46 yıllık Türkçe mesaj uzayda kayboldu! Altın plakta kayıtlıydı
46 yıllık Türkçe mesaj uzayda kayboldu! Altın plakta kayıtlıydı İnsanlık tarihi boyunca uzayda en uzun süre çalışan araç Voyager-1, fırlatıldıktan 46 yıl sonra bir kez daha sinyal göndermeyi durdurdu. Üzerinde pek çok altın plak taşıyan uzay aracının akıbetinin ne olacağı bilinmezken, bu plaklar içerisinde yer alan Türkçe mesaj ise tekrar gündeme geldi.
17.12.2023 Dünya
Uranüs'ün yaydığı X-ray ışınları bizi kanser mi ediyor?
Uranüs'ün yaydığı X-ray ışınları bizi kanser mi ediyor? Uzayla ilgili olan her gelişme her geçen gün bizleri daha da şaşırtmaya devam ediyor. Yeni yapılan araştırmalara göre Uranüs'ün X-ray ışınları yaydığı gözlemlenmiş. Peki bu Uranüs'ten yayılan X-ray ışınları dünyamıza ne gibi bir zarar verebilir. Uranüsten yayılan X-ray ışınları bizi kanser ediyor olabilir mi? Gelin, hep birlikte Molatik olalım...
1.04.2021 Bilim
Uranüs retrosu değişimler için fırsat sunuyor
Uranüs retrosu değişimler için fırsat sunuyor Boğa burcunda geri hareketine 16 Ağustos 2020’de başlayan ve 15 Ocak 2021 tarihine kadar geri hareketini devam ettirecek Uranüs, Boğa burcundaki seyrine iki yıl önce başlamıştı. Uzunca bir dönem yaşayacağımız Uranüs Boğa deneyimi 26 Nisan 2026 yılında tamamlanacak. Uranüs’ün kişinin kendine dönüp bakması konusunda reformist, acımasız ve katı kurallara sahip olduğunu söyleyen Astrolog Kenan Yasin Bölükbaşı konu hakkında bilgi verdi.
28.08.2020 Yaşam
Uranüs Nasıl Bir Gezegendir? Uranüs'ün Özellikleri Hakkında Bilgiler
Uranüs Nasıl Bir Gezegendir? Uranüs'ün Özellikleri Hakkında Bilgiler 1781 yılında William Herschel tarafından keşfedilen Uranüs Turkuaz renkli bir top görünümüne sahiptir. Pek çok kişi tarafından da merak edilen Uranüs hakkında detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz. Peki, Uranüs nasıl bir gezegendir? Uranüs'ün özellikleri hakkında bilgiler.
20.06.2020 Eğitim
Uzaylılar Dünya'nın konumunu her an tespit edebilir
Uzaylılar Dünya'nın konumunu her an tespit edebilir Bilim insanları Dünya gibi küçük kaya gezegenlerin dev gaz gezegenlere oranla daha kolay tespit edilebileceğini ve bunun olası bir uzaylı istilasına kapı aralayabileceğini tespit etti.
13.03.2018 Diğer

Benzer Haber Etiketleri