Yargı Reformu Strateji Belgesi

Yargı Reformu Strateji Belgesi

Son dakika Yargı Reformu Strateji Belgesi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Yargı Reformu Strateji Belgesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Yargı Reformu Strateji Belgesi haber sayfamızda...

Yargı Reformu Strateji Belgesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 217 yargı reformu strateji belgesi haberi bulunmuştur.
Bakan Tunç'tan  'Avukatlık Kanunu' açıklaması: Taslak çalışmamız var
Bakan Tunç'tan 'Avukatlık Kanunu' açıklaması: Taslak çalışmamız var Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Avukatlık Kanunu'yla ilgili çalışmalarının olduğunu belirterek, "Bir taslak çalışmamız var. Bilim kurulu üzerinde çalışıyor. Avukat meslektaşlarımızın, barolarımızın da görüşlerini almaya devam ediyoruz. İnşallah 28'inci dönem parlamentosunun takdirlerine taslağımızı önce Cumhurbaşkanlığı'mıza ve sonrasında da meclis grubumuza ve milletvekillerimize, takdirlerine sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
4.04.2024 Gündem
'Yargı Reformu Strateji Belgemiz tamamlanmak üzere'
'Yargı Reformu Strateji Belgemiz tamamlanmak üzere' Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Önümüzdeki haftalarda Yargı Reformu Strateji Belgemiz tamamlanmak üzere. 2028'e kadar yol haritamızı belirleyecek olan hem İnsan Hakları Eylem Planı hem de Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz." açıklamasını yaptı.
4.04.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan son dakika Can Atalay açıklaması
Bakan Tunç'tan son dakika Can Atalay açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin iptali için yapılan 2 başvuruda karar verilmesine yer olmadığına hükmetmesine ilişkin açıklama yaptı.
23.02.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan 'Yargı Reformu Strateji Belgesi' açıklaması
Bakan Tunç'tan 'Yargı Reformu Strateji Belgesi' açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin hazırlık çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.
16.01.2024 Gündem
Yeni yargı paketi hazırlığı: Mahkûmlara disiplin affı
Yeni yargı paketi hazırlığı: Mahkûmlara disiplin affı Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı 8’inci yargı paketinde mahkûmların disiplin suçlarına af getirilmesi gündemde.
16.12.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazayla ilgili flaş açıklama
Bakan Tunç'tan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun karıştığı kazayla ilgili flaş açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğluna yönelik soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu.
14.12.2023 Gündem
Bakan Tunç: Türkiye yükümlülüklerine uymakta kararlıdır
Bakan Tunç: Türkiye yükümlülüklerine uymakta kararlıdır Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Türkiye, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da adli iş birliği konusunda uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerine uymakta kararlıdır.
30.11.2023 Gündem
Bakan Tunç: İsrailli saldırganlar eninde sonunda yargılanacak
Bakan Tunç: İsrailli saldırganlar eninde sonunda yargılanacak  Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.
8.11.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası sanığı Can Atalay hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne sunulan mütalaaya ilişkin konuştu.
7.11.2023 Gündem
Bakan Tunç: Tek derdimiz yargıya güveni daha da üst sıralara taşımak
Bakan Tunç: Tek derdimiz yargıya güveni daha da üst sıralara taşımak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Konya’da İş Yurtları Hakimevi açılış törenine katıldı. Bakan Tunç, “Tek derdimiz vatandaşlarımızın adalete ve yargıya güvenini daha da üst sıralara taşımak” dedi.
3.11.2023 Gündem
Bakan Tunç açıkladı: İlk uygulama gerçekleştirilecek
Bakan Tunç açıkladı: İlk uygulama gerçekleştirilecek Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hukuk eğitiminde kaliteyi arttıracak yeni düzenlemelere dikkat çekti.
19.10.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan Yargı Reformu Strateji Belgesi açıklaması
Bakan Tunç'tan Yargı Reformu Strateji Belgesi açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çocukların adli süreçlerde korunmasının devletin en asli vazifesi olduğunu belirterek, 'Yargı Reformu Strateji Belgesi' ile ilgili yapılacak düzenlemeleri anlattı.
16.10.2023 Gündem
Bakan Tunç'tan, yeni adli yıl mesajı
Bakan Tunç'tan, yeni adli yıl mesajı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni adli yıl, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletimize ve dünyaya ilan ettikleri 'Türkiye Yüzyılı' vizyonunda en güzel şekilde ifade bulan 'Güç değil, haklılık hak sebebidir' ilkesinin en mükemmel şekilde tesis edildiği bir yıl olacaktır" dedi.
1.09.2023 Gündem
Adalet Bakanlığı'nda devir teslim töreni
Adalet Bakanlığı'nda devir teslim töreni Adalet Bakanlığı’nda devir teslim töreni gerçekleşti. Yeni Bakan Yılmaz Tunç, görevi Bekir Bozdağ’dan devraldı.
4.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Tüm memurlara 600 puan artış
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Tüm memurlara 600 puan artış Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası alınan kararları duyurdu. Tüm memurları ilgilendiren 3600 ek göstergede detayları açıklayan Erdoğan, "Kamu görevlimizin tamamı yılbaşından itibaren bu düzenlemeden yararlanacaktır." dedi. Erdoğan, faiz, enflasyon farkı ve asgari ücretle ilgili de net mesajlar verdi.
7.06.2022 Siyaset
Hukuk eğitiminde ayrı sınav ve az öğrenci önerisi
Hukuk eğitiminde ayrı sınav ve az öğrenci önerisi Hukukçular, Adalet Bakanlığı'nca, Yargı Reformu Strateji Belgesi (YRS) ve İnsan Hakları Eylem Planı’nda (İHEP) yer alan hukuk eğitiminin niteliğinin artırılması hedefi kapsamında düzenlenen sempozyumda hukuk eğitimindeki sorunları ve çözüm önerilerini ele aldı.
18.01.2022 Gündem
Ara buluculukta 2021'de 1 milyon 107 bin 250 kişi el sıkıştı
Ara buluculukta 2021'de 1 milyon 107 bin 250 kişi el sıkıştı Hukuki uyuşmazlıkların tarafların rızasına dayalı olarak çözümünü sağlayan ara buluculuk sayesinde 2021 yılında, 553 bin 625 dosyada 1 milyon 107 bin 250 kişi el sıkıştı.
4.01.2022 Ekonomi
226 bin dosya uzlaşıyla kapandı
226 bin dosya uzlaşıyla kapandı Ceza hukukunda alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemi olan uzlaştırma yoluyla 2021 yılında 226 bin 319 dosya mahkemeye gitmeden anlaşma ile sonuçlandı.
4.01.2022 Gündem
Yeni TBB yönetiminden Bakan Gül'e ziyaret
Yeni TBB yönetiminden Bakan Gül'e ziyaret Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Erinç Sağkan ve beraberindeki heyeti kabul etti.
23.12.2021 Siyaset
Bakan Gül: Cumhurbaşkanımızın tekrar seçilmesiyle daha adil bir dünya kuracağız
Bakan Gül: Cumhurbaşkanımızın tekrar seçilmesiyle daha adil bir dünya kuracağız Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 2023 ve sonraki yıllarda Türkiye'ye hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, "Sadece Türkiye'deki 84 milyonun değil, bütün dünyadaki mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Daha adil bir dünya gece gündüz çalışma ile mümkün, daha adil bir dünyayı 2023'te Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesiyle hep beraber kuracağız" dedi.
10.12.2021 Siyaset
‘Çıplak arama’ yerine ‘detaylı arama’ geldi
‘Çıplak arama’ yerine ‘detaylı arama’ geldi Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında yasalaşan yargı paketleri ve İnsan Hakları Eylem Planı’ndaki hedefler doğrultusunda hazırlanan Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı.
13.11.2021 Gündem
Bakan Gül: Türkiye artık eskiye asla dönmeyecektir
Bakan Gül: Türkiye artık eskiye asla dönmeyecektir Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Eski Türkiye artık mazide kaldı ve Türkiye artık eskiye asla dönmeyecektir, kimse döndüremeyecektir. Bu topraklarda, nefret, ayrımcılık, ötekileştirme tohumlarının bir daha asla yer almamasının da teminatı hukuktur, hukuk devletidir." dedi.
12.11.2021 Siyaset
İfade taahhüdü ile 2 bin 711 kişi serbest
İfade taahhüdü ile 2 bin 711 kişi serbest Hükümet tarafından özgürlük ve güvenlik hakkını etkileyen yargısal uygulamalar gözden geçirilirken, İnsan Hakları Eylem Planı’nda da konuya ilişkin somut hedefler konuldu.
23.10.2021 Gündem
Adalet Bakanı Gül: Yargı asla el uzatılacak bir yer değildir
Adalet Bakanı Gül: Yargı asla el uzatılacak bir yer değildir Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargı reformu strateji belgesine değinerek, "Bu yasama döneminde hem yargı reformu strateji belgesinde hem de insan hakları eylem planında kanunla düzenlenmesi gereken alanların yürürlüğe gireceğine inanıyoruz. Yargı milletin yargısıdır. Yargı asla el uzatılacak bir yer değildir" dedi.
18.10.2021 Siyaset
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yakında her ilde devreye alıyoruz
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yakında her ilde devreye alıyoruz Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "24. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları" Kura Töreni'nde konuşma yaptı. Yargıda iş yükünü düşüren alternatif bir hukuk sistemini hedeflediklerini belirten Erdoğan, 'İdari sulh usulü, sistemi rahatlatacak bir yeniliğimiz olacak. Yakında her ilde sulh komisyonlarını devreye alıyoruz. Böylece yargının iş yükünü düşüren bir çözüm yolunu daha hukuk sistemimize kazandırmayı hedefliyoruz.' dedi.
27.09.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Yargı Reformu Strateji Belgesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.