Artan cilt lekelerinin suçlusu meğer bu eksiklikmiş! Haftada 1 kez yenirse silgi gibi siliyor
Artan cilt lekelerinin suçlusu meğer bu eksiklikmiş! Haftada 1 kez yenirse silgi gibi siliyor Vücudumuzda oluşan değişimler birçok farklı rahatsızlığın habercisi olabilir. Cilt lekeleriniz arttıysa, kuruluk ve pul pul dökülmeler yaşıyorsanız, saçlarınız çabuk yıpranıyorsa A vitamini eksikliği çekiyor olabilirsiniz. Peki, vücudu eski sağlığına nasıl kavuştururuz?
18.04.2024 Genel Sağlık
Osman Müftüoğlu faydalarını sıraladı!  'Vitaminlerin kralı D, kraliçesi C vitaminidir'
Osman Müftüoğlu faydalarını sıraladı! 'Vitaminlerin kralı D, kraliçesi C vitaminidir' Vücuda mutlaka alınması gereken vitaminler, sağlığımız için çok önemlidir. Her vitaminin farklı faydası ve gerekliliği olsa da vücudumuz bazı vitaminlere daha fazla gereksinim duyar. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu olmazsa olmaz iki vitamin hakkında konuştu.
12.03.2024 Genel Sağlık
Ender Saraç'tan keskin hafızanın sırrı! Günde 1 bardak içen unutkanlık nedir bilmiyor
Ender Saraç'tan keskin hafızanın sırrı! Günde 1 bardak içen unutkanlık nedir bilmiyor Birçok kişi günlük hayatta unutkanlık problemiyle karşılaşabiliyor. Dr. Ender Saraç, farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkan unutkanlık sorununa çözüm olacak bir karışımdan söz etti. İşte yalnızca bir bardağıyla hafızayı dipçik gibi yapan karışımın detayları.
15.09.2023 Genel Sağlık
C, D, B vitamini fark etmez: Hepsinde var, uyuyan kanseri uyandırıyor! 2 uzman anlattı
C, D, B vitamini fark etmez: Hepsinde var, uyuyan kanseri uyandırıyor! 2 uzman anlattı 'Enerjim artsın, C vitamini alayım', 'Güneşe çıkmıyorum, D vitaminine başlayayım, 'Arkadaşım kullanınca saçlarına çok iyi gelmiş, B12 vitamini kullanayım...' Siz de kendi kendinize gıda takviyesi kullananlardan mısınız? Fayda görmek için başvurulan bu yöntemin sonu, uyuyan kanser hücrelerini uyandırmaya hatta ölüme kadar götürüyor! İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya ile Dr. Ender Saraç'ın uyarısı ise oldukça net: Doktor ve tahlil olmadan asla!
24.08.2023 Genel Sağlık
Damar içinden verilen glutatyon ve yüksek doz C vitamini ne kadar faydalı?
Damar içinden verilen glutatyon ve yüksek doz C vitamini ne kadar faydalı? Pandeminin etkisiyle bağışıklık sisteminin güçlü olmasının önemi, daha da anlaşıldı. Bu noktada C vitamini ve glutatyonun faydaları oldukça merak ediliyor. "Hem bağışıklığı güçlendiriyor hem vücutta detoks etkisi yapıyor" diyen Doç. Dr. Erdal Dilekçi, damar içinden verilen glutatyon ve yüksek doz C vitamini hakkında bakın neler söyledi...
1.01.2022 Alternatif Tıp
Vitamin takviyelerini doğru kullanma rehberi - Vitaminleri hangi besinlerden alırız?
Vitamin takviyelerini doğru kullanma rehberi - Vitaminleri hangi besinlerden alırız? Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı olan vitaminleri öncelikli olarak gıdalardan almak gerekiyor. Günümüz insanı ise vitamin takviyesi kullanmaya çok meraklı… Prof.Dr. Y. Birol Saygı, “Çoğu yetişkinin, kalsiyum gibi belirli bir besleyici madde eksik olmadıkça takviye almasına gerek yok. Takviyelerden ziyade diyetinize güvenmelisiniz. Vitamin takviyesi alınması durumunda ise vitaminleri ne zaman kullanacağınızı bilmeniz gerekiyor” diyerek vitaminler ve vitamin takviyeleri hakkında bilgiler verdi
17.03.2021 Genel Sağlık
Vitamin Takviyesinin Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Vitamin Takviyesi Kilo Aldırır Mı?
Vitamin Takviyesinin Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Vitamin Takviyesi Kilo Aldırır Mı? Vitamin takviyesinin faydaları ve zararları nelerdir? Vitamin takviyesi kilo aldırır mı? Vitamin takviyesi kimler için faydalıdır, vitamin takviyesi avantajlı mıdır? Takviyenin dezavantajları var mıdır? Dozajı nasıl olmalıdır gibi soruların cevaplarını derledik.
3.02.2021 Genel Sağlık
Çocuklarda vitamin kullanımının önemli noktaları
Çocuklarda vitamin kullanımının önemli noktaları Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Neşe Yar çocuklarda vitamin kullanımına dair merak edilenleri anlatıyor.
24.06.2020 Ebeveyn
Sağlığı tehdit eden 6 trend
Sağlığı tehdit eden 6 trend Bazen sağlıkla ilgili trendleri takip edersiniz, onları uygularsınız ve iyi sonuçlar elde etmek istersiniz. Kaçırdığınız bir nokta var ki o da bu trendlerin herkes için uygun olmadığıdır.
26.06.2019 Genel Sağlık
Vitamin takviyesi kullananlar dikkat!
Vitamin takviyesi kullananlar dikkat! ABD'deki Tufts Üniversitesi Friedman Beslenme ve Bilim Bölümü´nden Doç. Dr. Fang Fang Zhang, yaptığı bir bilimsel araştırmada, alınan vitamin takviyelerinin sağlığa iyi gelmesinin aksine vücuda zararlı olabileceği açıklandı.
Çocuklarda gelişigüzel vitamin takviyesinden kaçının
Çocuklarda gelişigüzel vitamin takviyesinden kaçının Çocuklarda, vücutta yüksek dozda vitamin toksik etki yaratarak; başta kalp, böbrek ile kan damarlarında kireçlenme olmak üzere birçok sağlık sorununa yol açabiliyor!
14.01.2016 Çocuk Sağlığı