Yapı Denetim

Yapı Denetim

Son dakika yapı denetim haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yapı denetim gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yapı denetim haber sayfamızda...

Yapı Denetim

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.760 yapı denetim haberi bulunmuştur.
Fırsat eşitliği ve genç istihdamı hamlesi
Fırsat eşitliği ve genç istihdamı hamlesi "Vakfımızın temel hedefleri eğitimde fırsat eşitliği oluşturmak, kültürel mirasımızı korumak ve gençleri sporla güçlendirmek. Grup şirketlerimizi projelerimize entegre ederek uzun vadede genç istihdamını artırmayı hedefledik."
5.04.2024 Milliyet Executive
Yapı denetiminde 97 milyon TL ceza
Yapı denetiminde 97 milyon TL ceza Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce, ülke genelinde denetim firmalarının, şantiyelerin ve laboratuvarların denetimlerinin aralıksız sürdürüldüğü duyuruldu.
4.04.2024 Ekonomi
Bakanlık yapı denetim firmalarına göz açtırmıyor
Bakanlık yapı denetim firmalarına göz açtırmıyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, imar ve inşa faaliyetlerini çok sıkı bir şekilde denetlediklerini belirterek, “Bu anlamda yapı denetim firmalarını, şantiyeleri ve laboratuvarları sürekli denetliyoruz. Kurallar belli. Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
3.04.2024 Ekonomi
200 kişiye mezar oldu! Geriye tabelası ve bomboş bir arazi kaldı
200 kişiye mezar oldu! Geriye tabelası ve bomboş bir arazi kaldı Depremin vurduğu Hatay’da yaklaşık bin 200 kişiye mezar olan 600 Evler Sitesi'nden geriye sitenin tabelası ve boş arazi kaldı.
28.02.2024 Gündem
İstanbul’da kentsel dönüşüm hızlanıyor
İstanbul’da kentsel dönüşüm hızlanıyor İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin yeni bir destek açıklandı. Hak sahiplerine her bir konut için 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi verilecek. Kiracılar için de 100 bin lira tahliye desteği sağlanacak.
24.02.2024 Ekonomi
Raporu görünce şoke oldular! Kentsel dönüşümle yapılan binalar 'dayanaksız' çıktı
Raporu görünce şoke oldular! Kentsel dönüşümle yapılan binalar 'dayanaksız' çıktı Bahçelievler’de site sakinleri, binalarının eski ve depreme dayanıksız olması nedeniyle 2019 yılında kentsel dönüşüm için bir inşaat firmasına başvurdu. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemelerde depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.
19.02.2024 Haberler
Raporu görünce şoke oldular! Kentsel dönüşümle yapılan binalar 'dayanaksız' çıktı
Raporu görünce şoke oldular! Kentsel dönüşümle yapılan binalar 'dayanaksız' çıktı Bahçelievler’de site sakinleri, binalarının eski ve depreme dayanıksız olması nedeniyle 2019 yılında kentsel dönüşüm için bir inşaat firmasına başvurdu. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemelerde depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.
19.02.2024 Gündem
İstanbul’da okulların röntgeni çekildi
İstanbul’da okulların röntgeni çekildi İstanbul Valiliği, okulların deprem durumuna dair detaylı bir rapor açıkladı. Buna göre megakentte bin 428 okuldan 481’i yıkılıp yeniden yapıldı, 799’u güçlendirildi. Gözde okullardan Pertevniyal ve Vefa’nın binaları yüzde 10 oranında tamamlandı.
16.02.2024 Eğitim
Ev kredisinde hesap değişti! Yeni destek mi geliyor?
Ev kredisinde hesap değişti! Yeni destek mi geliyor? Konut kredisinde yükselen faizlerle birlikte piyasada durgun seyir sürüyor. Uzmanlar, ‘Piyasanın hareketlenmesi için yeni bir desteğe ihtiyaç var’ görüşünü dile getiriyor.
16.02.2024 Ekonomi
İstanbul’da “kentsel dönüşüm” için 16 öneri
İstanbul’da “kentsel dönüşüm” için 16 öneri İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Kentsel dönüşüm sürecinde ‘müktesep hakların korunması’ talebi en başta geliyor” ifadesini kullandı.
15.02.2024 Ekonomi
Turgut Altınok: Ders çıkarıp, kentsel dönüşüm yapılmalı
Turgut Altınok: Ders çıkarıp, kentsel dönüşüm yapılmalı AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, 6 Şubat depreminin yıl dönümüne ilişkin, "Yıkılan binaların yüzde 95'i yapı denetimden önce yapılan binalar. Buradan ders çıkarıp kentsel dönüşüm yapılmalı" dedi.
5.02.2024 Gündem
Yerle bir olan Rönesans Rezidans'ı böyle savundu: Bina dağılmadı, iskeleti sağlam
Yerle bir olan Rönesans Rezidans'ı böyle savundu: Bina dağılmadı, iskeleti sağlam Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da yıkılan 269 kişinin hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans soruşturması tamamlandı.
2.02.2024 Gündem
57 bin liraya kiralık diploma! 6 Şubat gerçeği: 'Hiç gitmediği projeye imza atıyor'
57 bin liraya kiralık diploma! 6 Şubat gerçeği: 'Hiç gitmediği projeye imza atıyor' Son dönemde iş kurmak isteyenlerin tercih ettiği yöntem, can güvenliğini tehdit ediyor. 800 lira ila 57 bin lira arasında değişen kiralık diplomalarla açılıp işletilen iş yerleri, hem açan hem de açılmasını sağlayanlar için 'dolandırıcılık' suçu da teşkil ediyor. Özellikle yeni mezunlar para kazanmak için hiç gitmediği projeye imza atıyor, hiç görmediği ürüne onay veriyor. Tehlikenin boyutunu uzmanlara sorduk.
2.02.2024 Gündem
9 kişiye mezar olan binanın müteahhidinden şok sözler! 'Bu apartmanı hatırlayamadım'
9 kişiye mezar olan binanın müteahhidinden şok sözler! 'Bu apartmanı hatırlayamadım' Hatay’da 6 Şubat depremlerinde 9 kişinin hayatını kaybettiği yıkılan Rende Esenpark Evleri'ne ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede ifadesine yer verilen, binanın müteahhidi tutuksuz sanık A.S.R. (85), "Bu apartmanı hatırlayamadım. Söz konusu apartmanı yapıp yapmadığıma dair şu an herhangi bir bilgim yok" dedi.
30.01.2024 Gündem
Depremde 52 kişinin yaşamını yitirdiği Reyyan Apartmanı davası başladı
Depremde 52 kişinin yaşamını yitirdiği Reyyan Apartmanı davası başladı Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde yıkılarak 52 kişinin hayatını kaybettiği ve bilirkişi raporunda kaçak kat yapıldığı belirtilen Reyyan Apartmanı’nın davası başladı.
25.01.2024 Gündem
44 kişi hayatını kaybetmişti... Said Bey Sitesi'nin şantiye şefi tahliye edildi
44 kişi hayatını kaybetmişti... Said Bey Sitesi'nin şantiye şefi tahliye edildi Kahramanmaraş'ta 6 Şubat’ta meydana gelen ilk depremde yıkılarak 44 kişinin yaşamını yitirdiği Said Bey Sitesi'ne ilişkin 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuklu 4 sanıktan şantiye şefi tahliye edildi.
19.01.2024 Gündem
Gaziosmanpaşa’da inşaat temelinde toprak kayması... 2 bina tahliye edildi!
Gaziosmanpaşa’da inşaat temelinde toprak kayması... 2 bina tahliye edildi! Gaziosmanpaşa’da bir inşaatın temelinde hafriyat çalışması sırasında toprak kayması meydana geldi. Ekipler çevrede güvenlik önlemi alırken, 2 bina tahliye edildi.
18.01.2024 Haberler
Gaziosmanpaşa'da inşaat temelinde toprak kayması! Ekipler 2 binayı tahliye etti
Gaziosmanpaşa'da inşaat temelinde toprak kayması! Ekipler 2 binayı tahliye etti Gaziosmanpaşa'da bir inşaatın temelinde hafriyat çalışması sırasında toprak kayması meydana geldi. Ekipler 2 binayı tahliye etti.
18.01.2024 Gündem
Yılmaz Erbek Apartmanı davasında avukatlardan yeni talep
Yılmaz Erbek Apartmanı davasında avukatlardan yeni talep İzmir’de 6.6 büyüklüğündeki depremde 11 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı Yılmaz Erbek Apartmanı'nda, o dönemde Bornova Belediyesi'nde görev yapan 7 sanık 'görevi kötüye kullanma' suçundan hakim karşısına çıktı. Duruşmada şikayetçi avukatları, davanın görevsizlik kararıyla ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talebinde bulunurken, duruşma savcısı ana davaya ilişkin Yargıtay kararının beklenmesini istedi.
17.01.2024 Gündem
Yılmaz Erbek Apartmanı'nda 11 kişi can vermişti! Soruşturmada yeni gelişme
Yılmaz Erbek Apartmanı'nda 11 kişi can vermişti! Soruşturmada yeni gelişme İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 11 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı Yılmaz Erbek Apartmanı'nda, o dönemde Bornova Belediyesi'nde görev yapan 7 sanık 'görevi kötüye kullanma' suçundan hakim karşısına çıktı.
17.01.2024 Gündem
Sultangazi'de temel kazısı yüzlerce kişiyi sokakta bıraktı!
Sultangazi'de temel kazısı yüzlerce kişiyi sokakta bıraktı! Sultangazi'de dün akşam saatlerinde bir inşaatın temel kazısı sırasında hasar gören 2 bina tedbir amaçlı boşaltılmıştı. Hasar gün aydınlanınca ortaya çıktı. Çatlaklar oluşan bina sakinleri yapılacak teknik incelemenin sonucunu bekliyor.
14.01.2024 Haberler
Sultangazi'de temel kazısı yüzlerce kişiyi sokakta bıraktı!
Sultangazi'de temel kazısı yüzlerce kişiyi sokakta bıraktı! Sultangazi'de dün akşam saatlerinde bir inşaatın temel kazısı sırasında hasar gören 2 bina tedbir amaçlı boşaltılmıştı. Hasar gün aydınlanınca ortaya çıktı. Çatlaklar oluşan bina sakinleri yapılacak teknik incelemenin sonucunu bekliyor.
14.01.2024 Gündem
İnşaat mühendisliğinden acı tablo: Temeli çürük!
İnşaat mühendisliğinden acı tablo: Temeli çürük! Türkiye’de 129 üniversitede inşaat mühendisliği programı var. Aralarında 200 puanlık farklar olduğu gibi bazısında bir profesör dahi yok. Kimi mühendisler, adım atmadıkları şantiyelere diplomalarını kiralarken uzmanlar, ‘Yetkin mühendislik şart’ diyor.
5.01.2024 Gündem
Bakan Özhaseki Cumartesi gününü işaret etti: Büyük müjdelerle başlatmış olacağız
Bakan Özhaseki Cumartesi gününü işaret etti: Büyük müjdelerle başlatmış olacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki ‘Yüzyılın Dönüşümü’yle ilgili ilk adımın cumartesi günü atılacağını belirterek, “Cumartesi günü saat 14.00'te İstanbul'daki dönüşüm planını Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açıklayacağız. Büyük müjdelerle beraber ‘bismillah’ diyerek İstanbul'un depreme hazırlığını başlatmış olacağız." dedi.
22.12.2023 Haberler
Bakan Özhaseki Cumartesi gününü işaret etti: Büyük müjdelerle başlatmış olacağız
Bakan Özhaseki Cumartesi gününü işaret etti: Büyük müjdelerle başlatmış olacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki ‘Yüzyılın Dönüşümü’yle ilgili ilk adımın cumartesi günü atılacağını belirterek, “Cumartesi günü saat 14.00'te İstanbul'daki dönüşüm planını Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açıklayacağız. Büyük müjdelerle beraber ‘bismillah’ diyerek İstanbul'un depreme hazırlığını başlatmış olacağız." dedi.
22.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yapı Denetim ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.