Vezüv Yanardağı

Vezüv Yanardağı

Son dakika Vezüv Yanardağı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Vezüv Yanardağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Vezüv Yanardağı haber sayfamızda...

Vezüv Yanardağı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 64 vezüv yanardağı haberi bulunmuştur.
Yatakta uyuma alışkanlığımız ne zaman başladı?
Yatakta uyuma alışkanlığımız ne zaman başladı? İskoçya'nın Orkney adalarında, neolitik yaşama ışık tutan Skara Brae yerleşiminde birbirine taş geçitlerle bağlı sekiz ev bulunuyor.
29.01.2024 Dünya
Pompei'den 3 taş çaldı, lanet peşini bırakmadı! 'Haberim yoktu, meme kanseri oldum'
Pompei'den 3 taş çaldı, lanet peşini bırakmadı! 'Haberim yoktu, meme kanseri oldum' İtalya'da tatilinin keyfini çıkaran genç kadın, Antik Pompei Kenti'ni de ziyaret etmeden dönmek istemedi. Hatıra olsun diye çaldığı 3 ponza taşı ise hayatını altüst etti. Yazdığı mektupta taşların kendisine lanet getirdiğini söyleyerek "Meme kanserine yakalandım" diyordu. Üstelik bu tecrübeyi yaşayan ilk kişi de değildi.
24.01.2024 Yaşam
Bilgisayar kıyamet için tarih verdi, nedenlerini sıraladı
Bilgisayar kıyamet için tarih verdi, nedenlerini sıraladı Kıyamet kopacak mı kopmayacak mı? Bu sorunun yanıtını hepimiz merak ederiz değil mi? Uzmanlar da insanlığın sonunu tahmin etmek için en son süper bilgisayar modellerini kullanıyor.
7.11.2023 Dünya
Yapay zekâ, küle dönen papirüsü okudu: Net okunan kelime ‘mor’
Yapay zekâ, küle dönen papirüsü okudu: Net okunan kelime ‘mor’ İtalya’nın Pompei şehrinde patlayan Vezüv Yanardağı, 15 dakika içinde bütün şehri haritadan sildi.
14.10.2023 Dünya
Büyük felaketin sırrı çözüldü! Binlerce insan tek bir günde nasıl öldü?
Büyük felaketin sırrı çözüldü! Binlerce insan tek bir günde nasıl öldü? Vezüv Yanardağı'ndan fışkıran kızgın lavlar sonucunda Pompeii halkı korkunç bir şekilde yok olmuştu. Felaketten geriye kalan insan silüetlerini ise hâlâ yüz binlerce kişi ziyaret ediyor. Peki yerde uzanarak, bükülerek taşlaşmış halde bulunan bu kentteki insanlar nasıl ölmüştü? Hakkında yüzlerce yıldır birçok şey yazılıp çizilen korkunç olayın aslı, geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı.
31.08.2023 Yaşam
Acıktıran bir fresk tartışması
Acıktıran bir fresk tartışması Pompeii’de bulunan 2000 yıllık fresk, pizza tartışması başlattı. Freskte “pizzanın atası”nın tasvir edildiğini savunan da var, buna karşı çıkan da...
23.07.2023 Arkeoloji
Freud’un arkeoloji ilgisi: Gradiva
Freud’un arkeoloji ilgisi: Gradiva Arkeolog, toprağı kazarak insanlık tarihini aydınlatırken terapist bilinçdışını kazdığı bireyin sorunlarını anlamlandırır. Bu ortaklık, Freud’un arkeolojiye olan merakı ile gelişmiş, iki disiplin arasında güçlü bir bağ oluşmuştur.
19.06.2023 Arkeoloji
‘Vezüv Yanardağı patlayınca insanlar buharlaştı’
‘Vezüv Yanardağı patlayınca insanlar buharlaştı’ İtalya’da Vezüv Yanardağı  79 yılında patladı. Patlamada Pompeii kentinin volkanik küllerin altında kalmasıyla 30 bin kişi öldü.
18.04.2023 Dünya
İstanbul Surları asırlara nasıl meydan okudu? Her taşın içindeki gizli formülü açıkladı
İstanbul Surları asırlara nasıl meydan okudu? Her taşın içindeki gizli formülü açıkladı Tam 1480 yıl boyunca hüküm süren Roma İmparatorluğu dünyanın gördüğü en dayanıklı yapılarını inşa etti. 570 yıl önce yıkılan Doğu Roma İmparatorluğu da İstanbul ve Anadolu'ya hâlâ varlığını sürdüren sayısız eser bıraktı. İşte Ayasofya'dan İstanbul Surları'na günümüze ulaşan yapıların sağlamlığının ardındaki gizli formül!
18.01.2023 Gündem
Bilecik’in hafızası
Bilecik’in hafızası Bilecik Müzesi, 1794 yılında serbest Osmanlı mimari üslubuyla yapılmış, iki katlı ahşap bir yapıdır. Bina ilk olarak Jandarma binası olarak kullanılmış, Milli Mücadele Dönemi’nde Yunan askerleri geri çekilirken bina yakılmıştır.
18.12.2022 Arkeoloji
Pompeii’de orta sınıfa ait objeler
Pompeii’de orta sınıfa ait objeler İtalya’da Milattan Sonra 79’da Vezüv Yanardağı’nın patlamasıyla yok olan antik Roma kenti Pompeii’de alt ve orta sınıflara ait eşyalar ortaya çıkarıldı.
8.08.2022 Dünya
Milyarderden kurtulan eserler eve dönüyor
Milyarderden kurtulan eserler eve dönüyor New York yetkilileri, 14 milyon dolar değerindeki çalıntı eseri İtalya’ya iade etti.
28.07.2022 Kültür Sanat
Selfie çekerken yanardağa düşen turist! Arkadaşları bakakaldı
Selfie çekerken yanardağa düşen turist! Arkadaşları bakakaldı Tatil için İtalya’ya giden 23 yaşındaki Amerikalı turist, başına buyruk hareket etmenin bedelini çok ağır ödedi. Genç adam, rehber almadan çıktığı Vezüv yanardağının kraterine düşünce ekipler alarm durumuna geçti. Operasyon sürpriz bir sonla bitti.
13.07.2022 Dünya
Pompeii'de kaplumbağa ve yumurtaları bulundu!
Pompeii'de kaplumbağa ve yumurtaları bulundu! Bir villanın altını kazarken ortaya çıkarılan hayvanın kafası, kuyruğu ve bir bacağı kopmamış halde. Villa enkazının ise felaketten önce gerçekleşen depremden kaldığı tahmin ediliyor.
25.06.2022 Dünya
Antik Pompeii’de köle odası
Antik Pompeii’de köle odası İtalya’da 79 yılında Vezüv Yanardağı’nın patlamasıyla küllerin altında kalan antik Pompeii kentinde kölelerin yaşadığı bir oda bulundu.
8.11.2021 Dünya
Pompeii'de hayret uyandıran keşif!15 dakikada yok olmuştu
Pompeii'de hayret uyandıran keşif!15 dakikada yok olmuştu İtalya'nın güneyinde Napoli kentinin yakınlarında bulunan ve volkanik patlama nedeniyle 15 dakika içinde yok olan Pompeii Antik Kenti'nde, gündelik yaşama dair çok önemli bir keşfe imza atıldı.
7.11.2021 Dünya
Pompeii Antik Kenti 15 dakikada yok olmuş
Pompeii Antik Kenti 15 dakikada yok olmuş Pompeii Antik Kenti, İtalya'nın güneyinde Napoli kentinin yakınlarında bulunan ve her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan bir Antik Çağ yerleşimi. Son günlerde yeniden faaliyete geçmesiyle gündeme gelen Vezüv Yanardağının eteklerinde yer alan Pompeii Antik Kenti, tarihte de bu volkanın patlaması sonucu 15 dakika içinde yok olmuştur. Volkanik kül ve lavların altında kalarak içinde yaşayanlarıyla birlikte yok olan Pompeii Antik Kenti, olayın üzerinden yaklaşık iki bin yıl geçse de yaşanan dehşeti günümüzde de yansıtmakta. Yapılan son araştırmalarda kentin 15 dakika içinde volkanik küllere gömüldüğü bu nedenle de hiç kimsenin kaçmaya fırsat bulamadığı ortaya çıktı.
17.10.2021 Tatil
Son dakika: '26 numaralı iskeletin' gizemi çözüldü!
Son dakika: '26 numaralı iskeletin' gizemi çözüldü! Son dakika haberine göre, İtalya'daki arkeologlar, Vezüv Yanardağı'nda yaklaşık 2 bin yıl önce yaşanan patlamada ölen bir kişinin kimliği ile ilgili ilgi çekici ayrıntılar ortaya çıkardı.
12.05.2021 Dünya
Vezüv, Pompeilileri 15 dakikada öldürmüş
Vezüv, Pompeilileri 15 dakikada öldürmüş İtalya’da Vezüv Yanardağı’nın Milattan Önce 73’te patlamasıyla Pompei kentinde yaşayanların 15 dakikada öldüğü belirlendi.
24.03.2021 Dünya
Teknoloji sayesinde restore edildi
Teknoloji sayesinde restore edildi İtalya’daki Pompeii Antik Şehri’nde bulunan en eski fresklerden biri, lazer teknolojisiyle restore edildi.
28.02.2021 Kültür Sanat
Pompeii’de 2 bin yıllık fast food dükkânı
Pompeii’de 2 bin yıllık fast food dükkânı İtalya’da antik Pompeii kentinde, arkeologlar eski sokak yemeği kültürünü gösteren freskli bir sıcak yiyecek ve içecek dükkânının tamamını gün yüzüne çıkardı.
28.12.2020 Dünya
Pompeii’deki kazıda efendi ve kölesinin kalıntıları bulundu
Pompeii’deki kazıda efendi ve kölesinin kalıntıları bulundu Arkeologlar, İtalya'nın antik Roma kenti Pompeii'de bir kazıda MS 79’daki Vezüv Yanardağı patlamasında hayatını kaybeden 2 erkeğin ‘sıra dışı derecede iyi korunmuş’ kalıntılarını ortaya çıkardı. Kalıntıları inceleyen uzmanlar, iki erkekten birinin efendi diğerinin ise onun kölesi olduğunu tahmin ediyor.
22.11.2020 Haberler
Pompeii’de efendi ve kölesinin korunmuş kalıntıları bulundu!
Pompeii’de efendi ve kölesinin korunmuş kalıntıları bulundu! Arkeologlar, İtalya'nın antik Roma kenti Pompeii'de bir kazıda MS 79’daki Vezüv Yanardağı patlamasında hayatını kaybeden 2 erkeğin ‘sıra dışı derecede iyi korunmuş’ kalıntılarını ortaya çıkardı. Kalıntıları inceleyen uzmanlar, iki erkekten birinin efendi diğerinin ise onun kölesi olduğunu tahmin ediyor.
22.11.2020 Dünya
Pompeii’deki kazıda efendi ve kölesinin kalıntıları bulundu
Pompeii’deki kazıda efendi ve kölesinin kalıntıları bulundu Arkeologlar, İtalya'nın antik Roma kenti Pompeii'de bir kazıda MS 79’daki Vezüv Yanardağı patlamasında hayatını kaybeden 2 erkeğin ‘sıra dışı derecede iyi korunmuş’ kalıntılarını ortaya çıkardı. Kalıntıları inceleyen uzmanlar, iki erkekten birinin efendi diğerinin ise onun kölesi olduğunu tahmin ediyor.
22.11.2020 Dünya
Cama dönüşen beyin
Cama dönüşen beyin İtalya’da bulunan Vezüv Yanardağı, MS 79’da patladığında Pompei ve Herculaneum şehirlerine erimiş kaya, ponza ve sıcak kül püskürttü...
24.01.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Vezüv Yanardağı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.