Varikosel

Varikosel

Son dakika Varikosel haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Varikosel gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Varikosel haber sayfamızda...

Varikosel

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 115 varikosel haberi bulunmuştur.
Varikosel, kısırlık riskini artırıyor! Erkeklerin yüzde 25-40'ında görülüyor
Varikosel, kısırlık riskini artırıyor! Erkeklerin yüzde 25-40'ında görülüyor Varikoselin testis toplardamarlarının bacaklarda varis benzeri genişlemesine verilen klinik bir isim olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Açıkgöz, “Erkek kısırlığının en yaygın nedenlerinden varikosel, düzeltilebilir bir durumdur. Genel nüfusta erişkin yaşta yaklaşık yüzde 15-20 oranında görülürken, kısırlık nedeniyle araştırılan erkeklerin yüzde 25-40'ında varikosel saptanır” dedi.
15.04.2024 Genel Sağlık
Erkek kısırlığı nedir?
Erkek kısırlığı nedir? Çiftler arası yaşanan doğurganlık problemlerinin yaklaşık yüzde 40’ı erkeklerden kaynaklı sorunlardan kaynaklanır. Ancak erkeklerin bunu kabullenip doktora gitmesi kadınlardan daha zor olduğundan tedavi süreci gecikebilir.
20.01.2024 Pazar
Kısır çiftlerin yüzde 30’undan erkek sorumlu! Tütün kullanımı sperm kalitesini düşürüyor
Kısır çiftlerin yüzde 30’undan erkek sorumlu! Tütün kullanımı sperm kalitesini düşürüyor Kısırlığın kadına, erkeğe veya her ikisine bağlı sebeplerle ortaya çıkabildiğini söyleyen Op. Dr. Birgi Ercili, ancak erkek bireylerde görülen kısırlıkta çoğu zaman utanma ve çekinme duyguları nedeniyle tanı-tedavi süreçlerinin gecikebildiğini dolayısıyla bebek sahibi olma şansının azalabildiğine dikkat çekti.
8.10.2023 Genel Sağlık
Evlat hasretleri 22 yıl sonra son buldu
Evlat hasretleri 22 yıl sonra son buldu Kırklareli’de yaşayan Berna-Erkan Hari çifti 2000 yılında evlendi. Geçen 22 yılda en büyük hayalleri evlat sahibi olmaktı ancak 3 kez uygulanan tüp bebek tedavisi olumsuz sonuçlandı.
24.10.2022 Gündem
Varikosel ameliyat olmadan tedavi edilebilir mi?
Varikosel ameliyat olmadan tedavi edilebilir mi? Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Emrah Güven, erkek kısırlığının sık görülen sebeplerinden olan varikosel rahatsızlığının ameliyatsız tedavisinin mümkün olduğunu söyledi.
21.08.2022 Erkek Sağlığı
Varikosel Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?
Varikosel Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer? Varikosel ağrısı erkeklerde görülen ve yaşam kalitesini düşüren bir sağlık problemidir. Genç erkeklerde de görülebilen bu sorunun tedavisi mümkündür. Varikosel ağrısının neden olduğunu ve nasıl geçeceğini derledik.
5.07.2022 Sağlık
Varikosel erkeklerde kısırlığa sebep olabilir
Varikosel erkeklerde kısırlığa sebep olabilir Erkeklerin yüzde 15'inde görülen ve genellikle ergenlikte ortaya çıkan varikoselin tedavi edilmezse kısırlığa neden olabileceğini söyleyen Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cemalettin Cengiz Beyaz, “Varikosel; erkeklerde testiste kirli kanı taşıyan damarlarda genişleme olmasıdır. Kısırlık şikâyetiyle gelen hastaların yüzde 40’ında görülmektedir. Anatomik yatkınlık nedeniyle sol tarafta, uzun ve zayıf insanlarda daha çok görülebilmektedir. Ameliyatla tedavisi mümkündür” dedi.
31.05.2022 Sağlık
Tüp bebek tedavisinde başarı hangi etkenlere bağlıdır?
Tüp bebek tedavisinde başarı hangi etkenlere bağlıdır? Birçok çift bebek sahibi olmaya karar verdikten bir süre sonra gebelik gerçekleşirken bazı çiftlerde çeşitli nedenlerle gebelik haberinin alınması mümkün olmayabilir. Bu aşamada, çiftlerin kapsamlı değerlendirmelerinin ardından devreye yardımcı üreme teknikleri girebilir. En sık uygulanan yardımcı üreme tekniklerinden biri olan tüp bebek tedavisinde yumurtalar ile spermler vücut dışında bir laboratuvarda döllenmeye bırakılır. Daha sonra bu döllenmiş yumurtalardan biri (veya daha fazlası), implante olabilmesi ve hamilelikle sonuçlanabilmesi amacıyla rahme aktarılır. Prof. Dr. Göğşen Önalan tüp bebek tedavisi ve başarı oranlarıyla ilgili görüşlerini aktardı.
9.05.2022 Cinsel Sağlık
Erkek infertilitesi hakkında sık sorulan 4 soru
Erkek infertilitesi hakkında sık sorulan 4 soru Kadınların 12 yumurtlama dönemi boyunca korunmasız ve düzenli olarak cinsel ilişkiye girilmesine rağmen gebeliğin oluşmaması durumu infertilite olarak adlandırılır. İnfertilite tanısı konulan çiftlerin eş zamanlı değerlendirilmesi önemlidir. İnfertilite yalnızca erkek, yalnızca kadın ya da hem kadın hem de erkek kaynaklı olabilir. Erkek kaynaklı kısırlık hakkında Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Tansel Kaplancan erkek kaynaklı kısırlık hakkında en sık sorulan sorulara yanıt verdi.
6.05.2022 Erkek Sağlığı
Varikosel Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?
Varikosel Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer? Varikosel ağrısı erkeklerde görülen ve yaşam kalitesini düşüren bir sağlık problemidir. Genç erkeklerde de görülebilen bu sorunun tedavisi mümkündür. Varikosel ağrısının neden olduğunu ve nasıl geçeceğini derledik.
12.09.2021 Sağlık
Testiste Kist Ve Kitle Neden Olur? Testiste Kist Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?
Testiste Kist Ve Kitle Neden Olur? Testiste Kist Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır? Erkeklerde testis hastalıkları risk teşkil etmektedir. Özellikle testiste ortaya çıkan kistler mutlaka araştırılması gereken bir durumdur. Testiste kistler çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Testis kistleri teşhisi koyulan bir kişi ise internet üzerinden testis kistleri ile ilgili araştırma yapmaktadırlar. Peki testiste kist neden olur? Testis kistleri nelerdir? Testis kistleri belirtileri nelerdir? İşte testis kistleri ile ilgili tüm detaylar.
8.09.2021 Sağlık
Erkeklerde görülen kısırlığın nedenleri ve tedavi yöntemleri
Erkeklerde görülen kısırlığın nedenleri ve tedavi yöntemleri Çevresel koşulların da olumsuz etkilerine bağlı olarak önemi giderek artan erkek kısırlığı, günümüzde modern yöntemlerle tedavi edilebiliyor. “Özellikle evlilik sonrasında ortaya çıkan kısırlık, gerek evlilik hayatında gerekse cinsel hayatta pek çok problemin kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Ancak günümüzde yapılan işlemler sonrasında tüp bebek tedavisine bile gerek kalmadan hastaların çocuk sahibi olması sağlanabiliyor” diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Yücel Karaman, erkeklerde görülen infertilitenin nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgiler paylaştı.
23.08.2021 Erkek Sağlığı
Bu hastalığa dikkat! Sperm kalitesini düşürüyor
Bu hastalığa dikkat! Sperm kalitesini düşürüyor Çocuk sahibi olamama şikayetiyle hastaneye başvuran erkeklerde en sık olarak teşhis edilen hastalığın varikosel olduğunu biliyor musunuz? Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Tolga Gülpınar, varikosel hakkında bilgi verdi.
9.07.2021 Genel Sağlık
Androloji Nedir? Androloji Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar, Androlojik Hastalıklar Nelerdir?
Androloji Nedir? Androloji Bölümü Hangi Hastalıklara Bakar, Androlojik Hastalıklar Nelerdir? Her hastalığa bakan bir bölüm bulunur. Hangi hastalığın hangi bölüme baktığı insanların merak ettiği bir konudur. Androloji bölümü herkes tarafından duyulmuş bir bölümdür. Hangi hastalıklara baktığı insanların araştırarak bilgi almak istediği bir bölümdür. Androloji nedir? Androloji bölümü hangi hastalıklara bakar, androlojik hastalıklar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar. Androloji bölümü erkeklerin üreme ve cinsel hastalıklarına bakan bölümdür.
24.04.2021 Sağlık
Varikosel Nedir, Sebepleri Nelerdir? Tıpta Varikosel Çeşitleri Nelerdir?
Varikosel Nedir, Sebepleri Nelerdir? Tıpta Varikosel Çeşitleri Nelerdir? Varikosel nedir, sebepleri nelerdir? Tıpta varikosel çeşitleri nelerdir? Varikosel nelere sebep olur ve tedavisi var mıdır? Siz de varikosel nedir ve diğer soruların yanıtlarını detayları ile derledik.
3.03.2021 Sağlık
Girişimsel Radyoloji Nedir? Girişimsel Radyoloji Uygulamaları Nasıl Yapılır?
Girişimsel Radyoloji Nedir? Girişimsel Radyoloji Uygulamaları Nasıl Yapılır? Girişimsel radyoloji, tıpta çok alanda tanı ve tedavi amacı ile kullanılan teknikleri içeren radyolojinin bir alanıdır. Girişimsel radyoloji, hastaya genellikle lokal anestezi uygulanarak iğne deliği küçüklüğünde bir delikten vücuda girilerek gerçekleştirilen tanı ve tedavi yöntemlerini içerir. Girişimsel radyoloji nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
26.02.2021 Sağlık
Varikosel Ameliyatı Nasıl Yapılır? Varikosel Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Varikosel Ameliyatı Nasıl Yapılır? Varikosel Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli? Varikosel toplumda giderek yaygınlaşan bir rahatsızlıktır. Erkeklerde görülen varikosel erkeklerin testisi ile ilgili bir takım sorunlar ortaya çıkarır. Bu bakımdan tedavi görme süreci anında başlatılmalıdır. En yaygın olan tedavi yöntemlerinden bir tanesi de varikosel ameliyatıdır. Bu yüzden varikosel ameliyatı nasıl yapılır ya da nelere dikkat edilmelidir gibi soruları sizler için derledik.
14.02.2021 Sağlık
Varikosel nedir? Varikoselin tedavisi nasıldır?
Varikosel nedir? Varikoselin tedavisi nasıldır? Çocuk sahibi olamayan çiftlerin en az yarısında erkek faktörünün sorumlu olduğu bilinmektedir. Erkeklerde ise çocuk sahibi olamama, diğer adı ile infertilite (kısırlık) sebeplerinin başında varikosel gelir.  Peki, varikosel nedir ve neden infertiliteye neden olur? Üroloji Umanı Doç. Dr. Cevdet Kaya varikosel ile ilgili bilgi verdi.
31.01.2021 Erkek Sağlığı
Böbrek kanseri belirtileri nelerdir? Böbrek hastası için tedavi yöntemleri nelerdir?
Böbrek kanseri belirtileri nelerdir? Böbrek hastası için tedavi yöntemleri nelerdir? Böbrek kanseri diğer kanserler gibi hayati tehlikeye sebep olabilir. Böbrek kanseri nedir, belirtileri nelerdir, böbrek hastası için tedavi yöntemleri nelerdir gibi soruların cevabını derledik.
10.01.2021 Sağlık
Varikosel Belirtileri Nelerdir? Varikosel Cinsel Hayatı Etkiler Mi, Tedavisi Nedir?
Varikosel Belirtileri Nelerdir? Varikosel Cinsel Hayatı Etkiler Mi, Tedavisi Nedir? Varikosel beraberinde ciddi problemleri getirebilir. Varikosel nedir, varikosel belirtileri nelerdir, cinsel hayatı etkiler mi ya da tedavisi var mı gibi sorulara sizin için cevapları derledik.
7.01.2021 Sağlık
Uzmanından sperm sayısını artıran 8 önemli besin önerisi
Uzmanından sperm sayısını artıran 8 önemli besin önerisi Erkeklerde sperm, kadınlarda ise yumurtalık kalitesi üzerine etkili birçok faktör bulunuyor. Genellikle sperm kalitesi, çevresel faktörlerle etkilenen bir yapıya sahiptir. Hava kirliliği, sigara dumanı, aşırı stres gibi etkenler spermlerde hasara yol açabiliyor. Ek olarak varikosel veya hormonal bozukluklar da spermler üzerine olumsuz etki yaratabiliyor. Bunların yanı sıra doğru gıdalarla dengeli beslenme, vücut sağlığı için olduğu kadar sağlıklı nesillerin devamı için de büyük önem taşıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç Dr. Emre Pabuçcu, spermler üzerinde olumlu etkileri olabilecek 8 besin hakkında bilgi verdi.
12.10.2020 Erkek Sağlığı
Teletıp erkek kısırlığının teşhisinde geleneksel muayenenin yerini alabilir mi?
Teletıp erkek kısırlığının teşhisinde geleneksel muayenenin yerini alabilir mi? Hastaların değerlendirilmesi için standart uygulama; özgeçmiş ve medikal geçmişi, fiziksel muayenesinin yapılması ve ardından gerekirse laboratuvar testlerinin yapılmasıdır. Teletıbba geçiş, fiziki muayenenin değeri veya gerekliliğini de gündeme getirdi. Modern testler ve teknoloji varken hâlâ fiziksel muayene gerekli mi? Üroloji Uzmanı Doç.Dr. Emre Bakırcıoğlu bu sorunun cevabını verdi
25.09.2020 Erkek Sağlığı
Çok konuşulan ama az bilinen hastalık: Varikosel
Çok konuşulan ama az bilinen hastalık: Varikosel Varikoselin tedavi edilebilmesinin mümkün olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kıraç, varikosel hakkında doğru bilinen yanlışları anlattı.
8.09.2020 Erkek Sağlığı
Baba olmak isteyen erkeklere 9 önemli öneri - Baba olmak isteyen erkek ne yapmalı?
Baba olmak isteyen erkeklere 9 önemli öneri - Baba olmak isteyen erkek ne yapmalı? İnfertilite yani kısırlık problemine her iki cinsiyette de eşit oranda rastlanıyor ve tedaviler kişiye özel olarak planlanıyor. Çevresel koşulların da olumsuz etkilerine bağlı olarak önemi giderek artan erkek kısırlığı, günümüzde modern yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Hatta menide hiç sperm bulunmaması problemi ile karşı karşıya olan erkeklerin bile 'kök sperm' hücreleriyle babalık duygusunu yaşaması mümkün olabiliyor. Üroloji Uzmanı Op.Dr. Yusuf İlker Çömez, erkeklerde görülen infertilite ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi
24.08.2020 Erkek Sağlığı
Doğmak için 10 yıl bekledi!
Doğmak için 10 yıl bekledi! Çocuk sahibi olmak için 5 yıl boyunca uğraşan Cemile Meral-Cafer Bakkal çifti, ilk tüp bebek denemeleri başarısızlıkla sonuçlanınca 4 sağlıklı embriyonu 2010 yılında dondurma kararı aldı. Çift, yaşları 40’ı geçince ‘–196 derecede 10 yıl boyunca kendilerini bekleyen’ evlatlarına kavuştu.
18.07.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Varikosel ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.