Uss Nimitz

Uss Nimitz

Son dakika USS Nimitz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan USS Nimitz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan USS Nimitz haber sayfamızda...

Uss Nimitz

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 50 uss nimitz haberi bulunmuştur.
ABD sahaya iniyor! Gemi batırılacak
ABD sahaya iniyor! Gemi batırılacak Çin'in kuşatması altındaki adada kara ayının Winnie the Pooh'ya yumruk attığı rozetler kapış kapış satılırken, ABD ordusu binlerce askerle gözdağı verecek. Tartışmalı sularda batırılacak gemi ise, deprem etkisine yol açabilir.
28.04.2023 Dünya
Tayvan-ABD görüşmesi sonrası Çin hamlesi! Uçak kaldırdılar
Tayvan-ABD görüşmesi sonrası Çin hamlesi! Uçak kaldırdılar Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen, ABD'de Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile görüştü. Görüşmeye tepki gösteren Çin, askeri tatbikat başlattı ve Tayvan açıklarına uçak gemisi gönderdi. Tsai Ing-wen, Çarşamba günü California’da McCarthy’nin yanı sıra diğer Cumhuriyetçi ve Demokrat bazı Kongre üyeleri ile de görüştü.
6.04.2023 Dünya
Kopyasını yaptılar! Dünya şaşkın...
Kopyasını yaptılar! Dünya şaşkın... İki ülke son yıllarda birçok kez savaşın eşiğine geldi, bugün tanıtılan 3 bin kilometre menzilli SİHA'nın benzerliği hemen dikkat çekti. Söz konusu silah, geçen yıl tüm Ortadoğu'nun kaderini değiştiren bir suikaste imza atmıştı.
16.03.2023 Dünya
Çin, ABD uçak gemilerinin Güney Çin Denizi'nde tatbikat yapmasına tepki gösterdi
Çin, ABD uçak gemilerinin Güney Çin Denizi'nde tatbikat yapmasına tepki gösterdi Çin, ABD donanmasının iki uçak gemisinin Güney Çin Denizi'nde ortak tatbikat yapmasına tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Venbin, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, "ABD Güney Çin Denizi'nde güç göstermek için sürekli gemilerini ve hava araçlarını yolluyor. Bu bölgedeki barış ve istikrara yardımcı bir tutum değil." ifadesini kullandı.
9.02.2021 Dünya
ABD Tahran'ın nükleer anlaşmaya dönüş önerisine ihtiyatlı
ABD Tahran'ın nükleer anlaşmaya dönüş önerisine ihtiyatlı ABD hükümeti İran yönetiminin 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmanın yeniden yürürlüğe konması teklifine ihtiyatlı yaklaştı. Beyaz Saray öncelikle müttefikler ve ABD Kongresi ile istişarelerde bulunulacağını açıkladı.
3.02.2021 Dünya
ABD, USS Nimitz uçak gemisini Ortadoğu'dan çekti
ABD, USS Nimitz uçak gemisini Ortadoğu'dan çekti ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, İran ile yaşanan gerilimlerden dolayı yaklaşık 9 aydır Ortadoğu'da bulunan ABD Donanmasına bağlı USS Nimitz Uçak gemisinin Hint-Pasifik Kuvvetlerinin (INDO-PACOM) operasyon bölgesine sevk edildiğini açıkladı.
2.02.2021 Dünya
Son dakika... Füzeler ateşlendi! Dünya kilitlendi...
Son dakika... Füzeler ateşlendi! Dünya kilitlendi... ABD uçak gemisi ve ünlü bombardıman uçağı konuşlandı, muhtemel bir misilleme beklenirken bu kez yüzlerce drone sahne aldı. Arka arkaya fırlatılan füzelerin fotoğraflarını uluslararası haber ajansları servis ediyor.
6.01.2021 Dünya
İran’ın uranyum adımı tansiyonu artırdı...
İran’ın uranyum adımı tansiyonu artırdı... İran devlet medyası, Fordo Nükleer Tesisi’nde uranyumu yüzde 20 zenginleştirme faaliyetine resmen başlandığını duyururken, bölgedeki tansiyon da yeniden arttı.
5.01.2021 Dünya
İran'dan ABD'ye uçak gemisi tepkisi: Tüm senaryolar için hazırız
İran'dan ABD'ye uçak gemisi tepkisi: Tüm senaryolar için hazırız İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Kasım Süleymani suikastının birinci yılında ABD güçlerini hedef alacak olası İran saldırısı nedeniyle ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) Orta Doğu'daki USS Nimitz uçak gemisini çekmemesine ilişkin "tüm senaryolara hazır olduklarını" söyledi.
4.01.2021 Dünya
ABD "USS Nimitz" uçak gemisinin Orta Doğu'da kalmasına karar verdi
ABD "USS Nimitz" uçak gemisinin Orta Doğu'da kalmasına karar verdi ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran'ın muhtemel saldırılarından etkilenmemesi için bölgeden çekeceğini açıkladığı "USS Nimitz" uçak gemisinin, Orta Doğu'da kalmasına karar verdi.
4.01.2021 Dünya
ABD "USS Nimitz" uçak gemisini Orta Doğu'dan çekiyor
ABD "USS Nimitz" uçak gemisini Orta Doğu'dan çekiyor ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), İran'ın muhtemel saldırılarından etkilenmemesi için bölgede bulunan "USS Nimitz" uçak gemisine ülkeye dönme talimatı verdiği bildirildi.
31.12.2020 Dünya
Rusya'dan ilk yorum: Büyük bir savaşın 'kıvılcımı' olabilir
Rusya'dan ilk yorum: Büyük bir savaşın 'kıvılcımı' olabilir İran'da nükleer programın başındaki Fahrizade'nin suikastle öldürülmesi dünya çapında yankı buldu. Rus senatör, Facebook hesabından büyük ses getiren bir paylaşım yaptı.
29.11.2020 Dünya
Çin menşeili bir veri tabanı Amerikan nükleer bilimcileri ve askeri yetkilileri izliyor
Çin menşeili bir veri tabanı Amerikan nükleer bilimcileri ve askeri yetkilileri izliyor Avustralyalı bir finans gazetesi, Çin hükümetinin 2 milyondan fazla bilim adamının bilgilerini sakladığı bir veri tabanını ortaya çıkardı. Denizaşırı Önemli Bireyler Veri Tabanı (OKIDB), binlerce nükleer ve diğer önemli alanlarda önde gelen bilim adamının kişisel bilgilerini hatta yakınlarının yaşadıkları adresleri bile içeriyor. Australian Financial Review, bilgilerin çoğunlukla açık kaynaklardan toplandığını açıkladı.
2.11.2020 Teknoloji
Son dakika... Dünya çalkalanıyor! ABD uçak gemisine nişan alıp...
Son dakika... Dünya çalkalanıyor! ABD uçak gemisine nişan alıp... ABD uçak gemisi ve beraberindeki filonun insansız hava aracıyla çekilen görüntüleri resmen yayınlandı, daha önce birçok kez savaşın eşiğine gelen taraflar yine karşı karşıya.
23.09.2020 Dünya
Son dakika... Maket uçak gemisi füzeyle vuruldu! Dünya şaşkınlıkla izliyor
Son dakika... Maket uçak gemisi füzeyle vuruldu! Dünya şaşkınlıkla izliyor Resmi televizyon helikopterden fırlatılan füzenin görüntülerini ekrana getirdi, dünya bir anda kritik boğaza kilitlendi.
29.07.2020 Dünya
Son dakika... Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Akılalmaz...
Son dakika... Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Akılalmaz... Bir botun çektiği uçak gemisi uydudan göründü, 200 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde. Limana çekilen geminin üzerinde uçaklar bile var.
28.07.2020 Dünya
ABD ve Hindistan'dan gövde gösterisi
ABD ve Hindistan'dan gövde gösterisi Hint Okyanusu'ndaki ortak tatbikata, USS Nimitz uçak gemisi de katılıyor. Pentagon'un USS Nimitz'in yanı sıra USS Ronald Reagan'ı da Güney Çin Denizi'ne göndermesi, Çin'in tepkisini çekiyor.
21.07.2020 Dünya
ABD uçak gemilerini üç yıl sonra gönderiyor
ABD uçak gemilerini üç yıl sonra gönderiyor USS Theodore Roosevelt, USS Ronald Reagan ve USS Nimitz Hint Pasifiği'nde devriye gezecek, askeri adıma Çin'in tepki göstermesine kesin gözüyle bakılıyor.
12.06.2020 Dünya
ABD donanmasındaki 400 denizcinin yüzde 60’ında antikor tespit edildi
ABD donanmasındaki 400 denizcinin yüzde 60’ında antikor tespit edildi ABD donanmasından USS Theodore Roosevelt uçak gemisinde corona virüsün (Covid-19) yayılmasına ilişkin yapılan araştırmada, test edilen yaklaşık 400 denizcinin yüzde 60’ında virüs için antikor geliştirdiği bildirildi.
9.06.2020 Dünya
Corona virüs salgınının yayıldığı ABD uçak gemilerinin sayısı 3'e çıktı
Corona virüs salgınının yayıldığı ABD uçak gemilerinin sayısı 3'e çıktı ABD donanmasına bağlı "USS Theodore Roosevelt" uçak gemisinden sonra, "USS Nimitz" ve "USS Ronald Reagan" uçak gemilerinde de yeni tip corona virüs (covid-19) vakaları tespit edildi.
9.04.2020 Dünya
ABD elçilik işgalinin 40. yılı
ABD elçilik işgalinin 40. yılı İran'daki ABD Büyükelçiliği'nin 4 Kasım 1979'da işgal edilmesi, diplomasi tarihinin en uzun süreli rehine krizlerinden birinin de başlangıcı oldu. Silahlı gruplar, 52 kişiyi 444 gün boyunca rehin tuttu. İran ile ABD'yi savaşın eşiğine getiren işgalin ardından geçen 40 yılda Tahran-Washington ilişkileri hep gerilimle anıldı.
4.11.2019 Dünya
ABD uçak gemileri Kore Yarımadası'nda...
ABD uçak gemileri Kore Yarımadası'nda... ABD’ye ait 3 uçak gemisinin Kore Yarımadası’nın sularına girdiği an, ABD Deniz Kuvvetleri’nin sosyal medyadaki resmi kanalında yayınlandı. ABD’nin 3 uçak gemisinin, ortak tatbikata katılmak üzere Güney Kore’nin operasyon bölgesine giriş yaptığı belirtildi.  Yerel basında Seul’un USS Ronald Reagan, USS Nimitz ve USS Theodore Roosevelt uçak gemileriyle ilk kez manevra yaptığı belirtildi. Uçak gemilerine, aralarında Sejong the Great ve the Seoae Yu Seong-ryong destroyerlerinin de bulunduğu 10 farklı gemi eşlik ediyor. Sejong the Great destroyerinin kaptanı, ‘ABD ile sıkı ittifakın sayesinde karşı tarafın provokasyonlarına karşı konulabileceğini' bildirdi. ABD’nin 3 uçak gemisinin katılımıyla yaptığı son tatbikat 10 yıl önce Pasifik’teki Guam Adası’nın yakınlarında gerçekleşmişti.
11.09.2019 Haberler
Sosyal medyadan paylaştılar! ABD uçak gemileri Kore Yarımadası'nda...
Sosyal medyadan paylaştılar! ABD uçak gemileri Kore Yarımadası'nda... ABD’ye ait 3 uçak gemisinin Kore Yarımadası’nın sularına girdiği an, ABD Deniz Kuvvetleri’nin sosyal medyadaki resmi kanalında yayınlandı.
14.11.2017 Dünya
Son dakika: ABD donanması savaş düzenine geçti!
Son dakika: ABD donanması savaş düzenine geçti! Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerilim yine tavan yaptı. ABD'nin Güney Kore ile Pasifik'te düzenlediği ortak tatbikatta ABD uçak gemileri ile Güney Kore gemilerinin savaş düzeninde ilerlediğini gösteren kareler basına yansıdı. Bu gelişmenin hemen ardından Kuzey Kore'nin BM Daimi Temsilcisi Ja Song Nam, ABD'nin Kore Yarımadası'nda Güney Kore ile düzenlediği ortak tatbikatların nükleer savaş tehdidini artırdığı uyarısı yaptı.
14.11.2017 Dünya
Son dakika: ABD donanması savaş düzenine geçti!
Son dakika: ABD donanması savaş düzenine geçti! Kuzey Kore ile ABD arasındaki gerilim yine tavan yaptı. ABD'nin Güney Kore ile Pasifik'te düzenlediği ortak tatbikatta ABD uçak gemileri ile Güney Kore gemilerinin savaş düzeninde ilerlediğini gösteren kareler basına yansıdı. Bu gelişmenin hemen ardından Kuzey Kore'nin BM Daimi Temsilcisi Ja Song Nam, ABD'nin Kore Yarımadası'nda Güney Kore ile düzenlediği ortak tatbikatların nükleer savaş tehdidini artırdığı uyarısı yaptı.
14.11.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Uss Nimitz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.