Virüs Aşısı

Virüs Aşısı

Son dakika virüs aşısı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan virüs aşısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan virüs aşısı haber sayfamızda...

Virüs Aşısı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.682 virüs aşısı haberi bulunmuştur.
Gebelikte kızamık geçirmek bebeğe zarar verir mi? Çok önemli 'aşı' detayı
Gebelikte kızamık geçirmek bebeğe zarar verir mi? Çok önemli 'aşı' detayı Çocuk sahibi olmak için gün sayan anne-baba adayları, hamilelik döneminde yaşanabilecek kızamığın bebeğin sağlığını etkileyip etkilemeyeceği konusunda tedirginlik yaşıyor. Peki korunmak için gebelikte kızamık aşısı yapılabilir mi? Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Önder Sakin hamileyken geçirilen kızamığın zararlı olup olmadığını açıkladı.
10.07.2023 Genel Sağlık
Yaşları 25, 30, 35... Grip sandı, kızamık çıktı! Kritik sınır 1998, ölüme götürebilir
Yaşları 25, 30, 35... Grip sandı, kızamık çıktı! Kritik sınır 1998, ölüme götürebilir Sağlık Bakanlığı, Türkiye’deki kızamık vakalarında artış yaşandığını duyurdu. Son günlerde pek çok kişinin de sosyal medyadan kızamık olduğunu açıklaması, durumun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne serdi. Kızamık esas olarak çocukluk döneminde görülen bir hastalık olmasına rağmen yetişkin yaştakileri daha çok etkiliyor. Peki, çocuklukta yapılan kızamık aşısı yeterli değil mi? Prof. Dr. İftihar Köksal ve Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'a sorduk.
23.06.2023 Gündem
Hindistan'da 100 milyon doz Covid-19 aşısı imha edildi
Hindistan'da 100 milyon doz Covid-19 aşısı imha edildi Hindistan Serum Enstitüsü (SII), son kullanma tarihi geçen 100 milyon doz korona virüs aşısının imha edildiğini açıkladı.
21.10.2022 Dünya
Prof. Dr. Altun açıkladı: mRNA aşısının daha koruyucu olduğuna dair kanıt var
Prof. Dr. Altun açıkladı: mRNA aşısının daha koruyucu olduğuna dair kanıt var Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, "Dünyanın saygın tıp dergilerinde yapılan çalışmalarda, hatırlatma dozunda inaktif virüs aşısı yaptıranlar ile hatırlatma dozu olarak mRNA grubu virüs aşısı olanlar kıyaslandığında; mRNA aşısı yaptırılan gruplarda ağır hastalık tablosu, ölüm ve hastaneye yatış oranları daha düşük olduğu ve daha koruyucu olduğu için bu yönde bir bilimsel kanıt var" dedi.
18.08.2022 Gündem
Maymun çiçeğinde salgın ve mutasyon beklenmiyor! Kritik 3 yıl detayı
Maymun çiçeğinde salgın ve mutasyon beklenmiyor! Kritik 3 yıl detayı İngiltere'de başlayıp Kuzey Amerika ve Avrupa ülkelerinde hızla yayılan maymun çiçeği virüsü akıllara, "İkinci bir pandemi kapıda mı?" sorusunu getirdi. Özellikle cinsel temas yoluyla bulaşmasıyla dikkatleri üzerine çeken ve AIDS'e yol açan HIV virüsünü hatırlatan hastalıkla ilgili uzmanlar çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
25.05.2022 Gündem
Almanya’da 60 yaşındaki kişi 90 kez Covid-19 aşısı yaptırdı
Almanya’da 60 yaşındaki kişi 90 kez Covid-19 aşısı yaptırdı Almanya’nın Magdeburg kentinde 60 yaşındaki bir şahıs, Covid-19 aşısı olmak istemeyen kişilere aşı kartı satabilmek için 90 kez aşı oldu.
4.04.2022 Dünya
Yerli aşı Turkovac Denizli'de uygulanmaya başlandı
Yerli aşı Turkovac Denizli'de uygulanmaya başlandı Yerli korona virüs aşısı Turkovac Denizli’de uygulanmaya başlandı. Turkovac aşısı olmak isteyen vatandaşlar randevularını alarak Denizli Devlet Hastanesi’nde aşılarını yaptırabilecek.
8.02.2022 Gündem
Turkovac ile ilgili yeni gelişme! Başlıyor
Turkovac ile ilgili yeni gelişme! Başlıyor Türkiye'nin yerli ve milli Covid-19 aşısı Turkovac, 7 Şubat tarihinden itibaren Başkent'te Ankara Şehir Hastanesine ek olarak 4 hastanede daha uygulanmaya başlıyor.
6.02.2022 Gündem
Avusturya’da tüm yetişkinlere aşı zorunluluğu başladı
Avusturya’da tüm yetişkinlere aşı zorunluluğu başladı Avusturya’da bugün yürürlüğe giren yasayla, 18 yaşından büyük herkesin Covid-19 aşısı yaptırması zorunlu hale getirildi.
2.02.2022 Dünya
İran'da 5-11 yaş arası çocuklara koronavirüs aşısı!
İran'da 5-11 yaş arası çocuklara koronavirüs aşısı! İran'da ailelerinin onayı alınarak 5-11 yaş aralığındaki çocuklara korona virüs aşısı uygulanmaya başlanacak.
22.01.2022 Dünya
İtalya’da son bir günde 179 bin 106 vaka
İtalya’da son bir günde 179 bin 106 vaka İtalya’da son 24 saatte 179 bin 106 korona virüs vakasının tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 9 milyon 603 bin 856’ay ulaştı. İtalya’da bugüne kadar 122 milyon 719 bin 549 doz korona virüs aşısı yapılırken, 47 milyon 17 bin 190 kişiye 2 doz, 29 milyon 2 bin 472 kişiye ise hatırlatıcı aşı dozu uygulandı.
21.01.2022 Dünya
Kanadalı babanın kızını görmesine aşı engeli
Kanadalı babanın kızını görmesine aşı engeli Koronavirüs vaka ve can kaybı sayılarının arttığı Kanada'da bir mahkeme, korona virüs aşısı olmayan babanın kızını görmesini askıya aldı.
13.01.2022 Dünya
Son dakika! MHP lideri Bahçeli: HDP'li vekilin dokunulmazlığı derhal kaldırılmalıdır
Son dakika! MHP lideri Bahçeli: HDP'li vekilin dokunulmazlığı derhal kaldırılmalıdır HDP'li Semra Güzel'in PKK'lı teröristle fotoğrafına sert tepki gösteren MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde terörist istemiyoruz. Bunlar ne utanmazlıktır, ne pervasızlıktır. PKK'lı ile karanlık ilişkilere giren HDP'li vekilin dokunulmazlığı derhal kaldırılmalıdır." dedi.
11.01.2022 Siyaset
Avcılar’da doktora yumruk atan şüpheli tutuklandı
Avcılar’da doktora yumruk atan şüpheli tutuklandı İstanbul Avcılar’da Aile Sağlığı Merkezi’ne korona virüs aşısı için gelen yaşlı karı kocaya sıra beklemelerini söyleyen doktora yumruk atarak saldıran şüpheli tutuklandı.
1.01.2022 Haberler
Yerli aşı Turkovac İstanbul'da yapılmaya başlandı
Yerli aşı Turkovac İstanbul'da yapılmaya başlandı Yerli inaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC, İstanbul'daki şehir hastanelerinde yapılmaya başlandı. TURKOVAC aşısı olmak isteyenler sabah erken saatlerden itibaren Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne geldi.
30.12.2021 Haberler
Yerli aşı Turkovac İstanbul'da yapılmaya başlandı
Yerli aşı Turkovac İstanbul'da yapılmaya başlandı Yerli inaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC, İstanbul'daki şehir hastanelerinde yapılmaya başlandı. TURKOVAC aşısı olmak isteyenler sabah erken saatlerden itibaren Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne geldi.
30.12.2021 Gündem
AK Partili Esgin'den Turkovac açıklaması
AK Partili Esgin'den Turkovac açıklaması Yerli korona virüs aşısı Turkovac'ın acil kullanım onayı alınmasının ardından, aşının önümüzdeki haftadan itibaren toplumsal bağışıklama programına dahil edileceği açıklandı.
29.12.2021 Siyaset
Slovakya’da 3. doz aşı yaptıranlara para verilecek
Slovakya’da 3. doz aşı yaptıranlara para verilecek Slovakya Maliye Bakanı Igor Matovic, 60 yaş üstü kişilere 3. doz korona virüs aşısı yaptırmaları halinde 300 Euro verileceğini açıkladı.
7.12.2021 Dünya
Bolsonaro'ya New York'ta şok! Alınmadı...
Bolsonaro'ya New York'ta şok! Alınmadı... Brezilya'nın aşı karşıtı aşırı sağcı lideri Jair Bolsonaro bir kez daha dünya gündemine bomba gibi düştü. Tropik Trump lakaplı lider, New York'ta pizzacıya alınmadı ve pizzasını sokakta yemek zorunda kaldı.
21.09.2021 Dünya
Koronavirüs ne zaman bitecek? Uzman isim açıkladı: Bu 5. koronavirüs salgını!
Koronavirüs ne zaman bitecek? Uzman isim açıkladı: Bu 5. koronavirüs salgını! Hayatımızı tamamen değiştiren koronavirüse dair henüz cevaplanmamış birçok soru var. Bugüne kadar en az 5 koronavirüs pandemisi yaşandığını söyleyen Virolog Semih Tareen, "Varyantların çoğalması zamanla virüsün yok olacağına mı işaret ediyor yoksa daha da şiddetleneceğini mi gösteriyor" sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi. Pandeminin seyrine ilişkin önemli ipuçları veren açıklamanın son dakika detayları haberimizde...
23.09.2021 Gündem
Son dakika... Bilim Kurulu Üyesi Yiyit'ten dikkat çeken 3. doz aşı açıklaması
Son dakika... Bilim Kurulu Üyesi Yiyit'ten dikkat çeken 3. doz aşı açıklaması Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, "İki doz Sinovac aşılı yoğun bakım hastalarımız artıyor. Delta varyantına karşı mRNA veya inaktif farketmez, mutlaka üçüncü doz aşılarını olmaları gerekiyor. Sonbahar mevsimi onların kötü haberlerini duyacağımız mevsime dönmesin" dedi.
18.08.2021 Gündem
Jennifer Aniston: Aşı olmayan arkadaşlarımla görüşmüyorum
Jennifer Aniston: Aşı olmayan arkadaşlarımla görüşmüyorum Dünyaca ünlü oyuncu Jennifer Aniston (52), bir dergiye verdiği röportajda; aşı olmayı reddeden ya da aşı olup olmadığını açıklamayan arkadaşlarıyla görüşmeyi kestiğini açıkladı.
4.08.2021 Cadde
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi'nden 'sonbahar' uyarısı
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi'nden 'sonbahar' uyarısı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, Kovid-19 ile mücadelede aşı, maske ve mesafenin önemine dikkati çekerek, "Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Vatandaş da eğer üzerine düşeni yapmaya hazırsa biz güzel bir sonbahara 'merhaba' diyebiliriz. Ama şu anki veriler sonbahar ayının biraz zor geçeceğini söylüyor. Çünkü vakalarımız hızla yukarıya doğru tırmanmaya başladı." dedi.
26.07.2021 Gündem
Son dakika... Delta varyantına karşı başarı için çift doz aşı şart
Son dakika... Delta varyantına karşı başarı için çift doz aşı şart Uzmanlar delta varyantına karşı başarı için çift doz aşılamanın şart olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, "Delta varyantı oranı yavaş yavaş artıyor. Şu an aşılarımızı olup yeterli bağışıklığı sağlayıp sonbahara o şekilde girmek zorundayız. Yoksa tekrar en başa, o yasaklı, kısıtlı, işimizden, okulumuzdan ayrı günlere geri döneriz" dedi. Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık ise "Önümüzdeki günlerde yeni bir dalga bekliyor olabilir. Eğer biz tedbirlere uymazsak sonbaharda okullarımızı gönül rahatlığı ile yüz yüze eğitime açma konusunda zorlanmak durumunda kalacağız" dedi.
19.07.2021 Gündem
Koronavirüs aşısı bizi manyetik yapar mı?
Koronavirüs aşısı bizi manyetik yapar mı? Koronavirüs aşısı son dönemlerde gündemi epey meşgul ediyor. Aşı olup olmamak konusunda kararsız kalanlar, ezelden beri aşı karşıtı olanlar bir kenara dursun yeni bir tartışma konusu daha çıktı. Aşı olduktan sonra kollarına para ve kaşık koyduğunda, kaşık ve paranın kolunda durduğu manyetik insanlar tartışma yaratıyor. Peki Koronavirüs aşısı bizi manyetik yapar mı? Gelin hep birlikte Molatik olalım.
22.06.2021 Diğer

Benzer Haber Etiketleri

Virüs Aşısı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.