Uzay Yürüyüşü

Uzay Yürüyüşü

Son dakika uzay yürüyüşü haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan uzay yürüyüşü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan uzay yürüyüşü haber sayfamızda...

Uzay Yürüyüşü

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 229 uzay yürüyüşü haberi bulunmuştur.
Güneş tutulması psikolojimizi nasıl etkiliyor?
Güneş tutulması psikolojimizi nasıl etkiliyor? Hayranlık uyandıran kozmolojik olayların psikolojimiz üzerinde güçlü etkileri olabilir. 8 Nisan'da yine bir Güneş tutulması gerçekleşecek. Güneş tutulmasının üzerimizdeki olası etkilerini ödüllü bilim yazarı David Robinson kaleme aldı.
7.04.2024 Dünya
İlk Türk astronot adım adım göreve nasıl hazırlanıyor? '600 kişiye nasip oldu'
İlk Türk astronot adım adım göreve nasıl hazırlanıyor? '600 kişiye nasip oldu' Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için seçilen astronot Alper Gezeravcı, 17 Ocak 2024’te Uluslararası Uzay İstasyonu'na uçacak. Bunun için de birtakım eğitim süreçlerinden geçti. "Bugüne kadar sadece 600 kişiye nasip oldu" diyen GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, ilk Türk astronotun adım adım göreve nasıl hazırlandığını, işin perde arkasını anlattı.
6.01.2024 Gündem
150 bin dolarlık uzay çöpü cezası! İlk kez oluyor
150 bin dolarlık uzay çöpü cezası! İlk kez oluyor ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC), Dish Network'e Dünya yörüngesinde uzay çöpü bıraktığı için 150 bin dolar para cezası kesti.
3.10.2023 Dünya
Hem gece hem gündüz Türkiye’nin üzerinden geçiyor! Rus kozmonottan ilginç istek
Hem gece hem gündüz Türkiye’nin üzerinden geçiyor! Rus kozmonottan ilginç istek Uzaydan çektiği Türkiye fotoğraflarıyla bilinen Rus kozmonot Oleg Artemyev (53), Türkiye’nin uzaydan bakıldığında dünya üzerindeki en güzel yerlerden biri olduğunu söyledi. Artemyev, “Bizim istasyonumuz hem gece hem gündüz Türkiye’nin üzerinden geçiyor. Bu güzelliği gördüğüm zaman da her zaman elim fotoğraf makinesine gidip, fotoğraf çekesim geliyor” dedi.
26.09.2023 Gündem
1 yıldan fazla uzayda kalacaklar! Rusya’nın Soyuz MS-24 aracı fırlatıldı
1 yıldan fazla uzayda kalacaklar! Rusya’nın Soyuz MS-24 aracı fırlatıldı Rusya’nın Soyuz MS-24 uzay aracı, Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü’nden fırlatıldı. Astronotların uzayda 1 yıl 6 ay kalacağı aktarıldı.
15.09.2023 Dünya
Akıllara durgunluk veren 3 saniyelik ses! Taksi şoförünün sesini uzaydan duydular
Akıllara durgunluk veren 3 saniyelik ses! Taksi şoförünün sesini uzaydan duydular Bir taksi şoförünün karşısındaki kişiye telsizde verdiği masum cevabı uzayın derinliklerinde duyan Rus kozmonotlar hayatlarının şokunu yaşadı. Yaşanan olay başta Arjantin olmak üzere tüm Latin Amerika ülkelerinde adeta şok etkisi yarattı. Peki bu olay nasıl yaşandı? İşte Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 7 saat 55 dakikalık uzay yürüyüşü yapan kozmonotlara şaşkınlık veren olayın perde arkası.
5.05.2023 Dünya
Ay görevinde bir ilk! NASA: Gidiyoruz
Ay görevinde bir ilk! NASA: Gidiyoruz NASA'nın Ay'a insan taşımayı hedefleyen Artemis Ay Programı çerçevesinde gerçekleştireceği Artemis II görevinde yer alacak ekip tanıtıldı. Ay görevinde ilk kez bir kadın ve bir siyahi astronot yer aldı.
3.04.2023 Haberler
Ay görevinde bir ilk! NASA: Gidiyoruz
Ay görevinde bir ilk! NASA: Gidiyoruz NASA'nın Ay'a insan taşımayı hedefleyen Artemis Ay Programı çerçevesinde gerçekleştireceği Artemis II görevinde yer alacak ekip tanıtıldı. Ay görevinde ilk kez bir kadın ve bir siyahi astronot yer aldı.
3.04.2023 Dünya
Kızı üniversiteye hazırlanıyor! 'Tom Cruise'un Suri'nin hayatında bir rolü yok'
Kızı üniversiteye hazırlanıyor! 'Tom Cruise'un Suri'nin hayatında bir rolü yok' 'Görevimiz Tehlike', 'Top Gun' ve 'Jack Reacher' gibi yapımlarla tüm dünyada tanınan bir oyuncu haline gelen ABD'li Tom Cruise, meslektaşı Katie Holmes ile evliliğinden dünyaya gelen kızı Suri ile yıllardır görüşmüyor olmasıyla bir kez daha gündeme geldi. Önümüzdeki ay 17 yaşına girecek olan ve annesinin yardımlarıyla üniversite başvuruları yapmaya başlayan Suri'nin babasıyla ilişkisi ve Cruise-Holmes çifti arasında yaşananlar mercek altına alındı. İşte detaylar...
24.03.2023 Cadde
Ay'a yolculuk: NASA yeni kıyafetleri tanıttı, tanesi 4 milyar lira
Ay'a yolculuk: NASA yeni kıyafetleri tanıttı, tanesi 4 milyar lira Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay'a yeniden yapılacak insanlı yolculuk için tasarlanan uzay kıyafetini görücüye çıkardı. Yeni tasarım astronotların Ay yüzeyinde yapacakları bilimsel deneylerde onlara yardımcı olacak ve hareket kabiliyetlerini artıracak özellikler barındırıyor.
16.03.2023 Dünya
Oscar törenine katılmadı! 'Tom Cruise, Nicole Kidman'la karşılaşmak istemedi'
Oscar törenine katılmadı! 'Tom Cruise, Nicole Kidman'la karşılaşmak istemedi' ABD'li oyuncu Tom Cruise'un başrolünde yer aldığı, geçtiğimiz yıl vizyona giren 'Top Gun: Maverick' filmi 6 dalda Oscar'a aday gösterilmesine rağmen; ünlü ismin ödül törenine katılmaması çok konuşulmuştu. Oyuncunun neden böyle bir karar aldığı merak edilirken, Cruise'un Oscar'a katılmamasının sebebinin eski eşi Nicole Kidman olduğu iddiası magazin gündemine oturdu. 11 yıllık evliliğin ardından boşanan çiftle ilgili ortaya atılan bu iddia, ikilinin ilişkisinin de mercek altına alınmasına neden oldu. İşte detaylar...
17.03.2023 Cadde
Rusya sızıntıya el atıyor
Rusya sızıntıya el atıyor Uluslararası Uzay İstasyonu’nda sızıntı krizi yaşanıyor. İstasyona bağlı Soyuz kapsülünde geçtiğimiz günlerde soğutma sıvısı sızıntısı başlamıştı.
24.12.2022 Dünya
Paylaştığı video ağızları açık bıraktı! 'Bu şimdiye kadar denediğimiz en tehlikeli şey'
Paylaştığı video ağızları açık bıraktı! 'Bu şimdiye kadar denediğimiz en tehlikeli şey' 'Yağmur Adam', 'Gözü Tamamen Kapalı', 'Vanilla Sky' ve 'Son Samuray' gibi başarılı yapımlarda rol alan Tom Cruise, başrolünde yer aldığı 'Görevimiz Tehlike' (Mission Impossible) serisinin yeni halkasının kamera arkasından yayınladığı bir videoyla adından söz ettirdi. Tehlikeli sahnelerde dublör kullanmamasıyla bilinen ünlü ismin yeni filmi için yaptıkları, adeta ağızları açık bıraktı.
23.12.2022 Cadde
Tom Cruise uçaktan atlarken hayranlarına teşekkür videosu çekti!
Tom Cruise uçaktan atlarken hayranlarına teşekkür videosu çekti! 'Yağmur Adam', 'Gözü Tamamen Kapalı', 'Vanilla Sky' ve 'Son Samuray' gibi başarılı yapımlarda rol alanTom Cruise, başrolünde yer aldığı 'Görevimiz Tehlike' (Mission Impossible) serisinin yeni halkası için çekim yaparken çektiği bir videoyla gündeme geldi. Uçaktan atlarken video çeken dünyaca ünlü isim, geçtiğimiz mayıs ayında vizyona giren 'Top Gun' filmi için hayranlarına teşekkür etti.
21.12.2022 Cadde
Soyuz MS-22 uzay aracında sızıntı
Soyuz MS-22 uzay aracında sızıntı Uluslararası Uzay İstasyonu'na bağlı Soyuz MS-22 uzay aracında bulunan 2 kozmonotun uzay yürüyüşü, uzay aracındaki soğutma sıvısı sızıntısı nedeniyle iptal edildi.
15.12.2022 Haberler
Soyuz MS-22 uzay aracında sızıntı
Soyuz MS-22 uzay aracında sızıntı Uluslararası Uzay İstasyonu'na bağlı Soyuz MS-22 uzay aracında bulunan 2 kozmonotun uzay yürüyüşü, uzay aracındaki soğutma sıvısı sızıntısı nedeniyle iptal edildi.
15.12.2022 Dünya
Uzaya av tüfeğiyle çıktılar! Rus kozmonotların ardındaki gerçek çok başka
Uzaya av tüfeğiyle çıktılar! Rus kozmonotların ardındaki gerçek çok başka Sovyetler Birliği'nin art arda attığı hızlı adımlarla başlayan, ABD'nin Ay'a insan indirmesiyle zirveye çıkan 'uzay yarışı' günümüzde yeni bir evreye girmiş olsa da bu mücadelenin ilk zamanları birçok şaşırtıcı olaya şahitlik etti. Bunlardan biri de Rus kozmonotların uzay görevlerinde yanında kısa namlulu av tüfeği taşıması oldu. Olayın ardındaki gerçek ise düşünüldüğünden çok daha farklı.
7.12.2022 Dünya
Rus kozmonotlar uzay yürüyüşüne çıktı!
Rus kozmonotlar uzay yürüyüşüne çıktı! Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görevli Rus kozmonotlar Sergey Prokopyev ve Dmitri Petelin bakım çalışmaları için uzay yürüyüşüne çıktı. Söz konusu uzay yürüyüşü ISS tarihindeki 255’inci yürüyüş olarak kayıtlara geçti.
17.11.2022 Haberler
Rus kozmonotlar uzay yürüyüşüne çıktı! 7 saat sürecek...
Rus kozmonotlar uzay yürüyüşüne çıktı! 7 saat sürecek... Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görevli Rus kozmonotlar Sergey Prokopyev ve Dmitri Petelin bakım çalışmaları için uzay yürüyüşüne çıktı. Söz konusu uzay yürüyüşü ISS tarihindeki 255’inci yürüyüş olarak kayıtlara geçti.
17.11.2022 Dünya
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Milyon dolar’lık gün! Tülin Şahin, İstanbul Jewelry Show’da marka yüzü olduğu Sina Pırlanta’nın standında ziyaretçilerle buluştu...
11.10.2022 Cadde
'Tom Cruise uzay yürüyüşü yapan ilk sivil olabilir!'
'Tom Cruise uzay yürüyüşü yapan ilk sivil olabilir!' Dünyaca ünlü ABD'li oyuncu Tom Cruise, geçtiğimiz günlerde 'Görevimiz Tehlike' serisinin yeni halkası için yaptığı tehlikeli gösteriyle adından söz ettirmişti. Son olarak Universal Başkanı Dame Donna Langley, Space X ve NASA ile işbirliği içerisinde çekeceği ve bir kısmı uzayda geçecek filmden bahsederken, Curise'un 'uzay yürüyüşü' yapacak ilk sivil insan olabileceğini söyledi.
9.10.2022 Cadde
NASA astronotları 'uzay yürüyüşüne' başladı
NASA astronotları 'uzay yürüyüşüne' başladı NASA astronotları Kayla Barron ve Raja Chari, güneş enerjisini ISS'te elektrik gücüne çeviren cihazlar için gerekli olan değişiklik kitlerini birleştirmek ve kurmak için uzay yürüyüşüne başladı.
15.03.2022 Haberler
NASA, astronotları sualtında ışıksız bıraktı
NASA, astronotları sualtında ışıksız bıraktı Astronotlar Ay koşullarıyla yüzleşecekleri güne özel bir laboratuvarda hazırlanıyor.
6.02.2022 Dünya
Çin’in Shenzhou-13 misyonundaki taykonotlar uzay yürüyüşüne çıktı
Çin’in Shenzhou-13 misyonundaki taykonotlar uzay yürüyüşüne çıktı Çin İnsanlı Uzay Ajansı (CMSA), Shenzhou-13 misyonundaki taykonotlar ikinci kez uzay yürüyüşüne çıktı.
26.12.2021 Haberler
İncirlik'te doğdu gözünü uzaya dikti
İncirlik'te doğdu gözünü uzaya dikti Adana'da İncirlik Üssü'nde doğan mühendis Deniz Burnham, ABD'de NASA'nın astronot sınıfına seçildi. Burnham uzaydaki misyonlardan birine katıldığında, uzaya çıkan ilk Türkiye doğumlu astronot olacak.
9.12.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Uzay Yürüyüşü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.