Uzay Yolculuğu

Uzay Yolculuğu

Son dakika uzay yolculuğu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan uzay yolculuğu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan uzay yolculuğu haber sayfamızda...

Uzay Yolculuğu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 643 uzay yolculuğu haberi bulunmuştur.
Alper Gezeravcı öğrencilerle buluştu! Dikkat çeken açıklama: Birleşmiş Miletler bünyesinde çalışma yapılıyor
Alper Gezeravcı öğrencilerle buluştu! Dikkat çeken açıklama: Birleşmiş Miletler bünyesinde çalışma yapılıyor Türkiye’nin ilk astronotu olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı, Edirne'de düzenlenen etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi. Gezeravcı, öğrencilere uzayda geçirdiği 14 günlük süreyi ve yaşadığı deneyimleri anlattı.
15.03.2024 Gündem
Alper Gezeravcı gençlerle bir araya geldi! Uzaydaki ilk deneyini anlattı
Alper Gezeravcı gençlerle bir araya geldi! Uzaydaki ilk deneyini anlattı Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Antalya Diplomasi Forumu’nda (ADF) Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar’la birlikte gençlerin yer aldığı oturuma katıldı.
2.03.2024 Gündem
TUVA CİHANGİR ATASEVER ne zaman uzaya gidecek, uzay görevi ne olacak? İkinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever kimdir, kaç yaşında, nereli?
TUVA CİHANGİR ATASEVER ne zaman uzaya gidecek, uzay görevi ne olacak? İkinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever kimdir, kaç yaşında, nereli? Tuva Cihangir Atasever'in uzay yolculuğu hakkında detaylar araştırılıyor. Alper Gezeravcı, Türkiye'nin ilk astronotu olarak uzaydaki görevini tamamlamış ve yurda dönmüştü. Gözler böylece ikinci astronot Tuva Cihangir Atasever'in uzay yolculuğuna çevrildi. Peki, ikinci Türk astronot Tuva Cihangir Atasever kim?
19.02.2024 Bilgi Rehberi
Bakan Kacır: Bu milletin ne ihtiyacı varsa yerli olarak geliştireceğiz
Bakan Kacır: Bu milletin ne ihtiyacı varsa yerli olarak geliştireceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneği 50. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu. Bakan Kacır, "Bu ülkenin bu milletin ne ihtiyacı varsa kendi evlatlarımızın alın teri ile yerli ve milli olarak geliştireceğiz ve silahlı kuvvetlerimize teslim edeceğiz" dedi.
18.02.2024 Ekonomi
Hoş geldin!
Hoş geldin! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 19 Ocak’ta başlayan uzay görevini başarıyla tamamlayıp dün Dünya’ya döndü.
10.02.2024 Gündem
‘Uzay’ı yazıp resmedecekler
‘Uzay’ı yazıp resmedecekler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Uzay Ajansı (TUA) iş birliğiyle ortaokullar arasında “Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende” konulu kompozisyon yarışması ile ilkokullar arasında “Türkiye’nin İlk Uzay Yolculuğu” temalı resim yarışması düzenleniyor.
9.02.2024 Eğitim
MEB, ortaokul öğrencileri için 'uzay' temalı yarışmalar düzenlenecek
MEB, ortaokul öğrencileri için 'uzay' temalı yarışmalar düzenlenecek Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Uzay Ajansı iş birliğinde ortaokul öğrencilerine yönelik 'uzay' temalı kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlenecek.
7.02.2024 Eğitim
ALPER GEZERAVCI UZAYDAN DÖNÜŞ TARİHİ 🌍? İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, ertelendi mi, hangi tarihte uzaya gitti?
ALPER GEZERAVCI UZAYDAN DÖNÜŞ TARİHİ 🌍? İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı ne zaman dönecek, ertelendi mi, hangi tarihte uzaya gitti? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın içinde bulunduğu Ax-3 ekibinin Dünya'ya dönüş tarihi araştırılıyor. Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılacağı ve Dünya'ya inişine dair ayrıntılar gündemde bulunuyor. Alper Gezeravcı ne zaman Dünya'ya dönüyor, saat kaçta?
6.02.2024 Bilgi Rehberi
Bağcılar'dan gitti, 6 günde işe alınıp kapsülü yaptı! 'Alper abiye ilk bunu soracağım'
Bağcılar'dan gitti, 6 günde işe alınıp kapsülü yaptı! 'Alper abiye ilk bunu soracağım' Tüm dünyanın konuştuğu 2 Türk: Alper Gezeravcı ve Samet Saray. 'Türkiye'nin ilk astronotu'nu taşıyan kapsülün üretim ve test süreçlerinde yer alan tek Türk'ü, herkes sosyal medyada verdiği 'Evet' cevabıyla tanıdı. "İşte o an doksana takma vaktidir" diyen Samet Saray Bağcılar'dan Amerika'ya, oradan da uzaya uzanan yolculuğuna dair merak edilenleri anlattı.
1.02.2024 Gündem
İLK ASTRONOT ALPER GEZERAVCI UZAYDAN DÖNÜŞ TARİHİ 🛰 ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN DÖNECEK? İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı uzayda kaç gün kalacak, ne yapacak?
İLK ASTRONOT ALPER GEZERAVCI UZAYDAN DÖNÜŞ TARİHİ 🛰 ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN DÖNECEK? İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı uzayda kaç gün kalacak, ne yapacak? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, 19 Ocak günü Dragon kapsül ile uzay yolculuğuna başlamıştı. Gezeravcı ve beraberindeki üç astronotu taşıyan kapsül, 20 Ocak günü ise Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ile kenetlenmişti. Sık sık ISS'den paylaşımlarda bulunan Alper Gezeravcı ne zaman Dünya'ya dönecek?
30.01.2024 Bilgi Rehberi
Uzaydaki ilk Türk astronot Alper Gezeravcı! Uzaya giderken bakın yanında ne götürmüş?
Uzaydaki ilk Türk astronot Alper Gezeravcı! Uzaya giderken bakın yanında ne götürmüş? Türkiye’nin uzay yolculuğunda ilk adımı atan astronot Alper Gezeravcı’nın yanında götürdükleri merak konusu oldu. Uzay yolculuğu devam eden Gezeravcı’nın beraberinde uzaya götürdüğü Tuz Gölü’nde yetişen ‘Schrenkiella Parvula’ bitkisi dikkat çekti.
23.01.2024 Bilgi Rehberi
Zara uzay listesini açıkladı! 'Uyurken bile başucumdan ayırmam'
Zara uzay listesini açıkladı! 'Uyurken bile başucumdan ayırmam' Pilotluk hayali annesi tarafından veto edilen Türk Müziği'nin güçlü sesi Zara, ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı'ya görevinde başarılar dilediğini ifade etti. Zara, ''Uzaya giden ilk Türk siz olsanız yanınıza neler alırdınız?'' sorusuna yanıt verdi.
23.01.2024 Cadde
ALPER GEZERAVCI UZAY YOLCULUĞU CANLI yayımlandı!🛰 Dragon Kapsülü nerede, ne zaman Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi mi?
ALPER GEZERAVCI UZAY YOLCULUĞU CANLI yayımlandı!🛰 Dragon Kapsülü nerede, ne zaman Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi mi? Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Ax-3 mürettebatını Crew Dragon uzay aracı ISS'ye (Uluslararası Uzay İstasyonu) taşıdı. ABD'den uzaya fırlatılan Dragon Kapsülü, 20 Ocak günü Uzay İstasyonu'na ulaştı. Peki, Alper Gezeravcı'nın uzay aracı nerede? Dragon Kapsülü nerede?
20.01.2024 Bilgi Rehberi
İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı hayatı ve özgeçmişi: ALPER GEZERAVCI KİMDİR, NERELİ, NEREDE OKUDU? Alper Gezeravcı evli mi, nerede yaşıyor?
İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı hayatı ve özgeçmişi: ALPER GEZERAVCI KİMDİR, NERELİ, NEREDE OKUDU? Alper Gezeravcı evli mi, nerede yaşıyor? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın hayatı ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. SpaceX'e ait uzaya çıkan rokette yer alan Türk astronot Alper Gezeravcı uzayda 13 farklı bilimsel deneye imza atacak. Peki, Alper Gezeravcı kimdir, kaç yaşında, nereli? Alper Gezeravcı nerede okudu?
20.01.2024 Bilgi Rehberi
İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı uzay istasyonunda! Dünya'ya Türkçe mesaj
İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı uzay istasyonunda! Dünya'ya Türkçe mesaj Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) yolculuğu tamamlandı. Kenetlenme işlemi sonrasında astronotlar istasyona giriş yaptı.
20.01.2024 Gündem
Ünlülerden Alper Gezeravcı paylaşımı! 'Gururdan delirdik be'
Ünlülerden Alper Gezeravcı paylaşımı! 'Gururdan delirdik be' Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Tarihe geçen Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna ünlülerde kayıtsız kalmadı. Birçok ünlüden gurur paylaşımları geldi. İşte detaylar...
19.01.2024 Cadde
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hadis alanında 2 projeyi tamamlamanın bahtiyarlığını yaşıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hadis alanında 2 projeyi tamamlamanın bahtiyarlığını yaşıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesince Süleymaniye Camisi'nde düzenlenen “Uluslararası Hadis Araştırmaları Takdim ve İcazet Merasimi”nde konuştu.
19.01.2024 Haberler
Mavi Vatan'a 4 yeni güç! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Göğsümüzü kabartan bu başarının sırrı yakın iş birliğidir
Mavi Vatan'a 4 yeni güç! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Göğsümüzü kabartan bu başarının sırrı yakın iş birliğidir Türk Donanması'na dört yeni geminin teslim töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayiinin önemine vurgu yaparak, 'Göğsümüzü kabartan bu başarılı projelerin sırrı, kurumlarımız arasında giderek gelişen yakın iş birliği ve koordinasyondur' dedi.
19.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hadis alanında 2 projeyi tamamlamanın bahtiyarlığını yaşıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hadis alanında 2 projeyi tamamlamanın bahtiyarlığını yaşıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesince Süleymaniye Camisi'nde düzenlenen “Uluslararası Hadis Araştırmaları Takdim ve İcazet Merasimi”nde konuştu.
19.01.2024 Gündem
Türkiye'nin ilk uzay oluşumunun tek canlı tanığı: Keşke ben de o gemide olsaydım
Türkiye'nin ilk uzay oluşumunun tek canlı tanığı: Keşke ben de o gemide olsaydım Türkiye'nin ilk uzay oluşumu olarak kabul edilen Bandırma Füze Kulübü kurucu 4 üyesinden hayatta kalan tek isim Atilla Yedikardaşlar (82), uzay yolculuğu heyecanını yaşadı. 1962 yılında lise öğrencisiyken 5 bin 415 metre yükseğe çıkan füzeyi yapmayı başaran Yedikardaşlar "Keşke o uzay aracında ben de olup Alper Gezeravcı'nın yanında oturabilseydim." dedi.
19.01.2024 Haberler
Türkiye'nin ilk uzay oluşumunun tek canlı tanığı: Keşke ben de o gemide olsaydım
Türkiye'nin ilk uzay oluşumunun tek canlı tanığı: Keşke ben de o gemide olsaydım Türkiye'nin ilk uzay oluşumu olarak kabul edilen Bandırma Füze Kulübü kurucu 4 üyesinden hayatta kalan tek isim Atilla Yedikardaşlar (82), uzay yolculuğu heyecanını yaşadı. 1962 yılında lise öğrencisiyken 5 bin 415 metre yükseğe çıkan füzeyi yapmayı başaran Yedikardaşlar "Keşke o uzay aracında ben de olup Alper Gezeravcı'nın yanında oturabilseydim." dedi.
19.01.2024 Gündem
Uzaya uçan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı dünya medyasında! 'Çığır açıcı...'
Uzaya uçan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı dünya medyasında! 'Çığır açıcı...' Türkiye'nin tarihi uzay hamlesi, Almanya'dan Hindistan'a, ABD'den Yunanistan'a, İsrail'den Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin'e dünyanın dört bir yanında yankı buldu. Uluslararası medya astronot Alper Gezeravcı'nın sözlerine yer verirken, AFP Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzay görevine ciddi bir ilgi gösterdiği yorumunu yaptı.
19.01.2024 Dünya
ALPER GEZERAVCI uzaydan ne zaman dönecek? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay programı
ALPER GEZERAVCI uzaydan ne zaman dönecek? İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay programı Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu başladı. Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı SpaceX'e a ait uzay aracı Florida'dan fırlatıldı. Alper Gezeravcı'nın ilk sözü 'İstikbal Göklerdedir' oldu. Ayrıca bu görev ile Alper Gezeravcı ilk Türk astronot unvanını aldı. Peki, Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu kaç gün sürecek?
19.01.2024 Bilgi Rehberi
Hülya Avşar'dan ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı'ya: Ben geldim, seni bekliyorum!
Hülya Avşar'dan ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı'ya: Ben geldim, seni bekliyorum! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. Tarihe geçen Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna oyuncu ve şarkıcı Hülya Avşar da kayıtsız kalamadı. Ünlü isim, Gezeravcı'ya sosyal medya hesabından seslendi. Öte yandan Mustafa Sandal'dan da esprili bir paylaşım geldi.
19.01.2024 Cadde
Türkiye'nin uzay yolculuğu: Taksim Meydanı'nda canlı izlediler
Türkiye'nin uzay yolculuğu: Taksim Meydanı'nda canlı izlediler Türkiye'nin uzay yolculuğu Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı SpaceX'e ait uzay aracının Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatılması ile başladı. Taksim Meydanı'na kurulan dev ekranda fırlatma canlı olarak yayınlanırken İstanbullular da geri sayım eşliğinde canlı yayını izlediler.
19.01.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Uzay Yolculuğu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.