Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık

Son dakika Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık haber sayfamızda...

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 232 yapı kredi kültür sanat yayıncılık haberi bulunmuştur.
Füruzan’a dost vedası
Füruzan’a dost vedası Pazar günü hayatını kaybeden Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Füruzan, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin düzenlediği törenle uğurlandı.
15.02.2024 Kültür Sanat
Arkeolojik ideallerin izleri
Arkeolojik ideallerin izleri “Bir İdealin Peşinde” sergisinde Atatürk’ün direktifleriyle Çorum’da başlatılan kazılar kapsamında bulunan eserler yer alıyor.
22.10.2023 Kültür Sanat
Mimar Alper Derinboğaz: Çatalhöyük’ten Göbeklitepe’ye coğrafyamızdaki yapı yapma kültüründen öğreneceğimiz çok şey var...
Mimar Alper Derinboğaz: Çatalhöyük’ten Göbeklitepe’ye coğrafyamızdaki yapı yapma kültüründen öğreneceğimiz çok şey var... Mimarlık pratiğini, klasik bir yapı üretim stüdyosu olmaktan çok araştırmaya ve öğrenmeye dayalı multidisipliner bir laboratuvar gibi kurguladığı Salon bünyesinde, özgün bir perspektifte sürdüren Alper Derinboğaz ile İstanbul Müzesi başta olmak üzere güncel projelerini ve sanatmimarlık arakesitindeki diğer işlerini konuştuk.
31.07.2023 Mimarlık
Edebiyatın çınarı türkülerle anılıyor
Edebiyatın çınarı türkülerle anılıyor Türk edebiyatının çınarı Yaşar Kemal aramızdan ayrılışının yedinci yıl dönümünde anılıyor.
28.02.2022 Kültür Sanat
Suyumuza sahip çıkalım!
Suyumuza sahip çıkalım! Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan “BURASI” sergisi kapsamında düzenlenen Su Hakkı Yürüyüşü bugün yapılacak.
23.10.2021 Kültür Sanat
Burası İstanbul: Kent ve doğa arası
Burası İstanbul: Kent ve doğa arası Yapı Kredi Kültür Sanat’ın İBB arşivinden hazırlanan yeni sergisi “Burası”, kent ve doğa arasındaki ilişkiyi İstanbul temalı sanat eserleriyle anlatıyor
21.09.2021 Kültür Sanat
Yapı Kredi Müzesi, Müzeler Haftası’nda yenilenen yüzüyle ziyarete açıldı
Yapı Kredi Müzesi, Müzeler Haftası’nda yenilenen yüzüyle ziyarete açıldı 1992 yılında kurulan Yapı Kredi Müzesi, yenilenen teşhirini “Koleksiyonlardan Bir Seçki” temasıyla 18 Mayıs Müzeler Haftası’nda tarihe ve sanata ilgi duyan ziyaretçilerle buluşturuyor. 1950’lerin başında oluşturulmaya başlanan ve zaman içinde zenginleşen Yapı Kredi koleksiyonları, 1992 yılında kurulan Yapı Kredi Müzesi’nde korunmaya ve sergilenmeye başlanmıştı.
18.05.2021 Kültür Sanat
“Parasız Yatılı” sohbetleri
“Parasız Yatılı” sohbetleri Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, öykücülüğümüzün önemli kalemlerinden Füruzan’ın ilk kitabı “Parasız Yatılı”nın yayımlanışının 50’nci yılında akademisyenler Erkan Irmak ve Yalçın Armağan ile “Yoksulluğun ‘İncecik Melankolisi’: Parasız Yatılı 50 Yaşında” başlıklı çevrimiçi bir söyleşi düzenliyor.
17.05.2021 Kültür Sanat
Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Şubat Ayı Çevrimiçi Etkinlikleri
Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Şubat Ayı Çevrimiçi Etkinlikleri Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık bu kış da sanatseverleri sanat ve edebiyatla sanal dünyada buluşturmaya devam ediyor. Şubat’ın son haftasında internet üzerinden canlı yayınlanacak etkinliklerde 23 Şubat Salı günü Franz Kafka’nın Dönüşüm adlı eseri, 24 Şubat Çarşamba günü ise Pers İmparatorluğu konuşulacak.28 Şubat Pazar günü ise vefatının 6. yılında büyük usta Yaşar Kemal’i anacağız.
23.02.2021 Kültür Sanat
Cem İleri İlksatır Yayınevi'nin Genel Yayın Yönetmeni oldu
Cem İleri İlksatır Yayınevi'nin Genel Yayın Yönetmeni oldu İlksatır Yayınevi’nin Genel Yayın Yönetmeni, sektörün tecrübeli ismi Cem İleri oldu. İleri, “Burada güzel ve iddialı işler yapacağımıza yürekten inanıyorum” açıklamasını yaptı.
14.01.2021 Kültür Sanat
YKKSY'de bu hafta
YKKSY'de bu hafta Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık bu kış da sanatseverleri sanat ve edebiyatla sanal dünyada buluşturmaya devam ediyor. Ocak’ın ikinci haftasında internet üzerinden canlı yayınlanacak etkinliklerde 13 Ocak Çarşamba günü Tiyatro sanatçısı ve yayıncı Hagop Ayvaz, 15 Ocak Cuma günü Amerikalı yazar William Stoner konuşulacak.16 Ocak Cumartesi günü de Tiyatro Hemhâl, yazar Selçuk Baran’ın öyküsü Türkân Hanım’ın Ölümü’nün teatral bir öykü okumasını yapacak.
13.01.2021 Kültür Sanat
Türkiye’nin tiyatro tarihine yolculuk
Türkiye’nin tiyatro tarihine yolculuk Türkiye’deki ilk Ermenice tiyatro dergisi olan Kulis’i kesintisiz olarak 1946-1996 yılları arasında yayımlayan tiyatro sanatçısı ve yayıncı Hagop Ayvaz’ın arşivi ilk kez Yapı Kredi Kültür Sanat’ta tiyatro ve sanatseverlerin karşısına çıkıyor...
17.12.2020 Kültür Sanat
Kulis: Bir Tiyatro Belleği, Hagop Ayvaz Sergisi YKKSY'de
Kulis: Bir Tiyatro Belleği, Hagop Ayvaz Sergisi YKKSY'de Hrant Dink Vakfı öncülüğünde Türkiye Tiyatro Vakfı ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğiyle hazırlanan “Kulis: Bir Tiyatro Belleği, Hagop Ayvaz” sergisi, 15 Aralık 2020 – 21 Şubat 2021 tarihleri arasında Yapı Kredi Kültür Sanat’ta. Tiyatro sanatçısı ve yayıncı Hagop Ayvaz’ın tiyatro arşivinden bir seçki sunan sergi, üç ana bölümden oluşuyor. İlk bölüm sanatçının yaşamı paralelinde İstanbul’da Ermenice tiyatro üretimi ve etkinliklerine, ikinci bölüm Ayvaz’ın 1946-1996 arasında yayımladığı Kulis dergisine, son bölüm ise Osmanlı ve Türkiye tiyatro tarihinde mihenk taşı olmuş birçok sanatçıya, topluluğa, oyuna ve mekâna odaklanıyor.
9.12.2020 Kültür Sanat
Romain Rolland'ın gözünden Beethoven
Romain Rolland'ın gözünden Beethoven Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Özel Saint Benoît Fransız Lisesi Doğumunun 250. yılında Beethoven’ı çevrimiçi bir konser ve söyleşiyle anıyor. 8 Kasım Pazar günü saat: 17:00’da gerçekleşecek etkinlikte felsefeci, yazar ve çevirmen Nami Başer, Fransız yazar Romain Rolland’ın Jean-Christophe romanında Beethoven’ın yerini anlatırken; devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay ise romanda ve Rolland’ın hayatında önemli yeri olan Beethoven bestelerini yorumlayacak.
4.11.2020 Kültür Sanat
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'tan iki sergi
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'tan iki sergi Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, 22 Eylül’de iki önemli sergi açıyor: Beyoğlu’ndaki Yapı Kredi Kültür Sanat binasının ikinci katında Sanatçı Deniz Gül’ün mekana özgü yerleştirmesi “Meydan” ile üçüncü katında Şair Lale Müldür’ün son resimlerini kapsayan “Milat” sergisi izleyici ile buluşacak. Sergiler 31 Ekim’e kadar görülebilir.
17.09.2020 Kültür Sanat
Karagöz’le renkleneceğiz
Karagöz’le renkleneceğiz Türk Gölge Tiyatrosu’nun önemli temsilcilerinden Ragıp Tuğtekin ile Karagöz sanatına hayat veren üstadların tasvirlerinin yer aldığı ‘Karagözüm İki Gözüm’ sergisi Yapı Kredi Müzesi’nde açıldı. Sergi, izleyicileri Karagöz’ün tarihine renkli bir yolculuğa davet ediyor
16.09.2020 Kültür Sanat
YKKSY konferans serisi Urartu Krallığı ile devam ediyor
YKKSY konferans serisi Urartu Krallığı ile devam ediyor Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, internet üzerinden canlı olarak düzenlediği söyleşilerine bir yenisini ekliyor: “Anadolu Uygarlıkları Konferansları”. 18 Haziran Perşembe günü saat 18:00’da yapılacak olan Anadolu Uygarlıkları Konferansları’nın bu ilk bölümünde, projenin 2011 yılında ilk yayımlanan kitabı olan “Urartu: Doğu’da Değişim”den yola çıkılarak kendine özgü yanlarıyla Urartu Krallığı konuşulacak.
17.06.2020 Kültür Sanat
‘Sagalassos’  sergisinin tarihi uzadı
‘Sagalassos’ sergisinin tarihi uzadı Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından 27 Kasım 2019 tarihinde açılan “Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos” sergisinin tarihi uzatıldı.
6.06.2020 Kültür Sanat
Bir Zamanlar Toroslar'da: Sagalassos sergisinin süresi uzatıldı
Bir Zamanlar Toroslar'da: Sagalassos sergisinin süresi uzatıldı 27 Kasım 2019 tarihinde Yapı Kredi Müzesi’nde açılan ve son yılların en kapsamlı arkeoloji projesi olarak kabul edilen Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos sergisi, 23 Ağustos 2020’ye kadar uzatıldı. Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın hazırladığı ve şu ana kadar 80 bin kişinin ziyaret ettiği sergi bir süredir pandemi nedeniyle kapalıydı. 8 Haziran 2020’de kapılarını tekrar açacak olan serginin üç boyutlu sanal turu ise Mart ayından bu yana 40 bin kişi tarafından gezildi.
4.06.2020 Kültür Sanat
Sanat Dünyamız ilk kez online
Sanat Dünyamız ilk kez online Corona virüs salgını nedeniyle kapılarını bir süreliğine ziyarete kapatan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, sanatseverleri sanat ve edebiyatla sanal dünyada buluşturmaya davet ediyor. Kurum bu ay da Sanat Dünyamız dergisinin Mayıs – Haziran sayısının tamamını erişime açtı. 1974'ten bu yana yayımlanan dergi, ilk kez çevrimiçi olarak okurlara sunuluyor.
12.05.2020 Kültür Sanat
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık sergileri online devam ediyor
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık sergileri online devam ediyor Corona virüs salgını nedeniyle kapılarını bir süreliğine ziyarete kapatan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, zenginleştirdiği 3D sanal sergi turları, online kitap satışı ve etkinlikler ile dijital platformlarda hizmet vermeye devam ediyor.
3.04.2020 Kültür Sanat
Tarihi sergiye sanal tur
Tarihi sergiye sanal tur Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Sagalassos antik kentine ve Pisidia bölgesinin tarihine ışık tutan “Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos” sergisini 360 derece sanal turla erişime açtı.
26.03.2020 Kültür Sanat
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'tan online hizmet
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'tan online hizmet Corona virüs salgını nedeniyle kapılarını bir süreliğine ziyarete kapatan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, zenginleştirdiği 3D sanal sergi turları, online kitap satışı ve etkinlikler ile dijital platformlarda hizmet vermeye devam ediyor.
24.03.2020 Kültür Sanat
Bir Zamanlar Toroslar'da: Salagassos sergisi açıldı
Bir Zamanlar Toroslar'da: Salagassos sergisi açıldı Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos sergisi, Beyoğlu’nda bulunan Yapı Kredi Kültür Sanat binasında açıldı. 27 Kasım 2019 - 28 Mayıs 2020 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek olan sergi, Türkiye’de son yıllarda hazırlanan en kapsamlı arkeoloji projesi.
28.11.2019 Ana Sayfa
Roma'nın gözde kenti Sagalassos Yapı Kredi Kültür Sanat'ta
Roma'nın gözde kenti Sagalassos Yapı Kredi Kültür Sanat'ta Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos sergisine ev sahipliği yapıyor. Yapı Kredi Kültür Sanat’ın Beyoğlu’nda bulunan binasının üç katına yayılan sergi, Torosların güney yamacında kurulu Sagalassos antik kentini ve Pisidia Bölgesi’nin tarihini ziyaretçileriyle buluşturacak.
20.11.2019 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.