Libya, anayasa referandumunun yapılması için BM'den yardım istedi
Libya, anayasa referandumunun yapılması için BM'den yardım istedi Libya hükümeti, Birleşmiş Milletler'den (BM), "uluslararası demokratik mekanizmalara göre" anayasa referandumunun yapılması için yardım istedi.
17.09.2020 Dünya
Türkiye karşısında çaresiz kalan Rum lider Putin'den yardım istedi
Türkiye karşısında çaresiz kalan Rum lider Putin'den yardım istedi Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de ilerleyişinin durdurulması ve Kapalı Maraş'ın açılmaması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den yardım istedi.
31.07.2020 Dünya
Trump corona virüs için Güney Kore'den yardım istedi
Trump corona virüs için Güney Kore'den yardım istedi ABD Başkanı Donald Trump ile Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in bugün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını ele aldıkları bir telefon görüşmesi yaptıkları bildirildi.
24.03.2020 Dünya
Zihinsel engelli üvey kızı kaybolan kadın gözyaşlarına boğuldu
Zihinsel engelli üvey kızı kaybolan kadın gözyaşlarına boğuldu Adana'da, ayrıldığı eşinin zihinsel engelli kızı Sevda'ya (23) 5 yıldır annelik yapan Meral Akyatan (51), üvey kızının 3 gün önce bir otomobile binip, ortadan kaybolduğunu söyledi. Akyatan, "Acaba dövüyorlar mı yoksa fuhuş mu yaptırıyorlar? Canım yanıyor. Kim görürse lütfen bizi ya da 155'i arasın" diyerek, gözyaşı döktü.Seyhan ilçesindeki Ahmet Remzi Yüreğir Mahallesi'nde 5 yıl önce ikinci eşi Demirel Sökmen'den (53) ayrılan Meral Akyatan, 4 öz çocuğu ve Sökmenin zihinsel engelli kızı Sevda Sökmen'le yaşamaya başladı. 3 gün önce gece saatlerinde evlerinin önüne yaklaşan bir otomobille evden ayrılan Sevda Sökmen'den bir daha haber alınamadı. '10 TANE AMELİYATIM VAR' Öz annesinin kızıyla yıllardır konuşmadığını öne süren üvey anne Meral Akyatan, zihinsel engelli Sevda'ya 5 yıldır kendi kızlarından ayırmadan baktığını belirterek, "Sormadığımız hiçbir yer kalmadı, kimse bilmiyor. Ya ölüsü ya da dirisi görenler bizi arasın. Annesi İstanbulda ama hiç ilgilenmedi. Üvey kızımı çok seviyordum, 'Kim isterse gelsin, veririm, her şeyini alırım' diyordum ama gecenin bir yarısı gitti. Telefon açmış, bekleyen biri varmış. Ben hasta bir kadınım, 10 tane ameliyatım var. Kızıma baktığım için ameliyat olamıyordum, evde olmam lazımdı" diye konuştu. 'ACABA DÖVÜYORLAR MI?' Kızını kandırmış olabileceğini düşündüğü kişilere çağrıda bulunan Akyatan şunları söyledi: "Ne olur geri dönsün, ne olursa olsun kabulümüzdür. Kiminle kaçmışsa her şeyini yaparız, yeter ki bize telefon açsın, onu nerede olursa olsun alalım. Hayatının tehlikede olduğu endişesini yaşıyoruz. Daha önce de kaçtığı zamanlar olmuştu ama kaçtığı zaman arayıp haber verirdi. 3 gündür telefonunu kapatmışlar, ulaşamıyoruz. İçim yanıyor. Acaba dövüyorlar mı yoksa fuhuş mu yaptırıyorlar? Canım yanıyor. Kim görürse lütfen bizi ya da 155'i arasın."
11.09.2019 Yaşam
Balina balıkçılardan 'yardım istedi'
Balina balıkçılardan 'yardım istedi' Avustralya'da ağzına poşet ve balık ağı takılan bir balinanın, bir teknenin yanına giderek 'yardım istemesi' şaşkınlık yarattı. Avustralya ’nın Sydney kentinin kuzeyinde bir grup balıkçı, teknelerine yaklaşan balinanın ‘yardım çağrısına’ yetişip, hayvanı, ağzına takılan balık ağları ve poşetten kurtardı. Kentin orta limanında ansızın ortaya çıkan balina, bölgede bulunan balıkçıların dikkatini teknelerini iterek çekti. Daily Mail ’in haberine göre balinanın farkına varan balıkçılar, ağzına takılı kalmış balık ağlarını ve poşeti çıkararak balinaya yardım ettiler. 17 yaşında olan Micheal Riggio, balina ile kendisinin fotoğraflarını çekerken, arkadaşı Ivan Iskenderian gemiden eğilerek balinaya yardımcı oldu. Balinanın poşetten kurtulduktan sonra yüzgeçlerini çırpması “teşekkür göstergesi” olarak algılanırken, balina daha sonra yüzerek limandan uzaklaştı. Başlarına gelen olayı “olağanüstü” olarak yorumlayan Riggio ve Iskenderian, “Gözlerimize inanamadık” dedi.
11.09.2019 İlginç Videolar