Üreme

Üreme

Son dakika üreme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan üreme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan üreme haber sayfamızda...

Üreme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.506 üreme haberi bulunmuştur.
Görenler şaşırdı! Tavuk mu horoz mu?
Görenler şaşırdı! Tavuk mu horoz mu? Bursa'nın İnegöl ilçesinde mobilya fabrikası sahibinin hobi olarak beslediği yarı tavuk-yarı horoz görenleri şoke ediyor. Sağ tarafı tavuk, sol tarafı horoz özelliklerini taşıyan kanatlı hayvanın Türkiye'de örneği yok. İngiliz bilim adamları, ender rastlanan, erkek ve dişi özelliklerini birlikte taşıyan (jinandromorf/karmaeşeyli) Sam adı verilen yarı tavuk, yarı horoz örneği İnegöl'de yaşandı.
25.04.2024 Yaşam
Elazığ'da 'yalancı veba' alarmı! İnsanlara bulaşma riski var
Elazığ'da 'yalancı veba' alarmı! İnsanlara bulaşma riski var Elazığ’ın Ağın ilçesinde Keban Baraj Gölü kıyısında binlerce martı telef olurken hayvan ölümlerinin nedeninin yalancı veba hastalığı olduğu belirtildi.
25.04.2024 Gündem
'İstilacı tür' endişesi
'İstilacı tür' endişesi Antalya'da amatör balıkçılığı geliştirmek ve balık popülasyonunu artırmak için gündeme gelen yapay resif yapımında ilk adım atıldı.
25.04.2024 Gündem
Paniğe neden olan martı ölümlerinin nedeni belli oldu: NDV
Paniğe neden olan martı ölümlerinin nedeni belli oldu: NDV Elazığ’da paniğe neden olan martı ölümlerinin nedeni ortaya çıktı. Alınan numunelerin ilk değerlendirmesine göre kuşlarda Newcastle hastalığı virüsü (NDV) tespit edilirken, ileri tetkiklerin devam ettiği bildirildi.
24.04.2024 Gündem
Gürpınar’dan 49.087 ton balık geçti
Gürpınar’dan 49.087 ton balık geçti 2023-2024 balık av sezonu boyunca Gürpınar Balık Hali’nde 49 bin ton balık satışı gerçekleştirildi. Geçen yıla oranla balık miktarında yüzde 14 azalma görülürken bunun en büyük nedeni ise palamut kıtlığı.
23.04.2024 Ekonomi
Limona 13 kez pestisit reddi
Limona 13 kez pestisit reddi Türkiye’den Bulgaristan’a ihraç edilen limonlarda yüksek oranda pestisit tespit edildi. RASFF verilerine göre, son 4 ayda ihraç edilen limonda, pestisit çıktığı için 13 kez sınırdan geri çevrildi...
21.04.2024 Ekonomi
Yer: Çorum! Dünyanın uçabilen en ağır kuşuna yakın takip
Yer: Çorum! Dünyanın uçabilen en ağır kuşuna yakın takip Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri “Toy Kuşu Eylem” planı çerçevesinde Çorum’da izleme ve envanter çalışması yapıldı.
19.04.2024 Gündem
Balıkçılıkta avlanma sezonu 15 Nisan'da sona eriyor
Balıkçılıkta avlanma sezonu 15 Nisan'da sona eriyor Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, “2023-2024 balıkçılık av sezonu başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçti” dedi. 2023-2024 balıkçılık av sezonu ise 15 Nisan’da kapanacak.
14.04.2024 Ekonomi
Sivrisineklerden erken mesai!
Sivrisineklerden erken mesai! Biyolog Kıvanç Sevim, iklim değişikliğinin tüm canlıları etkilediğini belirterek “Sivrisinekler, sıcaklıkların artmasıyla yumurtadan erken çıkıyor. Çok sıcak bir kış geçirdik. Nisanda görülmesi normal” dedi.
14.04.2024 Gündem
30 yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı
30 yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı İstanbul Boğazı'nda nesli tükenmekte olan Yelkovan kuşlarının üreme kolonilerinin ve göç yollarının belirlenerek koruma altına alınmasını hedefleyen proje kapsamında, 30 Yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı.
12.04.2024 Gündem
FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried'in cezası belli oldu
FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried'in cezası belli oldu Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklamaktan suçlu bulunmasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
28.03.2024 Dünya
Mark Ruffalo'dan X yorumu: Komplo teorileri için üreme alanı
Mark Ruffalo'dan X yorumu: Komplo teorileri için üreme alanı Ünlü oyuncu Mark Ruffalo, ABD'nin Maryland eyaletinde çöken Francis Scott Key Köprüsü ile ilgili olarak X platformunda yayılan yalan haberlere dikkat çekti. Ruffalo, “Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformu, gerçek zamanlı bir haber kaynağı olmaktan çıkıp komplo teorileri için bir üreme alanı haline geldi" dedi.
28.03.2024 Dünya
5 milyon sivrisineği doğaya saldı: Çoğaltarak bitireceğiz! Türkiye'de durum çok farklı
5 milyon sivrisineği doğaya saldı: Çoğaltarak bitireceğiz! Türkiye'de durum çok farklı Sinir bozucu kızarıklıklar, kaşıntılı tepecikler... Sivrisineğin soktuğu bölgeler bazen kaşınmakla da kalmayıp tüm vücuda yayılacak hastalıkların giriş kapısı da olabiliyor. Ancak öyle bir yer var ki bu küçük canlılarla mücadelede bambaşka bir yöntem uyguluyor: Haftada yaklaşık 5 milyon sivrisinek üretip doğaya salıyor. Peki ama neden? "Türkiye'de durum çok farklı" diyen Prof. Dr. Hüseyin Çetin'e sorduk.
28.03.2024 Yaşam
Pelikan sürüsü görenleri mest etti! Bursa semalarında görsel şölen
Pelikan sürüsü görenleri mest etti! Bursa semalarında görsel şölen Bursa'da pelikanları gören telefonlara sarıldı. Görsel şölen oluşturan pelikanlar görenleri adeta mest etti.
24.03.2024 Gündem
Gerçek sizi çok şaşırtacak! Uzmanlara göre evinizdeki en kirli 7 yer
Gerçek sizi çok şaşırtacak! Uzmanlara göre evinizdeki en kirli 7 yer Genellikle banyonun evin en kirli yeri olduğunu düşünürüz. Ancak bazı araştırmalara göre pislik ve kir en beklenmedik yerlerde saklanabiliyor. Temizliğe dikkat etmezsek evimizdeki bazı noktalar çeşitli mikrop, bakteri ve mantarların üreme alanı haline gelebilir.
21.03.2024 Yaşam
Damardan plastik alıyoruz
Damardan plastik alıyoruz Türkiye’de yapılan araştırmada, tıbbi tedavide kullanılan serumlardan kana doğrudan mikroplastik geçtiğini belirlendi. 1 litrelik serumda 65 adet mikroplastik saptandı. Uzmanlar, plastik yerine cam serum kullanılmasını öneriyor.
18.03.2024 Gündem
C, B, D fark etmiyor: Multivitaminler bildiğimiz gibi değilmiş! Kanseri saklayabilir
C, B, D fark etmiyor: Multivitaminler bildiğimiz gibi değilmiş! Kanseri saklayabilir Vitaminlerin sağlıklı bir beden için takviye olarak alındığı düşünülür. Ancak yaygın olarak kabul gören bu düşüncenin aksine vitaminler sağlıklı bir bedenin ana maddesidir. Bu nedenle eksikliğinin de fazlalığının da dikkate alınması gerektiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit Gençer, göz ardı edilen büyük tehlikeyi anlattı.
16.03.2024 Genel Sağlık
Balinalarda menopozun ömrü uzattığı tespit edildi
Balinalarda menopozun ömrü uzattığı tespit edildi Bilim insanları, dişileri menopoza giren balina türleri üzerinde yaptıkları araştırmalarda, bu balinaların diğerlerinden daha uzun yaşadığını ve bu sayede ailelerine daha uzun süre bakabildiklerini ortaya koydu.
14.03.2024 Dünya
Dünya genelinde 230 milyon kadın ve kız çocuğu sünnet edildi
Dünya genelinde 230 milyon kadın ve kız çocuğu sünnet edildi Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), dünya genelinde hayatta olan 230 milyon kız çocuğu ve kadının, genital mutilasyona (kadın sünnetine) maruz kaldığını bildirdi.
8.03.2024 Dünya
Çocuk istemi tedavi sürecinde cerrahi işlemler
Çocuk istemi tedavi sürecinde cerrahi işlemler Jinekolojik cerrahi, kadın üreme organlarındaki problemlerin çözüme kavuşması için uygulanan cerrahi işlemlerdir. Çocuk istemi sürecinde bazen kadınların bu operasyonları olması gerekir...
2.03.2024 Pazar
İmamoğlu: 588 tarihi mezar ve hazireyi restore ettik
İmamoğlu: 588 tarihi mezar ve hazireyi restore ettik İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2021 yılında satın alınarak restore edilen Bulgur Palas'ın açılış törenine katıldı.
28.02.2024 Gündem
Profesör kendisine bildirilen konuma koştu: 450 bireyi kurtarmış olduk
Profesör kendisine bildirilen konuma koştu: 450 bireyi kurtarmış olduk Batman'ın Hasankeyf ilçesi kırsalında boş bir havuzda mahsur kalan 8 ateş semenderi için Adıyaman'dan yola çıkan Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız, Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekipleri ile kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.
22.02.2024 Haberler
Profesör kendisine bildirilen konuma koştu: 450 bireyi kurtarmış olduk
Profesör kendisine bildirilen konuma koştu: 450 bireyi kurtarmış olduk Batman'ın Hasankeyf ilçesi kırsalında boş bir havuzda mahsur kalan 8 ateş semenderi için Adıyaman'dan yola çıkan Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız, Batman Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekipleri ile kurtarma operasyonu gerçekleştirdi.
22.02.2024 Gündem
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif Meclis'ten geçti
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif Meclis'ten geçti Sağlık alanında düzenlemeler içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.
21.02.2024 Gündem
Tarihte koku
Tarihte koku Kokunun kadim geçmişi doğudan gelen bir kültür olarak karşımıza çıkıyor. Antik Mısır, Babil, Hitit, Hint, İran, Akdeniz ve Mezopotamya medeniyetleri için koku çok değerliydi.
18.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Üreme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.