Yanlış Beslenme

Yanlış Beslenme

Son dakika yanlış beslenme haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yanlış beslenme gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yanlış beslenme haber sayfamızda...

Yanlış Beslenme

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.914 yanlış beslenme haberi bulunmuştur.
Gıda analizinde ihracat hamlesi
Gıda analizinde ihracat hamlesi Gıdada denetimler artarken 147 akredite gıda kontrol laboratuvarı bulunan Türkiye’ye yurt dışından da analiz için numune gelmeye başladı.
25.03.2024 Ekonomi
Gizli tehlike!
Gizli tehlike! Sunucu ve yazar Metin Uca’nın hayatını kaybetmesine neden olan “şah damarı tıkanıklığı hastalığı”nı erken dönemde fark etmek, belirti vermemesi nedeniyle her zaman mümkün olmuyor.
21.11.2023 Gündem
Ameliyat değil disiplin zayıflatıyor
Ameliyat değil disiplin zayıflatıyor 21’inci yüzyılın en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen obezite hastalığı çığ gibi büyüyor. Bugünden itibaren, başka hastalıklara da yol açan ve küresel salgına dönüşen obezite hastalığının tedavi ve cerrahi yöntemlerini paylaşacağız.
6.11.2023 Gündem
Yanlış beslenme meme kanserini ilk sıraya çıkardı! Görülme yaşı 40’ın altına indi
Yanlış beslenme meme kanserini ilk sıraya çıkardı! Görülme yaşı 40’ın altına indi Sağlık Bakanı Koca, meme kanserinin tüm kanser türleri arasında birinci sıraya yükseldiğini söyledi. Yanlış beslenme ve kilonun artışı tetiklediğini söyleyen uzmanlar, meme kanseri görülme yaşının 40’ın altına düştüğünü bildirdi.
13.10.2023 Gündem
İlaç gibi hareket
İlaç gibi hareket Bugün ekim ayının ilk gününe merhaba diyerek uyandık. Ekim ayının ilk haftası Dünya Yürüyüş Günü kapsamında bilinçlendirme ve farkındalık etkinlikleri düzenleniyor. Ben de fiziksel aktivitenin vücudumuza olan destekleyici etkisini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
30.09.2023 Pazar
Türkiye’de çocuklar risk altında! Yüzde 35...
Türkiye’de çocuklar risk altında! Yüzde 35... Obezite tüm dünyada bir salgın gibi yayılıyor. Tüm dünyada 12 yıl sonra aşırı şişman kişi sayısının 4 milyarı bulması bekleniyor. Uzmanlar, Türkiye’de yüzde 35’i bulan obezitenin çocuklarda hızla yayıldığını söylüyor. Gıda güvenliği ve beslenme bilincinin ilkokulda ders olarak okutulmasını öneriyor.
14.09.2023 Gündem
Yemek öncesi 1 kaşık yeterli! Şoke eden etki: Ne mide şişkinliği ne de gaz bırakıyor
Yemek öncesi 1 kaşık yeterli! Şoke eden etki: Ne mide şişkinliği ne de gaz bırakıyor Her 3 kişiden 1’inin karşılaştığı mide şişkinliğine; yanlış beslenme davranışı, öğünde dengeli olmayan yiyecek seçimleri ve sindirim sisteminin tolere edemediği besinlerin tüketiminin yol açabildiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Ezgi Hazal Çelik, mide şişkinliğine karşı faydalarıyla öne çıkan 10 besini açıkladı.
Sabahları yorgun uyanıyorsanız bu hataları yapıyor olabilirsiniz! Bunları dikkate alın...
Sabahları yorgun uyanıyorsanız bu hataları yapıyor olabilirsiniz! Bunları dikkate alın... Yapılan araştırmalara göre birçok insan sabahları yorgun uyanmaktadır. Tabi bunun nedenleri arasında birçok farklı unsur yer alır. İşte, konu hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
8.08.2023 Genel Sağlık
Reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler!
Reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler! Reflü sorunu, yemek yedikten sonra tüketilen birçok yiyeceğin mideden, yemek borusuna ve ağıza tekrar geri gelmesi olarak tanımlanır. Genellikle yemek borusunun altında yer alan mide geçişinde sağlayan kapının çalışma bozukluğundan kaynaklanmaktadır. Peki, reflüsü olanlar için yanından bile geçilmemesi gereken yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
8.08.2023 Genel Sağlık
Çinko eksikliğinde görülen hastalıkları tahmin bile edemezsiniz! İşte o hastalıklar...
Çinko eksikliğinde görülen hastalıkları tahmin bile edemezsiniz! İşte o hastalıklar... Vücutta çeşitli minerallerin ve vitaminlerin eksik olması durumunda çeşitli rahatsızlıkların oluşması söz konusu olabilmektedir. Çinko eksikliği olması durumunda da bazı hastalıkların oluşabileceği söylenebilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
7.08.2023 Genel Sağlık
Geleceğin sofrası sizi şaşırtacak
Geleceğin sofrası sizi şaşırtacak Ömrün uzadığını ancak yanlış beslenme nedeniyle insanlığın hastalıklarla boğuşmaya devam ettiğini belirten Endokrinoloji Uzmanı ve Gastronomi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhun Dizdarer geleceğin sağlıklı yemeklerinin patates yerine muz ve deniz algleri olacağını belirtti.
10.06.2023 Ege
Detoks diyetleri aratmayan yöntem! Metabolizma hızınızı iki katına çıkaracak
Detoks diyetleri aratmayan yöntem! Metabolizma hızınızı iki katına çıkaracak 11 ayın sultanı ramazan ayında beslenme düzeninin değişmesi ile birlikte metabolizma hızında da değişiklikler meydana geliyor. Bayram ve oruç derken tatlı tüketimi artıyor. Metabolizmanın böylelikle yavaşlamasına neden oluyor. İşte ramazan ayı sonrası metabolizma hızınızı artırmak için 6 adım...
5.06.2023 Sağlık
Oruçluyken hissedilen halsizliği gidermek için liste! Sırrı yumurta, lor peynirinde saklı
Oruçluyken hissedilen halsizliği gidermek için liste! Sırrı yumurta, lor peynirinde saklı Ramazan ile birlikte ortaya çıkan halsizlik ve yorgunluk sıklıkla karşılaşılan ve birçok insanın günlük yaşamını olumsuz yönde etkileyen sorunlardan biri haline geldi. Bu problemin birincil kaynağı ise yanlış beslenme. Özellikle ramazan ayında zinde kalabilmek ve halsizliği önlemek için dikkat edilmesi gereken noktaları Dr. Öğr. Üyesi Diyetisyen Tuba Kayan Tapan'a sorduk.
14.04.2023 Genel Sağlık
Tatilde iyilik sağlık
Tatilde iyilik sağlık Sağlık sadece hastalığın olmayışı değil, beden, ruh ve sosyal yönden tam bir iyilik hali.
15.01.2023 Pazar
Dışkı nakliyle hastalıklardan kurtulmak mümkün mü? Yaşadığı inanılmaz değişimi böyle anlattı
Dışkı nakliyle hastalıklardan kurtulmak mümkün mü? Yaşadığı inanılmaz değişimi böyle anlattı Parkinson’dan Alzheimar'a, diyabetten astıma ve kesin tedavisi olmayan Crohn gibi çok sayıda bağırsak hastalığından kurtulmaya yardımcı olduğu söylenen dışkı nakli, son yıllarda tüm dikkatleri üzerine çekiyor. “Sağlıksız dışkıyı atıyor, yerine sağlıklı bağırsak florasını bırakıyoruz. Bu şekilde de birçok hastalığı tedavi edebiliyoruz" diyen Prof. Dr. Ahmet Uygun'un hamileyken dışkı nakli olan hastası yaşadığı değişimi anlattı.
22.12.2022 Gündem
Kısırlığın çaresi çayda saklıymış! 'Erkekler için sınır haftada 3 gün'
Kısırlığın çaresi çayda saklıymış! 'Erkekler için sınır haftada 3 gün' Erkek kısırlığında yani erkeklerin çocuk sahibi olamamasındaki en önemli sebeplerden biri de sperm sayısının düşük olması. Pek çok faktöre bağlı olarak yaşanan bu sorunla ilgili yapılan son çalışmalar ise umut verici. Buna göre Türkiye'de de severek tüketilen çay anne-baba olmak isteyen çiftlerin yüzünü güldürebilir!
3.11.2022 Gündem
Tüp bebek tedavisiyle ilgili akılda tutulması gereken 10 gerçek
Tüp bebek tedavisiyle ilgili akılda tutulması gereken 10 gerçek Tüp bebek uygulaması korunmasız ve düzenli cinsel birlikteliğe rağmen çocuk sahibi olamayan çiftlere uygulanan en etkin tedavi yöntemi. Ancak tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen yanlışların oldukça fazla olduğunu belirten Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Ebru Öztürk Öksüz, tüp bebek tedavisiyle ilgili akılda tutulması gereken 10 gerçeği açıkladı.
2.10.2022 Kadın Sağlığı
Diyet yapmadan kilo vermek hayal değilmiş! Uzman yorumuyla işte kanıtlanan 8 yöntem
Diyet yapmadan kilo vermek hayal değilmiş! Uzman yorumuyla işte kanıtlanan 8 yöntem Kilo verme söz konusu olduğunda devreye giren sıkı diyetler, kalori hesaplamaları birçoğumuzun adeta korkulu rüyası. Oysa yapılan bilimsel araştırmalar bütün bu katı kuralları uygulamadan, sadece kişinin hayatında yapacağı 8 değişiklikle kilo vermenin mümkün olduğunu söylüyor. Uzmanına sorduk.
1.10.2022 Gündem
‘Anadolu mutfağı adeta bir umman’
‘Anadolu mutfağı adeta bir umman’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Konya GastroFest’in açılışına katıldı. ‘Mutfak, devletlerin en önemli yumuşak güç unsurunu oluşturuyor’ diyen Erdoğan, ‘Her kentimiz birer gastronomi şehri olmaya aday’ ifadelerini kullandı.
2.09.2022 Siyaset
Meme kanserinde beslenme şekli hastalığı yavaşlatıyor
Meme kanserinde beslenme şekli hastalığı yavaşlatıyor Meme kanseriyle mücadelede doğru beslenmenin olumlu, yanlış beslenmenin ise olumsuz yönde etkisi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bülent Çitgez, “Yoğun tuz tüketimi, salamura besinler, işlenmiş gıdalar, kızartılmış et tüketimi önerilmiyor. Meyve ve sebzeler zengin vitamin ve mineral içeriği bakımından meme kanseriyle mücadelede tüketilmesi gereken yiyeceklerin başında geliyor. Kanser hastalarında doğru beslenme hastalığı yavaşlatabiliyor" dedi.
13.08.2022 Kadın Sağlığı
Bayramda beslenmeye dikkat edin!
Bayramda beslenmeye dikkat edin! Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor.
8.07.2022 Ege
Glutatyon serumu tedavisi nasıl yapılır?
Glutatyon serumu tedavisi nasıl yapılır? Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi hakkındaki farkındalık arttıkça anti oksidan alımının önemi daha net anlaşılıyor. Son dönemde çok yoğun ilgi gören glutatyon serumu tedavisi ile vücuttaki serbest radikallerle reaktif oksijenlerin toksik etkilerinin minimize edilebileceğini ifade eden Medikal Estetik Hekimi Dr. Aida Keklik: “Doku onarımında, protein yapımında ve bağışıklık sisteminin işlevinin iyileştirilmesinde görev yapan glutatyon, çok güçlü bir antioksidandır. Serum tedavisi ile glutatyonun hızlıca aktif şekilde kullanılmaya başlanması ve çoklu faydalarının görülmesi mümkün olabilir.” diyerek glutatyon tedavisi hakkında önemli bilgiler aktardı.
23.06.2022 Genel Sağlık
Armut tipi vücutlu kadınlarda obezite riski artıyor!
Armut tipi vücutlu kadınlarda obezite riski artıyor!  Armut vücut tipine sahip kadınlarda obezite riskinin arttığı konusunda uyaran Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Oğuzhan Karatepe konu hakkında önemli bilgiler verdi.
Yemek yedikten sonra neden açlık hissederiz?
Yemek yedikten sonra neden açlık hissederiz? Yemek yedikten kısa bir süre sonra açlık hissiyatı oluşuyorsa, doymama ya da sürekli bir şeyler yeme ihtiyacı gelişiyorsa bu durumlara birçok farklı faktör neden olabilmektedir. Bu durumların gelişmesi sağlık sorunlarından kaynaklanabileceği gibi yanlış beslenme alışkanlıkları kaynaklı da ortaya çıkabilmektedir. Diyetisyen Gözde Karaca yemek yedikten sonra açlık hissetmenin nedenlerini sıraladı.
Selülite karşı beslenme önerileri: Somon, ceviz ve badem yiyin
Selülite karşı beslenme önerileri: Somon, ceviz ve badem yiyin Yazın yaklaşmasıyla sık kilo alıp verenler, hareketsiz yaşam sürenler ve sağlıksız beslenenlerin hayatını kâbusa çeviren selülit probleminin toplumda daha görünür hale geldiğini belirten Uzm. Dyt. Anıl Öztürk, “Yanlış beslenme alışkanlıklarınızı düzeltip hayatınıza hareket katarak selülitlerinizden kurtulabilirsiniz" dedi.

Benzer Haber Etiketleri

Yanlış Beslenme ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.