Vbky

Vbky

Son dakika vbky haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan vbky gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan vbky haber sayfamızda...

Vbky

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 64 vbky haberi bulunmuştur.
Dördüncü yaşını okurlarıyla kutluyor
Dördüncü yaşını okurlarıyla kutluyor Farklı disiplinlerde nitelikli eserleri okurların beğenisine sunan VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY), dört yaşına girdi ve 180’inci kitabına ulaştı.
16.11.2022 Kültür Sanat
Modern Japonya'nın entelektüel yüzü Yukichi Fukuzawa
Modern Japonya'nın entelektüel yüzü Yukichi Fukuzawa VakıfBank Kültür Yayınları, Japon modernleşmesinin en önemli simalarından biri olan Yukichi Fukuzawa’nın biyografisini yayımlıyor. Eserde, yaşadığı dönemde pek çok kitap ve makale yazarak eğitimci kimliğiyle de ön plana çıkan Fukuzawa’nın, içine doğduğu hiyerarşik feodal sistemden kendini sıyırarak hayalini kurduğu modernist topluma ulaşılabilmesi yolunda attığı adımlar anlatılıyor.
18.10.2021 Kültür Sanat
Çarlık Rusya’dan romantik bir öykü İlk Aşk
Çarlık Rusya’dan romantik bir öykü İlk Aşk VakıfBank Kültür Yayınları, on dokuzuncu yüzyıl Rus edebiyatının en önemli şair ve yazarlarından biri olan İvan Sergeyeviç Turgenyev’in “İlk Aşk” isimli kitabını yayımlıyor.
27.09.2021 Kültür Sanat
Deneyim Olarak Sanat Vakıfbank Kültür Yayınları'ndan çıktı
Deneyim Olarak Sanat Vakıfbank Kültür Yayınları'ndan çıktı VakıfBank Kültür Yayınları, Amerikalı düşünür John Dewey’in yazdığı “Deneyim Olarak Sanat” isimli kitabı yayımlıyor. Yazar, çalışmasında estetik deneyim ve sanat ilişkisinin süreklilik içinde yeniden inşa ve ifade oluşuna odaklanıyor.
8.09.2021 Kültür Sanat
Gerçekliğin yapısı yeniden şekilleniyor
Gerçekliğin yapısı yeniden şekilleniyor VakıfBank Kültür Yayınları, İtalyan filozof Federico Campagna'nın “Teknik ve Büyü: Gerçekliğin Yeniden İnşası” eserini yayımlıyor. Kitapta, modern dünyanın “gerçekliği” irdeleniyor.
1.09.2021 Kültür Sanat
Mahir bir denizcinin bilinmeyen hikâyesi: Nasuhzâde Ali Paşa
Mahir bir denizcinin bilinmeyen hikâyesi: Nasuhzâde Ali Paşa VakıfBank Kültür Yayınları, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Zekeriya Kurşun’un yazdığı “Nasuhzâde Ali Paşa ve Rum İsyanı” isimli kitabı yayımlıyor. Kurşun, kitabında II. Mahmud’un kaptanıderyası Nasuhzâde Ali Paşa’nın bilinmeyen yaşam öyküsünü bütün yönleriyle ve ayrıntılarıyla ele alıyor.
27.08.2021 Kültür Sanat
Carl Schmitt'in önemli eseri Türkçede
Carl Schmitt'in önemli eseri Türkçede VakıfBank Kültür Yayınları, Alman siyaset kuramcısı Carl Schmitt’in yazdığı “Roma Katolikliği ve Politik Form” adlı kitabı yayımlıyor. Schmitt, Roma Katolik Kilisesi’ni Roma sonrası Avrupa tarihinde işgal ettiği siyasi iktidarı üzerinden ele alıyor.
10.08.2021 Kültür Sanat
Tanzimat'tan Cumhuriyet'e Türk romanında şair ve şiir
Tanzimat'tan Cumhuriyet'e Türk romanında şair ve şiir VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY) akademisyen Bahanur Garan Gökşen’in “Geç Osmanlı Dönemi Romanlarında Şair ve Şiir” isimli eserini yayımlıyor. Kitapta, Tanzimat romanı Cezmi’den Cumhuriyet’in ilk yılında yayımlanan Karanfil ve Yasemin’e, Ahmet Midhat Efendi’nin romanlarından Zâniyeler’e kadar çeşitli romanlardaki şairlerin izi sürülüyor.
3.08.2021 Kültür Sanat
Rasyonalitenin Farklı Yüzleri ilk kez Türkçede okurla buluşuyor
Rasyonalitenin Farklı Yüzleri ilk kez Türkçede okurla buluşuyor VakıfBank Kültür Yayınları’nın yayımladığı “Rasyonalitenin Farklı Yüzleri” bugüne kadar şeffaf bir şekilde nadiren ele alınan rasyonalite sorununu irdeliyor. Yarım yüzyılı aşkın süredir Antik Yunan düşünce biçimini derinlemesine araştıran Profesör G. E. R. Lloyd, tarihsel, sosyolojik, psikolojik ve kültürel açıdan düşünme ve akıl yürütmenin insan toplulukları arasında ne ölçüde farklılıklar gösterdiğini sorguluyor.
16.07.2021 Kültür Sanat
Ali Rifat Çağatay’ın gözünden mûsikî tarihimize bakış
Ali Rifat Çağatay’ın gözünden mûsikî tarihimize bakış VakıfBank Kültür Yayınları’nın yayımladığı “Mûsikî Yazıları”, İstiklal Marşı’nın ilk bestecisi olarak bilinen Ali Rifat Çağatay’ın yazı hayatını mercek altına alıyor. Prof. Dr. Nilgün Doğrusöz’ün incelemesi ve Celal Volkan Kaya’nın çeviri yazısı ile hazırlanan kitapta, Çağatay’ın müzik besteciliği ve icracılığının yanı sıra gazete ve dergilerde çıkan, müziğin teknik konularını da işleyen yazılarına yer veriliyor. Ayrıca kitaba Çağatay’ın küçük torunu Alp Altıner’in de katkıları bulunuyor.
6.07.2021 Kültür Sanat
Beşir Ağa: Osmanlı İmparatorluğu’nun efsanevi kitap koleksiyoncusu
Beşir Ağa: Osmanlı İmparatorluğu’nun efsanevi kitap koleksiyoncusu VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY) önde gelen Osmanlı tarihçilerinden Jane Hathaway’in “Beşir Ağa: Osmanlı Hareminin Baş Hadım Ağası” adlı kitabını yayımlıyor. Yazar, bu çalışmasında 18’inci yüzyılın önemli Osmanlı simalarından Topkapı Sarayı’nda haremin baş hadım ağası ve döneminde efsanevi bir kitap koleksiyoncusu olarak tanınan Beşir Ağa’nın 90 yılı aşan yaşamına odaklanıyor.
8.06.2021 Kültür Sanat
Vakıfbank Kültür Yayınları'ndan iki çocuk kitabı birden
Vakıfbank Kültür Yayınları'ndan iki çocuk kitabı birden VakıfBank Kültür Yayınları’nın (VBKY) yayın yelpazesi çocuk kitapları ile genişliyor. Yayınevinin bu kategorideki ilk iki kitabı olan “Kardan Adam ve Güneş” ile “Papağan ve Tüccar” miniklerle buluşmak için raflarda yerini aldı.
18.05.2021 Kültür Sanat
Arşivlerin tanıklığında Leningrad Kuşatması
Arşivlerin tanıklığında Leningrad Kuşatması VakıfBank Kültür Yayınları, gazeteci ve yazar Anna Reid’in kaleme aldığı “Leningrad: Kuşatılmış Bir Şehrin Trajedisi 1941-1944” adlı kitabı yayımlıyor. Reid, kitapta 2. Dünya Savaşı sırasındaki en kanlı kuşatmalardan biri olan ve yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği Leningrad’ın hikâyesini kuşatmadan sağ kalanların anlatımlarını, günlükleri ve hükümet kayıtlarını kullanarak onlarca yıllık Sovyetler Birliği propagandalarını çürütüyor.
6.05.2021 Kültür Sanat
Araplar ve Hikâye Anlatma Sanatı Türkçe’de ilk kez yayımlanıyor
Araplar ve Hikâye Anlatma Sanatı Türkçe’de ilk kez yayımlanıyor VakıfBank Kültür Yayınları, ödüllü edebiyat tarihçisi ve eleştirmeni Abdelfattah Kilito’nun kaleme aldığı “Araplar ve Hikâye Anlatma Sanatı – Tuhaf Bir Âşinâlık” adlı kitabı yayımlıyor. Eserde, Arap dünyasının birçok geleneksel anlatısı günümüz dünyasından eleştirel bir bakış açısıyla yeniden ele alınıyor.
27.04.2021 Kültür Sanat
Vakıfbank Kültür Yayınları Anadolu'nun ölümsüz eserlerini okurla buluşturuyor
Vakıfbank Kültür Yayınları Anadolu'nun ölümsüz eserlerini okurla buluşturuyor Yayıncılık dünyasına iki yıl önce adım atan VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY), yeni kategorilerle yayın yelpazesini daha da genişletiyor. Kurulduğu günden bu yana 100’e yakın eseri okurların beğenisine sunan VBKY, yakın zamanda Anadolu kültür ve fikir önderlerinin ölümsüz eserlerin basımını gerçekleştirecek. VakıfBank Genel Müdürü ve VBKY Yayın Kurulu Başkanı Abdi Serdar Üstünsalih, gün ışığına çıkmayı bekleyen nitelikli eserleri, gelecek nesillere miras kalması amacıyla yayın dünyasına kazandırmayı sürdüreceklerini söyledi.
13.04.2021 Kültür Sanat
VBKY tarafından Anadolu fikir önderlerinin eserleri basılacak
VBKY tarafından Anadolu fikir önderlerinin eserleri basılacak Yayıncılık dünyasına iki yıl önce adım atan VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY), yeni kategorilerle yayın yelpazesini daha da genişletiyor. Kurulduğu günden bu yana 100’e yakın eseri okurların beğenisine sunan VBKY, yakın zamanda Anadolu kültür ve fikir önderlerinin ölümsüz eserlerinin basımını gerçekleştirecek.
12.04.2021 Kültür Sanat
Finansal Krizlerle Dolu Bir On Yıl Dünyayı Nasıl Değiştirdi?
Finansal Krizlerle Dolu Bir On Yıl Dünyayı Nasıl Değiştirdi? VakıfBank Kültür Yayınları, günümüzün saygın ekonomi profesörlerinden, Columbia Üniversitesi Avrupa Enstitüsü Direktörü Adam Tooze’un yazdığı, “Çöküş: Finansal Krizlerle Dolu Bir On Yıl Dünyayı Nasıl Değiştirdi?” adlı kitabı yayımlıyor. Lehman Brothers’ın 600 milyar dolarlık borçla iflasının küresel ekonomide nasıl yüzyılın kâbusuna dönüştüğünü anlatırken, gelecekte kapıyı çalabilecek yeni krizlere karşı nasıl önlemler alınabileceğinin yanıtını arıyor.
6.04.2021 Kültür Sanat
Homo İnformatiks okurla buluşuyor
Homo İnformatiks okurla buluşuyor VakıfBank Kültür Yayınları, bilişsel bilimler uzmanı Luc de Brabandere’in yazdığı “Homo İnformatiks – Bilişim, Matematik ve Mantığın Kesişen Dünyaları” adlı kitabı yayımlıyor. İnternet ve bilgisayarların hızla değişen yenilikçi dünyalarının matematik, mantık ve felsefeye dayanan temellerini tarihsel gelişim süreci içinde ele alan eser, yenilikçi düşünce ve yaratıcılık gibi konulara ilgi duyan kitapseverleri bekliyor.
1.04.2021 Kültür Sanat
Anthony Gottlieb kaleminden modern felsefenin yükselişi
Anthony Gottlieb kaleminden modern felsefenin yükselişi VakıfBank Kültür Yayınları “Aydınlanma Rüyası: Modern Felsefenin Yükselişi” isimli eseri Türkçe’de ilk kez yayımlıyor. Düşünce tarihçisi Anthony Gottlieb kitapta, filozofların tartışmalarıyla gelişen zihin devrimini incelerken, ahlak felsefesi, toplumsal düzen ve dinsel yaşam düşüncesinin dönüşümünü değerlendiriyor.
5.03.2021 Kültür Sanat
Ahmet Rasim külliyatı edebiyatımıza kazandırılıyor
Ahmet Rasim külliyatı edebiyatımıza kazandırılıyor VakıfBank Kültür Yayınları yazar, gazeteci ve milletvekili Ahmet Rasim’in eserlerini edebiyatımıza yeniden kazandırıyor. Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen araştırma çalışmalarında 800’ü aşkın süreli yayın ve 117 bin nüsha incelendi. 30 cilt olarak okurla buluşturulması planlanan külliyatın ilki ise “Ahmet Rasim Kitaplığı 1 - İlk Sevgi” adıyla yayımlandı.
23.02.2021 Kültür Sanat
"Zayıfların İmparatorlukları" ilk kez Türkçede
"Zayıfların İmparatorlukları" ilk kez Türkçede VakıfBank Kültür Yayınları, Cambridge Üniversitesi Siyasi Tarih Profesörü Jason Sharman’ın “Zayıfların İmparatorlukları” eserini yayımlıyor. Kitabında erken modern dönemlerde Batılı medeniyetlerin üstünlüğünün askeri gelişmelerle açıklanamayacağını belirten Sharman, günümüzde Asyalı güçlerin tekrar yükselmesinin ise eskiye bir dönüş olarak görülebileceğini söylüyor.
19.02.2021 Kültür Sanat
Modern Türkiye’nin oluşumunda Amerika’nın rolü
Modern Türkiye’nin oluşumunda Amerika’nın rolü VakıfBank Kültür Yayınları Doç. Dr. Ali Erken’in yazdığı “Amerika ve Modern Türkiye’nin Oluşumu” adlı kitabı yayımlıyor. Erken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla Amerika ile yürütülen kültürel ve bilimsel faaliyetleri anlatırken, İnalcık, Tanpınar ve Ecevit gibi ünlü isimlerin Amerikan vakıflarından burs alarak çalışmalar ortaya koyduğunu söylüyor.
3.02.2021 Kültür Sanat
“İngiliz Bireyselciliğinin Kökenleri” ilk kez Türkçede
“İngiliz Bireyselciliğinin Kökenleri” ilk kez Türkçede VakıfBank Kültür Yayınları’nın yayımladığı “İngiliz Bireyselciliğinin Kökenleri”, İngiltere’nin toplumsal dönüşüm öyküsünü ve Avrupa ülkelerinden nasıl ayrıştığını anlatıyor. Alan Macfarlane kitapta, tarihi olayları aktarırken onlarca düşünüre de atıfta bulunarak yüzlerce yıllık süreci analiz ediyor.
28.01.2021 Kültür Sanat
Ahmet Midhat Efendi'nin müzik yazıları bir arada
Ahmet Midhat Efendi'nin müzik yazıları bir arada VakıfBank Kültür Yayınları’nın yayımladığı “Ahmet Midhat Efendi ve Mûsikî”, yaşamı boyunca sayısı 300’e yakın yapıt ortaya koyan Ahmet Midhat’ın pek bilinmeyen mûsikî yönünü anlatıyor. Prof. Dr. Fazlı Arslan’ın yazdığı bu kitapta yazarın, dönemin gazete sayfalarında kalan mûsikî üzerine görüşleri günümüz Türkçesi ile okura sunuluyor.
20.01.2021 Kültür Sanat
Nasrettin Hoca fıkraları şiirlerde
Nasrettin Hoca fıkraları şiirlerde VakıfBank Kültür Yayınları şair, akademisyen ve çevirmen Nazmi Ağıl’ın “Büyüklerle Yeniden Nasrettin Hoca” isimli eserini yayımlıyor. Kitapta, milli kültür hazinemizin kahramanı Nasrettin Hoca’nın Ya Tutarsa, Kazan Doğurdu ve Eşekten Düştü Hoca gibi önemli fıkraları şiirlerle anlatılıyor.
14.01.2021 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Vbky ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.