtımında konuşan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landurt, cinsiyet eşitliğinin sağlanması için Türkiye’ye destek olmayı sürdüreceklerini söyledi. UN Women Türkiye Ülke Direktörü Varbanova da yasaların kararlılıkla uygulanmasının önemine işaret etti ve mağdurların yardım istememesinin ardında utanç, damgalama, kurumlara olan güven eksikliği olduğunu söyledi.
26.11.2023 Gündem
Şiddeti önlemek için birleşin!
Şiddeti önlemek için birleşin! Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ile başlayan 16 Günlük Aktivizm Kampanyası’nı Milliyet okurları için kaleme aldı: “Sizi kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin bir insan hakları ihlali olduğunu ve asla bir gerekçesi olamayacağını ifade ederken, yüksek sesle ve açıkça #BahanesiYok demeye çağırıyoruz.”
25.11.2023 Gündem
Şiddetin bahanesi yok
Şiddetin bahanesi yok BM Kadın Birimi bu yılki kampanyasını #BahanesiYok sloganıyla yürütüyor. Kampanya kadına yönelik şiddete hiçbir koşulda, hiçbir yerde ve hiçbir zaman müsamaha gösterilemeyeceğini vurguluyor...
25.11.2023 Gündem
Kız çocukları için gelecek inşa ediyor
Kız çocukları için gelecek inşa ediyor İş insanı Suna Kıraç'ın eğitim alanındaki çabalarını ve vizyonunu yaşatmak amacıyla Suna ve İnan Kıraç Vakfı çatısı altında 2021 yılında kurulan "Suna'nın Kızları", ikinci yılını geride bıraktı.
20.11.2023 Ekonomi
AIDEX 2023’te Türk holdinge önemli ödül
AIDEX 2023’te Türk holdinge önemli ödül Dünyanın en önemli insani yardım etkinliklerinden AIDEX 2023’te “Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı” ödülünü Yıldız Holding aldı.
13.11.2023 Vitrin
‘Kadınlar için el ele’ projesi
‘Kadınlar için el ele’ projesi Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ile akaryakıt dağıtım sektöründe bir ilke imza atan OPET, “Eşitsek Fark Eder” projesini başlattı. Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) etkin bir şekilde uygulanmasını hızlandıracak olan OPET, dört aşamadan oluşacak proje kapsamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eylem Planı’nı oluştururken yaklaşık 16 bini bulan akaryakıt istasyonu çalışanlarına ve paydaşlarına “temel toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri” verecek.
12.11.2023 Gündem
Kadına yönelik şiddet partiler üstü mesele
Kadına yönelik şiddet partiler üstü mesele Kadınların siyasete katılımına ilişkin dünya ortalaması yerel yönetimlerde yüzde 36, ulusal parlamentolarda ise yüzde 26 düzeyinde.
6.11.2023 Ekonomi
‘Kız çocukları, yeniden inşanın liderleri’
‘Kız çocukları, yeniden inşanın liderleri’ Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu(UNFPA), BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ve Aydın Doğan Vakfı’nın iş birliğiyle bu yıl 8’incisi düzenlenen 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Konferansı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gençlerin katılımıyla, bu yıl Hatay’da yapıldı.
13.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Un Women ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.