Vecihi Hürkuş

Vecihi Hürkuş

Son dakika Vecihi Hürkuş haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Vecihi Hürkuş gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Vecihi Hürkuş haber sayfamızda...

Vecihi Hürkuş

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 207 vecihi hürkuş haberi bulunmuştur.
'Uzay bilimi ve teknolojilerinde de başarı hikayesi yazacağız'
'Uzay bilimi ve teknolojilerinde de başarı hikayesi yazacağız' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Önümüzdeki dönemde havacılıkta, savunma sanayisinde nasıl başarı hikayeleri yazmışsak, uzay bilimi ve teknolojilerinde de benzer bir başarı hikayesi yazacağız. Bugün savunma sanayisinde 80 binden fazla Türk mühendisi, teknisyeni milli projelere omuz veriyor" dedi.
14.03.2024 Ekonomi
'Ülkemizi küresel bir aktör haline getirdik'
'Ülkemizi küresel bir aktör haline getirdik' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Sağlıktan ulaşıma, turizmden teknolojiye her alanda büyük dönüşümlere imza atarak ülkemizi küresel bir aktör haline getirdik. Küresel rekabetin bilim, teknoloji ve katma değerli üretim üzerinden şekillendiği 21'inci yüzyılda 'Teknoloji Üreten, Güçlü Türkiye'yi inşa ettik. Milli Teknoloji Hamlesi'ni gerçekleştirerek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıma yolculuğunda en önemli yol arkadaşımız gençlerimiz olmuştur" dedi.
12.03.2024 Ekonomi
Hürkuş’un kanatları nasıl kırıldı
Hürkuş’un kanatları nasıl kırıldı Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş’un hayatı yerli havacılığı bu topraklarda kurmanın çetin mücadelesiyle geçti. Ne yazık ki Hürkuş’un serpilip kök salmasına imkân tanınmadı.
3.03.2024 Gündem
Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi açıldı
Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi açıldı Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin 21 Kasım Salı günü gerçekleşen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile çocuklar ve çok sayıda davetliler katıldı.
22.11.2023 Teknoloji
Bakan Kacır: Küllerimizden yeniden doğduk
Bakan Kacır: Küllerimizden yeniden doğduk Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bir zihniyet devrimi oluşturmamız gerektiğinin farkındaydık. 'Milli Teknoloji Hamlesi' hedeflerimiz doğrultusunda adeta küllerimizden yeniden doğduk. Vecihi Hürkuş'un, Nuri Demirağ'ın, Şakir Zümre'nin, Nuri Killigil'in yaşadığı hayal kırıklığını gençlerimiz yaşamasın diye onların yanında yer aldık" dedi.
21.11.2023 Ekonomi
Milli duruşun simgesi
Milli duruşun simgesi Gazi Mustafa Kemal, 1925’te Türk Tayyare Cemiyeti’nin açılışında şunları söylüyor. “İstikbal göklerdedir. Çünkü göklerini koruyamayan milletler yarınlardan asla emin olamazlar.” Türkiye, Vecihi Hürkuş’tan Nuri Demirağ’a kadar çok değerli isimlerin projelerinin rafa kaldırıldığı dönemden bugün kimi hava platformlarında dünyanın en iyi ürünlerinden biri olma noktası geldi.
28.10.2023 Gündem
Cumhuriyet dönemi ve ilk silah fabrikaları
Cumhuriyet dönemi ve ilk silah fabrikaları İzmir Kongresi’nde, hammaddesi yurt içinde yetişen veya yetiştirilebilen sanayi dalları kurulması gerektiğine ve el işçiliğinden, küçük imalattan süratle fabrikaya veya büyük işletmeye geçilmesi gerektiği kararları alındı.
28.10.2023 Gündem
Haluk Bayraktar:  Tütün depolarının Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olması mükemmel bir şey
Haluk Bayraktar: Tütün depolarının Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olması mükemmel bir şey Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Yerli teknolojilerin gerçekleşmesi ancak hepimizin bu işe sahip çıkmasıyla olacaktır. Bu duruma da örnek olarak Samsun Üniversitesi'nin tütün depolarını dönüştürmesini örnek olarak gösterebiliriz. Tütün depolarının Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olması mükemmel bir şey. Bu fakülteden mezun olacak öğrencilerimiz bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacaktır" dedi.
13.10.2023 Gündem
Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: İzmir'i çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zor
Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: İzmir'i çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zor İzmir'de coşkuyla devam eden TEKNOFEST'e katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken yerel seçim mesajı geldi. 'İzmirli'nin iradesini çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zor' diyen Erdoğan, İzmir'i gerçek belediyecilikle tanıştırmakta kararlı olduklarını vurguladı.
29.09.2023 Haberler
Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: İzmir'i çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zor
Erdoğan'dan yerel seçim mesajı: İzmir'i çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zor İzmir'de coşkuyla devam eden TEKNOFEST'e katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken yerel seçim mesajı geldi. 'İzmirli'nin iradesini çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zor' diyen Erdoğan, İzmir'i gerçek belediyecilikle tanıştırmakta kararlı olduklarını vurguladı.
29.09.2023 Gündem
TEKNOFEST heyecanı sürüyor! Bakan Kacır ve Selçuk Bayraktar'dan önemli açıklamalar
TEKNOFEST heyecanı sürüyor! Bakan Kacır ve Selçuk Bayraktar'dan önemli açıklamalar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır ve BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bayraktar TB3'ün yakında havalanacağını açıklayan Selçuk Bayraktar " Katlanır kanatlı ilk SİHA olmuş olacak. Deniz havacılığında yeni bir çığır açacak. Binlerce km'lik keşif yapabilecek." ifadelerini kullandı.
31.08.2023 Gündem
‘Hayranlık uyandıran Teknofest kuşağı geliyor’
‘Hayranlık uyandıran Teknofest kuşağı geliyor’ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Artık başkalarının geliştirdiği teknolojileri hayranlıkla seyreden değil, kendi geliştirdiği teknolojilerle hayranlık uyandıran Teknofest kuşağı geliyor” dedi.
31.08.2023 Ekonomi
Ankara'da TEKNOFEST heyecanı! Selçuk Bayraktar başvuru sayısını açıkladı
Ankara'da TEKNOFEST heyecanı! Selçuk Bayraktar başvuru sayısını açıkladı BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar TEKNOFEST Ankara'nın açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Bayraktar, "1 milyondan fazla genç TEKNOFEST'E başvurdu."dedi.
30.08.2023 Haberler
Ankara'da TEKNOFEST heyecanı! Selçuk Bayraktar başvuru sayısını açıkladı
Ankara'da TEKNOFEST heyecanı! Selçuk Bayraktar başvuru sayısını açıkladı BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar TEKNOFEST Ankara'nın açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Bayraktar, "1 milyondan fazla genç TEKNOFEST'E başvurdu."dedi.
30.08.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki Talas'ta temel atma törenlerine katıldı
Bakan Özhaseki Talas'ta temel atma törenlerine katıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Talas'ta çeşitli temel atma törenlerine katıldı.
18.08.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: Türkiye TURKSAT 6A ile dünyada ilk 10’a girecek
Bakan Kacır: Türkiye TURKSAT 6A ile dünyada ilk 10’a girecek Antalya’da düzenlenen gökyüzü gözlem etkinliğinde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Son yüzyılda havacılık alanında büyük vizyoner projelerin önüne takoz koyulduğunu, hazin bir sonla üzerinin örtüldüğünü görmemiz lazım. Yakın tarihimiz yerli ve milli girişimlerin durdurulma örnekleriyle dolu” dedi.
10.08.2023 Gündem
Tütün kâğıdındaki rengârenk dünya
Tütün kâğıdındaki rengârenk dünya 19. yüzyıl başlarında piyasaya çıkan incecik sigara kâğıtları, yeni bir anlayışı ve rekabeti de beraberinde getirdi. Ürünü cazip kılmak için ışıl ışıl, rengârenk, bol resimli ve gösterişli tütün kapağı tasarımları yapıldı...
30.07.2023 Gündem
Türk SİHA, İHA'larının ardındaki gerçek! Emekli Korgeneral Karakuş: 'Her şey Libya'da başladı'
Türk SİHA, İHA'larının ardındaki gerçek! Emekli Korgeneral Karakuş: 'Her şey Libya'da başladı' Türkiye'nin ambargolarla dolu havacılık tarihi aslında birçok kez tam bağımsızlık için güçlü adımlar attı. Türk İHA, SİHA, helikopter ve uçakları da bu üretim sürecinin en önemli parçaları arasında. "Her şey Atatürk'ün Libya’ya 4 bin kilometre trenle, atla, deveyle gitmesiyle başlıyor" diyen Emekli Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, Teknofest 2023’ten Milli Mücadele Dönemi'ne uzanan tarihi gerçekleri anlattı.
13.05.2023 Gündem
Bakan Nebati: Gençlerin istihdamını artırmak için önemli bir müjdeyi vereceğiz
Bakan Nebati: Gençlerin istihdamını artırmak için önemli bir müjdeyi vereceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bilişim Kenti Mersin: Vizyon Projesi Tanıtım Programı'nda konuştu.
10.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onların kâbuslarını hiç bitirmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onların kâbuslarını hiç bitirmeyeceğiz Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen AK Parti mitingiyle ilgili paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan dikkat çeken mesajlar verdi.
8.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Benim milletim 14 Mayıs'ta bunlara gereken cevabı verecektir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Benim milletim 14 Mayıs'ta bunlara gereken cevabı verecektir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Büyük İstanbul Mitingi”nde katılımcılara hitap etti. Erdoğan resmi rakamlara göre mitinge 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını açıkladı. Muhalefete terör eleştirileri yönelten Erdoğan “Terör örgütleri ile beraber gezen Kılıçdaroğlu’na biz bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Geçtiğimiz asırda Vecihi Hürkuş’un gayretlerini gömdükleri Atatürk Havalimanı’na şimdi de TEKNOFEST’i gömmek istiyorlar. Gömdürmeyeceğiz” dedi.
7.05.2023 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul evet derse bu iş biter
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul evet derse bu iş biter Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen 'Büyük İstanbul Mitingi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret, emekli ve memur zammı için sinyal verdi.
7.05.2023 Gündem
SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar: 'Teknolojiyi geliştiren ülke konumuna geçtik'
SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar: 'Teknolojiyi geliştiren ülke konumuna geçtik' SAHA İstanbul 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Haluk Bayraktar, Türkiye’nin teknolojiyi tüketen ülke pozisyonundan, geliştiren ülke konumuna geçtiğini söyleyerek, “Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş gibi girişimcilerin yaşadıklarının tekrarlanmaması için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız” dedi.
6.05.2023 Ekonomi
‘Gazi’nin hayalini biz yaşattık’
‘Gazi’nin hayalini biz yaşattık’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesaplarında yıllardır kullandığı profil fotoğrafını, Milli Muharip Uçak’a (MMU) “Kaan” ismini verdiği programda pilot montuyla çekilen fotoğrafıyla değiştirdi.
3.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kaan' açıklaması: Daha gidecek çok yolumuz var
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kaan' açıklaması: Daha gidecek çok yolumuz var Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Türkiye'nin yerli ve milli muharip uçağı 'Kaan' ile ilgili açıklama yaptı.
2.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Vecihi Hürkuş ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.