Yasa Teklifi

Yasa Teklifi

Son dakika yasa teklifi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yasa teklifi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yasa teklifi haber sayfamızda...

Yasa Teklifi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.937 yasa teklifi haberi bulunmuştur.
Meclis'te gündem fahiş fiyat! Ağır yaptırımlar geliyor
Meclis'te gündem fahiş fiyat! Ağır yaptırımlar geliyor TBMM’de salı günü 23 Nisan nedeni ile özel oturum gerçekleştirilecek. Önemli yasa tekliflerinin görüşüleceği haftada gözler ticaret kanunda yapılacak düzenlemelerde. Fahiş fiyatla mücadeleye yönelik adımlara bir yenisi daha eklenecek. Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyatla mücadele yasası" için çalışmalara başladı. Yeni düzenlemeyle Türkiye genelindeki fahiş fiyat cezalarının tamamı artırılacak.
21.04.2024 Haberler
Meclis'te gündem fahiş fiyat! Ağır yaptırımlar geliyor
Meclis'te gündem fahiş fiyat! Ağır yaptırımlar geliyor TBMM’de salı günü 23 Nisan nedeni ile özel oturum gerçekleştirilecek. Önemli yasa tekliflerinin görüşüleceği haftada gözler ticaret kanunda yapılacak düzenlemelerde. Fahiş fiyatla mücadeleye yönelik adımlara bir yenisi daha eklenecek. Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyatla mücadele yasası" için çalışmalara başladı. Yeni düzenlemeyle Türkiye genelindeki fahiş fiyat cezalarının tamamı artırılacak.
21.04.2024 Ekonomi
Kamuda tasarruf için sıkı tedbir
Kamuda tasarruf için sıkı tedbir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası kamuda yeni tasarruf tedbirleri alınacağını açıklamasının ardından gözler bu tedbirlerin detaylarına çevrildi.
19.04.2024 Ekonomi
İngiltere: Genç nesillere sigara satışını yasaklayan yasa teklifi kabul edildi
İngiltere: Genç nesillere sigara satışını yasaklayan yasa teklifi kabul edildi Sigara satışını yasaklayan yeni yasaya göre şu anda 18 olan sigara satış yaşı her yıl bir yaş artacak.
18.04.2024 Dünya
Gürcistan: 'Yurt dışından fonlanan kurumlar'la ilgili yasa teklifi parlamentoyu karıştırdı
Gürcistan: 'Yurt dışından fonlanan kurumlar'la ilgili yasa teklifi parlamentoyu karıştırdı İktidardaki Gürcü Rüyası Partisi lideri, Mamuka Mdinaradze parlamentoda ilgili komitede konuşurken muhalefet milletvekili Aleko Elisashvili tarafından yumruklandı.
16.04.2024 Dünya
Meclis’i çok yoğun bir gündem bekliyor! İşte masadaki düzenlemeler
Meclis’i çok yoğun bir gündem bekliyor! İşte masadaki düzenlemeler Yerel seçim süreci ve Ramazan Bayramı tatilinin sona ermesiyle Meclis çalışmalarına verilen 1.5 aylık ara da tamamlandı. Yarın aktif gündemine dönecek olan TBMM’yi, İç Tüzük tartışmalarından 9. Yargı Paketi’ne kadar yoğun bir gündem bekliyor.
15.04.2024 Gündem
Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Türkiye için bir zaruret
Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Türkiye için bir zaruret TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan'da düzenlenen Asya Parlamenter Asamblesi (APA) Genel Kurulu'na katıldıktan sonra dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.
25.02.2024 Gündem
Zamlı maaşların ardından emeklilerin gözü ikramiyelere çevrildi: İki formül masada!
Zamlı maaşların ardından emeklilerin gözü ikramiyelere çevrildi: İki formül masada! 2024 yılı zamlı maaşların belli olmasının ardından gözler ikramiye ödemelerine çevrildi. Son olarak ikramiyeler 1100 TL’den 2000 TL’ye çıkarılmıştı. Yeni dönemde ikramiyelere bir artış yapılması bekleniyor. İki farklı formül gündeme geldi. İşte detaylar...
5.02.2024 Ekonomi
Zamanlamada ‘risk’ ayarı
Zamanlamada ‘risk’ ayarı İsveç’in NATO üyeliğine ilişkin yasa teklifi, TBMM Dışişleri Komisyonu’nda 26 Aralık’ta kabul edilmişti.
25.01.2024 Gündem
İstihdam paketinde maliyet 82 milyar TL
İstihdam paketinde maliyet 82 milyar TL AK Parti’nin istihdamın korunması ve artırılmasını hedefleyen yasa teklifi önceki gün TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilave yüzde 5 zam ve en düşük emekli aylığının 10 bin TL’ye yükseltilmesine ilişkin maddelerin de eklendiği teklifin sadece istihdam boyutu ile devlete maliyeti toplamda yaklaşık 82 milyar TL’yi bulacak.
20.01.2024 Ekonomi
Emeklilerin yeni maaşları belli oldu: Fark kalmadı!
Emeklilerin yeni maaşları belli oldu: Fark kalmadı! Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beklenen açıklamayı yaptı ve SSK ve Bağ - Kur emeklilerine yüzde 42.6’lık yeni maaş artış oranını açıkladı.
17.01.2024 Ekonomi
Emeklinin ek zam oranı belli oldu! Farklar ne zaman hesaplara geçecek? Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz açıkladı
Emeklinin ek zam oranı belli oldu! Farklar ne zaman hesaplara geçecek? Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz açıkladı Milyonlarca emeklinin gözü kulağı ek zam görüşmelerine çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "SSK ve Bağ- Kur emeklilerine yüzde 5 ekstra zam yaparak, yüzde 42,6 yükseliyor." dedi. En düşük emekli maaşı ise 10 bin TL'ye çıkarıldı. Peki ek zam emeklilerin hesabına ne zaman geçecek? Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz açıkladı.
16.01.2024 Ekonomi
Yılın ilk Kabine toplantısı yapılacak! Emekliler ve terörle mücadele gündemde
Yılın ilk Kabine toplantısı yapılacak! Emekliler ve terörle mücadele gündemde Yeni yılın ilk Kabine toplantısı yarın yapılacak. Emekli maaşlarına yönelik düzenleme ve terörle mücadele toplantının öncelikli gündem maddeleri olacak.
15.01.2024 Ekonomi
Ek zamda rakam netleşiyor: 'Bu ay içerisinde yasalaşır'
Ek zamda rakam netleşiyor: 'Bu ay içerisinde yasalaşır' SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam düzenlemesi için geri sayım başladı. Milyonlarca kişi ek zammın bu aya yetişip yetişmeyeceğini merak ediyor. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram kritik soruyu cevapladı.
15.01.2024 Ekonomi
‘Kayıp silah’ düzenlemesi
‘Kayıp silah’ düzenlemesi İçişleri Bakanlığı, taşınması ruhsat gerektiren silahların yasadışı kullanımını engellemek üzere yeni bir yasa teklifi taslağı hazırladı.
13.01.2024 Gündem
Google ücret ödemek zorunda kalacak! Uzman avukat: Dijital Telif Yasası bir başlangıç olmalı
Google ücret ödemek zorunda kalacak! Uzman avukat: Dijital Telif Yasası bir başlangıç olmalı İnternet dünyasındaki telif hakları sorunu, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da gündeminde yer alıyor. Japonya'da iki genç, film özetlerini internete yükleyerek 50 bin dolar reklam geliri elde etti. Film şirketleri dava açınca da 3,6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildiler. Dijital Telif Yasası ile ilgili konuşan Fikri Mülkiyet Hukuku Uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Keser, “İlim ve edebiyat, musiki, güzel sanatlar ve sinema eserlerinin tamamının mecraları değişti ve her biri internette yerini aldı. Mevcut kanun bu köklü değişim dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir” diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
2.01.2024 Gündem
İsveç için söz Genel Kurul’da! ‘Süreç tamamlanmadı devam ediyor’
İsveç için söz Genel Kurul’da! ‘Süreç tamamlanmadı devam ediyor’ İsveç’in NATO üyeliğine vize niteliği taşıyan yasa teklifi önceki akşam TBMM Dışişleri Komisyonu’nda oy çokluğu ile kabul edildi.
28.12.2023 Gündem
Doç. Dr. Yegen’den ‘Dijital Telif Yasası’ yorumu: Tematik iş kolları oluşabilir
Doç. Dr. Yegen’den ‘Dijital Telif Yasası’ yorumu: Tematik iş kolları oluşabilir Google'ın Kanada hükümeti ile anlaşmasının ardından Türkiye'de de 'Dijital Telif Yasası' çalışmaları hızlandı. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Doç. Dr. Ceren Yegen, yasanın hayata geçmesinin ardından tematik iş kollarının oluşabileceğinin altını çizdi. Peki bu yasa başka hangi pozitif sonuçları beraberinde getirir? Dünyada dijital geleceği şekillendirmek için başka ne tür çalışmalar var?
25.12.2023 Gündem
Dijital Telif Yasası için çalışmalar hızlandı! 'Google telif ücreti ödemek zorunda kalacak'
Dijital Telif Yasası için çalışmalar hızlandı! 'Google telif ücreti ödemek zorunda kalacak' Türkiye'de Dijital Telif Yasası konusunda çalışmalar hızlandı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Google'ı bütçe görüşmelerinden sonra TBMM'ye çağıracaklarını söyledi. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Sosyal Medya Araştırmacısı Ümit Sanlav, "Google bizi sömürüyor! Haberlere arama motoru Google üzerinden ulaşılıyor. Bu haberler üzerinden milyar dolarlar kazanan Google, dijital içerikleri üretenlere herhangi bir ödeme yapmıyor" diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
20.12.2023 Ekonomi
İngiltere’de Ruanda’ya  sığınmacı kararı geçti
İngiltere’de Ruanda’ya sığınmacı kararı geçti İngiltere Parlamentosu’nun alt kanadı Avam Kamarası, Ruanda’ya sığınmacı gönderilmesini öngören yasa tasarısını kabul etti.
14.12.2023 Dünya
Dijital Telif Yasası'na hukuki bakış! 'Haksız gelir kaybı var, Google iyi niyetli olmalı'
Dijital Telif Yasası'na hukuki bakış! 'Haksız gelir kaybı var, Google iyi niyetli olmalı' Dijital yayıncıların telif haklarını korumak ve korsan yayıncılığın önüne geçmek için tüm dünyada yasalar düzenleniyor. Son olarak Kanada’da çıkan yasayla, ülkenin Google’ın içerik üreticilerine her yıl 74 milyon dolar ödeme yapacağı açıklandı. Yasanın Türkiye’de de yürürlüğe girmesi için gerekli tüm aşamaları, Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Sezercan Bektaş açıkladı.
8.12.2023 Gündem
Emekliye ikramiye düzenlemesi Genel Kurul'da görüşülecek
Emekliye ikramiye düzenlemesi Genel Kurul'da görüşülecek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde bu hafta 86 maddelik torba yasa teklifi olacak. Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek teklifte çalışan emeklilere 5 bin lira ek ödemeye ilişkin düzenleme de yer alıyor. Meclis Dijital Mecralar Komisyonu'nda ise son dönemde tartışmalara yol açan sosyal medya uygulaması tik tok temsilcileri dinlenecek.
3.12.2023 Ekonomi
‘Fon değil dolandırıcılık’
‘Fon değil dolandırıcılık’ Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Meclis Grubu toplantısı öncesi, gazetecilerin fon dolandırıcılığına ilişkin soruları üzerine, şunları söyledi:
30.11.2023 Gündem
Kentsel dönüşüm teklifi TBMM'de kabul edildi
Kentsel dönüşüm teklifi TBMM'de kabul edildi Kentsel dönüşümle ilgili karar mekanizmalarını kolaylaştıracak, olabilecek depremlere karşı alınacak tedbirlerin hayata geçirilmesine ilişkin düzenlemeleri de içeren yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
7.11.2023 Gündem
Meclis Genel Kurulu toplandı
Meclis Genel Kurulu toplandı TBMM Genel Kurulu’nda, Kentsel Dönüşüme Yönelik Düzenlemeler İçeren Yasa Teklifi'nin görüşmeleri başladı.
7.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yasa Teklifi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.