Hizmetler ticaretinde toparlanma görünmüyor
Hizmetler ticaretinde toparlanma görünmüyor Dünya Ticaret Örgütü (WTO) küresel düzeyde hizmetler ticaretinde toparlanmanın henüz ufukta görünmediği uyarısı yaptı.
27.01.2021 Uzmanpara
Wto Nedir? Dünya Ticaret Örgütü (Dtö) Amaçları Nelerdir?
Wto Nedir? Dünya Ticaret Örgütü (Dtö) Amaçları Nelerdir? Geçmişten günümüze gelene kadar Dünya Ticaret Örgütü yani kısaca WTO nun ne olduğu, amaçlarının ne olduğu oldukça merak edilmektedir. 1 Ocak 1995 tarihinden beri varlığını sürdürmekte olan Dünya Ticaret Örgütü Dış Ticaret ile ilgili olması sebebi ile küresel anlamda oldukça önemli bir örgüttür. Sizler için WTO nedir? Amaçları nelerdir? Gibi soruların cevaplarını derledik.
'WTO kararı tamamen yetersiz'
'WTO kararı tamamen yetersiz' Dünya Ticaret Örgütü'nün (WTO), ABD'nin 2018 yılında Çin ürünlerine ek gümrük tarifeleri uygulamakla ticaret kurallarını çiğnediğine ilişkin kararının ardından açıklama yapan ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, WTO'nun bu kararında "tamamen yetersiz" olduğunu savundu.
16.09.2020 Uzmanpara
Dünya Ticaret Örgütü'nden korkutan uyarı! Ciddi bir endişe kaynağı...
Dünya Ticaret Örgütü'nden korkutan uyarı! Ciddi bir endişe kaynağı... WTO, G20 ülkelerinin ticari önlemleri hakkındaki izleme raporunda 2018'in 5 aylık döneminde 481 milyar doları kapsayan 40 yeni ticaret kısıtlayıcı tedbir aldığını ve bunun keskin bir  artış olduğunu duyurdu. WTO Genel Direktörü Roberto Azevedo, 'Bu raporun  bulguları, G20 hükümetleri ve tüm uluslararası toplum için ciddi bir endişe kaynağı olmalıdır. Daha fazla gerginlik gerçek bir tehdit olmaya devam  ediyor. WTO, durumu sakinleştirme çabalarını desteklemek için elinden geleni  yapıyor ama çözüm bulmak için siyasi bir irade ve G20'den liderliğe gerek  duyulacak' dedi.
22.11.2018 Ekonomi
Yeni Dünya Ticaret Merkezi 'yeterince' güvenli mi?
Yeni Dünya Ticaret Merkezi 'yeterince' güvenli mi? 11 Eylül 2001'deki saldırılarla yıkılan New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kuleleri yerine yapılan 541 metre yüksekliğindeki gökdelen Pazartesi günü açıldı. ABD'li yetkililer binanın dünyadaki en güvenli çalışma yeri olduğunu söylüyor.
11.09.2019 Haberler

Benzer Haber Etiketleri