Yan Sanayi

Yan Sanayi

Son dakika yan sanayi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yan sanayi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yan sanayi haber sayfamızda...

Yan Sanayi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.204 yan sanayi haberi bulunmuştur.
Beşiktaş'taki faciada 'ihmaller zinciri! Yangın söndürme sistemlerine dikkat çekti
Beşiktaş'taki faciada 'ihmaller zinciri! Yangın söndürme sistemlerine dikkat çekti Beşiktaş'ta Masquerade’ isimli mekanda 29 kişinin hayatını kaybettiği yangının çıkış anına dair görüntüleri değerlendiren Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yangın Güvenlik Uzmanı Levent Yasa ‘ihmaller zinciri’ ifadesini kullandı, Yasa, “Yangın dolabı sistemi ya da sabit söndürme sistemleri, yağmurlama sistemleri gibi sistemlerin olması gerekiyordu ki oradaki yangına tam olarak müdahale edilebilsin" dedi.
6.04.2024 Gündem
Forklif sürücüsünün feci ölümü
Forklif sürücüsünün feci ölümü Düzce'de, bir üretim tesisinde forkliftin devrilmesiyle paletlerin altında kalan işçi Ahmet Sancak (49) hayatını kaybetti, Mithat Derici ağır yaralandı.
22.01.2024 Gündem
Telefonu gece şarja takıp uyuyanlar! Gerçeği öğrenince bunu asla yapmayacaksınız
Telefonu gece şarja takıp uyuyanlar! Gerçeği öğrenince bunu asla yapmayacaksınız Gçtiğimiz günlerde telefon bataryasının patlaması sonucu meydana gelen yangında anne ve çocukları facianın eşiğinden dönmüştü. Uzmanı, telefon bataryalarının patlamasının ana nedenleri konusunda uyarılarda bulundu.
8.01.2024 Teknoloji
Sınıfta casus var!
Sınıfta casus var! Kimi veliler, akıllı saatler ve telefon uygulamalarıyla casus gibi çocukların her anını takip ediyor. Derste sesleri dinliyorlar, gizli şekilde kamera açıp kayıt bile yapıyorlar. Böylelikle hem çocuklarının güvenliğini riske atıyorlar hem de diğer öğrencilerin ve öğretmenlerin haklarını ihlal ediyorlar.
22.12.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu: Balıkçı gemisi inşasında atağa geçen Türkiye, rakibi İspanya’yı geride bıraktı
Bakan Uraloğlu: Balıkçı gemisi inşasında atağa geçen Türkiye, rakibi İspanya’yı geride bıraktı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Muğla’da inşası tamamlanan Ören Tekne İmal ve Çekek Yeri’nin açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Bakan Uraloğlu, vergi yükünden bunalmış ve 2008 yılına kadar kara listede olan Türk denizciliğinin, hayata geçirilen denetim ve uygulamalarla beyaz listeye geçtiğini söyledi.
9.12.2023 Ekonomi
Yarım asırlık Norm’a startup dinamizmi
Yarım asırlık Norm’a startup dinamizmi Farklı sektörlerde yarım asrı geride bırakan deneyimi olan Norm Holding, dijitalleşme ve eklemeli imalatta faaliyet göstermek için klasik şirket yerine startup’ı seçti. Norm Holding, imalatta yer almak isteyen diğer startupların da odağına girdi.
5.12.2023 Kobi
Yenisi çok pahalı yaşasın ‘çıkma’
Yenisi çok pahalı yaşasın ‘çıkma’ Otomobil fiyatlarıyla birlikte yedek parça fiyatlarının da fırlaması, araç sahiplerini ‘çıkma’ parçaya yöneltti. ‘Çıkma’ satanlar, ekonomik olduğu için talebin son zamanlarda arttığını belirtiyor.
17.11.2023 Gündem
Sanat, Sanayi Mahallesi’ne taşınırsa
Sanat, Sanayi Mahallesi’ne taşınırsa Kapısı sokağa açılan evler yerlerini güvenlikli, havuzlu sitelere, metrobüse 5 dakika mesafeli ilanlara bırakalı çok oldu.
14.10.2023 Pazar
Eylülde ihracat rekor kırdı
Eylülde ihracat rekor kırdı Ticaret Bakanı Ömer Bolat eylül ayında Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaşıldığını söyledi.
4.10.2023 Uzmanpara
Cep telefonlarına sıkı ‘stres’ testi!
Cep telefonlarına sıkı ‘stres’ testi! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından piyasada insan sağlığı, can ve mal güvenliği, çevre ve tüketicinin korunması açısından asgari güvenlik koşullarına sahip telsiz ve telekomünikasyon ekipmanları bulunmasını temin amacıyla piyasa gözetimi ve denetiminin yapıldığı Hacettepe Üniversitesi Teknokent’te bulunan Piyasa Gözetim Laboratuvarı’nda incelemelerde bulundu.
21.09.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu cep telefonlarının dayanıklılık testlerini inceledi
Bakan Uraloğlu cep telefonlarının dayanıklılık testlerini inceledi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) Hacettepe Üniversitesi Teknokent’te bulunan Piyasa Gözetim Laboratuvarı’nı da incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
20.09.2023 Ekonomi
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CHRO'su
İşte Türkiye'nin En Etkin 50 CHRO'su Dünyada farklı kuşaklar birbiri ardına çalışma hayatına katılırken ve teknoloji adeta ışık hızıyla ilerlerken İnsan Kaynakları Direktörleri'nin, yani CHRO'ların (Chief Human Resources Officer) omzundaki yük giderek artıyor. Yeniden şekillenen iş yaşamında CHRO'lar belki de kariyerlerinin en ciddi sınavlarından geçiyor.
13.09.2023 Milliyet Executive
Dünya devleri Türkiye’yi bekliyor
Dünya devleri Türkiye’yi bekliyor Türkiye’nin deniz üstü rüzgar enerjisindeki devasa potansiyelini tüm dünya biliyor ve dikkatle izliyor. Önemli olan mevzuatımızın ve regülasyonlarımızın uluslararası yatırımcılara güven verir içerikte ve hızda tamamlanması.
29.08.2023 Milliyet Enerji
Saç boyaları ölüm saçıyor
Saç boyaları ölüm saçıyor Üniversiteli Deniz Demirbayraklı’nın saç boyasına bağlı alerjik reaksiyon sonucu öldüğü iddiası, kimyasal içerikli saç boyalarını tekrar gündeme getirdi. Milliyet’e konuyu değerlendiren uzmanlar, boya maddelerinin önemli ölçüde alerjen içerdiğini ve PPD maddesi bulunanlardan uzak durulması gerektiğini söyledi...
11.08.2023 Gündem
Yatta dünyanın rotası Türkiye
Yatta dünyanın rotası Türkiye Bu yıl 550 milyon dolarlık yat ihracat eden yat üretiminin iddialı ülkesi Türkiye, aynı zamanda dünyanın en ünlü megayatlarını kendine çeken bir cazibe merkezi olarak ağırlığını artırıyor.
11.08.2023 Ekonomi
Bursa'da büyük yangın kontrol altına alındı
Bursa'da büyük yangın kontrol altına alındı Bursa’nın İnegöl ilçesinde 10 fabrikaya sirayet eden yangın gece saatlerinde dron ile havadan görüntülendi. Yangın, 7 saat sonra kontrol altına alındı.
1.08.2023 Gündem
Türkiye yatta sınır tanımıyor
Türkiye yatta sınır tanımıyor Dünyada yat üretimi ve yenilemesi tarafında güçlü bir konuma gelen Türkiye yüksek mühendislik, kalite ve güvenli üretim algısıyla dikkat çekiyor. Tekne tatiline artan ilginin yurt dışı ve yurt içinde büyüttüğü pazarı daha da öne çıkarması bekleniyor.
14.07.2023 Milliyet Executive
Şirketler için enflasyon döneminde 2 önemli gösterge
Şirketler için enflasyon döneminde 2 önemli gösterge Enflasyonun arttığı dönemlerde şirketler için FAVÖK marjı ve özvarlık kârlılığı daha fazla öne çıkar. Bu yazıda borsadaki şirketlerden yola çıkarak iki kavram üzerinde duracağız...
14.07.2023 Milliyet Executive
WOODIST 2023 Fuarı kapılarını açıyor
WOODIST 2023 Fuarı kapılarını açıyor Yaşam alanlarına konfor katan mobilyanın ağaç ile başlayıp, ahşap ile son bulan yolculuğuna eşlik eden sürecin paydaşları, WOODIST 2023 Ağaç İşleme Makineleri ve Yan Sanayi Fuarı ile İstanbul’da buluşacak.
14.06.2023 Ekonomi
Tekne tatili tam yol ileri
Tekne tatili tam yol ileri Yat endüstrisinde dünyanın yakından takip ettiği Türkiye, aynı zamanda koyları ile yerli ve yabancı turist için önemli bir tekne tatili destinasyonu. Ekonomik etkisi oldukça yüksek olan tekne tatili için tercih edilen ilk lokasyon ise Göcek.
31.05.2023 Ekonomi
Bakan Özer: Artık Türkiye üreten bir ülke
Bakan Özer: Artık Türkiye üreten bir ülke Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Eğitimde, altyapıda, ulaşımda, savunma sanayiinde artık Türkiye üreten bir ülke. Üretim kapasitesini artırdıkça, diğer rekabet ettiğimiz ülkelerin tedirgin olması kadar doğal bir şey yok” dedi.
24.05.2023 Gündem
Binali Yıldırım: Dünyanın her tarafına gemi yapıyoruz
Binali Yıldırım: Dünyanın her tarafına gemi yapıyoruz AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Tuzla'da tersaneyi ziyaret etti. Gemi inşaatı sektöründe, Türkiye'nin dünyada 3. olduğunu söyleyen Yıldırım, “20 yıl önce Türkiye'de gemi inşaat sektöründe 300 milyon dolar bile ihracatımız yoktu. Bugün 3 milyar doları aştık, 70 milyar liraya yaklaştık. Bu da bize yakışır, bu da size yakışır. Bütün bunlar sizin alın terinizden çıktı. Amerika'ya gemi yapıyoruz. Avrupa'ya gemi yapıyoruz. Dünyanın her tarafına gemi yapıyoruz. Her şey tersine döndü eskiden onlar yapar biz bakardık. Şimdi bize sipariş vermek için sıraya giriyorlar" dedi.
4.05.2023 Gündem
Dijital çağın en değerli emtiasının peşinde...
Dijital çağın en değerli emtiasının peşinde... Deutsche Telekom Türkiye Genel Müdürü Sinan Kılıçoğlu, “Veri, dijital çağın en değerli emtiasına dönüştü” diyor.
9.04.2023 Milliyet Executive
Türkiye’nin ilk bor karbür tesisi için geri sayım! Açılışını Erdoğan yapacak
Türkiye’nin ilk bor karbür tesisi için geri sayım! Açılışını Erdoğan yapacak Türkiye’nin ilk bor karbür tesisi için nefesler tutuldu. Savunma sanayisinin gücüne güç katacak dev projeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak.
19.03.2023 Haberler
Türkiye’nin ilk bor karbür tesisi için geri sayım! Açılışını Erdoğan yapacak
Türkiye’nin ilk bor karbür tesisi için geri sayım! Açılışını Erdoğan yapacak Türkiye’nin ilk bor karbür tesisi için nefesler tutuldu. Savunma sanayisinin gücüne güç katacak dev projeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan açacak.
19.03.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yan Sanayi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.