Trabzon’da kuraklığa karşı 18 yapay gölet! ‘Kaynaklar çok azaldı’
Trabzon’da kuraklığa karşı 18 yapay gölet! ‘Kaynaklar çok azaldı’ Küresel ısınmanın etkileriyle yağış rejiminin değiştiği Doğu Karadeniz Bölgesi’nde kuraklık nedeniyle içme suyu kaynakları da kurumaya başladı. Trabzon'da, içme suyu sorununa çözüm için yağmur ve yüzey sularının depolanacağı 'yapay gölet' formülü devreye alındı.
8.09.2022 Haberler
Gölette cesedi bulunmuştu! Oda arkadaşı öldürmüş
Gölette cesedi bulunmuştu! Oda arkadaşı öldürmüş Antalya’nın Manavgat ilçesinde çalıştığı muz serasının yanındaki yapay gölette cesedi bulunan ve tüfekle vurularak öldürüldüğü ortaya çıkan Afganistan uyruklu Abdulhamit Moradi'nin katil zanlısı oda arkadaşı Shamsadın Nıkmohammad (20) çıktı. Nıkmohammad, ifadesinde Moradi'yi kendisine cinsel istismarda bulunduğu ve sera ile kaldıkları odada tüm işleri kendisine yaptırdığı için öldürdüğünü söyledi.
26.10.2020 Gündem
Kayıp vatandaş su kanalında ölü bulundu
Kayıp vatandaş su kanalında ölü bulundu Gaziantep'te 2 gündür kayıp olan kişi su kanalında ölü bulundu. AVM'nin kafeteryasındaki vatandaşların gördüğü ceset, ihbar üzerine olay yerinde giden ekipler tarafından sudan çıkarıldı. Edinilen bilgiye göre, Seyrantepe Mahallesi'nde yaşayan ve 2 gündür kayıp olan Hüseyin Yeter'in (54) cesedi Alleben su kanalında bulundu. Olay yeri yakınlarındaki bir AVM'nin kafeteryasında oturan vatandaşlar tarafından su yüzeyinde karartı görülmesi üzerine AVM'nin güvenlik görevlileri kanala giderek kontrol etti. Sudaki cesedi gören güvenlik görevlileri polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin aldığı güvenlik önlemlerinin ardından Gaziantep İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama ve Kurtarma ekibi dalgıçları tarafından ceset sudan çıkarıldı. 112 sağlık ekipleri tarafından öldüğü belirlenen şahsın cesedi Gaziantep Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Yapılan incelemede şahsın 2 gündür kayıp olan Hüseyin Yeter olduğu belirlendi. Şahsın suya nasıl düştüğünü araştıran polis ekipleri, olayla ilgili incelemesini sürdürüyor.
11.09.2019 Yaşam