Venedik Bienali

Venedik Bienali

Son dakika Venedik Bienali haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Venedik Bienali gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Venedik Bienali haber sayfamızda...

Venedik Bienali

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 369 venedik bienali haberi bulunmuştur.
Ateşkes olana kadar bienal yok
Ateşkes olana kadar bienal yok Venedik Bienali’nde İsrail’i temsil etmek üzere seçilen sanatçı Ruth Patir, Gazze’de ateşkes sağlanana ve rehineler serbest bırakılıncaya kadar İsrail pavyonunu açmayı reddettiğini söyledi.
18.04.2024 Kültür Sanat
Venedik’te kimse yabancı değil
Venedik’te kimse yabancı değil “Yabacılar Her Yerde” temalı 60. Venedik Bienali Uluslararası Sergisi, 20 Nisan’da açılıyor.
15.04.2024 Kültür Sanat
Aida Mahmudova'nın 'Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds' isimli kişisel sergisi Vision Art Platform'da!
Aida Mahmudova'nın 'Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds' isimli kişisel sergisi Vision Art Platform'da! Vision Art Platform, “Bir Rüya Açılır | A Dream Unfolds” ismini taşıyan yeni sergisiyle Aida Mahmudova’nın kişisel sergisine Fırat Arapoğlu küratörlüğünde ev sahipliği yapıyor. 23 Nisan 2024, Salı günü saat 18.00’de açılışı gerçekleşecek olan sergi, 22 Temmuz 2024’e kadar Vision Art Platform, Akaretler No:35’te ziyaret edilebilir.
11.04.2024 Kültür Sanat
Bienale katılım ölümsüzleşti ​
Bienale katılım ölümsüzleşti ​ Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi’ndeki Türkiye Pavyonu, sanatçı Gülsün Karamustafa’yı “Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli” adlı eseriyle ağırlıyor.
8.04.2024 Kültür Sanat
Venedik Bienali’ne ‘İsrail’ tepkisi
Venedik Bienali’ne ‘İsrail’ tepkisi Soykırım Değil Sanat İttifakı (ANGA) adıyla bir araya gelen sekiz bin sanatçı ve sanat emekçisi, İsrail’in 60. Venedik Bienali’ne katılımına karşı seslerini yükseltti.
29.02.2024 Kültür Sanat
Günnur Özsoy & Nevzat Sayın: 'Ada'
Günnur Özsoy & Nevzat Sayın: 'Ada' Galeri Siyah Beyaz, 40. yılı olan 2023-2024 sezonunda, birlikte üretme pratiğinin bir karşılığı olarak sanatçı eşleşmelerine ev sahipliği yapıyor.
26.02.2024 Mimarlık
Dünyanın hâlini anlatacak
Dünyanın hâlini anlatacak Venedik Bienali Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu bu yıl Gülsün Karamustafa’nın mekâna özel ürettiği eseri “Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli” başlıklı yerleştirmeye ev sahipliği yapacak.
9.02.2024 Kültür Sanat
Venedik’in kadın ressamları
Venedik’in kadın ressamları Venedik Bienali’nde bu yıl Türk sanatçıların eserleri öne çıkıyor.
5.02.2024 Kültür Sanat
Filistin’in sesini duyuran eserler
Filistin’in sesini duyuran eserler ABD Filistin Müzesi tarafından 2022 Venedik Bienali’nde gösterilen “Filistin’den Sanatla” sergisinin tekrarı dün Londra’daki P21 Galerisi’nde ziyarete açıldı. İsrail’in öldürdüğü Gazzeli gazeteci Roshdi Sarraj’ın 25 dakikalık belgeselini merkeze alan sergi ziyaretçileri empatiye davet ediyor.
2.02.2024 Kültür Sanat
Yeni yılın ilk hediyesi Milliyet Sanat
Yeni yılın ilk hediyesi Milliyet Sanat 2024’ü Milliyet Sanatla karşılıyoruz! Türkiye’nin en köklü kültür sanat dergisi yeni yılın ilk sayısıyla okuru tiyatrodan edebiyata, plastik sanatlardan sinemaya sanatın nabzını tutmaya çağırıyor.
3.01.2024 Kültür Sanat
Bienalde Avrupa karşıtlığı tartışması
Bienalde Avrupa karşıtlığı tartışması Polonya, 2024 Venedik Bienali’ndeki pavyonunu iptal etti.
3.01.2024 Kültür Sanat
Nil Yalter ‘Altın Aslan’ın sahibi oldu
Nil Yalter ‘Altın Aslan’ın sahibi oldu Nil Yalter, 2024 Venedik Bienali Yaşam Boyu Başarı Ödülü Altın Aslan’ın sahibi oldu. Yalter, Brezilyalı sanatçı Anna Maria Maiolino ile ödüle değer görüldü.
7.11.2023 Kültür Sanat
Ahmet Güneştekin’in  Venedik’te binası var
Ahmet Güneştekin’in  Venedik’te binası var Ahmet Güneştekin, Venedik’in en bilinen tarihî yapılarından, Venedik Bienali’nin de gerçekleştiği sergi alanlarından Palazzo Gradenigo’yu satın aldı. Venedik’in simgelerinden Palazzo Gradenigo artık Güneştekin Art Refinery adıyla hizmet verecek. 
27.09.2023 Kültür Sanat
‘Küratörlük krizi’ Venedik’e sıçradı
‘Küratörlük krizi’ Venedik’e sıçradı İKSV’de patlak veren ‘18’inci İstanbul Bienali Küratörü’ krizinde yeni halka 60’ıncı Venedik Bienali. 2024 Nisan’ında yer alacak Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda izlenecek sanatçı Gülsün Karamustafa’nın sergi küratörlüğüne seçtiği Esra Sarıgedik Öktem görevini bıraktı
16.08.2023 Kültür Sanat
İKSV’de küratör tartışması
İKSV’de küratör tartışması İKSV’nin düzenleyeceği 18’inci Uluslararası İstanbul Bienali’nin küratörlük seçim süreci sancılı geçiyor. İKSV, Bienal Danışma Kurulu’nun Defne Ayas tercihi yerine kararını Iwona Blazwick’ten yana verdi. Ayas yaşananların İKSV ve Bienal’in şeffaflığına yaraması umudunda olduğunu belirtti.
14.08.2023 Kültür Sanat
Venedik Mimarlık Bienali Seçkisi
Venedik Mimarlık Bienali Seçkisi "Çeşitlilik bizim normumuzdur” vurgusu ve “Geleceğin Laboratuvarı" temasıyla Lesley Lokko küratörlüğünde düzenlenen, 64 ülke pavyonu ve ana sergide özellikle Afrika’dan tasarımcıların katılımı ile gerçekleşen Venedik Mimarlık Bienali’nde Arsenale ve Giardini’de bulunan eserlerden kaçırılmaması gerekenleri derledik.
31.07.2023 Mimarlık
ABD’ye Venedik’te Kızılderili temsilci
ABD’ye Venedik’te Kızılderili temsilci 2024 Venedik Bienali’nde ABD’yi 51 yaşındaki sanatçı Jeffrey Gibson temsil edecek.
29.07.2023 Kültür Sanat
Venedik Bienali’nde Karamustafa imzası
Venedik Bienali’nde Karamustafa imzası İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın koordinasyonunu üstlendiği Venedik Bienali Türkiye Pavyonu, 20 Nisan-24 Kasım 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek 60. Uluslararası Sanat Sergisi’nde Gülsün Karamustafa’nın bienale özel üreteceği yeni bir eserine yer verecek.
14.07.2023 Kültür Sanat
Ukrayna’da yaşananlar sanatıyla da gündemde
Ukrayna’da yaşananlar sanatıyla da gündemde Dünya sanat tarihine yön vermiş modern sanatçıların yuvası Ukrayna ve sanat camiası, İstanbul’da da izlenmiş Ilya Kabakov gibi büyük bir imzanın ardından alkış tutarken ülkenin sanat birikimi, Avrupa’da düzenlenen sergi ve dayanışma hareketleriyle kendini gösteriyor.
4.06.2023 Kültür Sanat
Venedik’te ‘yeşil’ alarmı
Venedik’te ‘yeşil’ alarmı Venedik’in Büyük Kanalı’ndaki Rialto Köprüsü’nün altındaki suyun renginin floresan yeşiline dönmesi endişe yarattı.
30.05.2023 Dünya
Terk Edilmiş Binaların Kaderi Değişebilir
Terk Edilmiş Binaların Kaderi Değişebilir Sevince Bayrak ve Oral Göktaş’ın küratörlüğünde Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu’nda sergilenen “Hayalet Hikayeleri: Mimarlığın Çuval Teorisi” projesi, terk edilmiş binaları yıkmak ya da kaderine terk etmek yerine, onların hikayelerini dinlemeyi ve anlamayı öneriyor.
28.05.2023 Mimarlık
Mimar Sör Norman Foster, tüm afetzedeler için tasarladı
Mimar Sör Norman Foster, tüm afetzedeler için tasarladı 18’inci Uluslararası Venedik Mimarlık Bienali, çağdaş mimarlığın kıdemli imzası Sör Norman Foster’ın ‘acil durum sığınağı’ ile büyük ilgi topluyor.
28.05.2023 Kültür Sanat
Venedik ‘halka açma’ projesini reddetti
Venedik ‘halka açma’ projesini reddetti Geçen hafta açılan 18’inci Uluslararası Venedik Mimarlık Bienali’ne katılan Avusturya projesinin Venedikli otoriteler yüzünden ‘ağır veto kurbanı olduğu’ öğrenildi.
27.05.2023 Kültür Sanat
Sergi
Sergi Bahara ‘kültür buketi’ İstanbul Modern’deki Piano ve Cemal Emden sergilerinin yanı sıra müzenin koleksiyonundan kapsamlı bir seçki sunan “Yüzen Adalar” sergisinde, Türkiye ve dünyadan 110 sanatçı ile iki sanatçı ikilisine ait 280’den fazla yapıt izleniyor...
7.05.2023 Kültür Sanat
Casa Botter Kapılarını Açtı
Casa Botter Kapılarını Açtı İstanbul’un ilk Art Nouveau yapısı Botter Apartmanı, yeni bir tasarım ve sanat mekanı olarak kapılarını İstanbullulara açtı.
1.05.2023 Mimarlık

Benzer Haber Etiketleri

Venedik Bienali ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.