Sağlık Bakanı Koca'dan grip salgını açıklaması! İşte en fazla artış yaşanan şehir
Sağlık Bakanı Koca'dan grip salgını açıklaması! İşte en fazla artış yaşanan şehir Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısının ardından gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Artan üst solunum yolları enfeksiyonunda son tabloyu anlatan Bakan Koca, acile başvurularda yüzde 20 artış olduğunu ifade etti.
17.01.2024 Gündem
Sonbaharda çocuklarda en çok hangi hastalıklar görülüyor?
Sonbaharda çocuklarda en çok hangi hastalıklar görülüyor? İçerisinde bulunduğumuz sonbahar mevsiminde çocuklarda en çok “soğuk algınlığı” olarak da isimlendirilen, çoğunluğu viral olan üst solunum yolları enfeksiyonları görülüyor. Yüksek ateş, nefes almada zorlanma, kulak ağrısı, işitme kaybı, 10 güne rağmen burun akıntısının devam etmesi gibi durumlarda ise hekime danışılması şart. Prof. Dr. Murat Topak, sonbahar mevsiminde çocuklarda en sık görülen KBB hastalıklarını açıkladı.
30.09.2021 Çocuk Sağlığı
Üst solunum yolu enfeksiyonları nelerdir? Çocuklarda boğaz enfeksiyonu neden olur, belirtileri nelerdir?
Üst solunum yolu enfeksiyonları nelerdir? Çocuklarda boğaz enfeksiyonu neden olur, belirtileri nelerdir? Kış mevsiminde özellikle çocukları esir alan boğaz enfeksiyonları hakkında neler biliyorsunuz?
25.11.2019 Çocuk Sağlığı
Öksürüğe neler iyi gelir?
Öksürüğe neler iyi gelir? Gribal enfeksiyon veya soğuk algınlığı sonucu boğazımızda kuru öksürük kalır. Bu öksürük bazen art arda nöbetler hâlinde gelerek hastayı zorlamaktadır. Öksürüğü ilaç dışında iyi gelecek şifalı bitkiler de vardır.
30.04.2018 Gündem