Yabancı Turist

Yabancı Turist

Son dakika yabancı turist haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yabancı turist gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yabancı turist haber sayfamızda...

Yabancı Turist

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.731 yabancı turist haberi bulunmuştur.
Ramazan Bayramı turizm sektörüne ilaç oldu
Ramazan Bayramı turizm sektörüne ilaç oldu 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ilk verileri geldi. Özellikle Antalya ve Ege’de açık olan oteller, 9 gün boyunca doluluk oranı yüzde yüz olarak gerçekleşti.
15.04.2024 Ekonomi
Antalya'daki faica sonrası Erciyes'te teleferiğe yoğun ilgi
Antalya'daki faica sonrası Erciyes'te teleferiğe yoğun ilgi Kayseri’de Erciyes Kayak Merkezi, Ramazan Bayramı'nın ilk günü açılmazken, ikinci günü 2 bin 800, üçüncü günü 3 bin, dün ise 2 bin 700 ziyaretçiyi ağırladı. Bugün ise, saat 14.00'e kadar 2 bin 600 kişi Erciyes'te teleferiklere bindi.
14.04.2024 Gündem
‘Bayram’ performansı rekorun göstergesi
‘Bayram’ performansı rekorun göstergesi Bayram tatili için dönüş yolculuğu başladı. 9 günlük tatil süresince büyük bir turizm hareketi yaşanırken; bu dönemin, Türkiye’nin turizmde 2024 yılı için yeni rekor beklentisinin ilk göstergesi olduğu değerlendirildi.
14.04.2024 Ekonomi
Pamukkale'de bayram yoğunluğu! Uzun kuyruklar oluştu
Pamukkale'de bayram yoğunluğu! Uzun kuyruklar oluştu Denizli'de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale, Ramazan Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğrarken, giriş alanlarında uzun kuyruklar oluştu. Travertenler üzerinde yürüyen ziyaretçiler, hatıra fotoğrafı da çektirdi.
10.04.2024 Ekonomi
Otellerde rezervasyonlar yüzde 90'a çıktı
Otellerde rezervasyonlar yüzde 90'a çıktı Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bayram yoğunluğu otellerdeki rezervasyon oranları yüzde 90’a çıktı.
9.04.2024 Ekonomi
Antalya turizminde 3 aylık rekor!
Antalya turizminde 3 aylık rekor! Geçen yıl turizm tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşan Antalya, 2024'ün üç aylık döneminde aylık bazda rekor kırmayı sürdürüyor. Mart ayında ilk defa 500 binin üzerinde turist gören kentte, 3 aylık dönemde ise ilk kez 1 milyon barajı aşıldı.
3.04.2024 Ekonomi
‘Kuşadası’nı çok iyi bir sezon bekliyor’
‘Kuşadası’nı çok iyi bir sezon bekliyor’ Başkan Ömer Günel, Kuşadası ekonomisinin kalbinin attığı turistik çarşılardan olan Grand ve Orient Bazaar’ı ziyaret ederek esnafa ‘hayırlı sezonlar’ dileğinde bulundu.
30.03.2024 Ege
Turizmde 2024 yılı çifte rekor getirdi
Turizmde 2024 yılı çifte rekor getirdi 2024 yılı aylık bazda turizme rekorlar getirmeye devam ediyor. Hem şubat ayı, hem de ocak-şubat toplamında Türkiye, bugüne kadar ağırladığı en yüksek oranda turist sayısına ulaştı.
28.03.2024 Ekonomi
Bakan Ersoy: 'Türkiye turizm ana planımızı güncelledik'
Bakan Ersoy: 'Türkiye turizm ana planımızı güncelledik' Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Van'da yapılan 'Turizm Master Planı' lansman toplantısına katıldı. Bakan Ersoy, "13 Mart'ta Samsun Büyükşehir Belediyemiz ile ilk master plan lansmanımızı yaptık. Van'ın da Samsun'la birlikte bu alanda öncülük ettiğini görmekten büyük bir memnuniyet duydum. İl Turizm Master Planları yoğun bir sürecin sonunda şekilleniyor. Sonuç vermesi için titizlikle yürütülmesi gereken bir çalışma bu" dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Cevdet Yılmaz: Yılın ikinci yarısında enflasyondaki düşüşü göreceğiz
Cevdet Yılmaz: Yılın ikinci yarısında enflasyondaki düşüşü göreceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ekonomimiz 1 trilyon dolar seviyesini geçti tarihinde ilk defa. 1 trilyon 119 milyar dolar oldu ve kişi başına gelirimiz de 13 bin doları aşarak 13 bin 110 dolar olarak hesaplandı. Bu tarihimizin en yüksek rakamları, dolar bazında konuşacak olursak Türkiye bu rakamlarla dünyanın 17 büyük ekonomisi konumunda. Satın alma gücü dediğimiz bir hesap var ona göre ise 11 konumda" dedi.
2.03.2024 Ekonomi
Bakan Ersoy: Turizmin 12 aya yayılması lazım
Bakan Ersoy: Turizmin 12 aya yayılması lazım Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Stratonikeia Antik Kenti Tanıtım Toplantısı’nın ardından Marmaris Turizm Sektörü ve Sivil Toplum Kuruluşları ile Buluşma Toplantısı'na katıldı.
27.02.2024 Gündem
Turgut Altınok: Büyükşehirdeki işçilerimizin maaşına zam yapacağız
Turgut Altınok: Büyükşehirdeki işçilerimizin maaşına zam yapacağız AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, ATO Congresium'da düzenlenen proje tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın verdiği sözleri tutmadığını söyleyen Altınok, emeklilere her ay 5 bin lira destek ödeneceğini, öğrencilere ise ulaşımın ücretsiz olacağını açıkladı.
25.02.2024 Haberler
Hedef denizden 100 bin, hava yoluyla da 1 milyon turist
Hedef denizden 100 bin, hava yoluyla da 1 milyon turist Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Bodrum'a 2024 yılında, 100'den fazla kruvaziyer gemisiyle 100 binden fazla, hava yoluyla da 1 milyonun üzerinde turist gelmesinin hedeflendiğini söyledi.
20.02.2024 Ekonomi
Fincanları tükürerek temizleyen işletmeci kendini savundu: Yanlış anlaşılma var
Fincanları tükürerek temizleyen işletmeci kendini savundu: Yanlış anlaşılma var Edirne'de, alışveriş merkezinde kahve satılan dükkanda, fincanları tükürerek temizlediği anlar kameraya yansıyan işletmeci Hacı Zorlu'nun sözleşmesi feshedilip, iş yeri kapatıldı.
17.02.2024 Gündem
Erciyes, kendi rekorunu kırdı
Erciyes, kendi rekorunu kırdı Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes, hafta sonu yerli ve yabancı olmak üzere toplam 123 bin ziyaretçi ağırlayarak, kendi rekorunu kırdı.
29.01.2024 Ekonomi
Tekirdağ’da yolcu treni beton mikseri ile çarpıştı! 1 kişi yaralandı
Tekirdağ’da yolcu treni beton mikseri ile çarpıştı! 1 kişi yaralandı Tekirdağ’da hemzemin geçitte içinde turistlerin de bulunduğu yolcu treni ile beton mikseri çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre 1 kişi yaralandı.
27.01.2024 Gündem
'Rotahane Projesi' ile Erzurum'a gelen heyet, tarihi ve turistik yerleri gezdi
'Rotahane Projesi' ile Erzurum'a gelen heyet, tarihi ve turistik yerleri gezdi Türkiye’nin zengin kültürel varlıklarını tanıtmak ve bu varlıkların iç turizm bağlamında farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Rotahane, Erzurum’da kültür ve tarih dolu bir yolculuk yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un kurucusu olduğu Rotahane’nin 66’ncı durağı olan Erzurum’da Urartulardan Osmanlılara, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemine kadar birçok eser, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
21.01.2024 Haberler
'Rotahane Projesi' ile Erzurum'a gelen heyet, tarihi ve turistik yerleri gezdi
'Rotahane Projesi' ile Erzurum'a gelen heyet, tarihi ve turistik yerleri gezdi Türkiye’nin zengin kültürel varlıklarını tanıtmak ve bu varlıkların iç turizm bağlamında farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Rotahane, Erzurum’da kültür ve tarih dolu bir yolculuk yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un kurucusu olduğu Rotahane’nin 66’ncı durağı olan Erzurum’da Urartulardan Osmanlılara, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemine kadar birçok eser, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
21.01.2024 Gündem
Ayasofya'ya giriş ücreti 25 euro oldu! Düzenleme sonrası ilk Cuma
Ayasofya'ya giriş ücreti 25 euro oldu! Düzenleme sonrası ilk Cuma Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenleme 15 Ocak itibarıyla başladı. Tarihi camiyi kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turist için giriş ücreti 25 Euro oldu. Yeni düzenleme sonrası kılınan ilk cumada giriş yoğunluğu azaldı.
19.01.2024 Gündem
Sudan Hakkında Bilgiler; Sudan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Sudan Hakkında Bilgiler; Sudan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Sudan, Afrika kıtasının kuzeydoğusunda yer alır. 1.886.000 kilometre kare yüz ölçümüne sahip olan ülke, Afrika'nın en büyük 3. ülkesidir. Ülke, 2011 yılında ''Güney Sudan'' ve ''Kuzey Sudan'' olarak ikiye bölündü. Sudan'ın nüfusu ne kadar, başkenti neresi? Sizler için derledik.
3.01.2024 Dünya
Panama Hakkında Bilgiler; Panama Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Panama Hakkında Bilgiler; Panama Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Panama, Orta Amerika'da yer almaktadır. Ülke, 200'ün üstünde adadan oluşan Pearl adalarının en büyüğüdür. 3 Kasım 1903 tarihinde kurulan Panama'nın yüz ölçümü 75.517 kilometrekaredir. Panama'nın nüfusu ne kadar, para birimi nedir? Sizin için derledik.
3.01.2024 Tatil
Peru Hakkında Bilgiler; Peru Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Peru Hakkında Bilgiler; Peru Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Peru günümüzde oldukça önemli bir ülke olup Güney Amerika’nın batısında yer almaktadır. Peru resmi adı Peru Cumhuriyeti’dir. İşte, Peru hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
3.01.2024 Dünya
Palau Hakkında Bilgiler; Palau Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Palau Hakkında Bilgiler; Palau Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Palau ya da resmi ismi ile Palau Cumhuriyeti, günümüzde bir Okyanusya ülkesi olarak bilinmektedir. İşte, Palau ülkesi hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
3.01.2024 Tatil
Nijer Hakkında Bilgiler; Nijer Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Nijer Hakkında Bilgiler; Nijer Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Nijer veya resmî adıyla Nijer Cumhuriyeti, Afrika kıtasının batısında bulunan ve denize kıyısı bulunmayan bir parlamenter cumhuriyet ülkesidir. Sizler için Nijer ülkesi ile ilgili Nijer ülkesi nerededir? Nijer ülkesi nüfusu nasıldır? Nijer ülkesi şehirleri nelerdir? Nijer ülkesinin başkenti neresidir? Nijer ülkesinin para birimi nedir? Nijer ülkesinin dili nedir? Nijer ülkesinin iklimi nasıldır? Gibi bilgileri detaylı bir şekilde araştırdık ve sizler için derledik.
3.01.2024 Tatil
Küba Hakkında Bilgiler; Küba Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Küba Hakkında Bilgiler; Küba Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Bir ada ülkesi olan Küba, Karayipler'de yer almaktadır. Ülke, toplamda 3700'den fazla adadan oluşur. 1232.5 kilometrekarelik alana sahip Küba Adası ise yüz ölçümü bakımından dünyanın en büyük 13. adasıdır. Küba'nın para birimi nedir, başkenti neresidir? Sizin için derledik.
3.01.2024 Tatil

Benzer Haber Etiketleri

Yabancı Turist ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.