Uzay Aracı

Uzay Aracı

Son dakika uzay aracı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan uzay aracı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan uzay aracı haber sayfamızda...

Uzay Aracı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.300 uzay aracı haberi bulunmuştur.
Bakan Kacır TÜRKSAT 6A için tarih verdi! '11 ülkeden biri olacağız'
Bakan Kacır TÜRKSAT 6A için tarih verdi! '11 ülkeden biri olacağız' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 8 Temmuz 2024 haftasında ilk milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A'yı uzaya göndereceklerini belirtti. Bakan Kacır, "Böylelikle bunu başaran 11 ülkeden biri olacağız" dedi.
26.03.2024 Gündem
‘Dünyalılardan Ay’ı kurtarın’
‘Dünyalılardan Ay’ı kurtarın’ Başta ABD olmak üzere birçok ülke, Ay’ı parsellemek için uzay aracı yolluyor.
26.03.2024 Dünya
Alper Gezeravcı öğrencilerle buluştu! Dikkat çeken açıklama: Birleşmiş Miletler bünyesinde çalışma yapılıyor
Alper Gezeravcı öğrencilerle buluştu! Dikkat çeken açıklama: Birleşmiş Miletler bünyesinde çalışma yapılıyor Türkiye’nin ilk astronotu olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı, Edirne'de düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi. Gezeravcı, öğrencilere uzayda geçirdiği 14 günlük süreyi ve yaşadığı deneyimleri anlattı.
15.03.2024 Gündem
Hindistan’dan uzaya astronot
Hindistan’dan uzaya astronot Hindistan, geçtiğimiz Ağustos’ta Ay’ın güney kutbuna uzay aracı indirmeyi başaran ilk ülke olmasının ardından uzaya 4 astronot göndereceğini açıkladı.
4.03.2024 Dünya
Bir ilk gerçekleşti! Nova-C uzay aracı Ay yüzeyine indi
Bir ilk gerçekleşti! Nova-C uzay aracı Ay yüzeyine indi Intuitive Machines şirketi tarafından geliştirilen ve NASA’ya ait bilimsel faydalı yükler taşıyan insansız uzay aracı Nova-C, Ay yüzeyine güvenli bir şekilde inmeyi başardı. Nova-C, Ay’a inen ilk özel uzay aracı olarak kayıtlara geçti.
23.02.2024 Dünya
Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! Erdoğan'la bir araya geldi
Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! Erdoğan'la bir araya geldi Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevini tamamlayan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı yurda döndü. Gezeravcı, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. Gezeravı bundan sonraki süreçte 81 ili ziyaret edecek.
12.02.2024 Ekonomi
'Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı'
'Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) mürettebatını taşıyan Dragon uzay aracı, ABD'nin Florida açıklarına iniş yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonunun tamamlandığını belirtti.
9.02.2024 Haberler
'Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı'
'Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) mürettebatını taşıyan Dragon uzay aracı, ABD'nin Florida açıklarına iniş yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonunun tamamlandığını belirtti.
9.02.2024 Ekonomi
Alper Gezeravcı, rekorlarla geri dönüyor
Alper Gezeravcı, rekorlarla geri dönüyor İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki görevini başarıyla tamamladı.
9.02.2024 Gündem
Mersin'de Alper Gezeravcı heyecanı! 'Çocukken uçak geçerken 'ben bu uçağı bir gün süreceğim' derdi'
Mersin'de Alper Gezeravcı heyecanı! 'Çocukken uçak geçerken 'ben bu uçağı bir gün süreceğim' derdi' Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın 48 saat sürmesi beklenen dönüş yolculuğu başlarken, Gezeravcı’nın da içinde yer aldığı Axiom-3 ekibi, Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonundan ayrıldı. Kapsülün cuma günü 16.30'da dünyaya inmesi öngörülürken, Mersin’in Silifke ilçesinde yaşayan akrabaları, baba evi önünde merakla ve sevinçle bekliyor.
8.02.2024 Gündem
Ve Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor! Peki ne zaman iniş yapmış olacak?
Ve Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor! Peki ne zaman iniş yapmış olacak? Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 görev ekibinin Dünya'ya dönüş yolculuğu Türkiye saati ile 17:20'de başladı. Peki Alper Gezeravcı ne zaman Dünya'ya iniş yapacak? İşte merak edilen detaylar...
7.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı uzaydan dönüyor
Alper Gezeravcı uzaydan dönüyor İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 görev ekibinin dünyaya dönüş yolculuğu başladı.
7.02.2024 Haberler
Son dakika... Alper Gezeravcı uzaydan dönüyor
Son dakika... Alper Gezeravcı uzaydan dönüyor İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 görev ekibinin Dünya'ya dönüş yolculuğu başladı. Peki Gezeravcı ne zaman Dünya'ya ulaşacak? İşte detaylar...
7.02.2024 Dünya
Son dakika! Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor: Saat belli oldu
Son dakika! Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor: Saat belli oldu İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş saati belli oldu. SpaceX'ten konuyla ilgili açıklama geldi.
6.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü bir kez daha ertelendi
Alper Gezeravcı'nın uzaydan dönüşü bir kez daha ertelendi SpaceX, olumsuz hava koşulları nedeniyle Alper Gezeravcı ve beraberindeki astronotların dünyaya dönüşünün bir kez daha ertelendiğini duyurdu.
6.02.2024 Gündem
Kozmonot rekor kırdı: 878 gün 12 saattir uzayda!
Kozmonot rekor kırdı: 878 gün 12 saattir uzayda! Rus kozmonot Oleg Kononenko, 878 gün 12 saat yörüngede kalarak, en fazla süre uzayda kalma rekorunu kırdı.
5.02.2024 Dünya
Rus kozmonot Oleg Kononenko, uzayda 878 gün geçirerek rekor kırdı
Rus kozmonot Oleg Kononenko, uzayda 878 gün geçirerek rekor kırdı Uzaydaki yaşamının bir çocukluk hayali olduğunu söyleyen Rus kozmonot Oleg Kononenko, "Dünya'ya döndüğümde, uzayda geçirdiğim süre boyunca ailemden ve burada yaşananlardan ne kadar uzak kaldığımı fark ediyorum. Çocuklarım da babasız büyüyor. Ve kimse bu zamanı bana geri vermeyecek." dedi.
5.02.2024 Dünya
Mars çöplüğü
Mars çöplüğü Yeni yayımlanan bir harita, insanlığın henüz Mars’a (Kızıl Gezegen) ayak basmamasına rağmen onu kirlettiğini ortaya koydu.
4.02.2024 Dünya
Astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi
Astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon Uzay Aracı'nın Dünya'ya dönüşü, Florida kıyısında hava durumunun uygun olmaması nedeniyle 5 Ocak'a ertelendi.
3.02.2024 Haberler
Son dakika: Astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi
Son dakika: Astronot Alper Gezeravcı'nın dönüş yolculuğu ertelendi Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon Uzay Aracı'nın Dünya'ya dönüşü, Florida kıyısında hava durumunun uygun olmaması nedeniyle ertelendi.
3.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı uzay görevini tamamladı! Veda töreni düzenlendi
Alper Gezeravcı uzay görevini tamamladı! Veda töreni düzenlendi Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görevini tamamladı. Alper Gezeravcı ve 3 astronot için veda töreni düzenlendi. Alper Gezeravcı, "Bu bir hikayenin başlangıç noktasıydı, bir yere varış noktası değil." dedi. İlk Türk astronotun da içinde olduğu ekip yarın yola çıkacak.
2.02.2024 Haberler
Alper Gezeravcı uzay görevini tamamladı! Veda töreni düzenlendi
Alper Gezeravcı uzay görevini tamamladı! Veda töreni düzenlendi Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görevini tamamladı. Alper Gezeravcı ve 3 astronot için veda töreni düzenlendi. Alper Gezeravcı, "Bu bir hikayenin başlangıç noktasıydı, bir yere varış noktası değil." dedi. İlk Türk astronotun da içinde olduğu ekip yarın yola çıkacak.
2.02.2024 Gündem
Bağcılar'dan gitti, 6 günde işe alınıp kapsülü yaptı! 'Alper abiye ilk bunu soracağım'
Bağcılar'dan gitti, 6 günde işe alınıp kapsülü yaptı! 'Alper abiye ilk bunu soracağım' Tüm dünyanın konuştuğu 2 Türk: Alper Gezeravcı ve Samet Saray. 'Türkiye'nin ilk astronotu'nu taşıyan kapsülün üretim ve test süreçlerinde yer alan tek Türk'ü, herkes sosyal medyada verdiği 'Evet' cevabıyla tanıdı. "İşte o an doksana takma vaktidir" diyen Samet Saray Bağcılar'dan Amerika'ya, oradan da uzaya uzanan yolculuğuna dair merak edilenleri anlattı.
1.02.2024 Gündem
Saat verildi! Türkiye için Alper Gezeravcı'yı görme vakti
Saat verildi! Türkiye için Alper Gezeravcı'yı görme vakti İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, 19 Ocak günü Dragon kapsül ile uzay yolculuğuna başlamıştı. Gezeravcı ve beraberindeki üç astronotu taşıyan kapsül, 20 Ocak günü Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ile kenetlendi. Türkiye Uzay Ajansı, bugün Alper Gezeravcı'nın içerisinde bulunduğu Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Türkiye'nin üzerinden geçeceğini duyurdu. İşte detaylar...
31.01.2024 Gündem
NASA, uzaya 4 tonluk kargo gönderdi
NASA, uzaya 4 tonluk kargo gönderdi NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu’na 4 tonluk kargo gönderdi
30.01.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Uzay Aracı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.