Uyku Bozukluğu

Uyku Bozukluğu

Son dakika uyku bozukluğu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan uyku bozukluğu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan uyku bozukluğu haber sayfamızda...

Uyku Bozukluğu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.088 uyku bozukluğu haberi bulunmuştur.
Çocukların uykusunu bozan anne-baba hataları! Büyüme hormonlarını etkiliyor
Çocukların uykusunu bozan anne-baba hataları! Büyüme hormonlarını etkiliyor Uyku sırasında salınan büyüme hormonları hücrelerin yenilenmesini ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Uyku sırasında vücuda alınacak faydaların doğru bir şekilde olabilmesi için anne-babaların çocuklarına karşı özenli davranması gerekiyor.
30.03.2024 Ebeveyn
Diş ağrısıyla yattı, 32 yıl sonra uyandı! Tıp tarihine geçti: Saçı da tırnağı da uzamadı
Diş ağrısıyla yattı, 32 yıl sonra uyandı! Tıp tarihine geçti: Saçı da tırnağı da uzamadı Hiç kısa bir uykudan sonra uyanıp sanki onlarca yıldır uyuyormuş gibi hissettiğiniz oldu mu? Gerçekte bu genellikle yalnızca birkaç saat sürer ancak Karolina Olsson için durum böyle değil. 14 yaşında diş ağrısıyla yattığı uykudan 46 yaşında uyanan genç kadın bakın neler yaşadı.
25.03.2024 Yaşam
Yorgun gecelere son! Dakikalar içinde uykuya daldıran 'burun' tekniği
Yorgun gecelere son! Dakikalar içinde uykuya daldıran 'burun' tekniği Yorucu bir günün tüm yorgunluğunu alan gece uykusunun sağlıklı bir şekilde ilerlemesi çok önemlidir. Ancak bazen çeşitli sebeplere bağlı olarak gece uykusuna sağlıklı bir dalış yaşanmıyor ve dahası dinlenmek için girilen yataktan daha yorgun çıkılabiliyor. Son günlerde bu durumu ortadan kaldırdığı iddia edilen bir teknik gündeme geldi. İşte uyku bozukluğunu ortadan kaldırdığı iddia edilen o çözüm!
27.02.2024 Genel Sağlık
'Yamuk serçe parmak' paniği! Tüm dünyada görüldü, geri dönüşü yok
'Yamuk serçe parmak' paniği! Tüm dünyada görüldü, geri dönüşü yok Bu zamana kadar akıllı cep telefonlarının verdiği pek çok zararı okuduk, izledik. Ancak iş, okul ve hobilerimiz için iletişim aracı olarak kullandığımız minik cihazların tuhaf ve karanlık bir yanı daha ortaya çıktı. Serçe parmağının fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaşan pek çok kişiye kötü haber ise işin uzmanından geldi: "Bu hasarın geri dönüşü yok"
20.02.2024 Genel Sağlık
Beslenme bozukluğu uykusuzluğa davetiye çıkarıyor
Beslenme bozukluğu uykusuzluğa davetiye çıkarıyor Yediğimiz yemeklerin uykumuzun kalitesini ve süresini etkilediğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Çok hızlı yemek yemek, öğün atlamak, fazla ve ağır öğünler tüketmek, yemek saatlerinin düzensiz olması ve uyumadan önce atıştırmak uyku bozukluklarının nedenlerindendir” dedi.
21.10.2023 Genel Sağlık
Meydan okumaların faturası ağır
Meydan okumaların faturası ağır Yeme eyleminin en fazla kim daha çok yiyebilir şeklinde eziyete dönüştüğü yarışmalardan meydan okumalara giden yol hayati tehlikelerle dolu.
23.09.2023 Pazar
Çocukları okullarda bekleyen tehlike! Özellikle astımı olanlar daha çok etkileniyor
Çocukları okullarda bekleyen tehlike! Özellikle astımı olanlar daha çok etkileniyor Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Kapaklı, özellikle grip-soğuk algınlığı ve kış aylarında daha sık görülen diğer bulaşıcı hastalıkların okul ortamlarında daha hızlı yayılabilme ihtimaline karşı ailelere ve eğitimcilere önemli uyarılarda bulundu.
14.09.2023 Genel Sağlık
Uyku bozukluğu bu rahatsızlıkları tetikliyor! 'Kısır bir döngü var'
Uyku bozukluğu bu rahatsızlıkları tetikliyor! 'Kısır bir döngü var' Sağlıklı bir uyku, vücudun düzenli çalışması için de olmazsa olmaz olarak görülüyor. Uzmanlar, uyku düzeni bozukluğunun beraberinde birçok sağlık sorununa sebep olduğuna dikkat çekerek kalitesiz bir uykunun sindirim sistemi rahatsızlıklarına davetiye çıkardığını belirtiyor.
14.09.2023 Genel Sağlık
Yumurta değil öz güven kıran anneler! 2 soruda korkunç trend: '90'lı yıllarda bu suçtu'
Yumurta değil öz güven kıran anneler! 2 soruda korkunç trend: '90'lı yıllarda bu suçtu' Sosyal medyadaki korkunç trendlere bir yenisi daha eklendi. Bir anda çocuklarının kafasında yumurta kırarken kendilerini kameraya alan anneler türedi. Bu videolarda en yürek burkan da olayı yaşayan çocukların kameraya yansıyan şaşkınlığı, korkusu, endişesi ve canının ne denli yandığı. İsyan eden uzmanlar ise "90'lı yıllarda bu bir suçtu" diyerek 2 soruda korkunç gerçeği anlattı.
31.08.2023 Genel Sağlık
Aşırı sıcağın depresyon, bipolar ve şizofreni üzerinde nasıl bir etkisi var?
Aşırı sıcağın depresyon, bipolar ve şizofreni üzerinde nasıl bir etkisi var? Aşırı sıcaklar, günlük hayatı önemli ölçüde zorlaştırıyor. Birçok kişi buna bağlı olarak çeşitli rahatsızlıklar sebebiyle hastaneye gitmek zorunda kalırken, uzmanlar sıcakların psikolojik etkilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.
24.08.2023 Ruh Sağlığı
Kronik ağrıların düşmanı teknoloji! Uyku probleminin ardındaki asıl gerçek
Kronik ağrıların düşmanı teknoloji! Uyku probleminin ardındaki asıl gerçek Teknolojik cihazlarla geçirilen sürenin artmasının neden olduğu rahatsızlıklardan birisi de uyku bozuklukları. Hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren uyku bozuklukları, kronik ağrılarında ana sebeplerinden birisi olarak biliniyor. Uzmanlar, kaliteli bir uykunun vücut için ilaç etkisi gösterdiğini hatırlatarak uyarıyor.
20.08.2023 Genel Sağlık
BioNTech davasında karşı açılan davada reddi hakim talebinde bulunuldu
BioNTech davasında karşı açılan davada reddi hakim talebinde bulunuldu Korona virüs ile mücadelede ürettikleri aşı ile adını geniş kitlelere duyuran BioNTech şirketi hakkında açılan ilk tazminat davasının ilk duruşması davacı tarafından reddi hakim talebi nedeniyle ertelendi.
12.06.2023 Dünya
Bahar alerjiniz var mı? 9 soruda kendinizi test edin
Bahar alerjiniz var mı? 9 soruda kendinizi test edin Hapşırma nöbetleri, gözlerde kızarma ve sulanma, öksürük, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı, göz altlarında mavimsi morluklar… Bunlar gibi daha birçok şikayete yol açabilen bahar alerjisi doğanın canlanmasına inat pek çok kişide yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürüyor. İşte bahar alerjiniz olup olmadığını anlamanın yolu...
24.05.2023 Genel Sağlık
Bahar alerjinizi 9 soruda test edin
Bahar alerjinizi 9 soruda test edin Bahar alerjisi pek çok kişide yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürüyor, sağlığı olumsuz etkiliyor.
23.05.2023 Gündem
Sağlık Bakanlığı'ndan 'long Covid' ve 'post Covid' adımı! Türkiye'de 4,5 milyon hasta var
Sağlık Bakanlığı'ndan 'long Covid' ve 'post Covid' adımı! Türkiye'de 4,5 milyon hasta var Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, 'long Covid' ve 'post Covid'in Türkiye'de de gündeme gelmesi gerektiğini belirterek uyarılarda bulundu.
3.02.2023 Haberler
Sağlık Bakanlığı'ndan 'long Covid' ve 'post Covid' adımı! Türkiye'de 4,5 milyon hasta var
Sağlık Bakanlığı'ndan 'long Covid' ve 'post Covid' adımı! Türkiye'de 4,5 milyon hasta var Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, 'long Covid' ve 'post Covid'in Türkiye'de de gündeme gelmesi gerektiğini belirterek uyarılarda bulundu.
3.02.2023 Gündem
Kovid-19 geçirenlerde görülüyor! Beyin sisi hakkında bilinmesi gereken 4 nokta
Kovid-19 geçirenlerde görülüyor! Beyin sisi hakkında bilinmesi gereken 4 nokta Zihniniz eskisi kadar berrak değil mi? Unutkanlık sorunları yaşıyor, bir şeye odaklanamıyor musunuz? Üzerinizde hep bir keyifsizlik ve isteksizlik hissi mi var? Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Neşe Tuncer, beyin sisi hakkında bilinmesi gereken 4 önemli noktayı açıkladı.
29.11.2022 Genel Sağlık
Çocuklarda uyku apnesine dikkat
Çocuklarda uyku apnesine dikkat Özel İzmir Gazi Hastanesi KBB Uzmanı Doç. Dr. Sinan Başoğlu, “Çocuğunuzun uykuda horlaması, hırıltılı solunumu, ağzı açık uyuması, huzursuz uyuması, uykuda yürüme ve kabus görmesi, sabah zor uyanması, gündüz dikkat sorunu ve hırçınlığı var mı?” sorunlarının önemine dikkat çekti.
27.10.2022 Ege
Kışa hazırlık: D vitaminimizi yükseltelim!
Kışa hazırlık: D vitaminimizi yükseltelim! Bugün, desteklenmez ise neredeyse hepimizde düşük çıkan Vitamin D’den bahsedeceğiz.
21.10.2022 Cadde
Geri sayım başladı! Etlik Şehir Hastanesi açılıyor
Geri sayım başladı! Etlik Şehir Hastanesi açılıyor Ankara'nın Keçiören ilçesinde yapılan Etlik Şehir Hastanesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete açılacak.
27.09.2022 Gündem
Egzamayı üzerinde taşıma, hayatı özgürce yaşa
Egzamayı üzerinde taşıma, hayatı özgürce yaşa Kronik bir hastalık olan ve en önemli bulgu olarak cilt kuruluğuyla baş gösteren atopik dermatit (atopik egzama) hastaların ve ailelerinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Tedaviyle kontrol altına alınabilen bir hastalık olan atopik dermatite dikkat çekmek üzere, 14 Eylül Atopik Dermatit Farkındalık Günü’nde Pfizer Türkiye İnflamasyon ve İmmünoloji Birimi “Kırmızı Kazak” farkındalık kampanyasını hayata geçirdi.
22.09.2022 Advertorial
Fibromiyaljiden kurtuluyoruz
Fibromiyaljiden kurtuluyoruz Bugün kadınların sıklıkla karşılaştığı kompleks bir sorundan bahsedeceğim: Fibromiyalji. Fibromiyalji, yaygın kas ağrısı, uyku bozukluğu, kronik yorgunluk, depresyon, vücutta ağrılı hassas noktalar, konsantrasyon zorluğu ile seyreden bir hastalıktır.
9.09.2022 Cadde
Bilişsel Davranışçı Terapi Nedir, Ne İşe Yarar? Bdt Neler Yapılır?
Bilişsel Davranışçı Terapi Nedir, Ne İşe Yarar? Bdt Neler Yapılır? Bilişsel davranışçı terapi kişilerin düşünce yapılarında ve algılarında değişim amaçlayan bir terapi yöntemidir. Terapinin amacı kişiye olumsuz etkileyen davranışları fark ettirmek ve değiştirmesini sağlamaktır. Yanlış duygu ve düşüncelerin yerine gerçekçi ve olumlu bir düşünce biçimi koymak amaçlanır. Bilişsel davranışçı terapinin ne işe yaradığını ve nasıl yapıldığını da sizler için derledik.
25.07.2022 Eğitim
Diş Apsesi Nedir, Neden Olur? Diş Apsesi Nasıl Geçer?
Diş Apsesi Nedir, Neden Olur? Diş Apsesi Nasıl Geçer? Diş apsesi bakteriye enfeksiyon sonucu dişlerde ya da diş etlerinde oluşan bir irin birikintisidir. Diş apsesi genellikle kendini diş ağrısı ile belli eder. Genelde ağrı ani bir şekilde ortaya çıkar ve giderek de artar. Diş apsesinin ne olduğu ve neden olduğu ile nasıl geçeceği hakkında merak edilenleri derledik.
25.07.2022 Eğitim
Parkinson Nedir, Belirtileri Nelerdir? Parkinson Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır?
Parkinson Nedir, Belirtileri Nelerdir? Parkinson Hastalığı Tedavisi Nasıl Yapılır? Dünyada Parkinson hastalıkları sık rastlanılan sağlık problemleri arasında gösterilmektedir. Ülkemizde de birçok kişide bu rahatsızlık görülmektedir. Bu sebeple Parkinson hastalığı ve belirtileri araştırılmaktadır. Peki, Parkinson hastalığı ve belirtileri nelerdir? Parkinson nasıl tedavi edilir? Parkinson hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
19.07.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Uyku Bozukluğu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.