Veri

Veri

Son dakika veri haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan veri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan veri haber sayfamızda...

Veri

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 19.289 veri haberi bulunmuştur.
Çocuklarda beyin tümörünün sinyalleri olabilir! Özellikle üç belirtiye dikkat
Çocuklarda beyin tümörünün sinyalleri olabilir! Özellikle üç belirtiye dikkat Beyin tümörleri, çocuklarda lösemiden sonra en yaygın görülen 2’inci kanser türünü oluşturuyor. Çocuklarda iyi ve kötü huylu beyin tümörlerinin neden oluştuğuna yönelik kesin bir veri ise henüz mevcut değil. Çocuk Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Memet Özek, çocukluk çağı beyin tümörleriyle mücadelede ebeveynlerin rolünün de büyük önem taşıdığını belirterek, önemli açıklamalarda bulundu.
22.04.2024 Genel Sağlık
Çanakkale'deki 10 yıllık cinayet çözüldü! Çok sayıda gözaltı var
Çanakkale'deki 10 yıllık cinayet çözüldü! Çok sayıda gözaltı var Lapseki'de 10 yıl önce bulunan cesedin, halıcı Zeynel Coşar'a (54) ait olduğu ve öldürüldüğü belirlendi. Olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.
22.04.2024 Gündem
Tokat'ta 4.1 büyüklüğünde deprem! AFAD ve Kandilli'den peş peşe açıklamalar
Tokat'ta 4.1 büyüklüğünde deprem! AFAD ve Kandilli'den peş peşe açıklamalar Tokat'ta saat 15.03 sıralarında meydana gelen depremin ardından AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden peş peşe açıklamalar yapıldı.
21.04.2024 Gündem
DMM'den 'Kürecik Radar Üssü' iddialarına yalanlama
DMM'den 'Kürecik Radar Üssü' iddialarına yalanlama İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 'İran'ın 15 Nisan'da İsrail'e fırlattığı füzeler, Malatya Kürecik'te bulunan radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu' iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.
20.04.2024 Gündem
Bir damla yağmur düşmezken sel vurdu! Dubai'de çakan şimşeklerin sırrı: 'Drone yaptı'
Bir damla yağmur düşmezken sel vurdu! Dubai'de çakan şimşeklerin sırrı: 'Drone yaptı' Geçtiğimiz salı günü Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde yaşanan sel felaketinin ardından ortaya çıkan görüntüler tüm dünyayı şoke etti. Normal koşullarda 1,5 ila 2 yılda yağması gereken yağmurun yaklaşık 24 saat içinde yağmış olması, Dubai’de hayatı tam anlamıyla felç etti. Peki, hayatı durma noktasına getiren yağışların, gökyüzünde beliren şimşeklerin ardındaki neden tam olarak ne?
20.04.2024 Yaşam
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz
YÖK Başkanı Özvar: Yapay zekayı ülke açısından çok önemli görüyoruz Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bugün, ülkemizdeki üniversitelerde 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Bu yönüyle ülkemiz dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girmiş ve yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında, dünyada ilk 5’e girmektir" dedi.
19.04.2024 Gündem
Turkcell 30. yılını kutluyor
Turkcell 30. yılını kutluyor 1994 yılında cep telefonundan ilk ‘Alo’ ile iletişim teknolojilerinde yeni bir dönem başlatan Turkcell, 30’uncu kuruluş yılında yeni hedeflerini açıkladı. Kurulduğu günden bu yana odağına ‘insanı’ koyan Turkcell, önümüzdeki dönemde telekomünikasyon operatörlüğündeki liderliğini korumayı ve ‘uçtan uca teknoloji sağlayıcısı’ pozisyonunu büyütmeyi hedefliyor.
19.04.2024 Ekonomi
‘Asgari ücrete ara zam yok’
‘Asgari ücrete ara zam yok’ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrette ara zam olmayacağını söyleyerek, enflasyon ve sözleşmeden kaynaklı farkların temmuz ayında emekli maaşlarına yansıyacağını, bunun dışında bir zam yapılmayacağını belirtti.
18.04.2024 Ekonomi
Hastane randevuları için yeni kural! Bakan Koca açıkladı
Hastane randevuları için yeni kural! Bakan Koca açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu sorununu çözmek için alınacak olan yeni tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, yakında devreye girecek yöntemle ikinci kez randevusuna gelmeyenlere tüm branşlarda 15 gün randevu verilmeyeceğini duyurdu.
17.04.2024 Haberler
Sodada bor endişesi! 'Zararlı olması için günde 10 litre içmeniz gerekir'
Sodada bor endişesi! 'Zararlı olması için günde 10 litre içmeniz gerekir' İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi (FSVO), Beypazarı marka sodalarda yüksek oranda bor tespit edildiğini açıklayarak, tüketilmemesini önerdi. Sodanın İsviçre’deki dağıtımcısı BAK-SAN GmbH’nin de ürünü derhal satıştan çektiği ve geri çağırma işlemlerini başlattığı bildirildi.
17.04.2024 Gündem
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü Yapılan bir araştırma Türkiye'de sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini ortaya koydu.
16.04.2024 Ekonomi
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı.
16.04.2024 Haberler
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı
KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği KEMANKEŞ 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test süreci başladı.
16.04.2024 Ekonomi
Threads’e geçici kapatma
Threads’e geçici kapatma Meta’nın sosyal medya platformu Threads, Rekabet Kurumu’nun kararı uyarınca 29 Nisan’dan itibaren Türkiye’de geçici olarak kapatılacak.
16.04.2024 Ekonomi
Meta açıkladı: Threads, Türkiye'de 'geçici olarak' kapatılıyor
Meta açıkladı: Threads, Türkiye'de 'geçici olarak' kapatılıyor Rekabet Kurulu, META hakkında Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı verdi.
15.04.2024 Ekonomi
Nakit ödeme canımızı yakıyor! ‘Zihinsel muhasebe yapın’
Nakit ödeme canımızı yakıyor! ‘Zihinsel muhasebe yapın’ Araştırmaya göre, nakit ödeme yapmak, kredi kartına kıyasla insana yüzde 20 oranında daha fazla kaybetme acısı yaşatıyor. Nakit öderken sanki canımızdan can gidiyormuş gibi oluyor.
15.04.2024 Ekonomi
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı zor günler bekliyor! 'Her sene bir Arda çıkmaz ki'
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı zor günler bekliyor! 'Her sene bir Arda çıkmaz ki' Sermayelerini seneler önce kaybeden, "borca batıklık"tan kurtulabilme adına binbir pozisyona giren Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'u mali anlamda çok zor günler bekliyor. Onlar da bunu biliyor ama popülist uygulamalar baş ağrıtmaya devam ediyor
14.04.2024 Futbol
UEFA Konferans Ligi'nde şampiyonluk ihtimalleri! Fenerbahçe kaçıncı sırada?
UEFA Konferans Ligi'nde şampiyonluk ihtimalleri! Fenerbahçe kaçıncı sırada? UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek final ilk maçları heyecanı sona erdi. Dev mücadelelerin ardından şampiyonluk ihtimalleri güncellendi.
12.04.2024 Konferans Ligi
30 yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı
30 yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı İstanbul Boğazı'nda nesli tükenmekte olan Yelkovan kuşlarının üreme kolonilerinin ve göç yollarının belirlenerek koruma altına alınmasını hedefleyen proje kapsamında, 30 Yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı.
12.04.2024 Gündem
Gram altında son zamanların en sert hareketi! Yeni rekor geldi
Gram altında son zamanların en sert hareketi! Yeni rekor geldi Çarşamba günü ABD’de enflasyonun beklentileri aşmasının ardından gerileyen altın fiyatları perşembe ve cuma günleri yeniden yukarı yönlü hareketlendi Bugün gram altın 2500 lira seviyesinin de üzerine çıktı. Peki piyasadaki yükselişin nedeni ne? İşte detaylar...
12.04.2024 Ekonomi
Altın zirveden döndü! Yatırımcılar dikkat: Nedeni belli oldu
Altın zirveden döndü! Yatırımcılar dikkat: Nedeni belli oldu Pazartesi günü rekor kıran altın fiyatları haftanın kalan günlerinde gösterdiği fiyat hareketi ile oldukça dikkat çekti. Dün ABD’de açıklanan kritik veri sonrası piyasalar hareketlendi. Özellikle ons altındaki aşağı yönlü seyir gram altın fiyatını baskı altında bıraktı. Peki altın fiyatları geçtiğimiz gün neden geriledi? İşte detaylar...
11.04.2024 Ekonomi
İkinci el araç alacaklar dikkat! Bayramdan sonra fiyatlar artacak mı? İşte cevabı...
İkinci el araç alacaklar dikkat! Bayramdan sonra fiyatlar artacak mı? İşte cevabı... Araç piyasası bahar aylarına girilmesiyle birlikte hareketlendi. Araç satış rakamlarında ise bir artış söz konusuydu. Peki bayram sonrası araç fiyatları artar mı? Vatandaş konut yatırımını mı yoksa araç yatırımını mı seçiyor? İşte detaylar...
10.04.2024 Ekonomi
Sosyal medyanın ‘ölümcül’ yüzü! ‘Olumsuz duygusal tepkileri tetikliyor’
Sosyal medyanın ‘ölümcül’ yüzü! ‘Olumsuz duygusal tepkileri tetikliyor’ Uzmanlar sosyal medyadaki olumsuz yorum ve linç kampanyalarının, ruh sağlığını bozabileceği uyarısında bulundu. Bu tür baskılar, kaygı bozukluğu ve depresyona yol açabiliyor.
9.04.2024 Gündem
Tarihi İpek Yolu’nda ‘jet gümrük’ dönemi
Tarihi İpek Yolu’nda ‘jet gümrük’ dönemi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesinde gümrük işlemlerinin kolaylaştırılmasını amaçlayan anlaşmayı onayladı. Bu kapsamda risk analizi sistemlerine göre aksi belirtilmedikçe, uluslararası transitteki eşya fiziksel muayeneye tabi tutulmayacak.
8.04.2024 Gündem
'Ölüm belgesini' yaşarken imzaladı! Pes dedirten şeytani plan, her şeyi itiraf etti
'Ölüm belgesini' yaşarken imzaladı! Pes dedirten şeytani plan, her şeyi itiraf etti Çalıntı kimlik bilgileri kullandı, kendi 'ölüm belgesini' düzenledi. Yakalanınca her şeyi ise her şeyi itiraf eden adamın açıklaması şoke etti.
7.04.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Veri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.