Venezuela Krizi

Venezuela Krizi

Son dakika Venezuela krizi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Venezuela krizi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Venezuela krizi haber sayfamızda...

Venezuela Krizi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 180 venezuela krizi haberi bulunmuştur.
Peru, atanan büyükelçiyi tanımayacağını duyurdu
Peru, atanan büyükelçiyi tanımayacağını duyurdu Peru, Venezuela'da kendini ülkenin geçici devlet başkanı ilan eden eski Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido'nun Venezuela'nın Lima büyükelçisi olarak atadığı temsilciyi artık tanımayacağını duyurdu.
16.10.2021 Dünya
Putin ve Trump'tan kritik görüşme
Putin ve Trump'tan kritik görüşme Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump, telefonda Venezuela, Kuzey Kore, Ukrayna ve ikili ilişkileri  görüştü.
3.05.2019 Dünya
Dünyayı sarsan Rusya iddiasından sonra ABD'den kritik hamle!
Dünyayı sarsan Rusya iddiasından sonra ABD'den kritik hamle! Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda  görüşen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, Rusya'ya "Venezuela'ya daha fazla  askeri personel göndermemesi" çağrısı yaptığı bildirildi.
25.03.2019 Dünya
Son dakila: Dünyayı sarsan iddia! Rusya, Venezuela'ya asker gönderdi
Son dakila: Dünyayı sarsan iddia! Rusya, Venezuela'ya asker gönderdi Rusya'nın, askeri nakliye uçağı ile Venezuela'ya 100'den fazla asker ve 35 ton tıbbi malzeme gönderdiği iddia edildi.
25.03.2019 Dünya
Venezuelalı muhalifler: Guaido'nun yardımcısı gözaltına alındı
Venezuelalı muhalifler: Guaido'nun yardımcısı gözaltına alındı Kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guiado, yardımcılarından avukat Roberto Marrero'nun nerede olduğunu bilmediklerini sosyal medyadan duyurdu.
21.03.2019 Dünya
Venezuela'dan yeni açıklama: 72 saat süre verdi
Venezuela'dan yeni açıklama: 72 saat süre verdi Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ABD'li diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 72 saat süre verdiklerini duyurdu.
12.03.2019 Dünya
Yardım kamyonlarını Maduro yaktırmamış
Yardım kamyonlarını Maduro yaktırmamış ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times  (NYT), geçen ay Venezuela'ya sokulmaya çalışılırken sınırda yanan yardım  konvoylarının Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya bağlı kuvvetler tarafından yakılmadığının ortaya çıktığını belirtti.
10.03.2019 Dünya
Venezuela'dan Almanya'ya şok! 48 saat süre verdiler
Venezuela'dan Almanya'ya şok! 48 saat süre verdiler Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, ülkesinin iç işlerine karıştığı gerekçesiyle Almanya'nın Caracas Büyükelçisi Daniel Kriener'i "istenmeyen kişi" ilan ettiklerini ve Venezuela'yı terk etmesi için 48 saat süre verdiklerini duyurdu. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Venezuela'da  Almanya'nın Caracas Büyükelçisi Daniel Kriener'in "istenmeyen kişi" ilan etmesine  ilişkin "Bu, durumu kötüleştiren ve rahatlatmaya katkıda bulunmayan anlaşılmaz  bir karardır." dedi.
6.03.2019 Dünya
11 gün sonra döndü
11 gün sonra döndü Ülkeden çıkış yasağı olmasına rağmen 22 Şubat'ta  Kolombiya'ya geçen muhalif lider Juan Guaido, 11 gün sonra Venezuela'ya döndü.
4.03.2019 Dünya
Guaido'dan skandal hamle! Venezuela’ya dönüp...
Guaido'dan skandal hamle! Venezuela’ya dönüp... Venezuela’da kendini geçici devlet başkanı ilan eden  Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, 23 Şubat'ta ayrıldığı Venezuela’ya döneceğini, pazartesi ve salı günü tüm ülkede gösteriler düzenleyeceklerini açıkladı.
3.03.2019 Dünya
"Askeri müdahale telefon edip çağrılabilen bir şey değil"
"Askeri müdahale telefon edip çağrılabilen bir şey değil" Venezuela'da kendini "geçici devlet başkanı" ilan eden Juan Guaido, Venezuela'ya askeri müdahalede bulunulması tartışmalarına ilişkin, "Şunu anlamamız lazım, askeri müdahale paket servis, telefon edip çağrılabilen bir şey değil" dedi.
2.03.2019 Dünya
"ABD bir kez daha bozguna uğrayacak"
"ABD bir kez daha bozguna uğrayacak" Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza, Maduro-Trump görüşmesine yönelik yaptığı teklifin reddedilmesine dair, "Bu onların her zaman yaptığı bir şey. Diyalog istemiyorlar. Savaşı düşünüyorlar. Ama bir kez daha bozguna uğrayacaklar" dedi.
28.02.2019 Dünya
Güney Kore, Guaido'yu 'geçici devlet başkanı' olarak tanıdı
Güney Kore, Guaido'yu 'geçici devlet başkanı' olarak tanıdı Güney Kore, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan  Guaido'yu bu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıkladı.
25.02.2019 Dünya
İran'dan ABD'ye 'Venezuela' tepkisi
İran'dan ABD'ye 'Venezuela' tepkisi İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin  Venezuela'ya karşı zor kullanma tehditlerinin uluslararası hukukun ihlali  anlamına geldiğini ve bu tür adımların "başarısız kalmaya mahkum olduğunu"  belirtti.
24.02.2019 Dünya
Maduro'ya Kaddafi fotoğrafıyla tehdit
Maduro'ya Kaddafi fotoğrafıyla tehdit Amerikalı Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio’nun,  Twitter’dan Libya'nın öldürülen eski lideri Muammer Kaddafi'nin kanlı fotoğrafını  paylaşması, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya "açık tehdit" olarak  yorumlandı.
24.02.2019 Dünya
Maduro direksiyona geçip aracıyla Caracas'ı gezdi, ABD'ye mesaj verdi
Maduro direksiyona geçip aracıyla Caracas'ı gezdi, ABD'ye mesaj verdi Venezuela lideri Maduro, "Bugün devrime destek vermek için sokağa çıkan ve Donald Trump'tan Venezuela'dan ellerini çekmesini isteyen New  York halkına, Caracas'tan teşekkürlerimi gönderiyorum" dedi.
24.02.2019 Dünya
Venezuelalı muhalif lider Guaido, Pence'le görüşecek
Venezuelalı muhalif lider Guaido, Pence'le görüşecek Kendini geçici devlet başkanı ilan eden siyasetçi, Kolombiya'nın başkenti Bogota'da ABD Başkan Yardımcısı Pence ile bir araya gelecek.
24.02.2019 Dünya
Venezuela sınırında şiddetli çatışmalar, can kayıpları var
Venezuela sınırında şiddetli çatışmalar, can kayıpları var ABD ve müttefiklerinin ülkeye sokmaya çalıştığı yardımların Venezuela askerleri tarafından engellenmesiyle başlayan çatışmalarda dört kişi hayatını kaybetti, 200'den fazla yaralı var.
24.02.2019 Dünya
Son dakika | Maduro'dan bomba Kolombiya açıklaması! İlişkiler kesildi...
Son dakika | Maduro'dan bomba Kolombiya açıklaması! İlişkiler kesildi... Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Kolombiya ile diplomatik ve siyasi ilişkileri kestiklerini açıkladı.
23.02.2019 Dünya
Son dakika | Venezuela sınırları kapattı!
Son dakika | Venezuela sınırları kapattı! Venezuela hükümeti, Kolombiya'nın "ciddi ve yasa dışı tehditlerini" gerekçe göstererek bu ülkeyle olan sınırı geçici olarak kapatma kararı aldı.
23.02.2019 Dünya
Venezuela'ya uyarı: Ölümcül güç kullanmayın
Venezuela'ya uyarı: Ölümcül güç kullanmayın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ile yaptığı görüşmede  Venezuelalı yetkilileri, göstericilere karşı ölümcül güç kullanmamaları konusunda  uyardı.
23.02.2019 Dünya
Venezuela'da gerilim tırmandı! 'Hırsızlar gibi' girdiler...'
Venezuela'da gerilim tırmandı! 'Hırsızlar gibi' girdiler...' Venezuela'nın Kosta Rika'daki elçiliği, muhalefet tarafından atandığı belirtilen büyükelçinin kontrolüne geçerken, Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, "bir grup yabancının hırsızlar gibi" binaya girdiğini belirtti.
20.02.2019 Dünya
Brezilya, Venezuela sınırına yardım gönderiyor
Brezilya, Venezuela sınırına yardım gönderiyor Güney Amerika'nın en büyük ülkesi, ABD ile koordinasyon halinde Venezuela sınırındaki Pacaraima kasabasına hafta sonuna kadar gıda ve ilaç yardımı yollanacağını duyurdu.
20.02.2019 Dünya
Son dakika: Maduro emir verdi! Askerler tetikte bekliyor...
Son dakika: Maduro emir verdi! Askerler tetikte bekliyor... Venezuela askerlerinin, Devlet Başkanı Nicolas  Maduro'nun emri doğrultusunda sınır hattında konuşlandırıldığı açıklanırken,  ülkenin Hollanda kontrolündeki Karayip adalarıyla olan deniz bağlantısının da  süresiz askıya alındığı duyuruldu.
20.02.2019 Dünya
Venezuela'da konser savaşı
Venezuela'da konser savaşı Muhaliflerin Kolombiya'daki müzik organizasyonuna karşı Maduro yönetimi hafta sonu konserler düzenliyor.
19.02.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Venezuela Krizi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.