Yayınevi

Yayınevi

Son dakika yayınevi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yayınevi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yayınevi haber sayfamızda...

Yayınevi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.460 yayınevi haberi bulunmuştur.
Geleneksel sahne kuruldu
Geleneksel sahne kuruldu Hilmi Zafer Şahin’in hazırladığı “Geleneksel Türk Tiyatrosu” Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan ve günümüze ulaşan Türk tiyatro sahnesine kapsamlı bir bakış. Kitap hem akademik bir kılavuz hem de tiyatroseverler için keyifli, öğretici bilgilere sahip
14.04.2024 Kültür Sanat
Arif Keskiner vefat etti
Arif Keskiner vefat etti “Kapıcılar Kralı”, “Selvi Boylum Al Yazmalım” ve “Piano Piano Bacaksız” gibi sinemamızın klasiklerinin yapımcısı Arif Keskiner 86 yaşında vefat etti.
13.03.2024 Kültür Sanat
Ünlü yapımcı Arif Keskiner hayatını kaybetti!
Ünlü yapımcı Arif Keskiner hayatını kaybetti! Türk sinemasına damga vuran birçok filmin yapımcısı Arif Keskiner, 86 yaşında hayata veda etti. Acı haber sonrası ünlü isimler, sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı yayınladılar.
12.03.2024 Cadde
Murat Aygen: En büyük hayalim aile olmaktı!
Murat Aygen: En büyük hayalim aile olmaktı! 'Medcezir', 'Bodrum Masalı', 'İstanbull Gelin', 'Mucize Doktor' ve 'Yasak Elma' gibi yapımlarda rol alan Murat Aygen, Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü'nün düzenlediği söyleşi etkinliğinde öğrencilerin sorularını cevapladı.
23.02.2024 Cadde
Yayıncılar Birliği ödülleri sunuldu
Yayıncılar Birliği ödülleri sunuldu Türkiye Yayıncılar Birliği Düşünce ve İfade Özgürlüğü 2023 Ödülleri, törenle sahiplerini buldu.
23.02.2024 Kültür Sanat
Kurtulmuş: Türkiye'nin gelecek asrı gençlerin omuzlarındadır
Kurtulmuş: Türkiye'nin gelecek asrı gençlerin omuzlarındadır Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, "Kökü sağlam olmayan hiçbir ağacın yeryüzünde sağlam olmayacağı gibi, kökü sağlam olmayacağı hiçbir milletin de uzun süreli hedeflerinin olması mümkün değildir" dedi.
17.02.2024 Gündem
Alev Alatlı, Üsküdar’da anılıyor
Alev Alatlı, Üsküdar’da anılıyor Üsküdar Kitap Fuarı 9. kez kapılarını açıyor. Bugün başlayan fuar 120 yayınevi, 550 yazar ve 750 etkinlik ile kitapseverlerle buluşacak.
17.02.2024 Kültür Sanat
‘Gerçek gibi’ sınavlara MEB’den engel
‘Gerçek gibi’ sınavlara MEB’den engel Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lise ve üniversiteye giriş sınavlarının gerçeğini aratmayacak “simülasyon”unu düzenleyen kurumlarla ilgili bir adım attı.
15.02.2024 Gündem
Duygu Asena Ödülü sahibini arıyor
Duygu Asena Ödülü sahibini arıyor Türkiye’yi kadın hakları özgürlük ve eşitlik konularında öncü isimlerinden Duygu Asena’nın anısına 2007 yılından itibaren verilen “Duygu Asena Roman Ödülü” için başvurular başladı.
31.01.2024 Kültür Sanat
Çocuk kitaplarıyla başlayan 60 yıllık başarı öyküsü…
Çocuk kitaplarıyla başlayan 60 yıllık başarı öyküsü… Yayıncılık serüveni boyunca başta çocuk kitaplarının basımı olmak üzere pek çok yeni Türk yazarın tanınmasına aracılık eden Özgür Eğitim Yayınevi’nin ikinci kuşak temsilcisi Özgür Kaplan, “Şimdi sırada Çocuklar İçin Nutuk var” diyor.
20.01.2024 Ege
Süreyya Berfe vefat etti
Süreyya Berfe vefat etti Şair ve yazar Süreyya Berfe, 80 yaşında aramızdan ayrıldı. Urla’daki bir bakımevinde yaşayan ve bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden Berfe, bugün ikindi vakti Urla Zeytinalanı Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zeytinalanı Mezarlığı’na defnedilecek.
10.01.2024 Kültür Sanat
Şair ve yazar Süreyya Berfe hayatını kaybetti
Şair ve yazar Süreyya Berfe hayatını kaybetti Şair ve yazar Süreyya Berfe, 80 yaşında hayatını kaybetti. Berfe, Meydan Larousse, Cumhuriyet Ansiklopedisi, Yirminci Yüzyıl Tarihi gibi ansiklopedik yayınların hazırlanmasına katkı­da bulunmuştu.
9.01.2024 Cadde
Kütüphanenizde yeni kitaplara yer açın
Kütüphanenizde yeni kitaplara yer açın Yayıncılık açısından oldukça zor bir yılı geride bırakan yayınevlerini yeni kitaplarını okurla buluşturma heyecanı sardı. Yaşamın paslarını kültür ve sanatla gidermeye çalışan kitapseverleri kurmaca, çeviri, araştırma-inceleme türlerinde sürpriz kitaplar bekliyor…
31.12.2023 Kültür Sanat
‘70 bin TL’ye kitap basılır’
‘70 bin TL’ye kitap basılır’ Kâğıt krizi nedeniyle artan maliyetler yayın dünyasında yeni bir süreci başlattı: Self-publishing. İsteyen kendi kitabını belli ücret karşılığında yayımlayabiliyor. Fiyatlar 10 bin ila 70 bin lira arasında.
25.12.2023 Kültür Sanat
2024 yılına ‘Üçüncü Kapı’dan giriş
2024 yılına ‘Üçüncü Kapı’dan giriş Küresel iş dünyasından başarı hikâyeleri, kişisel gelişim ve ekonomi alanlarında yayımladığı kitaplarla 25. yılını kutlayan Boyner Yayınları, 2024 programını açıkladı.
21.12.2023 Kültür Sanat
Milli Eğitim Bakanlığı kaldırdı ama veliler sınavdan vazgeçemiyor
Milli Eğitim Bakanlığı kaldırdı ama veliler sınavdan vazgeçemiyor MEB, ilkokullarda sınavları kaldırsa da çocuklarının sınav yarışından geri kalmasını istemeyen aileler nedeniyle 1. sınıftan itibaren deneme sınavları devam ediyor. Okullarda yapılan sınavlarda öğrenciler, arkadaşlarıyla yarışa sokuluyor; sınav stresi erken yaşlarda başlıyor.
8.12.2023 Eğitim
MEF’ten ‘ChatGPT’nin Yükseköğretime Etkisi’ kitabı
MEF’ten ‘ChatGPT’nin Yükseköğretime Etkisi’ kitabı MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ve Rektör Danışmanı Dr. Caroline Fell Kurban’ın kaleme aldığı “ChatGPT’nin Yükseköğretime Etkisi: Yapay Zeka Devrimini Keşfetmek” başlıklı kitap, ChatGPT’nin 1. yıl lansman tarihi olan 30 Kasım’da dünya yükseköğretimiyle paylaşıldı.
1.12.2023 Eğitim
‘En sevdiğiniz kitaplar bu kartın içinde’
‘En sevdiğiniz kitaplar bu kartın içinde’ Can Yayınları’nın “En sevdiğiniz kitaplar bu kartın içinde!” sloganıyla duyurduğu hediye kartlarına 5 yenisi daha eklendi.
24.11.2023 Kültür Sanat
40’ıncı yılda 408 bin okur
40’ıncı yılda 408 bin okur Bu yıl 28 Ekim-5 Kasım 2023 tarihleri arasında 40’ıncısı düzenlenen TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı, dokuz günde 408 bin 652 kitapseveri ağırladı.
14.11.2023 Kültür Sanat
Britney Spears'ın kitabından kazanacağı para ortaya çıktı!
Britney Spears'ın kitabından kazanacağı para ortaya çıktı! ABD'li yıldız Britney Spears, 'anı kitabı en çok satan ünlü' olarak şimdiden tarihe geçti. Peki 41 yaşındaki şarkıcı, çalkantılı hayatını anlattığı 'The Woman in Me'den (İçimdeki Kadın) ne kadar para kazanacak? İşte cevabı...
26.10.2023 Cadde
Kitap ve Cumhuriyet coşkusu bir arada
Kitap ve Cumhuriyet coşkusu bir arada Türkiye’nin en gerçek edebiyat buluşması Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 28 Ekim’de başlıyor. Fuar, “Yaşasın Cumhuriyet” temasıyla Cumhuriyet’in 100. yılını kitaplarla kutlayacak.
26.10.2023 Kültür Sanat
Yayıncılık hayatına 17 kitapla merhaba dedi
Yayıncılık hayatına 17 kitapla merhaba dedi İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılında yayıncılık dünyasına yeni bir yayınevi kazandırdı.
25.10.2023 Gündem
Öğretmen mi fenomen mi?
Öğretmen mi fenomen mi? MEB’in sınıflara telefonla girilmemesi yönündeki uyarılarına rağmen okullar film setine döndü. Paylaşımlarıyla fenomen olan öğretmenler, sponsorluk almaya, butik kurup ‘okul kombini’ satmaya başladı.
13.10.2023 Eğitim
Edebiyat yolculuğu yoğun ilgi görüyor
Edebiyat yolculuğu yoğun ilgi görüyor 1.Efeler Kitap Günleri, vatandaşların yoğun ilgisi ile devam ediyor.
7.10.2023 Ege
‘Nutuk’, sesli kitap olarak yayımlandı
‘Nutuk’, sesli kitap olarak yayımlandı Doğan Yayınları, 30 Ağustos zaferinin yıl dönümünde “Nutuk”u sesli kitap olarak YouTube hesabında yayımladı.
31.08.2023 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Yayınevi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.