World Wide Web

World Wide Web

Son dakika World Wide Web haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan World Wide Web gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan World Wide Web haber sayfamızda...

World Wide Web

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 77 world wide web haberi bulunmuştur.
Crawler Ne Demek, Türkçesi Nedir? Crawler Nasıl Çalışır?
Crawler Ne Demek, Türkçesi Nedir? Crawler Nasıl Çalışır? Web tarayıcısı olarak adlandırılan sistemin adı crawler'dır. Crawler internet tarayıcısı oluşturma alanında kullanılan web sistemlerinden biridir. Sayfa tasarımı yapmak ve web yazılımı geliştirmek için en çok tercih edilen sistemlerin başında crawler yer almaktadır. Arama motorunun gezinme bölümleri için crawler sistemine ihtiyaç duyulmaktadır. Crawler ne demek ve Türkçesi ne anlama gelir, nasıl çalışır ayrıntıları ile derledik.
1.06.2022 Eğitim
Metaverse evreninde mimarlık
Metaverse evreninde mimarlık Bilgisayarlar, android ve 3D cihazlar sayesinde insan bilişinin yapay bir fiziksel ortama dahil olmasını sağlayan Metaverse dünyasına adapte olan ilk sektörler oyun, moda ve film endüstrileri oldu. Peki, çalışma hayatımızı, alışveriş yapma biçimlerimizi ve tüm yaşama şeklimizi değiştiren bu yeni evrende mimarların ve mimarlığın rolü ne olacak? Mimarlık nasıl bir dönüşüm geçirecek? Gerçek dünyanın sınırlayıcı koşullarının ortadan kalkması mimarlık için ne gibi potansiyeller sunacak? Metaverse evreni, mimarlık üretimi için kalıcı bir alternatif olabilecek mi? Yoksa geçici bir sürece işaret eden ve sınırlı bir kitlenin ilgisini çeken bir fantezi dünyası olarak mı kalacak? Mimar ve akademisyenlere sorduk…
28.03.2022 Vitrin
Keşfedilen heykeller sergide
Keşfedilen heykeller sergide Milliyet Sanat’ın heykel sanatçılarını desteklemek için düzenlediği ‘II. Heykelde Yeni Keşifler’ yarışmasında seçilen 10 eser Kemer Country’de yapılan özel açılış etkinliğiyle sanatseverlerle buluştu.
8.11.2021 Kültür Sanat
Heykelin geleceğini belirliyorlar
Heykelin geleceğini belirliyorlar Milliyet Sanat dergisinin düzenlediği “II. Heykelde Yeni Keşifler” yarışmasında seçilen eserlerden oluşan sergi bugün Kemer Country Club’ın ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşuyor. Heykelin genç üreticileriyle heyecanlarını konuştuk
7.11.2021 Kültür Sanat
İlk web sitesi artık 30 yaşında!
İlk web sitesi artık 30 yaşında! Bilim insanı Tim Berners-Lee tarafından yayına geçirilen ilk web sitesinin dışarıdan erişime açılmasından bu yana 30 yıl geçerken, söz konusu zaman diliminde web sitesi sayısı da 1,9 milyara ulaştı.
6.08.2021 Teknoloji
Web Tarayıcı Nedir, Nasıl Çalışır? Web Tarayıcı Programlarının Ortak Özellikleri Nelerdir?
Web Tarayıcı Nedir, Nasıl Çalışır? Web Tarayıcı Programlarının Ortak Özellikleri Nelerdir? İnternet, günlük yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri olmuştur. Bu sebeple cihazlar kolay bir şekilde birbirlerine bağlanabildiği için iletişim çok daha kolay bir şekilde sürdürülebilmektedir. Web tarayıcı programları da günümüzde insanlar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Web tarayıcı nedir, nasıl çalışır? Web tarayıcı programlarının ortak özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
8.06.2021 Eğitim
WWW nedir? WWW ne anlama geliyor?
WWW nedir? WWW ne anlama geliyor? İnternet kullanan herkesin kullandığı bir deyim WWW. Yıllar önce internetin ortaya çıkmasıyla beraber WWW da hayatımıza girdi. Bizler de WWW’ya Molatik olduk. WWW nedir? WWW ne anlama geliyor?
30.04.2021 Teknoloji
Google Meet Nedir, Nasıl Kullanılır? Google Meet Ücretli Mi?
Google Meet Nedir, Nasıl Kullanılır? Google Meet Ücretli Mi? Teknolojinin gelişmesiyle birlikte modern dünyada görüntülü konuşmalar çok daha popüler hale geldi. Görüntülü konuşma, gelecek için büyük öneme sahip. Görüntülü konuşma platformlarında çeşitli seçenekler ön plana çıkıyor. Google Meet platformu da bu platformlar arasında yer alıyor. Google Meet nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
17.03.2021 Eğitim
Css Nedir, Ne İşe Yarar? En Bilinen Css Kodları Ve Anlamları Nelerdir?
Css Nedir, Ne İşe Yarar? En Bilinen Css Kodları Ve Anlamları Nelerdir? Bir web sayfası tasarladığınızı hayal edin. Bir paragrafın büyük kırmızı yazı tipine, diğer bir paragrafın orta beyaz yazı tipine ve son paragrafın küçük mavi yazı tipine sahip olmasını istiyorsunuz. CSS sınıfları sayesinde tam olarak bunu yapabilirsiniz. CSS'nin ne olduğunu ve nasıl çalıştığına dair detayları derledik.
1.03.2021 Teknoloji
Web Ne Demek? Web Sayfası, Web Sitesi Ve Web Browser Ne Anlama Gelir?
Web Ne Demek? Web Sayfası, Web Sitesi Ve Web Browser Ne Anlama Gelir? Web internet dilinde en sık görülen kelimelerden bir tanesidir. İngilizce olması bakımından dolayı tüm dünyada kullanılmaktadır. Evrensel olduğundan tüm dünyada aynı isimler kullanılır. Yani genelde çevirisi değil orijinal İngilizce hali kullanılır. Anlamı bilinirse kullanımı daha da artabilir. Bu nedenle web ne demek gibi soruları sizler için derledik.
27.02.2021 Eğitim
Xml Nedir, Ne İşe Yarar? E-Ticaret Xml Dosyaları Nasıl Açılır?
Xml Nedir, Ne İşe Yarar? E-Ticaret Xml Dosyaları Nasıl Açılır? Web dünyasının hızla ilerlemesi, yazılım dillerini de bu yönde geliştirmiştir. Bu yazılım dilleri günden güne çeşitlenirken, bazı diller de kendini geliştirmesiyle kullanımlarına devam edilmektedir. Gerek web dilleri, gerek program dillerinin nasıl yazıldığı konusu günden güne merak uyandırmaktadır. Bu bağlamda en çok araştırılan konulardan birisi olan XML, ne tür bir yazılım dili olarak karşıma çıkar? İçerisin de hangi içerikleri barındırır? Hangi platformlar da daha çok kullanılmaktadır? İşte XML dili hakkında detayları derledik.
25.02.2021 Teknoloji
Web'in mucidi güvenli internet için 'Web Sözleşmesi'yle harekete geçti
Web'in mucidi güvenli internet için 'Web Sözleşmesi'yle harekete geçti W3C Direktörü Tim Berners-Lee, "Web'in güvenliğini sağlamak için interneti kötü amaçlarla kullananlara karşı toplu bir şekilde harekete geçilmesi gerekiyor." dedi.
27.11.2019 Teknoloji Haberleri
World Wide Web (www) ile ilgili 14 ilginç bilgi
World Wide Web (www) ile ilgili 14 ilginç bilgi Girdiğimiz her internet sitesinin başında bulunan 'www' ibaresinin açılımı olan 'world wide web', yaklaşık 30 yıldır bizimle. İlk halinden çok farklı olan bu sistem, dünyadaki internet ağına yön verdi. İşte hakkındaki 14 ilginç bilgi.
14.03.2019 Teknoloji
World Wide Web ilk ne zaman ortaya çıktı? World Wide Web tarihçesi
World Wide Web ilk ne zaman ortaya çıktı? World Wide Web tarihçesi World Wide Web ilk olarak İngiliz akademisyen Tim Berners-Lee tarafından ortaya atıldı. İsviçre alplerinde bundan tam 28 yıl önce akademisyen Tim Berners-Lee dünyanın dört bir yanındaki bilgileri kolayca paylaşabilmek için bir yöntem buldu. World Wide Web'in doğmasının fikir babası sayılabilecek olan Tim Berners-Lee bu fikrini 1989 yılında ortaya attı. Peki World Wide Web nedir?
12.03.2019 Gündem
World Wide Web Google tarafından Doodle yapıldı | WWW nedir?
World Wide Web Google tarafından Doodle yapıldı | WWW nedir? World Wide Web Doodle oldu. Arama motoru devi Google bugün ana sayfasında World Wide Web için hazırladığı Doodle ile kullanıcılarını karşıladı. Peki, World Wide Web neden Doodle oldu? WWW nedir?
12.03.2019 Gündem
World Wide Web doodle oldu! World Wide Web nedir?
World Wide Web doodle oldu! World Wide Web nedir? Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, 30. yıldönümünde World Wide Web (WWW) için özel bir doodle yayınlayıp kullanıcılarının beğenisine sundu. Peki World Wide Web nedir ve nasıl çalışır?
12.03.2019 Gündem
Küba'da cep telefonlarında internet servisi başlıyor
Küba'da cep telefonlarında internet servisi başlıyor Kübalılar artık cep telefonlarından 3G ile internete bağlanabilecek. Ancak servis Kübalıların satın alma gücüyle kıyaslanınca çok pahalı.
7.12.2018 Teknoloji
Deep Web ve Dark Web arasındaki fark nedir?
Deep Web ve Dark Web arasındaki fark nedir? Deep Web ve Dark Web kavramlarının cümle içinde kulalnılması bile masum arkadaş sohbetlerini gizemli bir hale getiriyor. Peki Deep Web ve Dark Web aslında nedir? Deep Web ve Dark Web arasında ne gibi farklar vardır?
24.10.2018 Teknoloji
Bir bilim elçisiydi
Bir bilim elçisiydi Ünlü fizikçi Stephen Hawking 76 yaşında yaşamını yitirdi. 21 yaşında tedavisi olmayan ALS hastalığına yakalanan ve beyni hariç bedeni yavaş yavaş ölen Hawking, 1985 yılında sesini kaybetti ama ölene kadar evrenin keşfinde öncü oldu.
14.03.2018 Dünya
Beyinternet: İnsan beyni artık onlıne!
Beyinternet: İnsan beyni artık onlıne! Güney Afrika’daki bir üniversiteden müjdeli haber var: Araştırmacılar insan beyninden alınan sinyalleri eşzamanlı olarak bir web sitesine aktarmayı başardı
30.09.2017 Pazar
İnternetin kurucusu sahte haberlere karşı savaş açtı
İnternetin kurucusu sahte haberlere karşı savaş açtı World Wide Web'in kurucusu Sör Tim Berners-Lee, kişisel bilginin kötüye kullanımı ve yalan haberlere karşı savaş açtı.
13.03.2017 Teknoloji
İnsanlığın kaderini değiştiren buluş 25 yaşında
İnsanlığın kaderini değiştiren buluş 25 yaşında Bulunduğumuz çağın şüphesiz en önemli icadı, kısa adıyla www olarak bilinen, world wide web. Geçtiğimiz hafta, Tim-Berners Lee’nin “icat ettiği” dünyanın ilk web sayfası 25’inci yaşına girdi. Web’in kilometre taşlarını derledik...
2.01.2016 Pazar
Bu Siteler Büyük Tehlike Altında!
Bu Siteler Büyük Tehlike Altında! Eğer web siteniz WordPress veya Drupal paketlerini kullanıyorsa, her an çökme tehlikesi yaşıyorsunuz demektir. İşte tehlikenin detayları...
7.08.2014 Teknoloji
Dünyayı değiştiren  üç harf
Dünyayı değiştiren üç harf İnternet üzerindeki siteleri görüntülememizi sağlayan “World Wide Web” yani “Dünya Çapında Ağ”, tam 25 sene önce atılan adımların sonucunda ortaya çıktı
1.03.2014 Pazar
“Hayatın akışına müdahale  eden her şey makinedir”
“Hayatın akışına müdahale eden her şey makinedir” “Teknoloji dilinde güncel sanat” işleri üreten sanatçı Ali Miharbi: “Makine kavramını daha geniş bir anlamda ele alıyorum. İnsanın yarattığı, hayatın akışına müdahale eden her şey makinedir. Şirketler, devletler, yasama-yürütme-yargı”
21.12.2013 Pazar

Benzer Haber Etiketleri

World Wide Web ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.