Van Depremi

Van Depremi

Son dakika van depremi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan van depremi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan van depremi haber sayfamızda...

Van Depremi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 800 van depremi haberi bulunmuştur.
Gürcistan uçağı 12 yıl sonra Erzurum'daki aprondan çıkarıldı
Gürcistan uçağı 12 yıl sonra Erzurum'daki aprondan çıkarıldı Van depremi sonrası yardım getiren ve iniş yaptığı Erzurum Havalimanı'nda kaza kırıma uğrayan Gürcistan uçağı, 12 yıl sonra Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce ihaleyle satıldı.
3.01.2024 Galeri
Yüksekova'da peş peşe deprem! 'Çok kritik bir bölge'
Yüksekova'da peş peşe deprem! 'Çok kritik bir bölge' Van YYÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Toker, Yüksekova depremlerine ilişkin “Depremler küçük ve etkisiz olmasına rağmen oluştukları ortam çok kritik bir bölgededir” dedi.
1.01.2024 Gündem
Saniyeler içinde eşi ve üç çocuğunu kaybetti:  Bir kızımla hayatta kaldım
Saniyeler içinde eşi ve üç çocuğunu kaybetti: Bir kızımla hayatta kaldım  Van’da 9 Kasım 2011 yılında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki ikinci yıkıcı depremin üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen, enkaz altında yaşamını yitirenlerin acısı ilk günkü gibi tazeliğini kuruyor.
9.11.2023 Gündem
Marmara'da deprem! Naci Görür'ün dikkat çektiği 2 nokta
Marmara'da deprem! Naci Görür'ün dikkat çektiği 2 nokta Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde dün yaşanan depremi değerlendirdi.
8.11.2023 Haberler
Marmara'da deprem! Naci Görür'ün dikkat çektiği 2 nokta
Marmara'da deprem! Naci Görür'ün dikkat çektiği 2 nokta Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde dün yaşanan depremi değerlendirdi.
8.11.2023 Gündem
Marmara Denizi'ndeki depremle ilgili çarpıcı uyarı: 250 yıllık süre dolmak üzere
Marmara Denizi'ndeki depremle ilgili çarpıcı uyarı: 250 yıllık süre dolmak üzere Dün saatler 23.05'i gösterdiği sıralarda Balıkesir açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Marmara Denizi'nde yaşanan deprem ne anlama geliyor? Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Süleyman Pampal 4.1'lik depremle ilgili dikkat çeken yorumlarda bulundu.
8.11.2023 Haberler
Kuzey yerine güney ihtimali! Beklenen büyük depreme dikkat çekildi
Kuzey yerine güney ihtimali! Beklenen büyük depreme dikkat çekildi Dün saatler 23.05'i gösterdiği sıralarda Balıkesir açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Marmara Denizi'nde yaşanan deprem ne anlama geliyor? Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Şükrü Ersoy ve Prof. Dr. Süleyman Pampal 4.1'lik depremle ilgili dikkat çeken yorumlarda bulundu.
8.11.2023 Gündem
Bakan Koca'dan Fas açıklaması! 'Kardeşlerimiz için hazırız'
Bakan Koca'dan Fas açıklaması! 'Kardeşlerimiz için hazırız' Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Fas’ta meydana gelen deprem sonrasında UMKE ekiplerinin bölgeye gönderilmek için hazır olduğunu açıkladı.
10.09.2023 Gündem
Prof. Dr. Sözbilir'den dikkat çeken Fas Van depremi benzetmesi! '2 şehir, 12 yıl arayla sarsıldı'
Prof. Dr. Sözbilir'den dikkat çeken Fas Van depremi benzetmesi! '2 şehir, 12 yıl arayla sarsıldı' İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Fas'ı sarsan depremin 2011'deki Van depremi ile benzerliğine dikkati çekti.
10.09.2023 Gündem
3 il sallandı, Naci Görür deprem beklediği 4 ili açıkladı: Birtakım hareketler olabilir
3 il sallandı, Naci Görür deprem beklediği 4 ili açıkladı: Birtakım hareketler olabilir Diyarbakır, Antalya ve Malatya'da peş peşe meydana gelen deprem sonrası Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 4 ile dikkat çekerek, "Bu illerde birtakım hareketlilik olabilir" uyarısında bulundu.
11.08.2023 Gündem
Önce Adana, sonra İzmir'de görüldü! Tartışma yaratan bulut depremi haber mi verdi?
Önce Adana, sonra İzmir'de görüldü! Tartışma yaratan bulut depremi haber mi verdi? 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketi tüm Türkiye'yi derinden sarstı. Bu afet sonrası ise gökyüzünde yaşanan bazı değişimlerin depremin habercisi olabileceği öne sürüldü. Son olarak 3 gün önce Adana'da, bugün de İzmir'de yaşanan depremin ardından ortaya yine 'deprem bulutu' iddiası atıldı. "Görülen bulutlar altokümülüs" diyen Prof. Dr. Orhan Şen ve "Fay hatları boyunca doğrusal şekilde uzanan sıra dışı bulutlar olabilir" diyen Prof. Dr. Murat Utkucu gerçeği açıkladı.
14.06.2023 Gündem
Bakan Kurum: Yarısı Bizden için yapılan başvuru sayısı tam 650 bine ulaştı
Bakan Kurum: Yarısı Bizden için yapılan başvuru sayısı tam 650 bine ulaştı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Vanlılar Buluşması programında Pendik’te vatandaşlarla bir araya geldi.
12.05.2023 Ekonomi
Tam 244 yıldır enerji birikiyor! Maraş'ı yerle bir eden sismik boşluk İstanbul'u da vuracak mı?
Tam 244 yıldır enerji birikiyor! Maraş'ı yerle bir eden sismik boşluk İstanbul'u da vuracak mı? Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinden sonra 'sismik boşluk' konusu gündeme gelmişti. Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki depremlerin sismik boşlukta olduğunu söyleyerek özellikle İstanbul için merak edilen riske dikkat çekti.
31.03.2023 Gündem
Deprem soruşturmasında tutuklananların sayısı 325'e yükseldi
Deprem soruşturmasında tutuklananların sayısı 325'e yükseldi Adalet Bakanı Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binalarla ilgili soruşturmalarda tutuklananların sayısının 325'e yükseldiğini açıkladı.
28.03.2023 Gündem
‘Deprem kuşu’ diye almaya başladılar: Ötücü kuşlara ilgi arttı
‘Deprem kuşu’ diye almaya başladılar: Ötücü kuşlara ilgi arttı Van'da deprem öncesi kuşların çırpınarak telaşlandıkları ve aşırı ses çıkardıkları bilgisi üzerine vatandaşlar ötücü kuşlara ilgi göstermeye başladı.
10.03.2023 Haberler
Kentsel dönüşümde 6 yıllık çıkmaz!
Kentsel dönüşümde 6 yıllık çıkmaz! İstanbul Bakırköy’deki İncirli Caddesi’nde 2017 yılında riskli yapı ilan edilen ve kentsel dönüşüm sürecine giren 36 daireli binada iki malikin sürekli mahkeme kararlarına itiraz etmesi nedeniyle 34 aile tam altı yıldır kirada oturuyor.
4.03.2023 Gündem
Konteyner ev fiyatları depremden sonra yüzde 30 arttı
Konteyner ev fiyatları depremden sonra yüzde 30 arttı Deprem bölgesine gönderilmek üzere konteyner ev üretimi, İstanbul'daki fabrikalarda da sürüyor.
23.02.2023 Haberler
Konteyner ev fiyatları depremden sonra yüzde 30 arttı
Konteyner ev fiyatları depremden sonra yüzde 30 arttı Deprem bölgesine gönderilmek üzere konteyner ev üretimi, İstanbul'daki fabrikalarda da sürüyor.
23.02.2023 Ekonomi
Sarıyer'de arama kurtarma köpeği Proteo'nun heykeli dikilecek
Sarıyer'de arama kurtarma köpeği Proteo'nun heykeli dikilecek Depremlerde hayatını kaybedenler ve 2011 Van depreminde yardım gönüllüsü olarak geldiği Van'da hayatını kaybeden Atsushi Miyazaki için Sarıyer'de anma töreni düzenlendi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Meksikalı yardım ekibiyle geldiği Adıyaman'daki çalışmalar sırasında ölen arama-kurtarma köpeği 'Proteo'nun parka heykelinin dikileceğini açıkladı.
21.02.2023 Gündem
Enkazdan kardeşinin cansız bedenini çıkardı! 'Van'da kurtulmuştu, Hatay’da öldü'
Enkazdan kardeşinin cansız bedenini çıkardı! 'Van'da kurtulmuştu, Hatay’da öldü' Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremde Hatay'da çöken 7 katlı apartmanın enkazında hayatını kaybeden inşaat işçisi Özkan Turan'ı (22), Van'dan giden ağabeyi Erkan Turan (34), 72 saat sonra çıkardı. Turan, kardeşini otopsi için hastaneye götürdükten sonra dönüp aynı apartmanın enkazından 4 kişiyi de sağ kurtardı.
20.02.2023 Gündem
Gürcistan yardım uçağı satış için 2'nci kez ihaleye çıkarılıyor
Gürcistan yardım uçağı satış için 2'nci kez ihaleye çıkarılıyor Van depremi için yardım getirilirken Erzurum Havalimanı'nda kaza kırımına uğrayan Gürcistan uçağı, geçen yıl 22 Kasım'daki açık artırmada satılamadı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, ikinci kez satış ihalesi yapacak. Kokpit bölümünde ağır hasarı bulunan ve 400 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarılan uçağın ihalesi, 22 Şubat'ta yapılacak.
19.02.2023 Ekonomi
'Türkiye Tek Yürek' bağışlarıyla 170 bin daire yapılabilir
'Türkiye Tek Yürek' bağışlarıyla 170 bin daire yapılabilir Kahramanmaraş merkezli depremlerle dikkatler yeniden riskli yapılara çevrildi. Dr. Öğretim Üyesi Hakan Koman, İstanbul’da 1999 öncesi tüm yapıların aciliyetle güçlendirilmesi veya yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Koman, “İstediğim bir kampanyada İstanbul için yapılsın ve şehrimizi depreme hazırlayalım” dedi. Koman, Türkiye Tek Yürek kampanyasıyla toplanan 115 milyar lira ile 100 metrekarelik 170 bin daire yapılabileceğini söyledi.
18.02.2023 Ekonomi
Van Depremi şiddeti ve büyüklüğü; Van Depremi kaç yılında gerçekleşti, kaç kişi hayatını kaybetti, yıkılan bina sayısı kaç oldu?
Van Depremi şiddeti ve büyüklüğü; Van Depremi kaç yılında gerçekleşti, kaç kişi hayatını kaybetti, yıkılan bina sayısı kaç oldu? Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremin ardından Van'da geçtiğimiz yıllarda meydana gelen depreme ilişkin bilgiler araştırılmaya başlandı. Peki Van depremi kaç yılında gerçekleşti, kaç saniye sürdü, kaç kişi hayatını kaybetmişti?
10.02.2023 Bilgi Rehberi
DHA'nın acı kaybı: Hatay Muhabiri İzzet Nazlı ve ailesi depremde hayatını kaybetti
DHA'nın acı kaybı: Hatay Muhabiri İzzet Nazlı ve ailesi depremde hayatını kaybetti Demirören Haber Ajansı Hatay Muhabiri İzzet Nazlı (33), eşi Seda Nazlı (30) ile çocukları Esila (5) ve Ahmet Eren Nazlı (10), Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremin vurduğu Hatay'da yıkılan evlerinin enkazında yaşamlarını kaybetti.
8.02.2023 Gündem
Ölümünün 11'inci yılında DHA muhabiri Cem Emir, mezarı başında anıldı
Ölümünün 11'inci yılında DHA muhabiri Cem Emir, mezarı başında anıldı Van'da meydana gelen depremde, kaldığı otelde yaşamını yitiren DHA Muhabiri Cem Emir (26), ölümünün 11’inci yılında ailesi, meslektaşları ve sevenleri tarafından memleketi Tunceli'de mezarı başında anıldı. Mehmet Ali Emir, “Oğlumla gurur duyuyordum. İşini başarıyla yapıyordu, koşuşturuyordu. Gerçekten muhabirliğin nasıl yapılması gerektiğini gösteriyordu ve ispatladı. Geçmişte yaptığı birçok haber de ödül almıştı, ödüllerin hepsi de evde” dedi.
10.11.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Van Depremi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.