YAŞLILIK MAAŞI 2024 (65 YAŞ AYLIĞI) ne kadar? Zamlı 65 yaş maaşı kaç TL oldu, yüzde kaç zamlandı?
YAŞLILIK MAAŞI 2024 (65 YAŞ AYLIĞI) ne kadar? Zamlı 65 yaş maaşı kaç TL oldu, yüzde kaç zamlandı? Yaşlılık maaş/aylığı zammı gündemde yer alıyor. 65 yaş aylığı ödemeleri üçer aylık dönemler halinde yapılıyor. Yardımdan faydalananlar, 65 yaş aylığı 2024 ne kadar oldu? sorusuna yanıt arıyor. İşte, zamlı yaşlılık maaşı tutarı...
3.02.2024 Bilgi Rehberi
YAŞLILIK AYLIĞI ÖDEMESİ OCAK: 2024 Zamlı yaşlılık maaşı ne kadar oldu, zamlı 65 yaş aylığı ne zaman yatacak?
YAŞLILIK AYLIĞI ÖDEMESİ OCAK: 2024 Zamlı yaşlılık maaşı ne kadar oldu, zamlı 65 yaş aylığı ne zaman yatacak? 65 yaş aylığı ödemeleri üçer aylık dönemler halinde yapılıyor. Ocak ayı ile beraber maaşlarda da yeni tutarlar duyuruldu. Yaşlılık maaşı da artış yaşanan kalemler arasında. Ocak 65 yaş maaşı ödeme tarihine odaklanan hak sahipleri, ''zamlı yaşlılık maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?'' sorusuna yanıt arıyor.
11.01.2024 Bilgi Rehberi
Yaşlılık Maaşı 2024 Ne Kadar? 65 Yaş Üstü Yaşlılık Aylığı Tutarı Ne Kadar Oldu?
Yaşlılık Maaşı 2024 Ne Kadar? 65 Yaş Üstü Yaşlılık Aylığı Tutarı Ne Kadar Oldu? Sosyal güvencesi olmayan bakıma muhtaç kişilere devlet tarafından verilen yaşlılık maaşı 65 yaş aylığı olarak da bilinmektedir. Üç aylık periyotlarla ödenen yaşlılık maaşı Temmuz ayında yapılan zamla artış gösterdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvuru şartlarını taşıyan kişilere ödenen 65 yaş aylığı miktarı merak konusu oldu. 2024 65 yaş aylığı ne kadar oldu? Yaşlılık maaşı ne kadar? Yaşlılık maaşı ile ilgili detaylı bilgilere sizin için hazırladığımız içerikten ulaşabilirsiniz.
9.01.2024 Ekonomi
ZAMLI YAŞLILIK MAAŞI 2024 👴👵 Asgari ücret zammı ile yaşlılık maaşı kaç TL'ye yükseldi? 65 yaş aylığı başvuru şartları nedir, nasıl başvuru yapılır?
ZAMLI YAŞLILIK MAAŞI 2024 👴👵 Asgari ücret zammı ile yaşlılık maaşı kaç TL'ye yükseldi? 65 yaş aylığı başvuru şartları nedir, nasıl başvuru yapılır? 65 yaş aylığı ödemeleri üçer aylık dönemler şekilde yapılıyor. 2023 yılı geride kalırken yaşılık aylığı zammı da gündeme geldi. 2024 Ocak zammı ile beraber 65 yaş aylığında da artış oldu. Ödemeden faydalananlar 'yaşlılık aylığı ne kadar olacak?' sorusuna yanıt ararken ödemeden faydalanmak isteyenler ise '65 yaş aylığı başvurusu nasıl yapılır?' sorusunu yöneltiyor.
29.12.2023 Bilgi Rehberi
Yaşlılık maaşı ne zaman yatacak 2023? Haziran 65 yaş aylığı ne kadar, zamlandı mı ?
Yaşlılık maaşı ne zaman yatacak 2023? Haziran 65 yaş aylığı ne kadar, zamlandı mı ? Yaşlılık maaşı ödeme tarihleri yakından takip ediliyor. Her ay olmasa da üç ayda bir hesaplara yatan 65 yaş aylığı Haziran ödemesi ne zaman? Yaşlılık maaşı 2023 ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşlılık aylığının ödenme tarihini duyurdu!
22.06.2023 Bilgi Rehberi
ZAMLI 65 YAŞ AYLIĞI 2023; Yaşlılık aylığı ne kadar oldu, kaç liraya yükseldi?
ZAMLI 65 YAŞ AYLIĞI 2023; Yaşlılık aylığı ne kadar oldu, kaç liraya yükseldi? Asgari ücrete gelen ara zammın ardından 65 yaş aylığı konusunda araştırmalar sıklaştı. Temmuz asgari ücret zam oranının belli olması ile birlikte 65 yaş aylığına da aynı oranda zam geldi. Peki 65 yaş aylığı kaç lira oldu?
21.06.2023 Bilgi Rehberi
AÇIKLANDI! YENİ 65 YAŞ AYLIĞI BELLİ OLDU| 2023 yaşlılık maaşı ne kadar oldu?
AÇIKLANDI! YENİ 65 YAŞ AYLIĞI BELLİ OLDU| 2023 yaşlılık maaşı ne kadar oldu? Asgari ücret bugün açıklandı. Asgari ücretin belli olmasıyla birlikte 65 yaş aylığı yani yaşlılık maaşı da belli oldu. Bu nedenle "65 yaş aylığı zam oranı belli oldu mu? Yaşlılık maaşı açıklandı mı?" sorusu sıkça geliyor.
22.12.2022 Bilgi Rehberi
65 yaş aylığı zammı: Yeni yılda 65 yaş aylığı ne kadar olacak? Yaşlılık maaşı yüzde kaç artacak?
65 yaş aylığı zammı: Yeni yılda 65 yaş aylığı ne kadar olacak? Yaşlılık maaşı yüzde kaç artacak? Yeni yıl yaklaşıyor. Ocak ayı aynı zamanda birçok alanda zam anlamı taşıyor. Bunlardan biri de 65 yaş aylığı... Binlerce kişi şimdi "Yeni yılda 65 yaş aylığı ne kadar olacak?" diye soruyor.
8.12.2022 Bilgi Rehberi
Yaşlılık maaşı ne zaman yatacak, ne kadar oldu, zam geldi mi? 65 yaş aylığı bayramdan önce, erken yatar mı?
Yaşlılık maaşı ne zaman yatacak, ne kadar oldu, zam geldi mi? 65 yaş aylığı bayramdan önce, erken yatar mı? 65 yaş aylığı temmuz zammı ne kadar oldu? Yaşlılık aylığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üzeri kişilere, gerekli şartları taşıması durumunda ödeniyor. Kurban Bayramı ile birlikte ise 'yaşlılık maaşı ne zaman yatacak, ne kadar oldu?' soruları gündeme geldi. Peki, 65 yaş aylığı ne kadar, kaç TL oldu?
8.07.2022 Bilgi Rehberi
Yaşlı (65 yaş aylığı) ve engelli maaşları bayramdan önce yatıyor mu? Engelli ve yaşlılık aylıkları ne zaman ödenecek, 65 yaş aylığı alanlar ikramiye alacak mı?
Yaşlı (65 yaş aylığı) ve engelli maaşları bayramdan önce yatıyor mu? Engelli ve yaşlılık aylıkları ne zaman ödenecek, 65 yaş aylığı alanlar ikramiye alacak mı? Yaşlılık aylığı ile engelli maaşları ödeme tarihleri ile ilgili tarih aramaları sürüyor. engelli aylıkları; üç farklı kategoride veriliyor. yaşlılık maaşı ise 65 yaşını geçmiş kişileirn hesaplarına yatırılıyor. Peki, yaşlılık aylığı ile engelli maaaşı ne zaman yatacak, bayramdan önce ödenir mi?
26.04.2022 Ekonomi
Yaşlılık maaşı ne kadar 2022? 65 yaş aylığı nasıl ve ne zaman alınır? İşte başvuru şartları
Yaşlılık maaşı ne kadar 2022? 65 yaş aylığı nasıl ve ne zaman alınır? İşte başvuru şartları 65 yaş aylığı olarak binlerce kişinin faydalandığı yaşlılık maaşı, asgari ücret zammı sonrasında gündeme gelmişti. 2022 yaşlılık aylığı ne kadar oldu, ne zaman yatacak soruları hafızaları meşgul ediyordu. 65 yaş aylığının yeni yıl tutarı da belli oldu. Peki, 2022 yaşlılık maaşı kimler alabilir?
11.01.2022 Ekonomi
Yaşlılık maaşı ne kadar 2022? Yaşlılık maaşı (65 Yaş aylığı) şartları nedir, nasıl alınır?
Yaşlılık maaşı ne kadar 2022? Yaşlılık maaşı (65 Yaş aylığı) şartları nedir, nasıl alınır? Yaşlılık maaşı ne zaman, ne kadar yatacak? Enflasyon rakamları geçtiğimiz gün açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayında enflasyon aylık yüzde 13,58, yıllık yüzde 36,08 olduğunu duyurdu. Ardından maaşlar gündeme geldi. Vatandaşlar maaşlara yansıyacak zam oranları hakkında meraklandı. Peki Yaşlılık maaşı ne kadar 2022? Yaşlılık maaşı (65 Yaş aylığı) şartları nedir, nasıl alınır?
6.01.2022 Ekonomi
Türkiye'yi ağlatan 'Nuriye Nine'den insanlık dersi
Türkiye'yi ağlatan 'Nuriye Nine'den insanlık dersi Adana'da Ramazan Bayramı öncesi 500 lira yaşlılık maaşının kendisinden habersiz çekildiğini öğrenince gözyaşlarına boğulan Nuriye Tekintamgaç (90), huzurevine yerleştirildi. Türkiye'nin her köşesi ve yurt dışından yardım yağan Tekintamgaç, "Devletim ve vatandaşlar bana sahip çıktı. Bana gönderilen yardımlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılsın" dedi35 yaşındayken eşini kaybeden 5 çocuk annesi Nuriye Tekintamgaç, ilerlemiş yaşına rağmen elektriği, suyu ve pencere camı olmayan Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi'ndeki müstakil eve hayatını güçlükle sürdürürken Ramazan Bayramı öncesi maaş şoku yaşadı. Bayram ihtiyaçları için komşularının yardımıyla 11 Haziran'da PTT Bank'a giden Nuriye Tekintamgaç, yaşlılık maaşı olan 500 liranın bir süre önce çekildiğini öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Polisi arayarak şikayetçi olan yaşlı kadın, parayı torunun banka kartını evden alıp, kendisinden izinsiz çekmiş olabileceğini ileri sürdü. Evinin kapısının önünde ağlayarak yardım isteyen Tekintamgaç, "Ne yaptım, benden ne istediler? Bir maaşım vardı, onu bile bana çok gördüler. Ramazan Bayramı öncesi beni bu hale soktular. Evimde elektrik, su yok. Hastayım, yattığım yatağa bakın. İnşallah bana yaptıklarını herkes görür" dedi. Tekintamgaç, yaşadığı şoku atlamayınca dinlenmek için, emekleyerek merdivenlerden çıkıp yatağına yattı. Yıkılmak üzere olan tek gözlü bir odada yaşam mücadelesi veren Tekintamgaç'ın ise günlerdir yumurta ve bozulmaya yüz tutmuş peynirleri yediği ortaya çıktı. İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILSIN Olayın ortaya çıkmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından yüzlerce hayırsever Tekintamgaç'a yardım etmek istedi. Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri, Tekintamgaç'ı evinde ziyaret etti. Yetkililerin ikna ettiği Tekintamgaç huzurevine yerleştirildi. Yaşlı kadının, zor koşullarda yaşadığı evinden ayrılırken komşularına ve yetkililere, "Bana artık devleti
11.09.2019 Yaşam
'Vicdansızlık' lafı az kalır! Çektiği çile yetmiyormuş gibi bir de...
'Vicdansızlık' lafı az kalır! Çektiği çile yetmiyormuş gibi bir de... Adana'da 90 yaşındaki Nuriye Tekintamgaç, 500 lira yaşlılık maaşının kendisinden habersiz olarak çekildiğini öne sürerek, Ramazan Bayramı'nı parasız geçireceğini gözyaşları içinde anlattı.
12.06.2018 Gündem
'Vicdansızlık' lafı az kalır! Çektiği çile yetmiyormuş gibi bir de...
'Vicdansızlık' lafı az kalır! Çektiği çile yetmiyormuş gibi bir de... Adana'da 90 yaşındaki Nuriye Tekintamgaç, 500 lira yaşlılık maaşının kendisinden habersiz olarak çekildiğini öne sürerek, Ramazan Bayramı'nı parasız geçireceğini gözyaşları içinde anlattı.
12.06.2018 Gündem
FETÖ elebaşı sahte belgeyle 49 yaşında yaşlılık maaşı almış
FETÖ elebaşı sahte belgeyle 49 yaşında yaşlılık maaşı almış FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in emekli olmak için sahtecilik yaptığı SGK Genel Müdürlüğünce tespit edilmesinin ardından Erzurum Adliyesinde hazırlanan dosya tamamlandı. Erzurum'da, matbaada çalışmadığı halde çalışmış gibi gösterilip 49 yaşında yaşlılık aylığı alarak SGK'yı zarara uğrattığı öne sürülen FETÖ elebaşı Gülen hakkında 5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.  FETÖ elebaşı terörist Fetullah Gülen'in Erzurum’da, kardeşinin matbaasında sigortalı çalıştığı gösterilerek usulsüz emekli olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine SGK, Gülen'e son 10 yılda ödenen emekli maaşının karşılığı olan 110 bin 547 lira 2 kuruşu, 45 bin 47 lira 83 kuruş yasal faiz olmak üzere toplam 155 bin 594 lira 85 kuruş olarak geri istedi. Erzurum Adliyesinde de FETÖ’nün sahte emekliliğiyle ilgili hazırlanan dosya tamamlandı.
11.09.2019 Haberler
Yaşlılık maaşı ile geçinmeye çalışıyorlar
Yaşlılık maaşı ile geçinmeye çalışıyorlar SİVAS'ta oturan 75 yaşındaki İbrahim ve 74 yaşındaki Mevlüde Elbay çifti, 3 ayda bir aldıkları 65 yaş üstü yaşlılık maaşı ile geçinmeye çalışıyor. Bu maaş nedeni ile başka sosyal yardım alamayan çift zor günler geçiriyor.Sivas'ta 6 çocukları olan İbrahim Elbay, 35 yıl önce çalışmak için İzmir'e gitti. Bir süre sonra ailesini de yanına aldı. Yıllarca inşaatlarda çalışarak evini geçindiren Elbay, yaşının ilerlemeye başlaması ile sıkıntıya girdi. Kalp yetmezliği ve nefes darlığı gibi rahatsızlıkları bulunan Elbay çalışamayınca geçinme zorluğu yaşamaya başladı. Düzenli bir işi olmadığı için sosyal güvencesi de bulunmayan Elbay, İzmir'de sıkıntıya düşünce eşi Mevlüde Elbay ile birlikte kısa süre önce memleketi Sivas'a döndü. Yenidoğan Mahallesi'nde 350 liraya ev kiralayan yaşlı çift burada yaşamaya başladı. Elbay çiftinin ihtiyaçlarını komşuları ile hayır dernekleri karşılamaya başladı. Eşi ile birlikte 3 ayda bir aldıkları toplam 1200 lira ile geçinmeye çalışan çiftin temizlik ihtiyaçlarını da Sivas'ta oturankızları Yıldız Elbay karşılamaya başladı. Kalçası ve el parmağında kırık bulunan, prostat ve karaciğerinden ameliyat olan İbrahim Elbay 3 ayda aldıkları yaşlılık maaşının yetmediğini söyledi. Elbay, "İzmir'de inşaatlarda çalıştım amelelik, ustalık yaptım. sağlık güvencem yok. Hayatım boyunca hep çalıştım. Geçimimizi hayrını verenlerle karşılıyoruz. Yaşlılık maaşı yetmiyor. Eşim ve ben 3 ayda bir 600 lira maaş alıyoruz" dedi.
11.09.2019 Yaşam